Şimdi Ara

İngilizce Öğrenmek İçin Türkçe Anlatımlı DEV Kaynaklar [Arşivimi Listeledim]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
7
Favori
1.924
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İngilizce öğrenmeyi daha fazla ertelemeyin. O gün, bugün olsun! Gereksinimleriniz sadece, internet bağlantısına sahip dokunmatik bir telefon ya da basit bir bilgisayardan ibaret.

Okullarda öğretilmeyen, İngilizce jargonlar, gündelik ve resmi, telaffuz kuralları, dinleme ve konuşma egzersizleri, aynı anlama gelen fiil ve isimler arası farklar, ipuçları ve detaylar...
    Tamamen Türkçe anlatımlı, video halinde, ücretsiz ve elinizin altında!

Ücretsiz olduğu kadar kaliteli eğitimler. Sizin için hepsini listeleyeceğim aşağıda. Ücretli (29,99 TL) olanlarını da, ücretli başlığı altında listeleyeceğim.

Ücretli eğitimler zihninizde soru işareti bırakmasın. Ücretli eğitimlerin ücretsiz eğitimlerden tek farkı; İngilizce'nin ileri düzey konularında müfredatının daha geniş olması. Bu demek oluyor ki; bir lira bile para harcamadan, vaktinizi ayırarak, azminiz ve isteğinizle İngilizce'de B2 (orta üstü) seviyeye gelebilirsiniz. Bu seviyeye geldikten sonra kendinizi ilerletmeniz için Türkçe kaynağa ihtiyacınız bile olmayacak. Ben İngilizce'de, değil İngilizce alfabesini bilmek, birden ona kadar sayıları sayamayacak haldeyken, A2 (temelin biraz üstü, ortanın altı) seviyesine geldim. Hala da öğrenmeye devam ediyorum.

Biz neden bulamıyoruz, bu kaynaklar nerede?

Nerede mi? Tam da burada! Bu paylaşımımda sizin için ücretsiz ve ücretli kaynakların kaliteli olanlarını seçtim ve kalite düzeyine göre listeledim. Artık İngilizce öğrenmeyi ertelemeniz için bir sebebiniz yok! Bu kaynakların videolarının bazılarını izledim ve kalitelerini, en önemli etkenleri baz alarak analiz ettim. Bu konuda, en kaliteli kaynakları bulmak ve onlardan İngilizce öğrenimimi devam ettirmek için günlerce araştırma yaptım, videolar izledim ve sonuca vardım. Kalite değerlendirmesini, yeterince objektif yapabildiğime inanıyorum. Değerlendirmem konusundaki ayrıntılar için yazımın en sonuna göz atın.

Kaynakların yanına, kalite düzeyine göre +,++, +++ ve ++++ karakterlerini yerleştirdim.
    ++++ Muhteşeme yakın derecede kaliteli ve özenli.
    +++ Çok kaliteli ve özenli.
    ++ Yeterince kaliteli ve özenli.
    + Kısmen (bir miktar, bazı bölümlerde) kaliteli ve özenli.

Kaliteli ve Ücretsiz Eğitimler

Etkili Pratik İngilizce++++

Video Eğitim++++

My English Classes Online+++

Nurullah Öktem+++

fymol.com+++

Özkan Çelen (Miniversite)+++

İngilizce Konu Anlatımı+++

Hüseyin Demirtaş++

Eko Languages++

İngilizce Türkçe Sesli Sözlük++

Enes Tuzlu++

Ferhat Yıldız++

Emrah Hoca++

Volkan Cucioğlu++

Aktif Öğren++

Kaliteli ve Ücretli Eğitimler

Ücretli eğitimleri listelemeden önce sizi, ücretli eğitimlerin bulunduğu Udemy platformu hakkında bilgilendireceğim.

Listeleyeceğim eğitimler udemy.com sitesinde, daha önceden hazırlanmış Full HD videolar halinde. Her bir eğitim, 10-50 saat uzunluğunda, 10-30 dakikalık parçalara bölünmüş haliyle kullanıcılara sunuluyor. Anlayamadığımız bir yerde, eğitimi izlerken ilgili dersin soru-cevap bölümünden eğitmenle iletişime geçebiliyoruz. Listelediğim bu eğitimlerin birkaçı hariç hepsi, en az 5000+ (gerçek, hile ya da bot değil) öğrenciye sahip. Udemy platformunun Türkçe dahil, 20'den fazla dilde hizmet verdiğini ve dünya çapında tercih edilen bir platform olduğunu hesaba katarsak; bu rakamlar çok küçük ve doğal rakamlar. Udemy platformu reklam yapmaya milyon dolarlar harcıyor. Maalesef ki, eğitmenlerden yüksek denebilecek miktarda komisyon alıyor. (50% - 75%)

