Selam&Selam 98 model maximalar obd2 bağlantısına sahiptir... motor kaputunu açtığımız mandalın hemen 10-15 cm üzerinde yanında çevresinde diyelim yeralmakta.... airbag lambasını söndürmek için adımları takip ediniz...
bu işlemleri deneyin sonucu bizimle paylaşırsanız birlikte başka çözümler geliştirmeye çalışırız... |
İNFİNİTİ & NİSSAN MAXİMA KULÜBÜ (NASIL,TEKNİK BİLGİ,SORUNLAR) (90. sayfa)
-
-
Muhammet Ali KILLIOĞLU kardeşim merhaba. Umarım iyisin... zamanında bana da çok yardımların olsu. Çok çok teşekkür ederim. Gerçekten de baktım ki buralarda tek başına denilecek kadar yalnızsın. Bu arada ben Bursa'dan Ali Nihat GÖRAL. Bundn uzun bir süre önce beni de facebook grubundan attılar. Şimdilerde hiçbir gruba üye değilim ve infinitiyi sattıktan sonra A33 Maxima ile hayatımıza devam ediyoruz. Samsun'daki Hakan(Şimdilerde Erzincan) yakın arkadaşımdır. O da çok yardımcı oluyor sağolsun. Seni buralarda görmek beni sevindirdi ve bir merhaba demek istedim.
Adana'ya çok selamlar..Sağlıcakla
-
Selam&Selam ....
forumda tek takılıyorum çalışma yaptıkça paylaşmaya devam ediyorum... Buradaki paylaşımlarımız bildiklerimizi paylaşalım herkes faydalansın mantığı idi ... onun haricinde kurmuş olduğumuz face grubunu(ilk orjinal olan) kullanım amacı dışında alışveriş,fenfaat,fırsatçılık olarak kullanan kötü niyetli birkaç kişi yüzünden askıya aldık sonrasında ne oldu bende bilmiyorum.... şuan bende hiçbir gruba üye değilim ama buradan çok kıymetli değerli arkadaşlar edindim onlarla hala sıkı bir şekilde görüşmeye devam ediyoruz onlara selam olsun.... Rol,yapan ,Mış gibi görünenler herzaman patlar gider... Bizi Bilmeyen ne bilsin , Bilenlere Selam olsun :)))
Muhammed Ali KILLIOĞLU....
-
Ne mutlu sana... Çok haklısın tespitlerin konusunda. Yaş bir yere geldikten sonra kişilik sorunları olup karşısındakini aptal yerine koyan insanlara tahammül azalıyor tabii ki. Elimden geldiği kadar kendi kendime tamirat işlerini yapıyorum. olmadı Hakan'dan yardım alıyorum derken bir şekilde halloluyor işler. Arabamı da seviyorum. Mutlu mesut devam ediyoruz :) Sen buralardaysan ben de buralarda olurum. paslaşalım...Bursa'ya gelirsen mutlaka haberim olsun.. Selamlar
-
Merhaba , Motor yapılalı 20.000 Km olmuş 96 maxima var. 2000 motordan 3000 motor a çevrilmiş. Yag bakımı için gittiğimde usta ufaktan kadeh sesi geliyor demekte. Araba sıcakken bunu belirtti. Ses çoğalırsa o zaman bakarız demekte. Bu durum için beklemelimiyiz veya şimdiden müdahale gereklimidir. Ses hafif şakşak vurmuyor. Araç ile hız yaptıkça bu durum zarar vermektemidir.
-
Bahsettiğiniz ses aracın içerisinde motor aksamından mekanik ses duyulacak kadar size geliyorsa bakılmasında fayda vardır..... belki usta sonuçta motor sökülecekse gittiği yere kadar gitsin demiştir....siz yinede yağ ve su seviyelerini sık sık kontrol edin havalar ısındı hararet görmesin.... yokuş yukarı çıkarken gaz vermeyin sabit gazda çıkın .... çoğu kullanıcı mevcut hızı korumak için yokuş yukarı gaz veriyor buda hararet yapar .....
Selam&Selam
-
başta sesi anlamadım, baya bi eğilip kulagımı iyice yaklaştırınca motora farkına vardım rolanti de iken. motor yeni oldugu için endişem bu yüzden. Sanırım itici diyorlar bu parçaya. motora uygun olmayan yağların kullanılmasından kaynaklı oluyormuş. Bir ihtimal Sesin kesilme ihtimali varmıdır 1-2 yağ değişiminden sonra. Yada uygun bir zamanda açtırıp itici leri değiştiricez.
