Şimdi Ara

İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) (73. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.800
Cevap
50
Favori
159.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hız sensörü problemini düzelttik ama problem devam ediyor.bu hafta sonu konyadaydım özel bir serviste arıza kaydına tekrar baktırdım hız sensörü arızası yok fakat boğaz kelebeği, vuruntu sensörü , bide A/T sanzuman arızası veriyor.Problem sık olmasa da devam ediyor vites 3' te takılı kalıyor araç seyir halinde devam ederken.bi süre sonra geçiş oluyor 4.vitese ama rampa aşağı olmasada düz yolda da vites geçişi oluyor.Şanzuman yağında bii bozulma yok elle ve gözle kontrolde.Bide şunu fark ettim ne anlam ifade eder bilmiyorum bilmiyorum ama diyelimki vites geçişi olmadığı zamanki problem ortaya çıktığında ayağımı gazdan çekince devir 1000 lere düşüyor tekrar gaza basarsam yükseliyor.normalde araç son viteste ayağımı gazdan çektiğimde devir hemen düşmüyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgekagan42

hız sensörü problemini düzelttik ama problem devam ediyor.bu hafta sonu konyadaydım özel bir serviste arıza kaydına tekrar baktırdım hız sensörü arızası yok fakat boğaz kelebeği, vuruntu sensörü , bide A/T sanzuman arızası veriyor.Problem sık olmasa da devam ediyor vites 3' te takılı kalıyor araç seyir halinde devam ederken.bi süre sonra geçiş oluyor 4.vitese ama rampa aşağı olmasada düz yolda da vites geçişi oluyor.Şanzuman yağında bii bozulma yok elle ve gözle kontrolde.Bide şunu fark ettim ne anlam ifade eder bilmiyorum bilmiyorum ama diyelimki vites geçişi olmadığı zamanki problem ortaya çıktığında ayağımı gazdan çekince devir 1000 lere düşüyor tekrar gaza basarsam yükseliyor.normalde araç son viteste ayağımı gazdan çektiğimde devir hemen düşmüyor...

eğer orada halledemezlerse izmir'de iyi şanzuman ustası var hallettiririz fakat düzgün bir özel nissan servisine gidin , kendi cihazına bağlasınlar...Elektrik tesisatında arıza var diyorda tam neresinde , kendi cihazı tam yerini söyler..Umarım şanzuman değildir fakat bulgular onu gösteriyor gibi.

• merhabalar boğaz kelebeği konum sensörü ,bu parçadan da olabilir bence cihazdaki hatalar öncelikle giderilmeli

benimde benzer sorunum var primera 1998 aracım 2 . vitesi ayağımın ucu ile basarsam kullanıyor normal yani tapagaz kullanırsam 2 yi pas geçiyor iyice ısınınca hiç bir sorun kalmıyor
    hala uğraşıyorum ama cihaza bağlatmadım vakit bulursam izmirde baktıracağım
  • ben önceki aracımda şanzımandan baya gol yedim. (jeep)

Bu ülkede otomatik şanzıman kullanmasını bilen insan az. Siz kullanabilirsiniz ama işte araba size gelene kadar ne yaşadı? Otomatik şanzımanı boşa atan insanlar var hala. Şanzıman yağını adam gibi (vakumlama makinesi ile tork konvertörü içindeki yağı da alacak şekilde) değiştiren servis sayısı çok az. İstanbul'da bile mercedes, BMW yetkili servisleri hariç bunu yapan 1 tane yer biliyorum ben.Hoş olsa da binici olarak değiştiren yok o yağı. Değiştiren olsa ne yağ koyacağını bilen yok o arabaya.
    bir de istanbul gibi illerde dur kalkta sürekli D konumunda kalan yorulan şanzımanlar var. Koca istanbul'da bu kadar otomatik vitesli araba var ve otomatik şanzımanlı arabaların oranı her geçen gün artıyor.
    sahibinden'de 10-12 yaşındaki hemen hemen tüm renaultlar mesela bir kere şanzıman revizyonu geçirmiş. Servisi olan, ustası olan marka bile böyle.

