Şimdi Ara

İngilizce 'öğrenememek' mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kurslar,uygulama reklamları,özel eğitmenler v.s haliye öğrettiklerini iddia ettikleri dili en kısa sürede ve iyi bir şekilde,zeka seviyeniz ne olursa olsun öğretmeyi taahhüt ediyorlar,ayranım ekşidir veyahut bu içecek sana dokunur sakın alma diyeni tabi ki pek göremiyoruz.Peki anadilimizden başka bir dili ne yaparsak yapalım asla öğrenememek diye bir şey olabilir mi?

Bu nereden çıktı?

♦ x yıl yurtdışında kaldım hala bu dili öğrenemedim diyen kişilerin yakarış yorumlarını okumam.(x yıl 5-20 arası!)
    ♦ Nasıl ki kimi insan sayısalcı sözelci diye ister istemez yatkınlığı ayrılabiliyor,kimimiz toplama işleminden öte matematik kavrayamıyor,kimimiz milli bayramlardan başka tarihi gün ezberleyecek kadar tarihte başarılı olamıyorsak bu 2.dil öğrenmede de geçerli olabilir mi? (Ayrıca öğrenme güçlüğü diye de bir hastalık olması ve bunun IQ ile ilgisinin olmaması.)
    ♦ Sıradan yaşantısında,okul derslerinde,problemlere karşı ürettiği çözümlerde çok pratik davranan oldukca zeki diyebileceğimiz ve kendi dilindeki konuları anlamada hızlı olan kimi kişilerin dil öğrenmekte zorlandığını fakat hakaret olarak değil gerçekten aptal-saf diyeceğimiz dünyadan haberi olmayan çözüm üretemeyen sıradan tekdüze hayatı olan araştırma öğrenme merak dürtüsü kuvvetli olmayan çoğu kişinin aylar içinde (nasıl oluyorsa artık) 2.dili öğrendiğini en azından diğer kişiye göre çok çok ileride olabildiğini gözlemliyorum.Buradan da dil öğreniminin iyi futbolcu,iyi müzisyen olmak gibi bir yetenek olabilirliği sonucu çıkmaz mı?

❓Karın ağrım ne?

Dil öğrenebilme motivasyonumun saydığım örneklere yakînen şahit oldukça doğal olarak kırılıyor,ilgi alanlarım için yabancı kaynakları,haberleri,ansiklopedik bilgileri ve yabancı tartışmaları takip etmeliyim fakat sadece odamın içine bakınca 100 farklı materyâl görüp bir dili 'biliyorum' diyebilmek için ne kadar aşırı çok kelime öğrenmek gerektiği gerçeğiyle yüzleşiyorum. '6 ayda öğrendim' diyenlerin CNNde abd seçim kampanyası münazalarını mı takip edip dinliyor anlayabiliyor bu konuda bir a4lük fikir döşeyebiliyor yoksa atıyorum sadece knight onlineda özel mesajdan yabancılarla oyun sohbeti mi yapabilcek seviyede oluyor bunu da dil biliyorum zannediyor konusunda soru işaretlerim çok ve aslında milyonlarımızın bu ikinci dediğimin kategoriye dahil olmaları vb olaylar ziyadesiyle şevki kırmakta ve yola koyulmadan yoldan vazgeçmemi sağlamaktadır.

Evet öğreneceğime maalesef inanmıyorum,okul bitti,karantinadayız,çalışmıyorum 15 saat vaktim var bunu başka alanlara kullanıyorum ama karar verirsem dil konusunda da bir çok şey yapılabilir bunlar hakkında çok konu açılmış uzmanlar tavsiyeler vermiş fakat derdim HİÇ öğrenemeyen,ne yaparsa yapsın beyninin o bölümünün olmadığına inanmış ve yaşayarak deneyimlemiş arkadaşlar var mı bunu öğrenmek. Varsa kuvvetle muhtemel onlardan biri olduğumu düşünüyorum ve geri dönüşü olmayan en değerli hazinemiz zamanı bu alana değilde başka alana üzülerek kahrolarak harcayayım diyorum.

Şimdiden teşekkürler

• Birşeyi yapabilmenin formülü : "Yeterince sevmek"

İnsanlar yeterince sevmiyor o yüzden öğrenemiyorlar. Seven adam herşeyi yapar kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VolcanoPower -- 17 Nisan 2020; 22:40:53 >
  • VolcanoPower kullanıcısına yanıt
    Haklısınız
    Ayrıca şunu ekleyeyim eğer türkçe konusabiliyorsa bahsettiğiniz insanlar ki öyle olmak zorunda başka bir dil de öğrenebilme yeteneği olmak zorunda diğer türlüsü imkansız

Bazılarının istekleri yok bazıları yavaş anlıyor bırakıyor bazıları calismiyor cabalamiyor birçok nedeni var ama yeterince deneyip olmadığını iddia eden bir insan türkçe de konusamamasi gerek bana göre