-
iticilerden geliyorsa hiç uğraşmayın geçmez ... ayrıca hiçbirşeyde olmaz rahat olun....ben 2 defa zincir setini komple değiştim yine iticilerden ses geliyor sıkıntı yok gönül rahatlığı ile kullanın.... dediğim gibi ses kabin içerisinden duyulana kadar devam edebilirsiniz... çünki iticilerin ucundaki plastik parça rendeleniyor ve zincir o plastiğin içindeki metale sürterek ses yapıyor o aşamada zincir sesi kabin içerisindeyken duyulacak seviyeye ulaşıyor....siz yağınızı ve suyunuzu konrtol edin yokuş yukarı gaza basarak hararet yaptırmayın uzun yıllar devam edersiniz.... her ustanın lafına güvenmeyin ....
Selam&Selam....
-
yağ bakımı için gittiğim usta kadeh sesi diyince, google araştırmam sonucu itici ( lifter ) olduğunu tespit ettim. Ne kadar doğru emin değilim.
istanbuldayım , kartal da değerli bir usta tavsiyesi oluyor sürekli. Oraya göstermekte fayda olabilir sanırım. Belki tespiti senin dediğin gibi ferahlatıcı bir cevap alırım. Biraz titiz birisiyim en ufak sorunu büyük bir sorun haline getirebiliyom :)
-
Endişenizi anlıyorum... Dediğiniz gibi itici sesi ise meraklanmanıza gerek yok.... Rahat olun.... yukarıda bahsettiğim hususlara dikkat edin ....geçmiş mesajlarda zincir ile yaptığım çalışmanın fotoları var oradan merakınızı giderebilirsiniz...
Selam&Selam...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kıllıoğlu -- 4 Haziran 2024; 13:52:31 > -
Sevgili üstad, aracı bayramdan once bakıma bıraktım yağ - boğaz kelebeği-debimetre-iac valfi temizlensin diye. Aracı aldım 50 km zor gittim. Sorun şu, 1-2 viteste yavaş trafikte bir sorun yoktu lakin 3-4-5 viteslere aldığımda araç kendini sıkıyor birden bırakıyor ve ileri geri sallamaya başlıyor. zor zahmet eve gittim. LPG den zannettim, benzine aldım benzinde bir süre düzeldi ama sürekli yine tekrarlamaya başladı. Ustayı aradım - sabah getir bakalım tekrar. Sabah erken saatlerde yol açıktı 5.viteste hiç bir sorun olmadan gittim. 4 gün sonra aldım aracı kalibrasyonu tutturmak zor yapılabilen en iyisi bu, şu an araç kalibrasyonu tam değil diyerek teslim etti.
Şimdiki mevzu da şöyle 2 veya 3 vitese attıgımda gazdan çekince ayagımı araç kendini sıkıyor, gaza basarsam bir ileri geri sallama yapıyor, çok minik gaz vererek bu sallamayı azaltabiliyorum. Önceki duruma göre düzeldi ama konfor bozuldu. Bakımdan once bu durum kesinlikle yoktu. Kalibrasyon tutturamadık açıkcası. Pc bağlayarak mı bu sorun çözülüyor yoksa ustanın kulak sesine güvenerek mi bu durumu çözülebilir.
-
Selam&Selam
Ustanızın aracınıza kalibrasyon yaptığını yazmışsınız.... Ne kalibrasyonu yaptı ?....
Boğaz kelebeğinin oradaki hava ayar düğmesi veya gaz kelebeğini serbest bıraktığınızda kelebeğin dayandığı vidayı kastediyorsanız bu mekanik bir müdahale zaten siz de yapabilirsiniz.... Bu arada hangi şehirdesiniz?....
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ilk aldığımda araç kendini sıkıyor, gitmeye başladığı zaman ileri geri atıyor şikayetiyle geri götürdüm. Bana dediği kalibrasyon ayarını oturtmaya çalıştım. Devir saatin ileri geri oynuyordu onu düzelttim dedi. Alt viteslerde 2-3 de biraz hissedebilirsin diye. Dediği gibi 2-3 viteste durum net anlaşılıyor ama sürüşe engel olmuyor. konforlu olmamakta araç.
** hafta sonu tam anlamıyla kontrol edebildim. 2. vitese attığımda ufak gazlayıp bıraktığımda araç kendini sıkmakta, motor freni yapar gibi. Tekrar gaz verdiğimde ufak ufak ileri geri sallıyor araç kendini.
3. viteste de bu durum var. Araç belkide biraz daha hızlandığı için araçta sıkma ve ileri geri sallama biraz daha hissediliyor. 4. viteste bu durum yarı yarıya düşüyor.
5. viteste hiç birşey yok. Gaz veriyom stabil ilerliyor, gazdan ayağımı çekiyorum stabil gidiyor, kasma vs yok, belki hızdan kaynaklıdır. Gaza dokundugumda sallama vs yapmıyor. 5. vites olması gerektiği gibi.
boğaz kelebeği vs temizlettim. Ne olduysa bundan sonra bu oldu. Öncesinde bu tür ileri geri sallama kasma vs olmuyordu.