Bu Eğitim Fiyatları da Ne Böyle?
    Udemy platformunun pazarlama tekniği, eğitmenlerin Udemy promosyonlarına katılım gerçekleştirmesinin ardından, aslında 24,99 TL olarak satılabilen, hatta bazen 24,99 TL olarak listelendiğini gördüğümüz eğitimlerin fiyatlarını 409,99 TL'ye kadar, her IP adresine (kısaca; modeme diyelim) farklı fiyatlarla sunması. Örneğin; 409,99 TL'lik eğitim 109,99 TL'ye düşmüş gibi gösteriyor ve tuttuğu kişiyi koparıyor.

O Zaman Biz Ne Yapacağız?
    Kursu, eğitmenlerin önceden hazırladığı kupon kodlarıyla 24,99 veya 29,99 TL'ye satın alacağız. Bu kupon kodları için benimle iletişime geçebilirsiniz. Udemy'de 20-25 tane ücretli kurs, 700+ ücretsiz (İngilizce ve Türkçe) kursa sahibim. 1 yıldan fazladır Udemy'i gözlemliyorum ve ondan faydalanıyorum.

Benim Kredi Kartım Yok. Nasıl Satın Alacağım?
    PTT'den sadece 5 TL'ye sözleşmesiz, kefilsiz, banka hesapsız, tek başına, 12+ yaş herkesin birkaç dakikada alabileceği ininal kartla, udemy.com ve internet üzerindeki çoğu sitede güvenle alışveriş yapabilirsiniz. İninal kart, bir MasterCard projesidir ve uzun süredir, kredi kartı olmayanlar tarafından yaygın olarak kullanılmaktadır.

Aşağıda listelediğim ücretli eğitimlerin çoğu, Udemy hesabımda bulunmakta ve ++++ puan verdiğim eğitimleri, İngilizce öğrenirken kullanıyorum. Udemy hesabımda bulunmayan eğitimleriyse; kalitesini analiz edebilecek kadar inceledim, olumsuz ve olumlu yorumları okuyup değerlendirdim ve herkese açık olan bazı ders videolarını izledim.

Elif Nehir++++ (sıfırdan ileri seviyeye & 23,5 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 29.386 öğrenci kayıtlı)

Seçkin Esen & Akın Demir++++ (sıfırdan ileri seviyeye & toplam 21.5 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 20.186 öğrenci kayıtlı)

Haluk Tatar | Video Eğitim++++ (sıfırdan ileri seviyeye & 38,5 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 35.124 öğrenci kayıtlı) (ÖNEMLİ NOT: Video Eğitim adlı Youtube kanalındaki videolar, bu eğitim setinin yarısını kapsıyor. Orta ve ileri düzey videolar bu sette mevcut ve set hala güncellenmeye, sete yeni videolar eklenmeye devam ediyor.)

Seçkin Esen & Akın Demir & Gözde Karapınar++ (sadece ileri seviye & toplam 7 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 16.354 öğrenci kayıtlı)

Serdar Hoca+++ (sıfırdan ileri seviyeye & toplam 24 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 18.816 öğrenci kayıtlı)

Özer Kiraz+++ (sıfırdan ileri seviyeye & toplam 25,5 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 3.831 öğrenci kayıtlı)

Can Sıvaran+++ (13,5 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 81 öğrenci kayıtlı) (ÖNEMLİ NOT: Bu kurs, İngilizce'de sadece belirteceğim konuyu içermektedir. Bu kursun içerdiği konu: Eğitim kurumlarında ve diğer Udemy eğitimlerinde öğretilmeyen gündelik, resmi olmayan (informal) ve resmi (formal) kalıplar (Kursun yarısından fazlasında, gündelik, resmi olmayan (informal) kalıplar anlatılmış))

Uğurcan Çetin+++ (toplam 12,5 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 874 öğrenci kayıtlı) (ÖNEMLİ NOT: Bu kurs, İngilizce'de sadece belirteceğim konuları içermektedir. Bu kursun içerdiği konular: Listening (dinleme), speaking (konuşma), Mülakatlar için İngilizce, İngilizce'de bazı gramer konuları, İngilizce deyimler ve anadili İngilizce olan bireyler gibi konuşmak)

