Şimdi Ara

infaz koruma memurluğu hakkında soru

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
5
Favori
44.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar infaz koruma memuru olan arkadaşlar varsa aramızda başvuru sonrası nasıl bir süreç izleniyor anlatabilirler mi. maaşı iş durumlarından memnunlarmı?
    bide renk körlüğü bir sorun teşkil etmiyormuş galiba.peki miyop ta fln bir sorun oluyor mu. sağlık raporunu alınacak hastane nasıl belirleniyor. infaz koruma memuru olan veya bu konuda detaylı bilgisi olanlar cvplarını esirgemezse sevinirim...iyi forumlar

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnfaz Koruma Memurluğu Hakkında Bilgi

Çalışma Saatleri

İnfaz koruma memurları, gardiyanlar ve İKM'ler (İç Güvenlik Koruma Memurları) dahil olmak üzere çeşitli çalışma saatlerinde görev yapmaktadır.

• Gardiyan Çalışma Saatleri: Genellikle 12 saatlik vardiyalarla çalışırlar ve vardiyalar arasında 24 saatlik dinlenme süresi alırlar.
    • İKM Çalışma Saatleri: Genellikle 8 saatlik vardiyalarla çalışırlar.
    • İnfaz Koruma Memuru Çalışma Saatleri: Çalışma saatleri görev yerlerine ve görevlerine göre değişebilir.

Maaşı

İnfaz koruma memurlarının maaşları, görevlerine, kıdemlerine ve eğitim durumlarına göre değişiklik göstermektedir.

• Gardiyan Maaşı: Yaklaşık 10.000 TL - 15.000 TL
    • İnfaz Koruma Memuru Maaşı: Yaklaşık 12.000 TL - 18.000 TL

Vardıya Sistemi

İKM'ler genellikle üç vardiyalı bir sistemde çalışırlar:

• Sabah Vardiyası: 07:00 - 15:00
    • Öğleden Sonra Vardiyası: 15:00 - 23:00
    • Gece Vardiyası: 23:00 - 07:00

Bu çalışma saatleri ve maaş bilgileri, ortalama değerlere dayanmaktadır ve görev yerine veya kuruma göre değişiklik gösterebilir. Güncel ve doğru bilgi için lütfen ilgili kurumlarla iletişime geçin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Son dönemlerde bu mesleğin daha da popülerleşmeye başlaması ve tanınması sevindirici. Üniforma giyip de polis ve asker kadar zorlanmadan ve çalışma saatleri daha esnek olan infaz korumayı bir çok arkadaş artık daha da yakından tanımaya başladı. Her işin olduğu gibi bunun da mesleğe başladıktan sonra zorlukları ve adam yerine konulmama ve daha bir çok psikolojik baskı unsurları var ama kesinlikle özel sektör ile emek/ücret kıyaslaması yapıldığında açık ara önde. Hatta dediğim gibi askerlik ve polislikten bile çok daha iyi bir alternatif olabilir.

Ben şahsım adına uyguladığım prosedürü anlatacak olursam; 2010 kpss ile almış olduğum puandan sonra adalet bakanlığının infaz koruma alımları ilanını görünce başvurdum. Şubat ayıydı zannedersem. Gerekli belgeleri toplayıp kpss çıktısı ile başvuru yapılıyordu. Sonra boy-kilo ölçümleri ve sonra da mülakatlar var. Mülakatda sadece diksiyona ve duruşa bakılıyor. Sorular kolay. Takım elbise ile gidilmeli. Mülakat sonrası (kpss+mülakat)/2 olarak puanlar sıralanıyor ve kazandıysanız en yorucusu olarak sağlık raporu olmak üzere (o da hepi topu 1.5-2 gün) ufak tefek işlemler sonrası gidip belgeleri teslim edip telefon beklemeye başlıyorsunuz. Aradan 2-3 ay geçtikten sonra adliyeye çağırıp kurumunuzu açıklıyorlar. Gidip başlıyorsunuz. Hepsi bu.

Kadrolu maaşı 1930, sözleşmeli 1660 küsür. Kadroluda tayin riski var. Sözleşmeli de tayin olayı yok. Sabah 8 akşam 5 haftasonu tatil ve 12-24-12-48 çalışma saatleri var. Yani klasik devlet memuru gibi ve vardiyalı olmak üzere 2 türlü. Buna kısmen sizin isteğiniz kısmen de kurumunuz karar veriyor.