Esenyurt-istanbul bölgesindeyim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disobey -- 2 Temmuz 2024; 17:44:35 >
-
Selam&Selam ....
Aracımı ilana koydum ilgilenenler buradan bakabilirler....
https://www.sahibinden.com/s/r11kLtjL
90 günlük ilan süresi bugün itibari ile başlamıştır....
Arkadaşlar merhaba. bir sorum olacaktı.1997 infiniti i30 sunroof fitili lazım. nereden bulabilirim veya hangi araçların ki uyar acaba?
-
Merhaba 1995 model maxima Se manual benzinli model ile Ankaradan aranıza yeni katıldım. Aracımda yapmam gereken gerçekten çok şey var. Önümüzdeki hafta sonu bir ustaya genel bir durum kontrolü yaptırmam gerek yalnız benim bundan farklı olarak akü ışığı problemim var. Araç rölantide veya yürür halde gaza basmadığımda akü ışığı yavaş yavaş koyulaşarak yanıyor. Devir yükseldiği zaman sönüyor. Ayrıca ilk marş 4 5 saniye kadar uzun sürüyor acaba akü ile ilgili midir?
Selam&Selam
Aramıza hoş geldiniz....Geçen hafta çok yoğundum mesajınıza ancak cevap verebildim.....şarz dinamosu 12V elektrik üretemediğinde bu göstergeden bildirim yapabilir.... içerisindeki kömür bitmeiştir yada sargı denilen yerlerinde çatlaklar oluşmuştur.... geçmiş sayfalarda benim bununla ilgili çalışmam olmuştu fotoğraflı şekilde paylaşmıştım....oradan görsel olarak bakabilirsiniz size fikir verecektir.....yapılacaklar listenizi yada yaşadığınız semptomları buradan paylaşın fikir alışverişinde olalım.....
-
Merhaba cevabınız için çok teşekkür ederim. Hala bu konuda aktif olmanız beni çok mutlu etti. Aslında çok fazla yardıma ihtiyacım var ama nereden başlayacağımı bilemiyorum. Aracımın genel bakımını yaptırmak için yarın haşim otoya gideceğim. Nereyi aradıysam Ankarada Maxima'ya bakmadıklarını söylediler. Araçta aslında gözle görülür yapılacak çok şey var. Ön konsolda kırık düğmeler. Klima çalışmıyor. Havalandırmalarda sıkıntı var ön yolcu ayağına hava akımı az geliyor. Kalorifer petekleri kırık. Radyo ve hoparlörler çalışmıyor. Anten kırık Ön camda çatlaklar var. Benzin kapağı (içteki metal renkli kapak) tam kapanmıyor bu yüzden siyah büyük kapağı açtığımda sıkışan benzin gazı tıs diye kaçıyor. Ayrıca araç çalışırken tam nereden geldiğini anlamadım bir hava kaçarmışçasına tıs sesi var. Bir de sanırım benzin şamandırasından dolayı aracı full'ediğimde gösterge 2-3 kilometre sonunda yavaş yavaş yukarı çıkıyor.
Planım mekanik bakım yaptırarak bütün eksiklerini tamamlamak ve bir yandan da kozmetiğini düzeltmek ama bakalım parça bulabilecek miyiz :)
-
Neden kendinize böyle zor bir araç aldınız.... Bu araçların temiz ve bakımlı olanları kullanıcılarını gerçekten çok memnun ediyor fakat siz bayağı meşakkatli bir yola girmişsiniz.... Hayırlısı diyelim Allah sabrınızı arttırsın şimdiden.... Bir an önce kendi bakımlarınızı kendiniz yapabiliyor hale gelin yoksa bu araçların usta ile idamesi çok zor olur...... Araçla ilgili nasıl bakım yapılır neler nasıl değişir önceki yazıları okursanız o size bayağı yol gösterici olur..... Benim şimdi buradan tekrardan tarif etmem çok uzun sürer..... Ben kendi aracımla ilgili ve arkadaşlarımın araçları ile ilgili yaptığım bütün çalışmaları bu platformda yükledim.... Vaktiniz olunca bir göz gezdirin.... Ama spesifik olarak bir hata olursa ekstradan burada konuşuruz..... Bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım....... Bu vesile ile kendi aracımın da sahibinden.com da ilanını yayınlıyorum ilgililere bir hatırlatma olsun.....
-
Maxima A33 sahibiyim.İzmir 2.sanayi Ruhan ustanın açık adresi ve telefonunu verebilir misiniz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X