Merhabalar değerli donanım haber sakinleri... İş görüşmelerinde sürekli ingilizceden dolayı elenmekten ve "her şey tamam ama ingilizce bilmiyorsun. ingilizce biliyor olsan seninle çalışmayı çok isteriz" cümlelerine yoğun bir şekilde maruz kaldığımdan dolayı cesaretimi topladım ve şehrimdeki bir ingilizce kursuna kayıt oldum. Öncelikle kur tespit sınavına alındım ve seviyem A2 olarak saptandı. Şimdi benim sizlere sorum şu ki; 1 haftadır dil kursuna ders kaçırmadan gidiyorum. Sınıfta herkes iyi kötü bir şeyler söyleyebiliyor ve derse katılım sağlıyor. Biraz da olsa ben de sağlıyorum. Ancak listening etkinliklerinde konuşanların dediklerinden hiçbir şey anlamıyorum. Bazı konularda kendimi geri hissetmekle birlikte, sanki hiçbir şey öğrenemiyormuşum gibi hissediyorum. Ne yapmalıyım ? Bana neler önerirsiniz ? Bu konuda çok moralim bozuk. Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim. İyi günler.... |
İngilizce kursuna başladım ama...
-
-
Seviyenize uygun bol bol ingilizce altyazılı filmler, diziler izleyin. Anlamaya başladığınızı hissettiğinizde de ingilizce altyazısız izleyin. Listeningi geliştirmenin yolu haliyle dinleme egzersizleri yapmaktır.
-
Teşekkür ederim yapacağım. -
1 sözlükten kelime anlamına bakarken kelimenin yanındaki ses tuşuna basıp bi kaç defa dinleyip sesli söyleyerek tekrar edin.
2 Bence anlamamanızın nedeni kelimeyi önceden duymamış yada anlamını bilmiyor oluşunuzdur.
3 sürekli kelimeleri not aldığın defterin olsun. 2. maddeyi tekrarla bu defter ile.
4 kelime bilgin azdır.
başlarda olduğundan türkçe ingilizce sözlük önermek zorundayım ama ilerde ingilizce den ingilizceye kullanmalısın.
uygulama adları :
Tureng sözlük
Seslisözlük
ileri zamanda ingilizce ingilizce oxford yada cambridge uygulamaları var paralı onu tavsiye ederim.
yada ücretsiz olarak buradan https://dictionary.cambridge.org/ yada https://www.oxfordlearnersdictionaries.com/
bu 2 siteden birini tarayıcının ana sayfası yaparak da kullanabilirsin hızlı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 12 Şubat 2021; 0:20:34 >
-
hocam hangi bölümden mezunsunuz
-
Uluslararası ticaret ve finansman -
Çok teşekkürler dikkate alıcam. -
Bol bol kelime ezberlemeye çalışın derim. Blarma kelime öğrenme programını tavsiye ederim.
-
Çok teşekkürler hemen indiriyorum -
Rica ederim. Ben de askerden gelince kursa gitmiş ve konuşulanları anlamamıştım. Geldiğim son noktada kelime ezberleme konusunun dil öğrenmede en önemli noktalardan olduğunu anlamıştım. Yöntem tartışılır ama kelime bilmek şart. -
Şu an İngilizce biliyor musun hocam ? -
Herhangi bir sınava girmedim ama konuşma ve konuşulanı anlama konusunda epey iyi bir noktaya geldiğimi düşünüyorum. -
Anlıyorum hocam. Ne kadar zamandır içli dışlısınız ingilizceyle ? -
Hâlâ çok içli dışlıyım diyemem ama üniversiteden sonra karar almıştım iş ararken. -
hocam kelimeleri şuradan aldım indirdim veya sözlükten çalıştım diye bir şey demeniz mümkün mü yani kelimeleri ezberlemek için kullandığınız yer/şey neydi
-
Tureng uygulamasını çok kullandım. Ama sadece bilmediğim kelimelere bakmak içindi. Kursa giderken fiillerin 2. Ve 3. Hallerini gösteren bir siteden çıktı alıp ona çalıştım. Bunların hepsinin yanında yabancı dil izlemek vardı zaten. Sonra da Blarma kelime ezberleme uygulaması ile kelime öğrenme konusunda büyük bir kolaylık yaşadım. -
Dil öğrenmek puzzle yapmak gibidir parçaları koydukça resim daha da belirginleşir. Listeningde ayni durum dinledikçe anlamaya başlayacaksın ama zaman gerek A2 seviye listeninglerde temel diyaloglardir.
Ek olarak ingilizce öğrenmeye baş ladigimda kendimde fatkettigim bir durum var. Anadilini iyi konuşamayan , anadilinde kelime hazinesi geniş olmayan, anadilinde kitap okumayan başka dillerde de öğrenme güçlüğü çekiyor bazı insanlar bu yüzden zorlaniyor bende böyle olmuştu , Türkçe olarak yazamayacagim essay leri ing yazmam beklenmisti çok zorlanmıştim. Sizinki de böyle bir durum olabilir -
Olabilir hocam. Arkadaşların önerisiyle birkaç kelime ezberleme ve listening uygulaması indirdim ve onlara yoğunlaşmayı düşünüyorum. Teşekkür ederim. -
Volnes nickli hocam iyi açıklamış.
Acele etmeden yavaş yavaş inşa edeceksin hocam.
Bol bol o dile maruz kalmalısın. Dizi, film , müzik, haber ne bulursan dinle. Kendi kendine duyduğun kelimeleri konuş. Bir de kursta bol bol konuş, soru sor.
Öğreneceğim diye acele etme. Step by step
Her gün gelişme kaydettiğini göreceksin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X