Şimdi Ara

İndirimli Astra Classic almaya değer mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Başka yerlerde yazıp arkadaşlardan cevaplar alıyorum (aldıkça kafam daha çok karışıyor) ama yine de sormaktan kendimi alamıyorum. Fikirlerim bir şekilde değişiyor. Çok kararsız bir insandım zaten, bu araba yüzünden iyice kararsızlaştım. Evdekiler de iyice sıkıldı, al biran evvel de kurtulalım demeye başladılar.

25000 YTL bütçe ile yola çıkıp 27-28000 e kadar zorladık sınırı. İkinci el bakıyordum aslında, bu fiyatlara istediğim özelliklerde sıfır araç almam imkansız düşüncesi ile. Önce 2005 model Focus II Ghia planlamıştım, hala da ilk tercihim. Ardından bir ara 2006 model Toyota Corolla macerası oldu, Toyota forumunda sormuştum. Şimdi ise Opel'in Astra Classic modellerindeki 4250YTL indirimi ile Opel macerası başladı bizim evde. Sıfır araç almayı düşünmediğimi belirtmiştim, o yüzden pek araştırmamıştım şimdiye kadar. Ayrıca, Opel olarak sadece yeni Astra'ya ve bazen de olsa Vectra'ya baktığım için Astra Classic hakkında hiçbir bilgim yok. Opel'in websitesi de dillere destan banallik içerisinde. Astra Classic te hangi özellikler ve donanımlar var bulmak neredeyse imkansız. Bilgi var ama ben yetersiz buldum. Bilen arkadaş varsa bana sıfır Astra Classicte neler var anlatabilirmi?

Benim size sorum aslında başlıkta da olduğu gibi bu araca (1.6 HB modeli bana daha cazip geliyor) 28300YTL para vermeye değermi? Şimdi araçta CD çalar falan olmadığı için spor paketle beraber almayı planlıyorum o yüzden bu fiyata geliyor.

Açıklamalarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

• Classic lerin donanım olark daha iyi olanı comfort olanı bildiğim kadarıyla mesela club de var aam o daha boş.Kesinlikle 1.6 motoru öneririm.Şimdiden hayırlı olsun ...
  • opel clasik- motoru ve donanımı ile... focusu yakalıyamaz..benden söylemesi...ama sen bilirsin Sırf Sıfır die alacaksan hiç alma değmez..gittikçe değer kaybedecek çünki..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uA_Y_C_A -- 14 Mayıs 2008; 1:06:25 >
  • Cevaplar için teşekkür ederim. Anladığım kadarı ile (gerek kendi araştırmam gerekse uA_Y_C_A nin söylediklerinden) en donanımlısı olan comfort dahi aslında boş. Bunu evdekilere anlatmam gerçekten zor olacak. Sıfır almanın tek sebebi, iki senede olsa, garanti kapsamında olmasından dolayı bir sorun ile karşılaştığımda servise götürüp hallettirmek aslında. İkinci el alınca arabanın nasıl çıkacağını bilemiyoruz. Bu da beni ve aileyi çıkmaza sokuyor.

Hazır başlığı açmışken burada sorayım, bütçem dahilinde önerebileceğiniz bir araç var mı? Bütçem de orjinal olarak 25-26 bin YTL. Hani sıfır almak için 28bin civarına çıkacaktım ama, çok fazla vermek istemiyorum. İlk arabam olacak. Türkiye trafiğine de sıfır araçla çıkmaya açık söylemek gerekirse korkuyorum! Çok fazla yol yapmayacağım, ev-iş-ev toplamda maksimum 25 km. Bunu da hergün yapmayacağım. Piknik falan derken ayda maksimum 1000 km falan tutar diyelim! Dolayısı ile dizel bir araba düşünmüyorum. Focus almayı gerçekten istiyorum ama Ankara'da yok kardeşim bu arabadan az km'li ve ucuz olanı! Son zamanlarda da sanki fiyatlarda bir artış oldu.

Kurtarın beni bu çıkmazdaaaaan!

• quote:

Orjinalden alıntı: _Sleepy_

Cevaplar için teşekkür ederim. Anladığım kadarı ile (gerek kendi araştırmam gerekse uA_Y_C_A nin söylediklerinden) en donanımlısı olan comfort dahi aslında boş. Bunu evdekilere anlatmam gerçekten zor olacak. Sıfır almanın tek sebebi, iki senede olsa, garanti kapsamında olmasından dolayı bir sorun ile karşılaştığımda servise götürüp hallettirmek aslında. İkinci el alınca arabanın nasıl çıkacağını bilemiyoruz. Bu da beni ve aileyi çıkmaza sokuyor.

Hazır başlığı açmışken burada sorayım, bütçem dahilinde önerebileceğiniz bir araç var mı? Bütçem de orjinal olarak 25-26 bin YTL. Hani sıfır almak için 28bin civarına çıkacaktım ama, çok fazla vermek istemiyorum. İlk arabam olacak. Türkiye trafiğine de sıfır araçla çıkmaya açık söylemek gerekirse korkuyorum! Çok fazla yol yapmayacağım, ev-iş-ev toplamda maksimum 25 km. Bunu da hergün yapmayacağım. Piknik falan derken ayda maksimum 1000 km falan tutar diyelim! Dolayısı ile dizel bir araba düşünmüyorum. Focus almayı gerçekten istiyorum ama Ankara'da yok kardeşim bu arabadan az km'li ve ucuz olanı! Son zamanlarda da sanki fiyatlarda bir artış oldu.

