Şimdi Ara

İngilizce öğrenme konusunda tüyo.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hazırlık sınıfında upper intermediate öğrencisiyim. Günlük dilde rahat konuşabiliyorum. Ama model birleşimiş milletlere gittiğimde, oradaki akademik İngilizc'yi gördüğümde ve birçok kişinin akıcı konuşmasını gördüğümde (benim de o kadar kötü değildi :D) kendi kendime aslında bu yolun başında olduğumu düşündüm.

Neyse sizlerden birkaç sorunun cevabını almak istiyorum.

İngilizce kitap okumamı önerdiler daha güzel İngilizce konuşabilmek için (Yani akıcı Türkçe konuşmak için çok kitap okumak lazım olayı). Fakat bilmediğin kelimeler çıkarsa bile sakın sözlüğe bakma vs. dediler. Öyle mi devam edeyim yoksa ara ara sözlük kullanayım mı ?

Kelime bilgimi nasıl geliştirebilirim ? Mesela bir kitapta bir kelime görsem ''aa anlamını biliyorum bunu diyorum'' ama günlük dilde ya da başka yerde kullanırken hiç aklıma gelmiyor. Öğrendiğim kelimelerle öykü yazmak iyi bir seçenek olabilir mi mesela ?

Ayrıca mesela dün Hızlı ve Öfkeli 7'yi İngilizce altyazılı izledim. Bilnmediğim kelime vs. oldukça fazlaydı ama yarısından fazlayı anladım desem yeridir. Fakat daha çoğunu anlayabilecek kapaside olabilmek için ne yapmam lazım ?

• www.evdeningilizce.com u önerebilirim.ayrıca lingusta ve eforrtless english gibi digital projelerde var.ancak onlar biraz dahaanlamaya yönelik konuşturmaya değil.ama hepsine bakıp bi karar verebilirsin..
  • lingustayı mı alayım yoksa evden ingilizceyi mi diye çok düşündüm ama ensonunda evden ingilizceyi aldım 2 gün önce..iki gündir 2 saat falan kullandım cok ilginç geldi gerçekten ..daha önce hiçbir yerde görmediğim bir sistem kullanmışlar..7 ayrı bölüm yapmışlar pratik günlük konuşmalar ve dilbilgisi olarak ayırmışlar.video dialoglar var.dialogtaki kişilerden birinin yerine geçiyosun ve konuşuyosun..ben cok az biliyorum ingilizce .beginer ım yani anlıcaanız.ilk çnce zorlanıyosunuz biraz ama alışıyosunuz sonradan birkaç tekrar yapınca.tavsiye edrim yani türkcesi..linkini de vereyim deneyiz..üceretsiz deneyebiliyosunuz..www.evdeningilizce.com
  • En faydalı ipuçlarını veriyorum..
    Kelime için;
    Bilmediğin kelime çıktığında İngilizce-İngilizce sözlükten bak. Sözlükte kelimenin kullanıldığı yerlerle ilgili örnek cümleler olsun. Kelimeyi en iyi öğrenme yöntemi kullanıldığı yeri görmek.
    Konuşmanın çok hızlı ve anlaşılmaz olmadığı Amerikan dizilerini ingilizce altyazılı olarak izle.
    Konuşma için;
    İmkanın varsa yurtdışına çık veya konusabileceğin kişilerle takıl.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.