Şimdi Ara

İndirme Hızı 0 kbps ve yarım açılan sayfalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorunumuz bir kaç farklı adımdan oluşmakta.
    1.İnternet sitelerini kullanırken bir çok site açılma aşamasında beyaz sayfada kalıyor ve kullandığımız tarayıcı (farketmeksizin) yükleniyor,yanıt bekleniyor işlemine devam ediyor.Durdura basıp tekrar yenilediğimizde sayfanın bir kısmı geliyor.(Örnek olarak chrome'da sayfa beyaz sayfada kalıyor ancak sekme kenarında yükleniyor işareti devamlı dönüyor.Durdur ve ardından Yenile'ye bastığımızda sayfa gelse de sekme kenarında ki yükleme işareti dönmeye devam ediyor)
    2.İnterneti bu şekilde kullanma zulmunün yanında herhangi bir dosya indirmeye kalktığımızda hız giderek artıyor150kbps,180kbps,230kbps ve ardından tekrar düşmeye başlıyor son olarak 0 kbps de sabitleniyor ve dosya indirme işlemi duruyor.Bu dalgalanma neredeyse iki saniye içinde oluyor ve herhangi bir dosya indiremiyorsunuz.

Çözüme ilişkin olarak detaylı aramalar yaptım ve

• Antivüris programları ile tarattım herhangi bir tespit bulunmadı,(Kaspersky,Microsoft S. antivirüs,)
    • Güvenlik programlarının bağlantıyı engelleyebileceğini düşündüğüm için hepsini (güvenlik duvarı dahil) kapattım denedim,açtım denedim.Nihayetinde tüm güvenlik programlarını kaldirarakta denedim.
    • Tarayici eklentileri;tüm tarayıcıları sıfırladım,bulaşmaları temizledim.Regedit kayıtları dahil tüm kayıtları düzenledim veya temizledim
    • Splitter değiştirdim,tüm bağlantı kablolarını yenileriyle değştirdim.
    • Modem Kurulumunu yeniden defalarca yaptım,kablosuz kurulum yapmadan da kurulum yaptım ancak farkeden herhangi bir şey olmadı.
    • Bilgisayarlarla başka ağlardan indirme yapabildim.
    • Kurduğum ağa bağlandığım android işletim sistemli mobil cihazımdan indirme yapabiliyorum,sorunsuzca kullanıyorum (ancak tabi ki hız olması gerekenden düşük)

Bunun dışında hat bağlantısı standart her evde olduğu gibi bir bağlantı.Telefon hattından çıkan kablo splitter sayesinde modem ve telefon'a ayrılıyor.Telefonda gürültü mevcut (ancak hep vardı)Buna ilişkin olarak TTNET bugün incelemeye geldi,gerekli işlemi yaptığını söyledi.Ancak herhangi bir değişiklik yok...

İşletim Sistemi : Win7 Ultimate
    Modem : Tp_Link TD-W8961ND
    Smile Adsl 16Mbt Kadar,

Açıkçası günlerdir uğraştığım bu sorun karşısında yapmadığım denemediğim bir yol kalmadı...
    Tavsiyesi olan dostlara şimdiden teşekkürler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esesdi -- 20 Ekim 2014; 18:57:09 >

• Geçici bir sorun olabilir. 1-2 gün bekleyin ya da hiç beklemeden Müşteri temsilcisini arayın.
  • cagdas70 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar
    Hem altyapı sahibi olarak Türk Telekom'u hem de servis sağlayıcım olan Smile Adsl'i defalarca aradım ancak iki tarafta herhangi bir problem yok cevabından başka bir cevap vermiyor.
  • modem arayüzündeki adsl hat değerlerini koy ayrıca smile diye birşey yok önce firmanın adını öğrenin D-SMART İNTERNET.
  • kardeşim ben anlamıyorum bu hat değerlerinden bişey, bende d-smart net kullanıyorum ve şu ara baya sorunlu. nasıl sonuçlar?
  • aynı sorun bende de var bende dsmart hattım arıyorum hattınızı kontrol ediyorum diyor bi modem yeniden başlatıyorlar o kadar en sonun çok pis küfür edecem nedir 4-5 gundur çektiğimiz ya soruyorum sorun yok çıldırcam
  • BonezCrusher kullanıcısına yanıt
    Adını öğretmek erdemini gösterdiğin için sana şehrin anahtarını vermeye karar verdik.Tavra bak...Ayrıca da smile eski adı evet,D-Smart'ın internet hizmetiyle birlikte artık bir d-smart hizmeti evet eee ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Benim hızımı 16 Mb. sabitleyebileceğini söyledi müşteri hizmetleri yetkilisi,sabitleyin dedim.Aynı :) Hiçbir sorun gözükmüyor,TP-LİNK müşteri hizmetlerine ulaşmayı deneyiniz dedi hatta numarasınıda verdi :)
  • esesdi kullanıcısına yanıt
    hat sıkıntılı evdeki kabloları kontrol et uploadta sıkıntı var 8 , alır gerisini kaldırmaz.
  • En kisa surede bir elektrikci gelecek hat kontrolü icin ancak anlamadigim daha once hatta bir sikinti yoktu.Normal kullaniyordum.Daha sonra bu hale geldi,yani hiz artırımını yapmadan once bu sorun gelisti.Elektrik tesisatinda bir kac sorun yasandi,hatta diger dizustu pc'nin sarj bataryasi yanmisti sigorta sorunu halledildi,ilgisi var midir ?
    Önerin icin Teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Elektrikle alakası yok dostum.
  • Tesekkur Ettim