Hocam siz adam akıllı bir usta bulun ve yaptırın bence şanzımanınızı. Şimdi ben karamsar bir tablo çizmek istemem ama önceki arabamla başıma aynısı gelmişti ve sonra araba 3 e de geçmemeye başlamıştı. Sonra geriye zar zor 4-5 denemede geçmeye başladı. Sonrası servis. O aşamaya gelmeyin derim. Ya da yapabiliyorsanız o hali ile arabanızı satın.

• ben bir bölümü atlamışım bu problemim 2 yıldır var sonrasında bir revizyon yapıldı beyin revizyonu aracım da hiç 2 . vites yoktu şimdi bir 2. vites var ama gaz pedalı ile ilgili bir problemi var yani ayak ucunda geçiyor tapagaz geçmiyor başınıza geldimi bilmiyorum ama bunu etkileyen faktör baya fazla (bende internetten öğrendim)
    hız sensörü ,ısı sensörü,boğaz kelebeği,onun pozisyon sensörü
    yani şu an satamam bari tat alayım diyorum sınırları zorluyor
    ama izmirde iyi bir nissan ustası ile çözeceğim şu an onun araştırmasındayım ağır adımlarla tıkır tıkır geçecek
    ama tamircilerle şöyle bir problem yaşıyorum yani bana gaz pedalı garip geliyor dediğimde o şanzımancıya gönderiyor şanzımancı açıp bakmamız lazım dediğinde tabiki devamını getiremiyorum :(

bu son umudum gaz pedalından boğaza kadar giden unsurlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulymn -- 31 Ekim 2016; 20:30:41 >
  • Temiz Maxima arıyorum arkadaşlar, arabayı biliyorum, arkadaşımda vardı, şimdiki arabamı satıp ev alacağım için model düşürüyorum ve eskiden beri hayran olduğum maxima almak istiyorum, biniciyim sonuçta satıcı değilim, model yılı hiç farketmez, temiz ve emsallerine göre kilometresi düşük olsa yeter ama bir türlü bulamıyorum internette ilanlarda. Yeni kasa eski kasa farketmez v6 olsun o sesi duyayım yeter

Var mı forumda satan, ikinci arabası olarak kullanıp da sıfır kokusu halen üzerinde olan temiz bir garaj maximası
  • ben satıcam ama sıfır kokusu yok km 360000.1996 model. fiyatı uygun yaparım.aracın masrafı var fiyat uygun olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myd

Temiz Maxima arıyorum arkadaşlar, arabayı biliyorum, arkadaşımda vardı, şimdiki arabamı satıp ev alacağım için model düşürüyorum ve eskiden beri hayran olduğum maxima almak istiyorum, biniciyim sonuçta satıcı değilim, model yılı hiç farketmez, temiz ve emsallerine göre kilometresi düşük olsa yeter ama bir türlü bulamıyorum internette ilanlarda. Yeni kasa eski kasa farketmez v6 olsun o sesi duyayım yeter

Var mı forumda satan, ikinci arabası olarak kullanıp da sıfır kokusu halen üzerinde olan temiz bir garaj maximası

3,0L infiniti modelini ara, 2L çok zayıf bu kasa için, tüpsüz al ve kullan.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bluflame

quote:

Temiz Maxima arıyorum arkadaşlar, arabayı biliyorum, arkadaşımda vardı, şimdiki arabamı satıp ev alacağım için model düşürüyorum ve eskiden beri hayran olduğum maxima almak istiyorum, biniciyim sonuçta satıcı değilim, model yılı hiç farketmez, temiz ve emsallerine göre kilometresi düşük olsa yeter ama bir türlü bulamıyorum internette ilanlarda. Yeni kasa eski kasa farketmez v6 olsun o sesi duyayım yeter

3,0L infiniti modelini ara, 2L çok zayıf bu kasa için, tüpsüz al ve kullan.