Daha sormak istediğiniz varsa buyurun.

• quote:

Orijinalden alıntı: leidenfrost

Son dönemlerde bu mesleğin daha da popülerleşmeye başlaması ve tanınması sevindirici. Üniforma giyip de polis ve asker kadar zorlanmadan ve çalışma saatleri daha esnek olan infaz korumayı bir çok arkadaş artık daha da yakından tanımaya başladı. Her işin olduğu gibi bunun da mesleğe başladıktan sonra zorlukları ve adam yerine konulmama ve daha bir çok psikolojik baskı unsurları var ama kesinlikle özel sektör ile emek/ücret kıyaslaması yapıldığında açık ara önde. Hatta dediğim gibi askerlik ve polislikten bile çok daha iyi bir alternatif olabilir.

Ben şahsım adına uyguladığım prosedürü anlatacak olursam; 2010 kpss ile almış olduğum puandan sonra adalet bakanlığının infaz koruma alımları ilanını görünce başvurdum. Şubat ayıydı zannedersem. Gerekli belgeleri toplayıp kpss çıktısı ile başvuru yapılıyordu. Sonra boy-kilo ölçümleri ve sonra da mülakatlar var. Mülakatda sadece diksiyona ve duruşa bakılıyor. Sorular kolay. Takım elbise ile gidilmeli. Mülakat sonrası (kpss+mülakat)/2 olarak puanlar sıralanıyor ve kazandıysanız en yorucusu olarak sağlık raporu olmak üzere (o da hepi topu 1.5-2 gün) ufak tefek işlemler sonrası gidip belgeleri teslim edip telefon beklemeye başlıyorsunuz. Aradan 2-3 ay geçtikten sonra adliyeye çağırıp kurumunuzu açıklıyorlar. Gidip başlıyorsunuz. Hepsi bu.

Kadrolu maaşı 1930, sözleşmeli 1660 küsür. Kadroluda tayin riski var. Sözleşmeli de tayin olayı yok. Sabah 8 akşam 5 haftasonu tatil ve 12-24-12-48 çalışma saatleri var. Yani klasik devlet memuru gibi ve vardiyalı olmak üzere 2 türlü. Buna kısmen sizin isteğiniz kısmen de kurumunuz karar veriyor.

Daha sormak istediğiniz varsa buyurun.

cevaplarınız için teşekkürler aklımdaki birçok konuya açıklık getirmişsiniz. bi kaç soru daha sorabilirmiyim. siz sözleşmelimisiniz.kadrolu yada sözleşmeli olmak nasıl belirleniyor kurum mu belirliyor alım ilanında sözleşmeli fln diye birşey yokda. sözleşmelide durumlar nasıldır ilerde açıkta kalma söz konusu oluyor mu. bu konuda pek fazla bir bilgim yokta k.bakmayın maaşları da fena değil gerçekten.

hocam sağlık raporu çok sıkıntılı değilmiş galiba. raporu alacagımız yer nasıl belirleniyor. bende kısmi renk körlüğü var, galiba sorun olmuyormuş. miyop bir sorun teşkil edermi lazer mi olmak gerekli bi bilginiz var mı. okul meslek eğitimi nasıl hocam.üni sınavına da girecegim üniye gitsek kazanırsak üniyi bırakmak gerekecek galiba. üni ile lise mezunu farkı oluyor mu peki ?

hocam çok soru sordum k.bakmayın artık son ve can alıcı soru ankaranın ilçesindeyim 82 puan aldım ortaögretim kpssden sizce ne yapmalıyım komisyon seçimi fln karışık geldi birazda :D hocam vereceginiz cevaplar için çok çok Teşekkürler Allah razı olsun şimdiden sizden...

