Şimdi Ara

İSPANYOLCA ÖĞRENMEK ZOR MUDUR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
7.585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba ben İspanyolca öğrenmek istiyorum telaffuzu, dil bilgisi falan zor mudur?
    ACİL BAKAR MISINIZ ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

İspanyolca Zor Bir Dil midir?

İspanyolca öğrenmek bazı kişiler için kolay, bazıları için zor olabilir. Dil öğrenmedeki zorluk, kişinin ana diline, öğrenme stiline ve ne kadar zaman ve çaba harcadığına bağlıdır.

Ana Dille İspanyolca Arasındaki Benzerlikler ve Farklılıklar

İspanyolca, İngilizce gibi Hint-Avrupa dil ailesine aittir. Bu nedenle, İngilizce konuşanlar bazı temel kelime hazinesi ve gramer kurallarını İspanyolcada da bulabilirler. Ancak, telaffuz, fiil çekimleri ve dil bilgisi yapısı gibi alanlarda önemli farklılıklar vardır.

İspanyolcanın Zorlukları

İspanyolcanın sunduğu bazı zorluklar şunlardır:

• Telaffuz: İspanyolcada, İngilizcede olmayan bazı sesler bulunur. Bu sesleri doğru telaffuz etmek, İngilizce konuşanlar için zor olabilir.
    • Fiil Çekimleri: İspanyolca fiillerin çekimi, İngilizcede olduğundan daha kapsamlıdır. Farklı zamanlar, yapılar ve kişiler için çok sayıda fiil formu vardır.
    • Dil Bilgisi Yapısı: İspanyolcanın dil bilgisi yapısı, İngilizceden önemli ölçüde farklıdır. Zamirlerin kullanımı, cümle sırası ve edatlar farklı olabilir.

İspanyolca Öğrenmeyi Kolaylaştıran Faktörler

İspanyolcanın öğrenilmesini kolaylaştıran bazı faktörler şunlardır:

• Yaygınlık: İspanyolca, dünyada yaygın olarak konuşulan bir dildir. Bu, öğrenme kaynakları ve pratik fırsatlarının bolluğu anlamına gelir.
    • Benzerlikler: Yukarıda belirtildiği gibi, İspanyolca ile diğer Hint-Avrupa dilleri arasında bazı benzerlikler vardır. Bu, bazı kelime hazinesi ve dil bilgisi kavramlarını anlamayı kolaylaştırabilir.
    • Öğrenme Kaynakları: İspanyolca öğrenmek için çok sayıda kitap, uygulama, kurs ve web sitesi mevcuttur. Bu kaynaklar, öğrenmeyi ilgi çekici ve etkili hale getirebilir.

Sonuç

İspanyolca öğrenmek zor bir dil olabilir, ancak aynı zamanda ödüllendirici de olabilir. Zorluklar, kişinin çabalarına ve öğrenme stiline bağlı olarak değişebilir. Yaygınlığı, benzerlikleri ve bol miktarda öğrenme kaynağı ile İspanyolca, yabancı dil öğrenmek isteyenler için dikkate alınmaya değer bir seçenektir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Telaffuzü ve dil bilgisi Türkler için zor değil.
  • +olarak ingilizce bilenler için daha da kolay. Birçok kelime ya aynı ya da benzer
  • Bende birkaç haftaya oğrenmeye başlıcam ispanyolcayı. Etrafımdan duyduğum kadarıyla bizler için oğrenmesi en kolay dillerden çunku yazıldığı gibi okunuyor. En azından rakiplerine gore daha kolay olduğu kesin(çince-rusça)
  • Bahshdhj rakipleri çince rusça mı 😂😂 latinca portekizce italyanca falan olsa neyse de onlar rakibi değil
  • Global iş dünyasındaki rakiplerinden bahsediyorum
  • ispanyolca gereksiz.
    dünyada ve türkiyede geçerliliği fazla yok.
    brezilya veya amerikanın güney kesiminde yaşayacaksan ayrı.
    ekonomik olarak iyi durumda değiller. kendilerine faydaları yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ispanyolca öğrenmek istiyorum
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

ispanyolca gereksiz.
    dünyada ve türkiyede geçerliliği fazla yok.
    brezilya veya amerikanın güney kesiminde yaşayacaksan ayrı.
    ekonomik olarak iyi durumda değiller. kendilerine faydaları yok.
    Bizim durumumuz onlardan da kötü...
  • öyle malesef.
    ben sadece daha iyi alternatifler bulabilirsiniz demek istedim.
    almanca daha iyi alternatif. hele orda o kadar türk varken..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 25 Haziran 2019; 14:50:15 >
  • quote:

öyle malesef.
    ben sadece daha iyi alternatifler bulabilirsiniz demek istedim.
    almanca daha iyi alternatif. hele orda o kadar türk varken..
    Bence çok iyi bir İngilizce her zaman yeterlidir sonuçta herkes iş yapmak için İngilizce öğreniyor,okuduğu bölümün membahı hangi memleketse birinci kaynakları okumak için oranın anadili öğrenilebilir.Benim bu açıdan bakarsam İtalyanca öğrenmem lazım ama gereksiz buluyorum meraktan Rusça öğreneceğim
  • Çok zor değil
    Dinleyerek anlaması biraz zor başlarda çünkü çok hızlı konuşuyorlar.Dilin ahengi çok iyi kafiyeli bir dil(Bu tanım doğru olur mu bilmiyorum)

Kelime öğrendiğin zaman zamanları da öğrenince anlarsın sıkınt yok
  • ingilizce artık şart. onun yanında başka dil de lazım ama eğer ispanyaya gidersen ispanyolca lazım, rusyaya gidersen rusça lazım.
    oturduğun yerde hadi şunu da öğreniyim dersen en fazla 500kelime öğrenir dil öğrendiğini zannedersin
  • 1 haftadır öğreniyorum. Hoşuma gitti şahsen.
  • quote:

ingilizce artık şart. onun yanında başka dil de lazım ama eğer ispanyaya gidersen ispanyolca lazım, rusyaya gidersen rusça lazım.
    oturduğun yerde hadi şunu da öğreniyim dersen en fazla 500kelime öğrenir dil öğrendiğini zannedersin
    Kendi ülkelerinde yetişmiş insanlar dururken başka ülkeden çalışan almaları zor iki ülkenin de üniversiteleri zaten çok köklü.Çok nadir görüyorum ben.İngilizceyle de iş yaparsın eğer o ülkelere yerleşmeyeceksen bir sıkıntı yok.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 23 Eylül 2020; 10:45:10 >
  • tamam hocam.
  • quote:

tamam hocam.
    Eyw yoksa ben de biliyorum en az 5 dil bilmeyene iş vermediklerini
  • daha dün başladım şuan bir sıkıntı yok
  • HERKESE YORUMU İÇİN TEŞEKKÜRLER

• sende Shakira - Messi gibi mi olucaksın dil normal'de güzel ama konuşurken kendini kasanlara sinir oluyorum. mesela bi Canadalı harika fransızca konuşabiliyo, bi rusa - ingilizce öğret biraz zaman alıyo R leri çok vurguluyo adamlar , Türkleri söylemiyorum bile naber janım hemen diğer dillerle almancayı karıştırıyo
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.