Şimdi Ara

Infiniti Q30 (Ana Konu) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
179
Cevap
5
Favori
27.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Merhaba,

INFINITI Ankara bayisi söylediğiniz gibi devir edildi, Satış şuan Ankara'da yok servis devam ediyor.INFINITI Turkiye olarak İstinye lokasyonunda araç satışı ve servisi devam ediyor. Marka olarak şuan Türkiye'den çekilme gibi bir şey söz konusu değil. Benimle iletişim numaranızı paylaşmanın halinde size sıfır ve ikinci el araçlarla ilgili bilgi vermek için arayabilirim.
    0549 814 00 20
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Herşey gönlünüzce olsun.

Size yazan Hakan Bey İstinye İnfiniti satış şefi. Ben de aracı kendisinden aldım.
  • Yeni 3008 in satılması ve q30 un satılmaması tamamen marka ile alakalıdır. Yeni 3008 sahibi olarak pug bayileri bile aşırı rezil olmasına karşın 3008 kendisi sattırmıştır aracı. Ancak q30 öyle bir fiyatla geldiki satılma ihtimali zaten yoktu. 2 sene önceki fiyattan malum sitede benzinli sıfır km q30 malum sitede bulunabiliyorsa bu iş bilmezliğin sonucudur.

Aracı 3008 ile kıyaslarsak şanzıman ve motor 3008, gerisi q30

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Servis sayısı azlığı gibi konularda endişeleri anlamamak mümkün değil tabi. Ancak ben aldım ve 6 aya yakın süredir keyifle kullanıyorum. Hiçbir sorunum olmadığı için servise ihtiyacım olmadı. Ancak İstinye'deki ustalar ve kabul sorumlusu arkadaşla tanıştım ve çok hoşuma gitti. Yaklaşık 50 yaşına varmış bir insan olarak bu konuda biraz eski kafalıyım. Aracıma servis verecek ustayı tanımak ve servis verilirken izlemek isterim. Bu açıdan servisin büyük veya küçük olmasının benim için hiç önemi yoktur. Kaliteli usta, sıcak ve samimi bir ortam ve güven veren davranışlar bütünü beklerim. Bu konuda İstinye beni çok tatmin etti. Aracı kabul memuru ve ustaya birlikte teslim edip, tüm dertlerinizi direk anlatabilirsiniz. Ayrıca bekleme salonu da tam liftin önünde. Kahvenizi içerken aracınızı seyredebilirsiniz. Tam emin değilim ama Anadolu yakasında Bayraktar Çekmeköy'de de servis veriliyor olabilir.

İkinci el ve servis sayısı gibi konularda endişeleri anlamakla birlikte, aracın yaygın olmaması inanılmaz bir şahsa özellik sağlıyor. Ben 2003 senesinden beri premium araç değişik markalar kullandım. O yıllarda çok yaygın markalar değildi ve bu sebeple hangi modeli kullansanız size özel bir seçim oluyordu. Ancak o yıllarda senede 3 bin adet satan markalar, şimdilerde senede 30 bin adet satmaya başlayıp, kiralama firmaları da bu araçları yaygın şekilde piyasaya sununca işler değişti. Örnek olarak benim bir önceki BMW aracımı park ettiğim otopark cebinde 14 araç mevcuttu ve bunların 5 adedi BMW idi. Hatta C180 tercih ettiğimde bu sebeple C180 Coupe alıp farklılaşmaya çalışmıştım.

Şimdiki aracım Infiniti Q30S Sport ile otoparkta, AVM'de ve hatta yolda pişti olmak zor. Kimi dizaynı çok beğeniyor ama markayı bilmiyor, gelip öğrenmeye çalışıyor. Kimi markayı biliyor ama modeli bilmiyor, soruyor. Kimi de her şeyi biliyor ve kullanıcı tecrübelerimi öğrenmeye çalışıyor. Ama bir şekilde araç sürekli ilgi odağı durumunda.

Bu forumun ilk sayfalarında sıfır fiyatlarının yüksek olduğundan bahsedilmişti 2016 yılında ilk piyasaya verildiğinde. Ancak şu an bakıyorum gerek sıfır gerek ikinci el fiyatları çok mantıklı noktalarda. Donanım zenginliği de düşünüldüğünde oldukça fiyat/fayda oranı yüksek görünüyor.

6 aylık kullanımda eleştirebileceğim tek nokta; iç trim seslerinin daha az olmasını beklerdim. Kaymak asfaltta hiç sorun olmasa da, zamanla kötü zeminli yollarda trim sesleri olduğunu fark ediyorsunuz. Bunların çoğunu ben kendim çözdüm. Büyük ihtimalle daha sonraki üretimlerde fabrika da çözmüştür. (benimki Haziran 2016 üretimi) Bu tip basit şeyler ilk bir iki yıl üretimlerde olabiliyor.