Başka Bir Eğitmen | Video Eğitim++ (sıfırdan ileri seviyeye & toplam 35 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 136 öğrenci kayıtlı)

Nurullah Öktem++ (sadece temel seviye gramer & toplam 10,5 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 447 öğrenci kayıtlı)

Nurullah Öktem++ (sadece temel üstü seviye gramer & toplam 9 saat uzunluğunda & bu kursa 199 öğrenci kayıtlı)

Nurullah Öktem++ (sadece orta seviye gramer & toplam 9,5 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 119 öğrenci kayıtlı)

Nurullah Öktem++ (sadece ileri seviye gramer & toplam 9 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 104 öğrenci kayıtlı)

Alp Tasarım Official Temel Seviye İngilizce+ (sadece temel seviye İgilizce & toplam 22 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 110 öğrenci kayıtlı)

Jannet Albaz+ (toplam 7 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 876 öğrenci kayıtlı) (ÖNEMLİ NOT: Bu kurs, İngilizce'de sadece belirteceğim konuları içermektedir. Bu kursun içerdiği konular: Eğitim kurumlarında ve diğer Udemy eğitimlerinde öğretilmeyen gündelik, resmi olmayan (informal) ve resmi (formal) kalıplar (bu konuya kursun yarısından çoğu ayrılmış), speaking (konuşma) ve cümle kurma alıştırmaları)

Ülkü Küçük Akın+ (sadece temel seviye gramer & toplam 7 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 228 öğrenci kayıtlı)

İdil Eser & Orkun Düzgün+ (sadece temel seviye gramer & toplam 6,5 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 336 öğrenci kayıtlı)

Büşra Hoca+ (temelden (sıfırdan değil) orta seviyeye & toplam 20 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 118 öğrenci kayıtlı)

AbcEdu Online+ (sadece temel seviye İngilizce & toplam 8,5 saat uzunluğunda & bu kursa, toplam 26 öğrenci kayıtlı)

Bilgilendirme
    Kalite Değerlendirmemdeki Bazı Kriterler:
    * Verilen bilginin örneklerle pekiştirilmesi
    * Verilen bilginin doğru ve tarafsız olması
    * Telaffuzların doğru olması
    * Diksiyonun anlaşılabilir derecede net olması
    * Önemli detayların es geçilmemesi, bir diğer deyişle; verilen bilginin yüzeysel olmaması
    * Videonun dip sesler, ortam gürültüleri ve cızırtılardan arındırılmış olması
    * (Ücretli Eğitimlerde) Soru-Cevap bölümünde eğitmenin, istisnai durumlar haricinde en fazla 2 gün içerisinde tatmin edici bir yanıt vermesi
    * Öğrencilerin dersleri karıştırmaması için, derslerin ve içeriğin düzenli bir şekilde kategorilendirilmesi
    * Gereksiz cümlelerle derslerin uzatılarak monotonlaştırılmaması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Empat -- 6 Mayıs 2019; 7:12:23 >

• Kardeşim Günaydın,

Nasılsın..

Lütfen yazacaklarım konusunda kusura bakma olur mu, bu yazacaklarım biz Türkler'in ortak sorunu yani sadece tam olarak seninle alakalı değil, hepimizin ortak suçu.

Eline sağlık, bir dünya araştırmışsın bazı site isimlerini gelip koymuşsun buraya kendince bir arşiv oluşturdum demişsin.

Hepsini takdirle karşılıyorum. Tekrar emeğine sağlık.

ANCAK,

EĞER BURAYA FORUMA BİR KONU AÇIYORSAN VE BU KONU DA İNSANLARA AÇIK BİR KONU İSE, YAPILACAK ELEŞTİRİLERE DE KATLANACAKSIN, ÇÜNKÜ HERKES SENİN GİBİ DÜŞÜNMEYEBİLİR VE DÜŞÜNMEYECEK DE..

MESELA BEN..

Öyle bir şey var ki; insanlara yardım edeyim derken onlara KÖTÜLÜK yapıyorsun, ve bilmiyorum acaba bunun farkında mısın?

İngilizce öğrenmek isteyen ama öğrenemeyen, açtığın konuya direk DALAN, sorgu sual sormadan o sitelere giden insanlarda bir umut oluşturuyorsun, ancak bahsettiğin youtube kanalları içerisinde TÜRK PARASI İLE 5 KURUŞ ETMEYEN, ÇÖP KADAR dahi değeri olmayan çoğu kanala MÜKEMMELE yakın diye artı koymuşsun.