• atmaca006 kullanıcısına yanıt
    o ilan infaz koruma memuru almıyor infaz koruma memuru öğrencisi alıyor. 5 aylık eğitimi var ve 5 ay boyunca 200 küsür lira harçlık alıyorsun yatılı olduğu içinde diğer ihtiyaçların karşılanıyor. yani bir nevi 5 aylık askersin
    5 ay sonunda son uygulamalı ve yazılı sınavları başarıyla geçersen başvuruda belirttiğin kuruma atanırsın ama bu atamadan öncede 2 yıllık zorunlu (şark görevi gibi) görevi var. 2 yıl sonunda başvuruda yazdığın yerde başlıyorsun. 5 aylık eğitim boyunca eğer vazgeçersen eğitiminde harcanan paraları 2 katıyla senden alıyorlar

üniversite mezunları daha fazla maaş alır (takribi 150+)
    ayrıca bu ilan kadrolu ikm alımı ama dediğim gibi önce eğitimden geçeceksin daha sonra zorunlu görev ve en son başvurduğun ilde görev yapmaya başlıyacaksın, normal ikm alımlarından daha fazla baş ağrıtan bir süreç. normal ikm alımlarında eğitim süresi çok daha kısa (2 hafta olması lazım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muskeder -- 8 Haziran 2013; 12:47:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: muskeder

o ilan infaz koruma memuru almıyor infaz koruma memuru öğrencisi alıyor. 5 aylık eğitimi var ve 5 ay boyunca 200 küsür lira harçlık alıyorsun yatılı olduğu içinde diğer ihtiyaçların karşılanıyor. yani bir nevi 5 aylık askersin
    5 ay sonunda son uygulamalı ve yazılı sınavları başarıyla geçersen başvuruda belirttiğin kuruma atanırsın ama bu atamadan öncede 2 yıllık zorunlu (şark görevi gibi) görevi var. 2 yıl sonunda başvuruda yazdığın yerde başlıyorsun. 5 aylık eğitim boyunca eğer vazgeçersen eğitiminde harcanan paraları 2 katıyla senden alıyorlar

üniversite mezunları daha fazla maaş alır (takribi 150+)
    ayrıca bu ilan kadrolu ikm alımı ama dediğim gibi önce eğitimden geçeceksin daha sonra zorunlu görev ve en son başvurduğun ilde görev yapmaya başlıyacaksın, normal ikm alımlarından daha fazla baş ağrıtan bir süreç. normal ikm alımlarında eğitim süresi çok daha kısa (2 hafta olması lazım)
    Evet muskederin de dediği gibi bizim zamanımıza göre işler biraz değişti. Bunun sebepleri de aslında kısmen hem ünv. okuyup hem de bu işi yapanlardan dolayı zannedersem artık ünv. öğrencilerinin girişini bir nebze de olsa azaltmak için olabilir.

Ben girdiğimde kadrolu ve sözleşmeli ayrı ayrı alınıyordu. Ben maaşının fazla olduğunu bilmeme rağmen ileride oluşabilecek sıkıntılara karşın kadroluyu tercih etmemiştim. Sözleşmeli daha cazip gelmişti. Sonradan seçim dönemine denk geldik. Baktım işi de sevdim kadroya geçmek için dilekçe verip geçmiştim. Aradaki maaş farkı da az değildi.

5 aylık eğitim fasa-fiso. ilk 5 aylık eğitim sistemiyle başlayan memurlardan duyduğumuz bu. Eğer ünv. başlamadıysan daha güzel. Önce işe girer sonra başlarsın okumaya. Maddi rahatlık kafana da yansır mutlaka. Ünv. başlarsan zaten kurum zırt-pırt sana izin vermekle uğraşmamak için seni vardiyada görevlendirir.

Kısaca açıklayayım; pzt gününden başlayalım: pzt sabah 8 gidersin akşam 8 çıkarsın. Salı günü gece nöbete gidersin. Çarş sabahı çıkarsın. Sonra cuma günü tekrar sabah gidersin akşam çıkarsın...

Bu şekilde 4 günlük periyotlar ile devreder. Hesaplarsan 12-24-12-48 şeklindedir.

Dikkat et! Sadece 1 gün gündüzün çalışmaya gidiyor. Onun dışında 3 gün gündüzleri boşsun. Her işini halledersin, eğitim-öğrencilik de dahil.

Renk körlüğü falan sorun olmaz. Olmadı doktora ayak çekersin biraz. Acındır kendini. Ben ankara hastanesinden 200 küsür liraya almıştım numuneden arkadaşım 70 küsür TL'ye rapor almıştı. Hem de işlemler daha hızlı ve organize gitmişti onda. Hangi hastane ucuza veriyosa git ordan al raporu.

