< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
İNGİLİZ HALKI KAPİTALİST ZÜPPE SUNAK'A YEREL SEÇİM DERSİ VERDİ
-
-
Up
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Forumda hep zenginler mi var yav :D işçi sınıfı yok mu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İşçi sınıfının olması için fabrikanın olması lazım. Fabrikanın olması için de sermaye birikimi ( bunu devletin yapması için vatandaşı soyması yani vergi alması gerekiyor )
Dünyada 3bin zengin varsa bence bunlarin çoğu RTE gibi Putin gibi Selman gibi Esat gibi 100lerce yönetimi bir sekilde hile ile( yada bqbadan çocuğa ) ele geçirenlerden daha dürüst veya saygıya hak ediyor olabilir
Rishi Sunak'ın zengin olmasını şimdi öğrendim ne güzel işte isgiltere'de hintli sunak ,İskoçya'da Pakistanlı basbakan olmuş bunu kapitalizmle sağlanmışsa bu kapitalizmin zaferidir . Kapitalizm olmasa sunak'nin bırak İngiltere'de başbakan olmayı İngiltere'ye amele olarak girmesi bile zor olurdu
Kuralları belli,yasalarla denetlenmiş kapitalist sistemdeki idareciler despot, iktidarı zorla ele geçiren ve yönetimi kimseyle paylaşmayan idarecilerden daha insalcıldır. Almanya'da cumhurbaskanin uçak bileti parası bile sorun oluyor yada finlandiya'da Başbakan'ın beleş sabah kahvaltısı ama bunu Türkiye'de Arabistan'da Rusya'da göremeyiz çünkü bu ülkelerde sermaye 5li veya 50li cetelerdedir ama Almanya'da finandiyada İsveçde sermaye özel şirketlerdedir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Mayıs 2024; 18:15:53 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Solcu zihniyet 20 yıl içinde Avrupa'yı bitirecek, siz hala bunları savunmaya devam edin.
-
İlk cumleden gg
Sermayesi olmayan herkes işçidir
Sermaye dediğin de sermaye olacak 3 lira 5 lira değil esnaf isletmesi dedigimiz ufak esnaf bile aslinda iscidir
Dünyada 1 milyon dolar ve üstü parasi olmayan 7.9 milyar insan isci ama yuzde 1 olamayan zengin sermaye sinifina köle olmus haldeyiz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bende Rte'ye Putin'e Esat'a selman'a köle olunacağına serbest piyasa kurallarıyla birikim yapmış kimsenin çalışanı olmak daha insalcıldır diyorum ... İşci- işveren, yönetici -yönetilen sonuçta olan birşey peki kim yönetsin seçimlerde hile yapan mı, darbeci babanın çocuğu mu ?
Sermayesi olmayan isçiyse ;Bilal Erdoğan'ın sermayesi nedir , eski iciskeri bakanın sermayesi nedir , Binalinin çocuğunun sermayesi nedir? Bunlar çalışmadan sermeye edindiler devletin vatandaştan zorla vergi adı altında aldıklarına çöktüler .çökmeye evet ama sermayeye karşı olunca hep devleti ele geçirenlerin yaşadığı bir yapı olur Türkiye, Rusya Arabistan suriye gibi
Esnaf zaten sermayeder de görülebilir işçi de sonuçta tek kisilik bir iş. Fakat sattığı peynir bisküvi simit vd sattığı şeyler daha yüksek sermaye gerektiren şeyler . Fırına da karşı olursak bisküvi üretene sömürücü sermaye dersek peynir üretene hırsız dersek o market bakkal bile hayatiyetini sürdüremez
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 4 Mayıs 2024; 19:18:29 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam sen mevcut duzene gore düşünüyorsun
Ben ideal bir düzenden bahsediyorum
Tabiki amerikada yasamak rusyadan iyi ama iki ülkede de insanlar sınıf sınıf ve biz isci sinifiyiz bu kesindir
İdeal olan ne ki! Kâinatı yaratanın düzeni mi yoksa komünist düzen mi ? Eşitlik fikri adaletsizliği yaratan en kötü düşüncelerden biridir. Hiç çalışanla çalışmayan , iyi ile kötü , dolandırıcı ile dürüst eşit olabilir mi... Sende gecmisden uzak, günlük düşünüyorsun daha 1 asır önce ingilizler İstanbul'u işgal etti köleleriyle çanakkalede 65 bin askerimizi katletti Kudüsten bizi atıp kaos düzeni kurdu aynı şeyi Musul -kerkukte yaptı Mekke-Medineyi İngiliz lawrance ile bizi atıp bir emir kulu hanedana verdi . Yine benzer şeyi Hindistan'da yaptı Pakistan'da yaptı . Ama şimdi Hindistan Pakistan nüfus ve ticaret gücüyle İngiltere ve iskocyada başbakan çıkardı . Türklerinde nüfus ve ticaret gücü olsa belki de Almanya'da hollanda da başbakan çıkarabilirdik. Fakat ülkemizde nüfus azalsın ticaret kötü herşeyi devlet yapsın anlayışı güçlü ve bu pompalaniyor devamlı o yüzden istenilen atılımı yapamıyoruz üstelik stratejik konumda ve 3 tarafı denizle çevrili 4 mevsimi yaşıyor olsak bile
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
kendi derdim bitti ingiltere peşinde koşacağım, oraya empati çekeceğim.
buradan sana ekmek çıkmaz sen mansur yavaş kötülemeye çalış bakarsın tutar.
-
İşçi sınıfı bütün dünyada birbirini tutmadikca kapitalizm 200 ülke arasinda dolanir birilerini guclendirirken birilerini zayıflatır
Mansur konusunu mansuru kötülemek için açmadım maduriyetim oldugunu ve bunun kimsenin umrunda olmadığını anlatmak istedim
Kapitalistlikle muhafazarlik birbiriyle celismez ki
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Çelişir
Muhafazakarlik dindarliktir soyluluktur milliyetciliktir
Kapitalizm dinin yerine parayi soyun yerine zenginligi milliyetin yerini parasi olani koyar mesela bizdeki yabancilarin bizden cok ev alabilmesi gibi
Son up
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Solcu zihniyet 20 yıl içinde Avrupa'yı bitirecek, siz hala bunları savunmaya devam edin. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X