Sanırım genç yaşlardasın, ve tecrübesizsin. Böyle bir konuyu açmak BÜYÜK BİR SORUMLULUK GEREKTİRİYOR çünkü insanları umutlandırıyorsun ve birşeyler vaad ediyorsun, ama sonrasında insanlar gelecek buraya yazacak ve diyecek ki, BİZİ YANLIŞ YÖNLENDİRDİN kardeşim neden yaptın bunu, ve senin İngilizce bilgin tecrüben, dil kaliten ne ki sen gelip burada bunları hem paylaşıyorsun hemde KENDİNCE kanallar arasında bir KALİTE sırası oluşturmuşsun güya ve puanlama yapıyorsun.

DEDİĞİM GİBİ LÜTFEN ALINMA ELEŞTİRİLERİME çünkü bunları söylemek zorundayım, nasıl ki sen bir paylaşımda bulundun ve kendince bu kanalların iyi olduğunu iddia ediyorsun BEN DE AYNI ŞEKİLDE insanlara yardımcı olmak için senin paylaşımlarının insanlara bir şey katmayı bırak onlardan çok şey alıp götüreceğini savunuyorum.

Bak aynen senin yazdıklarından yola çıkara sana cevap vereyim. Demişsin ki ben İngilizce alfabeyi, saymayı dahi bilmezken şuan A2 seviyesinde İngilizce biliyorum.

İDDİA EDİYORUM Kİ SEN HALA İNGİLİZCE ALFABEYİ DAHİ BİLMİYORSUNDUR, HATTA SAYILARI HİÇ BİLMİYORSUNDUR.

BU BENİM GÖRÜŞÜM. AKSİNİ İSPAT ETMEMİ İSTERSEN AÇ BİR CANLI YAYIN İSPAT EDEYİM TÜM MİLLETİN GÖZÜ ÖNÜNDE, O ZAMAN ANLA İŞTE.

Şimdi geleyim eleştireceğim yanına. Kaç ay çalıştın da A2 oldun, yıllarca mı, aylarca mı, günlerce mi?
    Peki bu seviyeye gelip gelmediğini kim ölçtü, kendi kendine mi karar verdin, neye göre kime göre.
    A2 seviyesi nedir ki SEN KALKMIŞ insanlara bu kanallar mükemmel yok bu kanal şöyle diyebiliyorsun!
    A2 seviyesinde olduğunu iddia ettiğin İngilizce kaliten ne?
    A2 seviyesinde olmak herşeyi :) bilip kanal tavsiye edecek KATEGORİDE Mİ?

Yani şurada İngilizce'yi birkaç aydır yada yıl diyeyim (ki eğer yıllardır çalışıyorsan bu daha kötü demek ki öğrenme sıkıntın var) çalışıyorsun ve çıkmışsın kanal analizi yapabilecek bilgiye sahip olduğunu, hatta bu kanallarda okullarda olmayan herşeyi bulduğunu iddia ediyorsun.

İngilizce kanalları hakkında ANALİZ yapmayı bırak sen eğer yabancı İngilizce kanalını açıp anlama zorluğu yaşamadan işerlini halledebiliyorsan öp başına koy.

Aç BBC TV'yi dinle bakalım ne anlıyorsun, işte o zaman gör KENDİNCE öğrendiğiniz söylediğin İNGİLİZCE kalitesini.

Bir daha tekrar edeyim kardeşim, aslında bu eleştiriler senin namında bu işi bilmeden yapan herkese..

Sen iyilik yapayım diyorsun eyvallah ama DONANIMLI, YETERLİ, BİLGİLİ, TECRÜBELİ OLMADIĞIN BİR KONUDA YANLIŞ YÖNLENDİRME YAPIYORSUN VE BUNA KIZIYORUM.

O ZAMAN HER A2 SEVİYESİNE GELDİM DİYEN (ki A2 seviyesi İngilizce'yi neredeyse bilmiyorsun bile demektir) ÇIKSIN BU KANALLAR GÜZEL BEN ANALİZ ETTİM DESİN.

BİR ŞEYİ DOĞRU, HATASIZ VE İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMEDEN ANALİZ ETMEK İÇİN ONUN USTASI, UZMANI OLMAK LAZIM.

SENİN UZMANLIK DERECEN NE?

KAÇ YIL İNGİLİZCE ÖĞRENİM GÖRDÜN?

İNGİLİZCE BİLDİĞİNE VE UZMAN OLDUĞUNA DAİR DİPLOMALARIN VE BELGELERİN VAR MI?