Kurtarın beni bu çıkmazdaaaaan!

ayda 1000km az valla... benim araba dizel 1000 km yapıyorum masrafı 180'i buluyor. Siz bide benzinli derseniz 300-400'ü bulur aylık yakıt harcaması. Valla kişisel görüşüm ayda 500'den fazla yol yapacaklara gaz taktırması.
    Ayrıca size tavsiyem ikinci el alın. eski astra zaten 1 model düşük, bir de onu satmaya kalkarsanız iyice değer düşer. Ayrıca benzinli alacağım diyorsunuz, bir de max. 1000 diyonuz, aile arabası istiyorsunuz (böyle anladım), ilk arabam diyorsunuz, yeni trafiğe çıkacağım diyonuz ( çok uzattım :) )

En güzeli dizel. Meriva tavsiye ederim :) Tam aile arabası. 2006 model dizelleri 23-25000 arası çok rahat bulursunuz. Kullanıyorum, onun için tavsiye ediyorum

2-3 sene ikinci elle idare edin. Sıfır alınca başınıza kaza gelince ahh vah edersiniz, allah göstermesin. Ki yeni trafiğe çıkacağım dediğinize göre. Benimde böyle 2 kazam var. Sadece tamponlar biraz ezildi. İkinci el olduğundan aracın değeri fazla düşmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratp87 -- 14 Mayıs 2008; 13:18:13 >

• _Sleepy_ kardeşim sadece 1 hafta önce sıfır araç alan birisi olarak naçizane görüşlerimi!!! sunmak isterim:

1. Sıfır araca binmenin keyfini, istediğin üst model aracı satın al hissedemezssin, her zaman içinde önceki sahibi nasıl kullandı? neden sattı gibi sorular olacak, yakın çevrende iyi tanıdığın birisinden alabileceğin bir araç varsa o başka mesele, ilandan gidip araç alınmaz (bence)
    2. Kaza yaparım, aman kaza yapmayayım diye saçma bir düşünceyle trafiğe çıkılmaz, sen dikkatli ol allah da korusun bişey olmaz meraklanma,
    3. İkinci el bir aracın ciddi bir arızası çıkarsa kafanı sonra çok taşlara vurursun, artık hiçkimse yatırım için araç satın almıyor, km ve sene arttıkça fiyat da düşer, sıfır yada ikinci el farketmez
    4. Astra Classic benim de 3-4 ay önce iyice incelediğim ancak, hava yastığı sayısı ve ncap çarpışam testlerinde 4 yıldızda kaldığından dolayı almaktan vazgeçtiğim bir araç, bir de diesel seçeneğinin olmaması
    5. 25-30 bin ytl arasında bir araç alacak olsam yine de astra classic alırdım, yakın arkadaşlarımdan 3 kişide var 1 tanesine 17000 ytl ye 72000 km de ben aldırmıştım, hepsi inanılmaz memnun,
    6. Yol tutuş ve sağlamlık konusunda derdin olmaz, 1998 yılından bu yana kesintisiz üretilen ve bukadar tutulan kaç tane araç var bana söyleyebilirmisin,
    7. Yine de sana tavsiyem aynı özelliklerde bir astra classic aracı 160 ytl ver 2 gün için kirala, iyice bir dolaş, tatmin ederse düşünme al, kimsenin yazdığına çizdiğine de inanma (ben dahil), bazılarımız ciddi anlamda marka fanatikliği yapıyor, komşusundan babasından duyduğu lafları bilgi olarak buralara yazıyor,
    8. uA_Y_C_A arkadaşın daha faydalı yorumlarını ford forumunda bulabilirsin

Selamlar

• Ben aracımı henüz 7.00 km de iken aldım.İlk sahibinden aldım ve sigara falan da içilmediğinden dolayı 0 km araç gibi kokuyordu resmen.Ben de içmem zaten ama ne kadar da olsa eski kokusu yok.Herneyse benim aracım 2004 model ve ben aracı 2005 yılında aldım.O zamanlar piyasa değeri 25-26 falan iken sıkışık bir adama rastladım.Uzun pazarlıklar sonucunda 20 ye el sıkıştık.Ben extradan parl sensörü,sıralı sistem lpg kiti,perde falan dışında birşey yapmadım arabaya.Daha birkaç gün önce binici/alıcı falan değil galerici 19-19.5 a albilirim dedi.Yani en kötüsü 19 hatta 18 e bile satsam 1-2 ytl zararım var.0 km alsaydım nerden baksan 6-7.000 ytl zarardıydım şimdi.Ben o kadar patron değilim malesef ...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O fiyata ufak araçlar satılıyo ciddi derecede ucuz fiyatı bence saçma araçlar alınacağına o araç uygun. Polo bile abs siz ondan daha pahalı polo nasıl alınabiliyorsa o haydi haydi alınır bende baktım bana gerekli olan esas donanımları var geriside sadece fasa fiso.
  • ARALIK 2000 DEN BERİ ASTRA KULLANIYORUM...
    KESİNLİKLE İYİ FİYAT !!!!!!
    DAHA 10 YIL KULLANSAM ESKİMEZ BU ARAÇ.....
    ANCAK OLAN BİZE OLUYOR 2. ELİ BERBAT :((((((((
    BOZULUP ATIL OLANA KADAR KULLANACAKSIN...
    ARAÇ SORUNLU DEĞİL, BİR KAÇ KÜÇÜK KRONİK PROBLEMİ OLABİLİR ANCAK HİÇ BİR ZAMAN BENİ YOLDA KOYMADI, YAPANDAN ALLAH RAZI OLSUN...
  • Bugüne kadar hiç 0 km aracım olmadı Bu şahsıma ait 5. aracım ve 32 yaşındayım.Tabiki fabrikadan yeni çıkmış cillop gibi arabaya binmek isterim ama o kadar da zangin değilim. Sonuçta bir öğretmenim ...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.