Şimdi Ara

İNGİLİZCE HALUK TATAR VİDEOLARI VE İLERLEME SİSTEMİ SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese merhaba. birçok insan gibi bende ingilizce ögrenmek için girişimlerde bulunuyorum. kursa gidemiiyorum fakat internet üzerinden haluk tatarın videolarını buldum.yaklaşık 240 video var ve konuları tek tek anlatıyor.
    şuanda yeni başladım ve videoları sadece izliyorum.bütün videoları izledikten sonra en başa tekrar dönüp not alarak ve anlattıgı konularla ilgili internet üzerinden sorular çözerek ilerlemeyi planlıyorum.
    bu arada kelime ezberlemeye başladım ve bu süreçte sürekli ezberlemeye devam edecegim. belli bir seviyeye geldikten sonra kelimeler ezberledikten sonra ingilizce kitaplar okuyup,yabancı dizileri seyretme planım var.

bana önerebileceğniz sistemler varmı,mesela dizileri yada kitap okumalarını daha erken başlamalımıyım ?

konuşma pratigimi nasıl geliştirebilirim ?

ezberlediğim kelimeleri unutmamak için neler yapabilirim ?

bu videolar yeterli olur mu yoksa başka kaynaklardan da videolar izlemelimiyim ?

yada başka teknikler ?

şimdiden herkese teşekkür ederim,umarım bu konu başkaları içinde işe yarar.

• seviyeni bilmiyorum ama sıfırdan diyorsan ben seviye kitapları almıştım bi kaç kilo onları okuyarak okumam ve kelime dağarcıgım gelişmişti

seviye kitapları ince üzerinde seviyeler var kendi seviyen yada bi tık üstünü alıp okuyorsun durmadan. Bazıları cd'li oluyor sesde kasabilirsin.

reading de ilerledikçe

Dinleme için PODCAST programları kurararsın telefonuna yada PC'ne olmazsa ingilizce çizgi film izle.

sözlük konusunda şuanda ingilizce türkçe takıl ilerde ingilizce ingilizceye geçeceğinide kenara yaz.
    Sözlük kullanırken kesinlikle bi aksan bul ve her kelimeyi anlamına bakarken dinleme tuşuna bas. bunu yapmazsan dinlemen aşırı yavaş ilerler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VolcanoPower

seviyeni bilmiyorum ama sıfırdan diyorsan ben seviye kitapları almıştım bi kaç kilo onları okuyarak okumam ve kelime dağarcıgım gelişmişti

seviye kitapları ince üzerinde seviyeler var kendi seviyen yada bi tık üstünü alıp okuyorsun durmadan. Bazıları cd'li oluyor sesde kasabilirsin.

reading de ilerledikçe

Dinleme için PODCAST programları kurararsın telefonuna yada PC'ne olmazsa ingilizce çizgi film izle.

sözlük konusunda şuanda ingilizce türkçe takıl ilerde ingilizce ingilizceye geçeceğinide kenara yaz.
    Sözlük kullanırken kesinlikle bi aksan bul ve her kelimeyi anlamına bakarken dinleme tuşuna bas. bunu yapmazsan dinlemen aşırı yavaş ilerler.
    Sıfırdan başlıyorum, a1 seviyesi.
    Tamam ben en kısa zamanda gidip kendi seviyeme göre kitap alır okumaya başlarım teşekkür ederim.

Çizgi filmleri izlemek için biraz kelime ezberlemem gerekir mi sence yoksa izleyip kelimeleri not alarak mı ezberleyim?

• akın90 kullanıcısına yanıt
    Dinlemek çok sabır isteyen birsey kelimeleri ezberlemekten ziyade ögrenmeye çalış. Başlangıçta alt yazı koyman gerekecek.
    Dinlerken anlaman gerekmiyor her zaman fakat en basitten basla hevesin kirilmasin. Kelime hayatın boyunca durmadan ögrenmelisin ne kadar kelime hersey o ksdar kolay olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 27 Ocak 2020; 8:29:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VolcanoPower

Dinlemek çok sabır isteyen birsey kelimeleri ezberlemekten ziyade ögrenmeye çalış. Başlangıçta alt yazı koyman gerekecek.
    Dinlerken anlaman gerekmiyor her zaman fakat en basitten basla hevesin kirilmasin. Kelime hayatın boyunca durmadan ögrenmelisin ne kadar kelime hersey o ksdar kolay olur.
    anladımm,çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.