....

İyi niyetle yapmaya çalıştığını anlıyorum ancak insanları yanlış yönlendiriyorsun.

Lütfen alınma yazdıklarıma.

Saygılar kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 6 Mayıs 2019; 11:42:49 >

• Emek vermişsin eline sağlık
  • Eline sağlık dostum güzel kaynak olmuş. Tamam oxford en çok sen biliyorsun sal artık forumu kim ne yapmak istiyorsa, kim nasıl öğrenmek istiyorsa kendi yoluna kendi karar versin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oxford English kullanıcısına yanıt
    "İngilizce öğrenmek isteyen ama öğrenemeyen, açtığın konuya direk DALAN, sorgu sual sormadan o sitelere giden insanlarda bir umut oluşturuyorsun, ancak bahsettiğin youtube kanalları içerisinde TÜRK PARASI İLE 5 KURUŞ ETMEYEN, ÇÖP KADAR dahi değeri olmayan çoğu kanala MÜKEMMELE yakın diye artı koymuşsun."

Sorgusuz sualsiz dalacak, sadece video izleyerek öğrenecek bir dünya yok. Videoları izlediğiniz kadar örneklerle çalışmalısınız da.

" çünkü insanları umutlandırıyorsun ve birşeyler vaad ediyorsun, ama sonrasında insanlar gelecek buraya yazacak ve diyecek ki, BİZİ YANLIŞ YÖNLENDİRDİN kardeşim neden yaptın bunu, ve senin İngilizce bilgin tecrüben, dil kaliten ne ki sen gelip burada bunları hem paylaşıyorsun hemde KENDİNCE kanallar arasında bir KALİTE sırası oluşturmuşsun güya ve puanlama yapıyorsun."

Kalite değerlendirmede en ön sıradaki kriterlerim; yazının sonunda yazmakta.

"İDDİA EDİYORUM Kİ SEN HALA İNGİLİZCE ALFABEYİ DAHİ BİLMİYORSUNDUR, HATTA SAYILARI HİÇ BİLMİYORSUNDUR.

BU BENİM GÖRÜŞÜM. AKSİNİ İSPAT ETMEMİ İSTERSEN AÇ BİR CANLI YAYIN İSPAT EDEYİM TÜM MİLLETİN GÖZÜ ÖNÜNDE, O ZAMAN ANLA İŞTE.
    "
    Buraya kadar güzel bir eleştiriydi. Neye göre kesinlik belirtebiliyorsunuz? Aşağıya linkini bırakacağı birkaç resimde, şu ana kadar öğrendiklerimi not aldığım dosyaların bulunduğu klasörlerin içeriği var. İngilizce'de listening ve speaking konusunda hala kendimi geliştiremedim. Fakat gramer ve genel konularda A2 seviyesindeyim. Dilerseniz; canlı yayın açıp teamviewer'dan bağlanabilirsiniz.

"Peki bu seviyeye gelip gelmediğini kim ölçtü, kendi kendine mi karar verdin, neye göre kime "
    YAZIMIN SONUNDA BELİRTTİĞİM KRİTERLERE GÖRE

"Sen iyilik yapayım diyorsun eyvallah ama DONANIMLI, YETERLİ, BİLGİLİ, TECRÜBELİ OLMADIĞIN BİR KONUDA YANLIŞ YÖNLENDİRME YAPIYORSUN VE BUNA KIZIYORUM."
    Belirttiğim kriterlere göre -izlediğim- eğitim içeriklerini değerlendirebilecek bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum. Bunların yanı sıra; Udemy ve Youtube platformlarından web programlama öğreniyorum ve an itibariyle 4 farklı dilde (PHP, Javascript, CSS, HTML (biliyorum son ikisi tam olarak yazılım dili değil, birisi biçimlendirme, diğeri işaret dili, atlamasınlar şimdi))teorik olarak orta seviyeyim. Ek olarak; İngilizce'de gramer ve genel konularda blgimin A2 seviyesi olduğunu, online seviye tespit testleriyle belirledim.

"BİR ŞEYİ DOĞRU, HATASIZ VE İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMEDEN ANALİZ ETMEK İÇİN ONUN USTASI, UZMANI OLMAK LAZIM.

SENİN UZMANLIK DERECEN NE?"
    Felsefe ve psikolojinin yanı sıra, analiz gibi konulara ilgim var. Bu eğitim setlerinin, dünya çapında denebilecek derecede profesyonel bir set olmadığını düşünürsek; içeriğinin kalitesini belirli kriterlere göre kontrol etmek için analiz uzmanı olmak gerekmiyor.

"Lütfen alınma yazdıklarıma."
    Alınacak bir şey yok. Sadece demek istediğim; keşke eleştiriniz eleştiri olarak kalsaydı. Hakkında yeterince veriye sahip olmadığınız birisinin, değil A2 seviye, alfabe ve sayıları bile bilmediğini iddia ediyorsunuz. Bu cümleniz, içimdeki haksızlığa karşı tahammülsüzlüğümü uyandırdı ve yanlış bir benzetme olarak ele alsam da midemi bulandırdı. Yine de sakinliğimi koruyabilecek olgunluktayım. O yanlış benzetmeniz olmasa, uzun uzun yazıp vakit ayırdığınız eleştiriniz için, size teşekkür etmek isterdim.

Öğrendiğim Konuların Klasörlerinin Resimleri:https://i.hizliresim.com/RrdMm7.png
    https://i.hizliresim.com/pbr1yr.png
    https://i.hizliresim.com/8apBGn.png
    https://i.hizliresim.com/k9Vo4q.png
    https://i.hizliresim.com/NnMPaa.png
    https://i.hizliresim.com/alkW94.png
    https://i.hizliresim.com/YQz012.png

Umarım bu resimlerden sonra, elinizde veri olmadığı halde benzetme yapmanın ve dediklerinin doğru olmadığını iddia etmenin (ingilizce bilmiyorsun vs.) çok yanlış olduğunu anlayıp özür dilersiniz. İkna olacaksanız; teamviewer ile bağlanabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Empat

"İngilizce öğrenmek isteyen ama öğrenemeyen, açtığın konuya direk DALAN, sorgu sual sormadan o sitelere giden insanlarda bir umut oluşturuyorsun, ancak bahsettiğin youtube kanalları içerisinde TÜRK PARASI İLE 5 KURUŞ ETMEYEN, ÇÖP KADAR dahi değeri olmayan çoğu kanala MÜKEMMELE yakın diye artı koymuşsun."

Sorgusuz sualsiz dalacak, sadece video izleyerek öğrenecek bir dünya yok. Videoları izlediğiniz kadar örneklerle çalışmalısınız da.

" çünkü insanları umutlandırıyorsun ve birşeyler vaad ediyorsun, ama sonrasında insanlar gelecek buraya yazacak ve diyecek ki, BİZİ YANLIŞ YÖNLENDİRDİN kardeşim neden yaptın bunu, ve senin İngilizce bilgin tecrüben, dil kaliten ne ki sen gelip burada bunları hem paylaşıyorsun hemde KENDİNCE kanallar arasında bir KALİTE sırası oluşturmuşsun güya ve puanlama yapıyorsun."

Kalite değerlendirmede en ön sıradaki kriterlerim; yazının sonunda yazmakta.

"İDDİA EDİYORUM Kİ SEN HALA İNGİLİZCE ALFABEYİ DAHİ BİLMİYORSUNDUR, HATTA SAYILARI HİÇ BİLMİYORSUNDUR.

"
    Buraya kadar güzel bir eleştiriydi. Neye göre kesinlik belirtebiliyorsunuz? Aşağıya linkini bırakacağı birkaç resimde, şu ana kadar öğrendiklerimi not aldığım dosyaların bulunduğu klasörlerin içeriği var. İngilizce'de listening ve speaking konusunda hala kendimi geliştiremedim. Fakat gramer ve genel konularda A2 seviyesindeyim. Dilerseniz; canlı yayın açıp teamviewer'dan bağlanabilirsiniz.

"Peki bu seviyeye gelip gelmediğini kim ölçtü, kendi kendine mi karar verdin, neye göre kime "
    YAZIMIN SONUNDA BELİRTTİĞİM KRİTERLERE GÖRE

"Sen iyilik yapayım diyorsun eyvallah ama DONANIMLI, YETERLİ, BİLGİLİ, TECRÜBELİ OLMADIĞIN BİR KONUDA YANLIŞ YÖNLENDİRME YAPIYORSUN VE BUNA KIZIYORUM."
    Belirttiğim kriterlere göre -izlediğim- eğitim içeriklerini değerlendirebilecek bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum. Bunların yanı sıra; Udemy ve Youtube platformlarından web programlama öğreniyorum ve an itibariyle 4 farklı dilde (PHP, Javascript, CSS, HTML (biliyorum son ikisi tam olarak yazılım dili değil, birisi biçimlendirme, diğeri işaret dili, atlamasınlar şimdi))teorik olarak orta seviyeyim. Ek olarak; İngilizce'de gramer ve genel konularda blgimin A2 seviyesi olduğunu, online seviye tespit testleriyle belirledim.