Bir de geçmişte C, D ve E segmentinde otomobiller sahibi olmuş ve D segmentinin en ideal boyutta olduğuna karar vermiş bir kişi olarak, Q30'un biraz daha büyük olmasını isteyebilirdim. Daha fazla bagaja veya iç hacme ihtiyaç olduğundan değil. Sadece alışkanlık benimkisi, yoksa BMW 3 serisinden sonra dar yollardaki sürüşüm ve dar alanlardaki park edişim çok daha keyifli hale geldi. Üstelik boyut büyüse bu kadar sportif bir görüntü de elde edilemeyebilirdi. Dedim ya alışkanlıktan dolayı D segmentini arayabiliyorum bazen...

Yeterince sportif ve yeterince konforlu yani dengeli sürüşü, sahip olma hissi, sıra dışı olma duygusu, yolda/parkta ilgi odağı olması, 1.6 lt ve bu fiyata Infiniti imajı, yan komşum Mercedes bayisi çalışanlarını bile önünden geçerken dönüp dönüp baktıran dizayn, üstelik Mercedes alt yapısı ile aynı zamanda hem Mercedes hem Infiniti sürüyormuş hissi, az sayıda olsa da servislerinde sıcak ve kişiye özel hizmet gibi özellikler keyifli bir otomobil sahipliği yaşatıyor. Üstelik şu anda bakım fiyatları ne oldu bilmiyorum ama Ocak 2018'deki aracımın ilk bakım fiyatı da diğer premiumlara göre gayet hesaplıydı. (ben yaptırmadım, ilk sahibi yaptırmış, ama ben de kaydı var)

Lexus, Infiniti, Acura hepsi değerli Japon markalarının klasik premiumlardan sıkılmış Amerikalı müşteriler için sunduğu premium alternatif markalar olarak başladılar hayatlarına. Lexus'tan sonra Infiniti de diğer pazarlara önem vermeye başladı 2010'lardan sonra. Hayatımda hiç Nissan sahibi olmasam da, bu premium Japon markalar arasında bana dizayn olarak her zaman en yakın ve güzel Infiniti görünmüştür. Tabi ki dizayn ile ilgili yorumum sübjektif bir konudur ve kişiye göre değişir, herkesin görüşüne de saygı duyarım. Q30 için de hem iç hem dış dizayn memnuniyetim halen devam ediyor...

Infiniti Q30 (Ana Konu)

• 2018 Subaru Levorg alarak dün itibarıyla Infiniti Q30 aracıma veda etmiş bulunuyorum. Biraz daha uzun kullanmayı tasarlıyordum 1,5- 2 yıl gibi ama 10 ay kullanmak kısmet oldu. Halen sormak istediği olanlar varsa elimden geldiğince bilgi vermeye çalışırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mtutun

2018 Subaru Levorg alarak dün itibarıyla Infiniti Q30 aracıma veda etmiş bulunuyorum. Biraz daha uzun kullanmayı tasarlıyordum 1,5- 2 yıl gibi ama 10 ay kullanmak kısmet oldu. Halen sormak istediği olanlar varsa elimden geldiğince bilgi vermeye çalışırım.
    Kolay satabildiniz mi hocam? sorması ayıp ne kadara gitti, zararınız oldu mu?
  • quote:

2018 Subaru Levorg alarak dün itibarıyla Infiniti Q30 aracıma veda etmiş bulunuyorum. Biraz daha uzun kullanmayı tasarlıyordum 1,5- 2 yıl gibi ama 10 ay kullanmak kısmet oldu. Halen sormak istediği olanlar varsa elimden geldiğince bilgi vermeye çalışırım.
    Hayırlı olsun

Ben de bu araci düşünüyorım

Kaça Sattınız aracı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • NaBeg N kullanıcısına yanıt
    Ben Bayraktar Çekmeköy şubesine takasa verip Subaru Levorg aldım. Bu sebeple satışının direk biniciye kaça olabileceği veya ne kadar zorlanılacağı konusuna yorum yapamıyorum.

Zararım tabi ki oldu. Ama çok yakın geçmişte kullandığım Mercedes C180 Coupe ve BMW 3.20ied Luxury araçlarım da dahil olmak üzere tüm araçlarımda alım ile satım fiyatları arasında zararım olmuştu.

Özellikle bu tip nadir araçlarda satarken zarar etmek doğasında var ki ben bunu zarar değil de kullanımın maliyeti gibi görüyorum. Bu rakamı kabullenmeden almamak gerek diye düşünüyorum.

