Arkadaşlar merhaba 25 yaşındayım ve ingilizceyle mücadelem devam ediyor. devlet okulunda ilk 8 yılda öğrettikleri ingilizce ismini yaşını mesleğini söylemekten öteye geçmiyor lise de öğrendiklerinle devam ediyor ve bende öylede oldu. sizlerden ricam bu ingilizce şu konu ile başlıyor şu konu ile bitiyor şeklinde bana bir kaynak sunmanız her kitapta farklı farklı anlatıyor ama bu benim kafamı karıştırıyor oxford kitapları iyi dendi ondada aynı ünite adlarının alt alta yer aldığı bir liste olabilir başka fikirler olabilir herşeye açığım.
1- Alfabe 2- Numaralar, Sayılar, Tarih Anlatımları 3- Personal information 4- Days – Months – Colours – Nationalities – Telling Time 5- Singular-plural 6- Parts of speech 7- Articles 8- Pronouns-Adjectives 9- To Be Structures – Clauses 10- Wh-questions 11- Simple present tense 12- Frequency Adverbs 13- Countables 14- Uncountables 15- Prepositions of Time 16- Prepositions of place 17- Adjectives 18- Adverbs 19- Imperatives 20- Have got 21- Present Continuous Tense 22- Gerunds 23- Infinitives 24- Need – Want 25- Like – Would Like 26- Going to Future 27- Will – Future 28- Future Continuous 29- Simple Past Tense 30- Regular – Irregular Verbs 31- Time Adverbs in General 32- Past Continuous Tense 33- Conjunctions 34- Comparatives 35- Superlatives 36- Present Perfect Tense- Structure 37- Present Perfect – Since – For 38- Present perfect – yet – already – just – stil – recently – lately 39- Present Perfect Continuous 40- Either – Neither Yapıları 41- Modals 42- Relative Clause (who) 43- Relative Clause (which) 44- Relative Clause (whom) 45- Relative Clause (where) 46- Relative Clause (whose) 47- Past Perfect Tense 48- Future Perfect Continuous 49- Reported Speech – told 50- Reported Speech – said 51- Reported Speech – asked 52- Conditionals – Type 1 53- Conditionals – Type 2
Kardeşim evvela eline bir gramer kitabı al yada durumun varsa 1 sene yoğun çalışabiliceğin bi kursa git ama benim gibi önce özel ders alıp sonradan kursa gidip daha sonrasındada o dili kullanmazsan unutmaya mahkumsun o yüzden yaptığın işle alakalı ise önce iş ingilğzcesi öğren iş hayatında kullandıkların kalıcı olur devamındada kendini geliştirebilirsin bu dil konuşmadğın sürece bilgi birikimin uzun soluklu olmuyor