"BİR ŞEYİ DOĞRU, HATASIZ VE İNSANLARI YANLIŞ YÖNLENDİRMEDEN ANALİZ ETMEK İÇİN ONUN USTASI, UZMANI OLMAK LAZIM.

SENİN UZMANLIK DERECEN NE?"
    Felsefe ve psikolojinin yanı sıra, analiz gibi konulara ilgim var. Bu eğitim setlerinin, dünya çapında denebilecek derecede profesyonel bir set olmadığını düşünürsek; içeriğinin kalitesini belirli kriterlere göre kontrol etmek için analiz uzmanı olmak gerekmiyor.

"Lütfen alınma yazdıklarıma."
    Alınacak bir şey yok. Sadece demek istediğim; keşke eleştiriniz eleştiri olarak kalsaydı. Hakkında yeterince veriye sahip olmadığınız birisinin, değil A2 seviye, alfabe ve sayıları bile bilmediğini iddia ediyorsunuz. Bu cümleniz, içimdeki haksızlığa karşı tahammülsüzlüğümü uyandırdı ve yanlış bir benzetme olarak ele alsam da midemi bulandırdı. Yine de sakinliğimi koruyabilecek olgunluktayım. O yanlış benzetmeniz olmasa, uzun uzun yazıp vakit ayırdığınız eleştiriniz için, size teşekkür etmek isterdim.

Öğrendiğim Konuların Klasörlerinin Resimleri:https://i.hizliresim.com/RrdMm7.png
    https://i.hizliresim.com/pbr1yr.png
    https://i.hizliresim.com/8apBGn.png
    https://i.hizliresim.com/k9Vo4q.png
    https://i.hizliresim.com/NnMPaa.png
    https://i.hizliresim.com/alkW94.png
    https://i.hizliresim.com/YQz012.png

Umarım bu resimlerden sonra, elinizde veri olmadığı halde benzetme yapmanın ve dediklerinin doğru olmadığını iddia etmenin (ingilizce bilmiyorsun vs.) çok yanlış olduğunu anlayıp özür dilersiniz. İkna olacaksanız; teamviewer ile bağlanabilirsiniz.
    Üstadım,

Amacım kişiliğinize falan laf söylemek asla değil bunu lütfen unutmayınız.

Sadece sizin de birşeylerin farkına varmanız için küçük bir eleştiriydi.

Biliyorum azıcık dozu yüksek ve minicik de olsa can yakan tavrı var.

Ama bunu olayların farkına varın diye yapıyorum.

CAN ACITMAYAN eleştiriden ders almıyoruz çünkü.

Bakınız Türkiye'de bu İngilizce denen illet bir salgın, çaresi olmasına rağmen uygulanmıyor.

İyi ki resimleri koymuşsunuz buraya baktım tabiki, ama şaşırmadım.

Nedenini de söyleyeyim, GRAMMAR GRAMMAR GRAMMAR..
    resimlerin hepsi dil bilgisi konuları..

Orada beni şaşırtacak klasörler şunlar olurdu; Listening, Speaking, Writing, Reading, Grammar, Vocabular, Daily English, Provers, Sayings...

Yani İngilizce'yi her yönden öğrendiğinizi gösterir bu klasörler ve içleri dolu olsaydı, karşınızda saygıyla eğitilir şapka çıkarırdım.

Emin olun EMEĞİNİZE bir şey demiyorum, helal olsun. Ama ne olur KALİTELİ olsun.

OK'dir team'den bağlanayım sizlere ve sohbet edelim.

Özelden atar mısınız, hem team hem tlf :)

Anlayışınız için teşekkür ediyorum.

Amaç kalbinizi kırmak değil, yanlış giden şeyleri görmenizi sağlamak..

• quote:

Orijinalden alıntı: Oxford English

Üstadım,

Amacım kişiliğinize falan laf söylemek asla değil bunu lütfen unutmayınız.

Sadece sizin de birşeylerin farkına varmanız için küçük bir eleştiriydi.

Biliyorum azıcık dozu yüksek ve minicik de olsa can yakan tavrı var.

CAN ACITMAYAN eleştiriden ders almıyoruz çünkü.

