Şimdi Ara

İngilizce altyazılı dizi izlemek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
6
Favori
52.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar beyler ben 2 veya 3 aydır ingilizce geliştirmek için yabancı dizi izliyorum türkçe alt yazılı izliyordum fakat yararlı olmadığını düşünerek ingilizce alt yazılı izlemeye başladım şu anda 3 tane dizi izliyorum; Lost, How i met your mother, Arrow bu dizilerin üçünede yeni başladım daha 1.sezondayım hatta lostun daha ilk bölümünü yeni izledim dizileri izlerken yanımda sözlük bulunduruyorum bilemediğim sözcükleri kağıda yazıyorum lostun ilk bölümünde 20 ye yakın kelime çıktı. Sizce ingilizce için iyi diziler seçmiş miyim ya da yöntemim doğrumu ?

• Seçimlerinin doğru olup olmadığı önemli değil, seçtiğin bu dizileri bitir, aynı yöntemi kullanarak başka diziler izlemeye devam et. Eninde sonunda İngilizce konusunda gelişme kaydedersin.
  • İyi iyi. Güzel diziler seçmişsin mis gibi. Ama bence lostta durdurma zevk alamazsın
  • Güzel diziler seçmişsin, bazı diziler, mesela House veya Californication çok zor anlaşılan dizilerdir, The Big Bang Theory'ide bazen zor olabiliyor, adam sırf zeki gözüksün diye hızlı konuşturuyorlar ve eş anlamlı kelimeler kullanıyorlar falan. İlk başta HIMYM gibi temiz, karakterlerin sıra sıra konuştuğu dizilerle başlamak en iyisi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lev@ -- 7 Mayıs 2013; 22:17:40 >
  • Dizilerle alakasız olacak ama çok iyi ingilizce gerektirmeyen oyunlarda geliştirmene baya yardımcı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yavanekmek

Dizilerle alakasız olacak ama çok iyi ingilizce gerektirmeyen oyunlarda geliştirmene baya yardımcı olur.

Kesinlikle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turkce altyazi ile izlemeye devam et, 6-7 ay sonra kelime haznen genişleyecek zatem, sozluk tutmana gerek yok o zaman da kelimeleri kendin cikaracaksin anlamlarini.

• Bende çok kelime öğrendim yabancı dizi izleyerek.
  • Günlük hayatı anlatan diziler bence daha çok geliştirir. Ben Hart of Dixieyi ingilizce altyaziyla izliyorum. Biraz zor oluyor ama çok faydalı oluyor. Zor olmasının nedeni 40dk boyunca hic konuşmadıkları bir sahne yok. bir de komediye yakın bir dizi olduğu için herkes çok hızlı konuşuyor. O yüzden bazen durdurmak zorunda kalıyorum. Ama konuşmaların %95 ini anlıyorum. Çünkü teknik bilgi, terimler olmuyor. Günlük hayattan konuşmalar oluyor.

• yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar biraz daha araştırdım bu konuyu çift altyazı ile izleyenler bir de ilk türkçe altyazı sonra ingilizce altyazılı izleyenler var katates pızartması nın dediği gibi hep türkçe izleyenler var biraz kafam karıştı nasıl yaparsam daha verimli olur
  • Bir dizi ya da filmi orijinal olarak izlemek gerçekten daha etkili olur. Çünkü tükçe dublaj yapınca çok saçma şeyler çıkıyor. Lütfen sizlerde orjinal olarak izleyin o kadar güzel bir tad veriyor ki ondan sonra da Türkçe dublajdan nefret ediyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cenkfeda

Bir dizi ya da filmi orijinal olarak izlemek gerçekten daha etkili olur. Çünkü tükçe dublaj yapınca çok saçma şeyler çıkıyor. Lütfen sizlerde orjinal olarak izleyin o kadar güzel bir tad veriyor ki ondan sonra da Türkçe dublajdan nefret ediyorsunuz.

Aynen katılıyorum. Dublajlı izleyemiyorum, altyazılı izlemek daha iyi oluyor.
  • altyazı dublajdan daha çok sarıyor artık
  • bende hımym gibi çerezlik dizilerde yapacağım dediğini. Gerçekten ingilizce geliştirmek için birebir
  • 2 ay sonra durumum ;

Arrow u türkçe altyazılı olarak bitirdim 1. sezonu yeni sezonu bekliyorum.
    Lost ve HIMYM a başlamadım.
    My name is earl ı izliyorum ingilizce altyazılı olarak.
    Youngers ı izliyorum türkçe altyazılı olarak.
    Yeni bir dizi arayışı içindeyim.

Yorumlar için teşekkürler.
  • Friends,Breaking Bad,Mad Men,Prison Break belki Game of Thrones'u önerebilirim.
  • Friends, New Girl, Homeland, Bates Motel,... Bu dizilerin dili pek ağır sayılmaz.
  • Bu aralar fazla dizi izledim ingilizcem vasat durumda ama gün içinde içimden İngilizce konuşuyorum farkında olmadan nasıl işse
  • sokak dili ve bir çok deyim öğrenmek isterseniz It's always sunny in philadelphia yı öneririm espri yeteneğide çok güzel dizide olan.
  • Her türlü dizi, film'de altyazı'yı iyi takip edenler, Yani görüntü ile yazı arasındaki senkronu beyninizde buluşturursanız. Mutlaka bir çok Kalıbı öğrenmiş olursunuz...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.