Ustam ne yaptın yaw ben şehiriçi 20 kuruş yakan aracımı satıp öyle birşey yapar mıyım hiç Arkadaşımda 96 model vardı tüplü manuel çok az yakıyordu, az yakıyor diye biraz da hevesim var bu arabaya açıkcası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

merhaba benim kuzenim satılığa koydu aracını 2001 maxima v6 sizin tarif ettiğiniz gibi şehir dışından gelebilecek arkadaşlar içinde kendisi expertiz yaptırdı fotolarını yayınladı banada attı fotoları belki forum üyelerinden birisi talip olur ben burada yayınlamadan izmirden birisi gelip almiş arabayı ....

alan arkadaşla tanışma fırsatı bulamadık buradan kendisine hayırlı uğurlu olsun diyor sağlıklı günlerde kazasız belasız kullanmasını temenni ediyorum....

selamlar.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıllıoğlu -- 3 Kasım 2016; 20:16:32 >

• Muhammed kuzenine selamlar. Aracı satılıkta görmüş, senin İnfiniti va maximalara olan alakandan ötürü aracı alacak arkadaşın ne kadar şanslı olduğunu düşünmüştüm. İzmir'deki yeni sahibine hayırlı olsun.
    Muhammed, ülkemizdeki otomobil kavramında fiyat-kalite-Performans kriterlerinin oturmadığı, esasında tam istediğim gibi( yoksa İnfiniti alamazdım) olmasından ötürü, alıp zevkle kullanmaya başladığım İnfinity aracın bilmediğimiz gizli kalmış özellikleri varmıdır? acaba
    Forumdaki arkadaşlarda bildikleri özellikleri( mesela kumandası, elektrik aksamı, hız sabitleme, otomatik vites kullanımı, motor vs..) yazarsa hepimiz bilgilenmiş oluruz.
    Daha sağlıklı, yürürü güzel araçlarımızın olması adına otomatik vites kullanımında şanzımanı korumak adına park, sürüş, duraklama anlarında nelere dikkat etmemiz gerekir, hız sabitleme ile sürüş anlarında nelere dikkat etmemiz gerektiği, aracımızın bakımlarında nelere dikkat etmemiz gerektiği konularında yeni öğrendiklerimizi ve tecrübelerimizi paylaşırsak iyi sonuçlara ulaşacağımız kanaatindeyim. Herkese hayırlı geceler

• Arkadaşlar merhaba,

Uzun süreden beri foruma giremiyordum. Umarım herkes iyidir. Bir sorum olacak. Benim maxima aracımın direksiyonun içinde yani airbag in tam altında, direksiyonu her çevirişimde şıngır şıngır diye bir ses geliyor. Bir şey yerinden çıkmış gibi ve her turda aynı yere geldiğinde aynı sesi çıkarıyor. Başına gelen var mı? Bu sorunun nasıl üstesinden gelebilirim ya da ben bu direksiyonun içini rahat rahat nasıl açabilirim? Yandaki kapakları açıp maalesef işimi halledemiyorum. Teşekkürler, Selamlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdoz76