Bahsettiğiniz çok bildiğini iddia eden insanların da yüzde 90 i filan ya eksik ya da yanlış bilgilerle dolu dili hayatımıza her konuda geçirmek oldukça zordur fakat istediğiniz sürece elinizden geleni yaparsanız beklediginizden daha fazla sonuç alacaksınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurslar konusunda sıkıntılar olabilir.Ama sonuçta sıkıntı öğretici değil öğrenende mevcut.
    Çünkü kursta işlediği konuyu evde tekrar edip ek çalışmalar yapmayan birisi sadece kursa gidip dil öğrenemez.
    Eve gelip saatlerce tekrar ve ek alıştırma yapmak gerekiyor.Diğer konular türlü uzun süreli belleğe yerleşmez.

Şöyle bir durum var.Sonradan öğrenilen yabancı dil asla anadil düzeyinde öğrenilemez.
    Burada amaç zaten iletişim kurmak.Anadil edinimi ile yabancı dil öğrenimi çok farklı konular.Edinim ve öğrenme farklı.

Yurtdışında uzun süre yaşayıp ileri düzeyde dil öğrenemeyen kişiler çok.Youtube'da birçok örnek var.
    İyi biliyorum diyenlerde sokak ağzıyla konuşuyor farkında değil.
    Çünkü orada bile gazete,kitap okumazsan gelişmez.Konuşmayı bir düzeye kadar öğrenirsin.Ama okumadan ilerlemez.
    Bu iş tamamen emek işi.

Bunların çaresi tekrar mekanizmasını iyi geliştirmektir.
    Tekrar mekanizması olmayan yabancı dil öğrenimi unutulmaya mahkumdur.

Benim gördüğüm kadarıyla dil öğrenmekte zorlanan insanların zeka,IQ vs hiçbir sorunu yok.
    Onların KOSKOCAMAN bir sorunları var;Türkçe gramer bilmemek.
    Gramer kavramları oturmadan,o çalışma sistemini anlamadan başka bir dilin gramerine çalışınca havada kalıyor.
    Bence en büyük sorun bu.

O hızlı öğrenenlere daha doğrusu hızlıca konuşabilenler daha çok diyalog ezberleyerek öğrenenler.
    Yeni bir cümle kurmakta çok zorlanırlar.Çünkü sadece diyalog ezberleyerek dil öğrenmek çok çok zor.
    Bunu uygulayan program satın alıp çalıştım.Grameri kural olmadan öğretmeye çalışıyor.

Karın ağrın kısmından sonraki sorun tamamen seviye düzeyiyle ilgil.
    Adam öğrenirken belli bir standartlaşmaya göre hazırlanmış materyallere çalışamadığı için kendince bir seviye belirliyor.Çünkü CEFR gibi bir sistemle hazırlanmış Türkçe kaynak yok.Ben görmedim.
    Türkçe anlatımlı gramer kitaplarında konular ya çok detaylı ya da özet.
    Ama Grammar in Use gibi CEFR seviyesine uygun kitaplara bakarsan konular seviyelere göre dağıtılmış.
    Sınavlar bu kapsama göre hazırlanıyor.Fakat bu kitapları alanlar Türkçe olmadığı için çalışmakta zorlanıyor.
    Bunun da çaresi Türkçe kaynaklarla beraber çalışmak.

Çok kelime bilmek b2,c1,c2 de çok çok önemli.
    Ama 6 ayda cnn izlemek zor bir nokta değil.Tamamını anlayamazsın.%90 ancak anlaşılabilir.
    Fakat bu bilinçli bir çalışmayla mümkün.Yine gramere döndü konu.
    Gramer olmadan kelime öğrenmek havada kalıyor.

Çok kelime bilmek önemli.Fakat en sık kullanılan kelimeleri bilmek daha önemli.
    Mesela Collins sözlükleri sık kullanılan kelimeler daha fazla.Oxford sözlüklerinde kapsam daha geniş.
    Diziler izleyerek günlük dile hakim olunabilir.Gerisi ilgi alanına göre okuma yaparak gelişir.

• Mümkün değil fazlasıyla vaktin varmış. Dil bir maruz kalma işi. Eline gramer kitabını al okumaya başla yavaş yavaş ta kelime ezberlersen iyi olur. Herkes şunu unutuyor dili 6 ayda bir yılda öğrenmek istiyor. Oysa bu işin uzmanı olanlar yurt dışında değil sen en az 2 yıl tempolu çalışmayla iyi yere gelinebileceğini söylüyorlar. Yaş ilerlediyse kimsenin bu kadar vakti olmuyor dolayısıyla öğrenilemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkurt02 -- 18 Nisan 2020; 18:21:13 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.