• Bilgisayar duzeldi mi?

• Merhaba
    Artik indirme yapabiliyorum,ancak hizda dalgalanma mevcut ve olmasi gereken hızdan bir hayli dusuk.
    Telekom baglantiyi kontrol etti binaya kadar herhangi bir sorun yok dedi.
    Bina icin ise (yeni bitmis bir bina) mutehait ve tesisat yüklenicisi ile gorustugumde telefon hatti icin kesinlikle yalitimli kablo kullandığını bina icinde bir sorunun mümkün olmadigini soyledi...Kisacasi telefondaki cizirti ve netteki dalgalanma indirme yapabilmeme ragmen devam ediyor.

Altyapısal sıkıntı var en ufak şeyde binaya atarlar kendi altyapılarına birşey demezler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shamshiel

Altyapısal sıkıntı var en ufak şeyde binaya atarlar kendi altyapılarına birşey demezler.

Muhtemelen,cunku ayni altyapiyi kullanan bir blok yandaki isyerimde 12 Mbit hizdan asagiya hic düşmedik tek farki orda ttnet ile devam ediyoruz :)

• Aynı sıkıntı bende de var.2 senedir Dsmart internet kullanıyorum. En ufak bir sıkıntım olmadı. Taahhüdüm yarın bitiyor ve ben 1 aydır doğru düzgün interneti kullanmadım. İşin ilginci kullandığınız modem de benimkiyle aynı. Telefonum yok yalın ADSL kullanıyorum. 900 kb civarı download yaparken birden sıfırlanıyor. İnternet sayfaları açılmıyor. "Bir ağa bağlanılamıyor" hatası veriyordu. Modemin bu yıl içerisinde çıkan bir güncellemesi var. Onu yapın. Sıkıntılarınızın çoğu ortadan kalkacak. Yaklaşık 1-2 hafta sonra tekrar başlayacak :-(
  • quote:

Orijinalden alıntı: talihligen

Aynı sıkıntı bende de var.2 senedir Dsmart internet kullanıyorum. En ufak bir sıkıntım olmadı. Taahhüdüm yarın bitiyor ve ben 1 aydır doğru düzgün interneti kullanmadım. İşin ilginci kullandığınız modem de benimkiyle aynı. Telefonum yok yalın ADSL kullanıyorum. 900 kb civarı download yaparken birden sıfırlanıyor. İnternet sayfaları açılmıyor. "Bir ağa bağlanılamıyor" hatası veriyordu. Modemin bu yıl içerisinde çıkan bir güncellemesi var. Onu yapın. Sıkıntılarınızın çoğu ortadan kalkacak. Yaklaşık 1-2 hafta sonra tekrar başlayacak :-(

Acikcasi birdaha d-smarti kesinlikle kullanmam,ttnet kendisine gecis yapan abinelere 100 tl'lik bir indirim veriyor.D-smart ile taahhüt bozma bedelim 60 tl.En kisa surede ttnete gecis yapacağım.

• Turk.net e geçiş yaptım.Tüm dertlerim şimdilik bitti.... 16 mbit sınırsız+3000 dk sabit hatlar ile görüşme 49,90 TL. Telefon için de birşey yapmıyorsunuz. Yalın ADSL kullanıyordum. Turk.net herşeyi halletti. Telefon bağlamadım.13-14 mbit arası download değeri alıyorum. Şu anda sorunsuz....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.