Muhammed kuzenine selamlar. Aracı satılıkta görmüş, senin İnfiniti va maximalara olan alakandan ötürü aracı alacak arkadaşın ne kadar şanslı olduğunu düşünmüştüm. İzmir'deki yeni sahibine hayırlı olsun.
    Muhammed, ülkemizdeki otomobil kavramında fiyat-kalite-Performans kriterlerinin oturmadığı, esasında tam istediğim gibi( yoksa İnfiniti alamazdım) olmasından ötürü, alıp zevkle kullanmaya başladığım İnfinity aracın bilmediğimiz gizli kalmış özellikleri varmıdır? acaba
    Forumdaki arkadaşlarda bildikleri özellikleri( mesela kumandası, elektrik aksamı, hız sabitleme, otomatik vites kullanımı, motor vs..) yazarsa hepimiz bilgilenmiş oluruz.
    Daha sağlıklı, yürürü güzel araçlarımızın olması adına otomatik vites kullanımında şanzımanı korumak adına park, sürüş, duraklama anlarında nelere dikkat etmemiz gerekir, hız sabitleme ile sürüş anlarında nelere dikkat etmemiz gerektiği, aracımızın bakımlarında nelere dikkat etmemiz gerektiği konularında yeni öğrendiklerimizi ve tecrübelerimizi paylaşırsak iyi sonuçlara ulaşacağımız kanaatindeyim. Herkese hayırlı geceler

herkese selamlar ... yapılacak faydalı şeyler...! malum kış geldi kapımıza dayandı hava sıcaklıklarındaki ciddi düşüş sebebiyle araçlarımız sabah ilk çalışmalarda artık daha çok zorlanıyor yağlama yaz aylarına göre daha düşük hale geldi böylece motor içisindeki hareketli parçalar daha fazla sürtünmeye maruz kalıyor onun için eğer çok acelemiz yoksa sabah bir iki dakika musade edelim motor ısınsın normal seviye ye gelsin öğle hareket edelim.....

birde şanzıman için tavsiye ;sanzıman yağı eskidikçe ısıl iletkenliği ve hidrolik basıncı azalır bu yüzden havalar iyice soğumadan şanzıman yagını değiştirmeye gayret edelim herkes kendisi yapabilir bir ustaya gitmenize gerek yok..yapılacakları maddeler halinde sıralıyorum;

1-aracı düz bir zemine park edin mesela akşamdan

2-sürücü tarafı ön tekerleğin hemen yanında uygun anahtar kullanarak(bendeki 17 numara) şanzıman tapasını gevşetin ve yağı bir kaba boşaltın iyice son damlaya kadar bekleyin...(kap bulaşık kabı veya uygun ölçülerde herhangi bir şey olabilir)

3-şanzıman tapasını tekrar yerine takın...sıkılığından emin olun çok sıkıp yalama etmeyin halk arasında "TATLI SERT" diyoruz...

4-şanzıman çubuğundan 4 lt mobil 1 ATF 220 hidrolik yağını dikkatlice sağa sola dökmeden ekleyin....

5-aracı çalıştırın ısındıktan sonra ayağınızı frene koyun sırasıyla R konumuna alın biraz bekleyin sonra D konumuna alın biraz bekleyin işlem tamam....

şimdi bunu yaptığınızda toplamda 9.5 litre olan şanzıman yağınızın 4 litresini tazelemiş olursunuz ...bu işlemi bir hafta arayla toplamda 3 kez yaparsanız yani daha anlaşılır bir dille 12 litre şanzıman yağı değişirseniz şanzıman yağınızın kirli yağ oranı %20 yeni yağ oranı %80 olur....sanat eseri olmasada şanzımanınızdaki değişimi hissedeceksiniz....

herkese selamlar.....

• 95 model 2.0 maxsimamı satıyorum
    4 lastik sıfır
    ön takım komple yeni poryalar dahil
    akü sıfır
    radyatör sıfır
    arka amartisorler sıfır
    kazasız darbesiz
     İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR)

• Merhaba, @C.Canky isimli arkadaşımızın ilk sayfada bahsettiği bujileri uzun süre önce almıştım ama 5000km kadar yaptıktan sonra sanayiye uğrayıp değiştirmek kısmet oldu. Çıkan bujiler yarı ömrünü tamamlamımş tek tırnaklı platinyum bujilerdi ve araçta rolanti sorunu vardı.Aldığımdan beri hiç stop etmedi araç. Ancak kırmızıda, park halinde ya da klima açılınca hissedilen bu arabaların klasik(imiş) rolanti problemini ben de yaşadım. Bujileri değiştirince sorun çözüldü. Aracın gaz tepkisi daha iyi, rolanti problemi bitti ve otomatik şanzımanın 4. vitesinin ilk başlarında (90km/s civarı) gaza bastığımda tekleme benzeri kesik kesik bir hızlanma vardı. Hepsi bitmiş gözüküyor. Yakıt tüketimini ölçmedim henüz. Önceki yakıt tüketimim : 11,8 - 12,5 litre istanbul içi. açık yolda 10 litre LPG...

