Öncelikle bir ingilizce kursuna devam ediyorum.Seviyem A2 .Burada bir yanılgı olduğuna veya ingilizce kursunun beni keklediğini düşünüyorum aslında.Neyse sorunda bu değil. Önümde Pre-intermediate ve İntermediate seviyeleri var. Reading için; Şimdi sanırım kelime bilgim 1500 ile 2000 arası oturup saymadım.Bol miktarda kelime çalıştım.Bunlara basit kelimeler de dahil günler , aylar , yeme içme, giyim , ev eşyası falan bunları katıyorum yani. 3 farklı kaynaktan reading çalışıyorum. Reader at work -1 Anlayarak okudum.Sorularını çok kasmadım sınava girmeyeceğim sonuçta. More to read -1 anlayarak okumaya devam ediyorum.Yine soruları çok kasmadım sınava girmeyeceğim için. English through reading - Buradakileri de çevirmeye çalışıyorum. Reader at work-2 ve More to read-2 de mevcut bende onlarıda okuyacağım. Writing için;
Kendi hazırladığım 50 adet farklı konu hakkında en az 30 cümlelik yazılar yazmaya çalısıyorum.Konuları basitten zora hazırladım.Aile nedir den başlayarak güneş sistemindeki gezenler arası çekim kanunlarına kadar var.
Listening ; Kanada , avustralya radyolarının sohbet programlarını takip ediyorum
Speaking için ; Özel ders alacağım başka yolu yok( saolsunlar kursta ders olarak göremiyoruz)
Soru-1 Reading için yukarıda saydığım kitapları geçip intermediate romanlar okusam daha iyi olur mu?Yoksa böyle devam mı edeyim? Soru-2 Writing için daha fazla ne yapabilirim. Soru-3Listening için youtube den sohbet dinlemek, film dizi izlemek daha mı mantıklı? Not: Speaking için yapacak bir şey yok zaten. Birde önerisi kitap yada web sitesi varsa yararlı olabilir.
1.YANLIŞ:Seviyeniz A2 ise size kim Read at Work önermişse yanlış önermiş. Çünkü bu kitap intermediate veya üst seviye için önerilir.
2.YANLIŞ:Speaking için özel ders almak zorunlu bir yol değil.
Cevap 1:Olmaz.Bunlara da şimdilik çalışma.Seviyen uygun değil. Cevap 2:Bu seviyelerde zaten writing konusunda çok fazla çalışılacak bir alan değil.Sadece basit uygulamalar yapılır.İlerleyen seviyelerle writing becerisi geliştirir.Çünkü sizde şuan gramer yok. Cevap 3:Seviyeniz için uygun değil. Speaking için yapılacak çok şey var.
Kısacası çalışma sisteminiz yanlış.Bu şekilde ilerlerseniz siz de göreceksiniz sıkıntılar çıkacak.
1.YANLIŞ:Seviyeniz A2 ise size kim Read at Work önermişse yanlış önermiş. Çünkü bu kitap intermediate veya üst seviye için önerilir.
2.YANLIŞ:Speaking için özel ders almak zorunlu bir yol değil.
Cevap 1:Olmaz.Bunlara da şimdilik çalışma.Seviyen uygun değil. Cevap 2:Bu seviyelerde zaten writing konusunda çok fazla çalışılacak bir alan değil.Sadece basit uygulamalar yapılır.İlerleyen seviyelerle writing becerisi geliştirir.Çünkü sizde şuan gramer yok. Cevap 3:Seviyeniz için uygun değil. Speaking için yapılacak çok şey var.
Kısacası çalışma sisteminiz yanlış.Bu şekilde ilerlerseniz siz de göreceksiniz sıkıntılar çıkacak.
Teşekkürler. Ama zaten sıkıntı ben A2 değilim. Önerdiğiniz adımları inceledim notlarımı aldım. Speaking için yanabcı bir hoca buldum.Zaten aslında hoca da değil.Anadili ingilizce olan bir arkadaş.Sadece mubabbet ediyoruz.
Teşekkürler yorumlarınız için.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme