Şimdi Ara

İngilizce final çeviri ödevi, yardımınıza ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, üniversitede mesleki ingilizce dersi görüyoruz ama sınıf olarak kötü not aldık 50 kişilik bir sınıfta geçer not alan 1 2 kişi anca çıkar sınavda hoca gerçekten çok zor soruyor ve final'e ek bir sayfalık çeviri ödevi verdi ve bu ödevi yapan kişilere kolaylık sağlayacak. İngilizcemiz zayıf ve hoca google translate vs gibi sitelerden istemiyor bu ödevi. 1 Sayfalık bir çeviri ödevi, ingilizcesi iyi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum sadece 1 haftalık bir sürem kaldı ve bu ödev bu dersi vermem için çok önemli.Resim olarak yükledim sadece çizgi çektiğim yere kadar diğer sorular yoktur.

Yardımınızı bekliyorum arkadaşlar, şimdiden çok teşekkür ederim.

İngilizce final çeviri ödevi, yardımınıza ihtiyacım var. İngilizce final çeviri ödevi, yardımınıza ihtiyacım var.

• read at work mu bu şimdi isteyim de aksama kadr yardimci olan olmazsa
    cevirmeye calisayim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali_33

read at work mu bu şimdi isteyim de aksama kadr yardimci olan olmazsa
    cevirmeye calisayim

Reader at Work , odtü'nün hazırladıgı bir kitapdan verdi hoca.

Çok teşekkür ederim hocam sagolun.
  • İlk paragrafı ben yapayım diğer arkadaşa kolaylık olsun.

Birçoğumuz elektrik şokundan (çarpmasından) korkarız ancak yine de elektrikle uğraşırken neyin güvenli olup neyin güvenli olmadığı konusunda çok az şey biliriz. Örnek vermek gerekirse, karmaşık yapıda görünen bir elektrikli bir cihazla uğraşırken çoğu zaman dikkatliyizdir ancak ıslak ellerimizle elektriği kapatmakta bir sakınca görmeyiz. Belki de saç kurutma makinenizi ya da radyonuzu banyonuzun ıslak yüzeyine bırakmakta da bir sakınca görmüyorsunuzdur.
  • Diğer arkadaş ilk paragrafı çevirmiş teşekkürler işimi çok kolaylaştırdı fazla zamanım yoktu hemen çevirmeye çalıştım arkadaşlar göz atabilirse seviniri fazla inceleyemedim.
    İkinci paragrafdan itibaren
    Vücut sıvıları metaller kadar iyi iletken değildir. Onların direnci daha fazladır. Örnek olarak , 20 mikroamperlik bir akım doğrudan kalbe verilirse ölüme neden olabilir. Diğer yandan 100-200 microamperlik bir akım yanak üzerinden elektrotlarla doğrudan iletildiğinde düzenli olarak kalbi yenmeye çalışır , sonra kalp durur. Bu iki çeşit etkideki , bu derece büyük farkın nedeni , ilk akım kalbe doğrudan gönderilir ve ikinci ise büyük dayanıklığa sahip olan vücut sıvısını geçmek zorundadır. Görebildiğiniz gibi , bir elektrik şokunda önemli olan voltaj değil akımdır.

Elektrik şoklarıyla olan yaralanmalarla ilgili bir şey , çoğu zaman , akıma tepkiden vücudun istemsizce hareketi ortaya çıkmaktadır. Örnek olarak , akım dengenizi kaybedip ve bir merdivenden düşmenize neden olabilir. Bazen , kurbanlar akımla beraber donup kalır , buna bazı kasların felce uğraması neden olmuş olabilir ve orada durduğu yerden ayrılamaz. Nesneye tutulu olarak kalır , orada vücuduna daha fazla akım gider.

Bir diğer şey elektrik şokları yanıklara neden olur. Deride yanma olduğunda , düşük dirençte bir yol akım için kurulur ve şimdi akım daha fazla hasara neden olabilir.(*).

Bazı elektrik aletleri topraklamaya gerek duyar. Bu aletler ile, eğer yalıtım yıpranmışsa , sızıntı herhangi bir zarar olmadan toprağa aktarılır. Çoğu zaman , insanlar topraklama yada doğru bağlantı olmadan uzatma kablolar kullanır. Bunu yapmak da güvenli değildir. Her zaman uygun uzatma ve bağlantı kullanılmalı.

İnsanlar tarafından yapılan bir diğer yanlış karmaşık ince kablolar ile sigortaların etrafını sigorta atmasını engellemek için sarmaktır. Sigortalar aşırı akımı engellemek için bir korumadır. Eğer sigorta atmazsa , sonra aşırı akım elektrik aletlerine zarar verebilir yada bir yangına yol açabilir.

Kısaca , elektrikle oynamak güvenli değildir. Asla unutmayın , vücudunuz ıslak olduğu zaman dayanıklılığı aşırı derecede azdır. Elektrik ilr her zaman dikkatli olun , ama asla panik yapmayın. Eğer elektrik şokuna kapılmış birini görürseniz , onu kurtarmaya varmadan önce , sigorta kutusuna gidin ve ana giriş akımını kesin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam Allah razı olsun sizlerden, ne kadar teşekkür etsem azdır sağolun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.