Bakınız Türkiye'de bu İngilizce denen illet bir salgın, çaresi olmasına rağmen uygulanmıyor.

İyi ki resimleri koymuşsunuz buraya baktım tabiki, ama şaşırmadım.

Nedenini de söyleyeyim, GRAMMAR GRAMMAR GRAMMAR..
    resimlerin hepsi dil bilgisi konuları..

Orada beni şaşırtacak klasörler şunlar olurdu; Listening, Speaking, Writing, Reading, Grammar, Vocabular, Daily English, Provers, Sayings...

Yani İngilizce'yi her yönden öğrendiğinizi gösterir bu klasörler ve içleri dolu olsaydı, karşınızda saygıyla eğitilir şapka çıkarırdım.

Emin olun EMEĞİNİZE bir şey demiyorum, helal olsun. Ama ne olur KALİTELİ olsun.

OK'dir team'den bağlanayım sizlere ve sohbet edelim.

Özelden atar mısınız, hem team hem tlf :)

Anlayışınız için teşekkür ediyorum.

Amaç kalbinizi kırmak değil, yanlış giden şeyleri görmenizi sağlamak..

Alıntıları Göster
    "Amacım kişiliğinize falan laf söylemek asla değil bunu lütfen unutmayınız."
    Bunun farkında olduğumdan ciddiye alarak, uzun bir metinle cevap veriyorum size.

Bilgiyle karşılaşınca direkt almak yerine, sorgulayan bir insanla karşılaşmak çok güzel bir şey.

"Biliyorum azıcık dozu yüksek ve minicik de olsa can yakan tavrı var.

CAN ACITMAYAN eleştiriden ders almıyoruz çünkü."
    Unutkanlığım, dikkat dağınıklığım ve -biraz- temelini kavramadığım konularda öğrenme zorluğum olmasına rağmen İngilizce'ye vakit ayırarak, A2 seviyesine geldiğim (listening, speaking hariç çoğu konuda, özellikle İngilizce - Türkçe çeviride) halde, yapıcı eleştirinizde, İngilizce'de harfleri, sayıları bile bilmiyorsun iddiası, eleştirinin tek can yakan ve emeğime tuz serpen yanı.

"Anlayışınız için teşekkür ediyorum.

Amaç kalbinizi kırmak değil, yanlış giden şeyleri görmenizi sağlamak.."
    Yapıcı ya da yıkıcı olması farketmeksizin, eleştirileri anlayışla yanıtlamak, benimsediğim saygı ve adaletin bir maddesi. Ekstra olarak; bir anlayış göstermedim. Teşekkür edecek bir şey yok. Amacınızın farkındayım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Empat

"Amacım kişiliğinize falan laf söylemek asla değil bunu lütfen unutmayınız."
    Bunun farkında olduğumdan ciddiye alarak, uzun bir metinle cevap veriyorum size.

Bilgiyle karşılaşınca direkt almak yerine, sorgulayan bir insanla karşılaşmak çok güzel bir şey.

"Biliyorum azıcık dozu yüksek ve minicik de olsa can yakan tavrı var.

CAN ACITMAYAN eleştiriden ders almıyoruz çünkü."
    Unutkanlığım, dikkat dağınıklığım ve -biraz- temelini kavramadığım konularda öğrenme zorluğum olmasına rağmen İngilizce'ye vakit ayırarak, A2 seviyesine geldiğim (listening, speaking hariç çoğu konuda, özellikle İngilizce - Türkçe çeviride) halde, yapıcı eleştirinizde, İngilizce'de harfleri, sayıları bile bilmiyorsun iddiası, eleştirinin tek can yakan ve emeğime tuz serpen yanı.

"Anlayışınız için teşekkür ediyorum.

Amaç kalbinizi kırmak değil, yanlış giden şeyleri görmenizi sağlamak.."
    Yapıcı ya da yıkıcı olması farketmeksizin, eleştirileri anlayışla yanıtlamak, benimsediğim saygı ve adaletin bir maddesi. Ekstra olarak; bir anlayış göstermedim. Teşekkür edecek bir şey yok. Amacınızın farkındayım.

Alıntıları Göster
    Üstad,

face'ten ekledim sizi, bekliyorum..

Görüşmek üzere..

• diğer kaynakları bilmiyorum ama ferhatın kanalının orda olması çok bozuyor işleri, İngilizce seviyemi çok bilmemekle birlikte bu adamın ne kadar sahtekar olduğunu araştırarak öğrenebilirsiniz kanaatimce.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.