Bu arada 70km/s sonrası arkadan gelen uğultulardan dolayı tekerlek rulmanlarından şüphelendim, rot-balansçıda arka iki rulman da bozuk çıktı...Aslında çok gürültü yapmıyorlar ama araba sessiz olunca fark ediliyor. Başka araba olsa kaynar gider. ABS li ve rulmanlı poryalar taktırdım ve ses tamamen kesildi. ancak şimdi ABS ışığı yanıyor. Tamirciye geri gittim adamlar bir gün kullan geçer dediler. Hiç inanmadım ama dediklerini yapayım da öyle başlarına ekşirim diye düşündüm.Bakalım ne olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: C.Canky

quote:

Orijinalden alıntı: bilgekagan42

hız sensörü problemini düzelttik ama problem devam ediyor.bu hafta sonu konyadaydım özel bir serviste arıza kaydına tekrar baktırdım hız sensörü arızası yok fakat boğaz kelebeği, vuruntu sensörü , bide A/T sanzuman arızası veriyor.Problem sık olmasa da devam ediyor vites 3' te takılı kalıyor araç seyir halinde devam ederken.bi süre sonra geçiş oluyor 4.vitese ama rampa aşağı olmasada düz yolda da vites geçişi oluyor.Şanzuman yağında bii bozulma yok elle ve gözle kontrolde.Bide şunu fark ettim ne anlam ifade eder bilmiyorum bilmiyorum ama diyelimki vites geçişi olmadığı zamanki problem ortaya çıktığında ayağımı gazdan çekince devir 1000 lere düşüyor tekrar gaza basarsam yükseliyor.normalde araç son viteste ayağımı gazdan çektiğimde devir hemen düşmüyor...

eğer orada halledemezlerse izmir'de iyi şanzuman ustası var hallettiririz fakat düzgün bir özel nissan servisine gidin , kendi cihazına bağlasınlar...Elektrik tesisatında arıza var diyorda tam neresinde , kendi cihazı tam yerini söyler..Umarım şanzuman değildir fakat bulgular onu gösteriyor gibi.

merhaba benim aracım primera ama arabam daki şanzıman problemi mi başka problem mi bilemiyorum
    izmirdeki otomatik şanzımancının bilgisini verebilirmisiniz bana özelden

• maxima sahipleri: arabanız kaç km. de ?
    benimki yarım milyon km.yi geçti, orijinal motor. (3.0L)
    çok sağlam ve bakımı az olan bir oto.
  • Selam ,arkadaşlar 1995 maxima ilk sahibiyim.480 000 km. deyim. Bu gün ilk defa devir saati , kontağı çevirir çevirmez araba çalışmadan kendi kendine hareket etmeye başladı. Motor çalıştıktan sonra da düzgün çalışmıyor,Kafasına göre takılıyor. Sorunu nasıl çözebilirim.?
  • hakko.0101 H kullanıcısına yanıt
    Kuman'da icin tel verirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elnin2

Selam ,arkadaşlar 1995 maxima ilk sahibiyim.480 000 km. deyim. Bu gün ilk defa devir saati , kontağı çevirir çevirmez araba çalışmadan kendi kendine hareket etmeye başladı. Motor çalıştıktan sonra da düzgün çalışmıyor,Kafasına göre takılıyor. Sorunu nasıl çözebilirim.?

çözümü ilk sayfada bulunmaktadır.
  • 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.