Takasa verdiğim firmaya ayıp olacağı için ne kadara verdiğimi söylemek bana doğru gelmiyor kusuruma bakmayın. Ancak sizi de bilgilendirmek için şöyle diyeyim; diğer marka araçlarımdan daha fazla kaybım oldu. Tabi bu bilgi benim durumuma özel bir bilgi. Uzun süre beklemek ve direk kullanıcıya satmak, satışta daha iyi olmak gibi unsurlar fiyatı etkiler sonuçta...

• mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki arkadaşımıza yazdığım cevabı ikiniz için de yazdım aslında. Benzinli düşünüyorsanız benim araca bir bakın derim. Metalik beyaz ve sport dış dizayn ile gerçekten etkileyici ve dolu bir araç. Yukarıda resimleri var... Ben aracı 9.070 km olarak Bayraktar İstinye'den almıştım. 12.500 km nin biraz üstünde Bayraktar Çekmeköy'e takasa verdim. Türkiye'de son bir yılda kurların ve fiyatların ne kadar arttığı düşünülünce, bu duruma rağmen benim 2018 başlarında aldığım fiyattan daha avantajlı fiyata alınabilir.
  • quote:

Yukarıdaki arkadaşımıza yazdığım cevabı ikiniz için de yazdım aslında. Benzinli düşünüyorsanız benim araca bir bakın derim. Metalik beyaz ve sport dış dizayn ile gerçekten etkileyici ve dolu bir araç. Yukarıda resimleri var... Ben aracı 9.070 km olarak Bayraktar İstinye'den almıştım. 12.500 km nin biraz üstünde Bayraktar Çekmeköy'e takasa verdim. Türkiye'de son bir yılda kurların ve fiyatların ne kadar arttığı düşünülünce, bu duruma rağmen benim 2018 başlarında aldığım fiyattan daha avantajlı fiyata alınabilir.
    Kusura bakmayın mesajı yazdığımda sizin cevap yoktu hala

Hemen bakıcam tşkler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • q30 bugün gördüm trafikte. bordo renkli idi. hakikaten güzel bir araç olmuş... ben çok beğendim.
  • mesuthaksoy kullanıcısına yanıt
    Rica ederim, her şey gönlünüze göre olsun umarım.
  • mtutun M kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler.

Yanlış hatırlamıyorsam cx-5'inizden beri takip ediyorum sizi, böyle niş araçları tercih ediyor olmanız çok güzel. Bu araçlara henüz ulaşamasam da aynı zevklere sahip birini görmek güzel oluyor.

Hayırlı olsun yeni aracınız, güle güle kullanın.
  • NaBeg N kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sağ olun. İnşallah çok daha güzelleri sizin olsun.
    Aracı ilana çıkarmamışlar daha :) bakıyorum ama yok , merakla bekliyorum

• emindoner09 E kullanıcısına yanıt
    Henüz sadece kendi sitelerinde var, ona da resim koymamışlar :)
    2el.bayraktar-otomotiv.com
    2. El Araçlar - Bayraktar Otomotiv
    http://2el.bayraktar-otomotiv.com/araclar
    Allah sahibine bağışlasın Volvo V40 ayarında , tipinde bir araç gibi duruyor, görünce onu hatırladım nedense

• quote:

Henüz sadece kendi sitelerinde var, ona da resim koymamışlar :)
    http://2el.bayraktar-otomotiv.com/araclar
    Merhabalar, daha öncelerinde sizinle Mercedes forumda konuşurduk. Sanıyorum daha önceleri sizde birde f10 5.20i serisi araç ta vardı değil mi? Şimdilerde bende bmw g30 5.20i kullanıyorum, araç bazen gerçekten çok büyük hissettiriyor, arayışlarım var ama kararsız kaldım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 038poyraz kullanıcısına yanıt
    Tabi ki hatırlıyorum. Çok güzel bir araç almışsınız, hayırlı olsun. Biraz yaşın ilerlemesinden mi, biraz da şehirde mekanların daralmasından mı bilemiyorum, 5 serisi ve E sınıfı artık bana da biraz büyük geliyor. Infiniti Q30'un GLA ile aynı boyutlarına alışmış ve çok rahat etmişken, 4,69'luk Levorg bile bazen biraz sıkıntı veriyor. Ama dediğim gibi çok güzel ve özel bir araç almışsınız, bence kafanızın karışmasına hiç izin vermeyin, güzel günlerde kullanmaya devam edin...
  • emindoner09 E kullanıcısına yanıt
    Aynen! Volvo V40 ta çok yakışıklı bir araç ama dizayn konusunda sanırım Q30 daha iyi. Ama niş araç olma ve değeri bilinmeme konusunda tamamen benzeşiyorlar.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.