Şimdi bu 5 aylık sistemle alım dışında diğer türlü sözleşmeli alım da olur mu bilemeyeceğim. Muskeder bilir belki. 5 aylık ile kadrolu normal statüde başlıyorsun. Şayet eski sistem devam eder de eğitimsiz olarak sözleşmeli direk başlayan şekilde de oluyorsa sözleşmeli ile kadrolu arasında maaş farkı dışında bişey yok. Garanti gibi bişey. Her sene sözleşmen otomatik yenileniyor. Kısa dönemli çalışmak ve başka hedefleri olanlar için de sözleşmeli daha cazip çünkü istifası kolay ve sorunsuz.

komisyon seçimi hiç karışık değil. Sana ne söyleniyor veya yazılıyorsa onu yapacaksın. Sürüyle beraber gideceksin sadece. kendi kendine halloluyor.

Cevaplamadığım soru kalmadı herhalde. Daha aklına takılan varsa sor.

• quote:

Evet muskederin de dediği gibi bizim zamanımıza göre işler biraz değişti. Bunun sebepleri de aslında kısmen hem ünv. okuyup hem de bu işi yapanlardan dolayı zannedersem artık ünv. öğrencilerinin girişini bir nebze de olsa azaltmak için olabilir.

Ben girdiğimde kadrolu ve sözleşmeli ayrı ayrı alınıyordu. Ben maaşının fazla olduğunu bilmeme rağmen ileride oluşabilecek sıkıntılara karşın kadroluyu tercih etmemiştim. Sözleşmeli daha cazip gelmişti. Sonradan seçim dönemine denk geldik. Baktım işi de sevdim kadroya geçmek için dilekçe verip geçmiştim. Aradaki maaş farkı da az değildi.

5 aylık eğitim fasa-fiso. ilk 5 aylık eğitim sistemiyle başlayan memurlardan duyduğumuz bu. Eğer ünv. başlamadıysan daha güzel. Önce işe girer sonra başlarsın okumaya. Maddi rahatlık kafana da yansır mutlaka. Ünv. başlarsan zaten kurum zırt-pırt sana izin vermekle uğraşmamak için seni vardiyada görevlendirir.

Kısaca açıklayayım; pzt gününden başlayalım: pzt sabah 8 gidersin akşam 8 çıkarsın. Salı günü gece nöbete gidersin. Çarş sabahı çıkarsın. Sonra cuma günü tekrar sabah gidersin akşam çıkarsın...

Bu şekilde 4 günlük periyotlar ile devreder. Hesaplarsan 12-24-12-48 şeklindedir.

Dikkat et! Sadece 1 gün gündüzün çalışmaya gidiyor. Onun dışında 3 gün gündüzleri boşsun. Her işini halledersin, eğitim-öğrencilik de dahil.

Renk körlüğü falan sorun olmaz. Olmadı doktora ayak çekersin biraz. Acındır kendini. Ben ankara hastanesinden 200 küsür liraya almıştım numuneden arkadaşım 70 küsür TL'ye rapor almıştı. Hem de işlemler daha hızlı ve organize gitmişti onda. Hangi hastane ucuza veriyosa git ordan al raporu.

Şimdi bu 5 aylık sistemle alım dışında diğer türlü sözleşmeli alım da olur mu bilemeyeceğim. Muskeder bilir belki. 5 aylık ile kadrolu normal statüde başlıyorsun. Şayet eski sistem devam eder de eğitimsiz olarak sözleşmeli direk başlayan şekilde de oluyorsa sözleşmeli ile kadrolu arasında maaş farkı dışında bişey yok. Garanti gibi bişey. Her sene sözleşmen otomatik yenileniyor. Kısa dönemli çalışmak ve başka hedefleri olanlar için de sözleşmeli daha cazip çünkü istifası kolay ve sorunsuz.

komisyon seçimi hiç karışık değil. Sana ne söyleniyor veya yazılıyorsa onu yapacaksın. Sürüyle beraber gideceksin sadece. kendi kendine halloluyor.

Cevaplamadığım soru kalmadı herhalde. Daha aklına takılan varsa sor.
    mulakatta çok torpıl dönuyor denılıyor sız ne dıyorsunuz buna ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Castiel

Alıntıları Göster
    hocam bu sadece öğrenci alımı, 5 aylık eğitimi var ve eğitim bittikten sonra başarılı olanlar kadrolu olarak atanıyor. eğitim sırasında vazgeçenler ya da başarısız olanlar atanmıyor ve yerlerinede başkası alınmıyor.

Castiel, mülakatı olan her alımda torpil vardır (en az torpil askeri alımlarda oluyor). adalet bakanlığı alımlarında hakim ya da savcı tanıdığınız varsa 1 adım öndesiniz. eğer mülakat komisyonuna girenlerden birini tanıyorsanız ya da ulaşabiliyorsanız işiniz garanti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

hocam bu sadece öğrenci alımı, 5 aylık eğitimi var ve eğitim bittikten sonra başarılı olanlar kadrolu olarak atanıyor. eğitim sırasında vazgeçenler ya da başarısız olanlar atanmıyor ve yerlerinede başkası alınmıyor.

Castiel, mülakatı olan her alımda torpil vardır (en az torpil askeri alımlarda oluyor). adalet bakanlığı alımlarında hakim ya da savcı tanıdığınız varsa 1 adım öndesiniz. eğer mülakat komisyonuna girenlerden birini tanıyorsanız ya da ulaşabiliyorsanız işiniz garanti
    kul hakkına gırıyorda keşke olsada bıktım arık şu ders calısmaktan gelecek kaygısından arkadaş...
  • quote:

kul hakkına gırıyorda keşke olsada bıktım arık şu ders calısmaktan gelecek kaygısından arkadaş...

Alıntıları Göster
    Ben kendi dönemim ve bizden sonrakiler olmak üzere 3-4 şüpheli dışında kendim de dahil torpille girene rastlamadım.

Çok ciddi söylüyorum benim devrem bir eleman 100% tipten kaybetmesi gerekiyordu. Kesinlikle davranışları, konuşması ve yüz ifadesiyle hiç bir mülakat komisyonunun onay vermeyeceği bir tip. Torpille girdiğine kanaat getirebildiğim sadece bu var.

Bir savcının makamı gerçekten azımsanmayacak derecede etkilidir. Böyle bir makamda yakını olanın tabiki de kazanmaması ihtimal dışı.

Ama genelde kazanamayanların "Allah büyüktür, kısmette yokmuş" demek yerine kaybetmiş olmanın da verdiği sinir-stres bozukluğu ile torpil olayını çok büyütmelerini doğal karşılıyorum.

• quote:

Ben kendi dönemim ve bizden sonrakiler olmak üzere 3-4 şüpheli dışında kendim de dahil torpille girene rastlamadım.

Çok ciddi söylüyorum benim devrem bir eleman 100% tipten kaybetmesi gerekiyordu. Kesinlikle davranışları, konuşması ve yüz ifadesiyle hiç bir mülakat komisyonunun onay vermeyeceği bir tip. Torpille girdiğine kanaat getirebildiğim sadece bu var.

Bir savcının makamı gerçekten azımsanmayacak derecede etkilidir. Böyle bir makamda yakını olanın tabiki de kazanmaması ihtimal dışı.

Ama genelde kazanamayanların "Allah büyüktür, kısmette yokmuş" demek yerine kaybetmiş olmanın da verdiği sinir-stres bozukluğu ile torpil olayını çok büyütmelerini doğal karşılıyorum.

Alıntıları Göster
    Mülakat varsa torpil illaki vardır. Ben de katiplik için hazırlanıyorum. Cezaevi katipliği ilanı var ona giricem ama asıl 5000 alıma hazırlanıyorum. Katipliğe hazırlananlar var mı forumda?

• quote:

Orijinalden alıntı: cryzpolo26

Mülakat varsa torpil illaki vardır. Ben de katiplik için hazırlanıyorum. Cezaevi katipliği ilanı var ona giricem ama asıl 5000 alıma hazırlanıyorum. Katipliğe hazırlananlar var mı forumda?

Alıntıları Göster
    vakit ayırıp cevap verdiğiniz için çok teşeşkürler çok faydanız oldu gerçekten
  • quote:

hocam her kurumda torpil dönüyor. boşuna dememişler ankarada dayın olacak diye. yüzde yüz elenmesi gereken adam geçiyor. dört dörtlük denilecek kişiler göz üstünde kaşın var diye eleniyor. naparsın işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: atmaca006

quote:

hocam her kurumda torpil dönüyor. boşuna dememişler ankarada dayın olacak diye. yüzde yüz elenmesi gereken adam geçiyor. dört dörtlük denilecek kişiler göz üstünde kaşın var diye eleniyor. naparsın işte

Alıntıları Göster
    Hocam sana tek birsey diycem UZAK DUR !
    Psikolojin bozulur, hayatin mahvolur, ailen varsa aran bozulur her turlu ruh hastaligina yakalanirsin. Emekli olana kadar hayatin ve psikolojin mahvolur. Nedenini sorarsan ailemden biri bu isi yapiyor butun cevresini taniyorum, bugune kadar cok infaz koruma memuru tanidim, saglam kalan tek tuk insana rastladim..

• quote:

Orijinalden alıntı: MahkemeDuvari

Psikolojin bozulur, hayatin mahvolur, ailen varsa aran bozulur her turlu ruh hastaligina yakalanirsin. Emekli olana kadar hayatin ve psikolojin mahvolur. Nedenini sorarsan ailemden biri bu isi yapiyor butun cevresini taniyorum, bugune kadar cok infaz koruma memuru tanidim, saglam kalan tek tuk insana rastladim..

hocam o kadar vahim mi çalışma şartları
  • quote:

quote:

Calisma sartlarindan dolayi degil hocam o meslegin ozelligi bu. Ilcelerde falan biraz daha rahat tabi gun boyunca hapishanede beklemek zorunda olmuyosun istedigin an disari cikabiliyosun ama sehir merkezine denk gelirsen Allah yardimcin olsun derim..

• quote:

quote:

karşında mahkum var ve sen neden içeri girdiğine bakmıyacaksın. yani bu mesleği yapıyorsan onu suçlu olarak görmelisin ve yapman gereken her şeyi yapmak zorundasın. buda psikolojik olarak insanı yıpratabilir. eniştem 2.5 yıllık gardiyan ve normal hayatında gayet mülayim bir insan, yani ani çıkışları ya da sinirli halini görmedim. ama onunda söylediği gibi cezaevine girdikten sonra iş değişiyor ve farklı bir insan oluyorsun, olmak zorunda oluyorsun. yeri geldiğinde karşındakini hırpalayacaksın, hırpalamak zorunda kalacaksın. bunları göze alamıyorsan hiç bulaşma.

ha birde içeri cep telefonu sokulmuyor (ya da açık olmuyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muskeder -- 8 Haziran 2013; 15:03:36 >

• quote:

karşında mahkum var ve sen neden içeri girdiğine bakmıyacaksın. yani bu mesleği yapıyorsan onu suçlu olarak görmelisin ve yapman gereken her şeyi yapmak zorundasın. buda psikolojik olarak insanı yıpratabilir. eniştem 2.5 yıllık gardiyan ve normal hayatında gayet mülayim bir insan, yani ani çıkışları ya da sinirli halini görmedim. ama onunda söylediği gibi cezaevine girdikten sonra iş değişiyor ve farklı bir insan oluyorsun, olmak zorunda oluyorsun. yeri geldiğinde karşındakini hırpalayacaksın, hırpalamak zorunda kalacaksın. bunları göze alamıyorsan hiç bulaşma.

ha birde içeri cep telefonu sokulmuyor (ya da açık olmuyor)

Alıntıları Göster
    gülü seven dikene katlanır hesabı.

• Adamın varsa gir. Yoksa boşuna uğraşma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EneRGy.

Adamın varsa gir. Yoksa boşuna uğraşma.
    artık özel sektörde bile daha fazla para alınıyor.
    lise mezunu adam 5 yıllık bir yerde calışıyor ise 1500 liraya yakın alır.

bu tür riskli işlere neden insanlar girer anlamam.
    herşey para degil beyler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-005109EE3

artık özel sektörde bile daha fazla para alınıyor.
    lise mezunu adam 5 yıllık bir yerde calışıyor ise 1500 liraya yakın alır.

bu tür riskli işlere neden insanlar girer anlamam.
    herşey para degil beyler

Alıntıları Göster
    bencede parası az bu işin.. ama kadrolu olarak girilebilir. öbür türlü zaman kaybı..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.