İNGİLİZCE BİR METİN YAZMAM GEREKİYOR. VE BU METİN COK UZUN OLDUGU İÇİN YAZMAK COK VAKTİMİ ALACAK.
ACABA BEN BU METİNİ OKURKEN BUNU YORUMLAYABİLECEK YANİ WORD YA DA METİN BELGESİ HALİNE GETİREBİLECEK BİR PROGRAM VARMIDIR.
ASLINDA SAÇMA GİBİ GELEBİLİYOR AMA, GECENLERDE HABERLERDE BU DEDİGİM İŞİ YAPAN BİR PDA YAPILDIGINI DUYMUSTUM (JAPONYA 'DA)
Text to speech, yani yazıdan sese aktarmak okadar zor değildir, istediğiniz kelime yada hece kombinasyonlarını, daha önce kaydettiğiniz seslerle eşleştirerek bu rahatça yapılabilir, piyasada bunu yapan yazılımlar var. Fakat "speech to text" yani sesten yazıya aktarmak çok zor. Mesela ben de ses sinyali işleme ile uğraşıyorum, gerçekten çok zor birşey o istediğiniz, ufak bir sesin analizini yapmak bile çok fazla vakit alıyor. Çünkü ses sinyalleri sürekli değişkendir, analogtur yani. Mesela şöyle söyleyim, mikrofona herhangi bir kelime mesela "sound" diyip kaydedin. Bunu ard arda 10 defa yapın, 10 tane farklı ses dosyası oluşturun. Hepsinin zaman üzerindeki fonkisyonu birbirinden farklı olacaktır. Çünkü söylediğiniz andaki en ufak bir dudak hareketi, yada çevredeki en ufak bir hava akımı bile değişikliğe sebep oluyor. Bu yüzden belli bir sesi bir donanıma tanıtmak çok zordur, çünkü ses sinyalleri analogtur, yani dediğim gibi sürekli değişen bir sinyaldir, bunu işlemcinin algılayacağı sayısal değerlere yani dijitale çevirmek de çok zaman alır, her "an" için bir sayısal değer belirlemek gerekir. Belki ufak birşey için mesela birkaç kelime için toleranslar da hesaba katılarak ufak çapta birşey yapılabilir, ama bunu bütün bir dilin ihtiyaçlarını karşılayacak seviyeye getirmek çok zor. Kaldıki işlemci ses sinyallerini işlerken çok yorulur, çünkü çok fazla değişken var. Demek istediğim bunu becerebilecek bir işlemci şu anda "piyasada" yok diyebilirim. Ama kimbilir belki birileri kullanıyordur bu teknolojiyi. .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme