Şimdi Ara

İNGİLİZCE'yi SIFIR HATA, KALİTELİ BİLGİ ve DOĞRU TELAFFUZLA Öğrenin - Her Söylenene İNANMAYIN ! (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
335
Cevap
65
Favori
25.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oxford hocam, ben konuyu başından beri takip ediyorum ve forumda faydalı bir konu olduğunu düşünüyorum. Her insanda algı ve değerlendirme farklıdır ben sizi eleştiren arkadaşın da kesinlikle art niyetle eleştirdiğini düşünmüyorum. Sürekli yanlışlardan bahsediyorsunuz doğrusu ne ise bize onu gösterin dediğini ve konuda somut bir fayda var mı yok mu bunu anlamak istiyor.
    Bana gelince ben sizin ne demek istediğinizi gayet iyi anlıyorum ve şahsi olarak paylaşımlarınızdan fayda görüyorum. Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz diyorsunuz.
    Öncelikli faydanız şu şekilde oldu görüştüğüm 2-3 tane dil kursu vardı ve sürekli arıyorlardı. Hocalarının yabancı olduğunu falan anlatanlar birsürü hikayeler, sizden aldığım bilgiler ışığında onları sorgulamaya başladım, öncelikle Amerikan İngilizcesi mi İngiliz İngilizcesi mi öğretiyorsunuz sorusunu yönelttim, kaynaklarını sordum, değerlendirme metotlarıyla ilgili konuştum ve bu kurslar adını herkesin bileceği İstanbul'da sadece 5-10 şubesi olan yerlerdi. Sorduğum sorulara aldığım cevap tamamen belirsizlik, gerçekten ne ögreteceklerini, kaynaklarını, ölçme değerlendirme şekillerini tam olarak bilmiyorlar ve bana bunların en meşhur olanı Türkiye de böyle bir eğitim alamazsınız gelin biz size YDS 75 aldıralım ilts 6,5 aldıralım gibi tekliflere döndü halbuki bizim konuştuğumuz sınava yönelik değil öğrenmeye yönelik paketlerdi. Benim sorduğum sorular karşılığında ekstra yüzde 30 indirim teklif eden dahi oldu. Biz daha fiyat konusuna gelmeden. Yani Oxford hocam eğitimhanelerin öncelikli amacı eğitim değil ticaret, yani önce ticarethane tabela eğitim. Aslında iyi bir eğitim verseler parasal sancıları uzun vadede hiç olmayacak. Tabi siz bunları çok önceden farkederek bunun yeni ayağı olan YouTube kanallarına bir nevi savaş açtınız. En son mesajlarınızda dediğiniz gibi boşverin kim ne anlatıyorsa anlatsın. Bunun gerçekten doğru yolunu bildiğinizi düşünüyor ve YouTube kanalı açmanızı sabırsızlıkla bekliyorum.
    Bu arada diğer bir faydanız hiç haberim olmayan Oxford learning kanalıyla beni tanıştırmanız oldu vakit buldukça keyifle ve anlayarak eğitim videolarını oradan takip ediyorum.
    Herşeye rağmen vazgecerseniz de hakkınızı helal edin, burada zaman ayırdınız, bilgi paylaştınız ve ben bundan tek taraflı fayda sağladım. Saygılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: myrat6

Kırdıysak affedin. Ayrıca Senli/Beni yazdım, Boş/Dolu adam muhabbeti olduğu için özür dilerim.

Hocam anlaşamadığımız konu bu çöp muhabbeti. Ben burada hatalı olduğunuzu düşünüyorum. Bu kadar donanımlı birisi kendi doğrusunu anlatırken başkasının işiyle uğraşmamalıydı, kaile bile almamalıydı. Bu söylediğimi lütfen dikkate alın.

Ben başkasının işine laf edenleri direk antipatik buluyorum, samimi gelmiyor. Örneğin ( örnekte değil gerçek ) Eve boyacı çağırıyorum, "Abi eski boya hiç iyi olmamış", Tesisatçı çağırıyorum "Abi yanlış kaynak yapmış, hiç iyi olmamış", Tekrar bir boyacı çağırdığımda o iş beğenmeyenin işini beğenmiyor. Böyle bişey olmaz ya.

Gerçekten bir şeyler yapacaksanız temiz bir sayfa açın derim. Kimsenin işine odaklanmayın kendi işinize odaklanın. Bilgiye aç vaziyette bekliyoruz. Kırılmanın gücenmenin zamanı değil. Biz eleştirmenler burda boş muhabbet çevirmiş olabiliriz. Vatana millete hayırlı bir iş yapacaksanız er meydanı buyurun.

Saygılar.
    Murat Bey Üstad,

Evet maalesef kırıldım yazdıklarınıza ve forumu terketmeye karar verdim.

Ancak yine de şunları yazmak istedim cevaben.

"Bizler, eğer kötü olan İngilizce eğitim videolarına kötü demezsek, içerisindeki bilgiler yanlışsa onlara da yanlış demezsek siz ve diğer arkadaşlarım bunların yanlış olduğunu bilmeden BU YAYINLARA güvenerek saatlerinizi günlerinizi hatta aylarınızı boşa harcadığınızda bu duruma sevinelim mi?"

Yoksa sizleri uyarıp, arkadaşlar bu videolar yanlış bilgiler içeriyor, sizin İngilizce öğrenme sürecinize zarar verir mi diyelim?

Ve ben eğer bir İngilizce öğretmeni ve İngilizce aşığı olarak kaynak ve videoların yanlış olduğunu bile bile susarsam bunu vicdanıma ve İNSANLIĞIMA nasıl anlatırım, kendime nasıl izah ederim?

Bir kaynak yanlışsa yanlıştır, hatalıysa hatalıdır ve işe yaramıyorsa ve çöp içerikse işe yaramazdır. Bunu söylemeyeceksem burada işim ne?

Ben kim ve ne için öğrendim bu dili, kendime saklayayım diye mi öğrendim bilgileri?

Birileri kırılacak, alınacak diye yada onlara yaranmak için olmayan şeyleri kaliteli gibi mi göstereyim, onlar kırılmasın üzülmesin diye YALAN YANLIŞ anlatılan İngilizceye göz mü yumayım.

Tabii ki yanlış bilgi veren kanal varsa yanlış demeliyim ki siz de öğrenin doğruları, onlar hakkında konuşmayayım, ferhat hocaya birşey demeyeyim, peki ne yapayım. Geleyim burada ona mavi boncuk buna mavi boncuk mu dağıtayım?

Üstad, eğer ben İngilizce'yi az da olsa bilen birisi olarak yanlış kaynağa YANLIŞ, hatalı bilgiye HATALI ve ÇÖP diyemiyor veya demiyorsam afedersin BENDEN bir B-K olmaz.

Ben en iyiyim dediğimi duydunuz mu hiç, benden daha iyi onlarca yüzlerce meslektaşım ve ağabeyim vardır, ama onlar gelip de belkide burada zaman harcayamıyorlardır, ben de tesadüfen geldim bu foruma. Yani bilerek bile gelmedim.

Yoksa aynı ben de diğer KALİTELİ bilgiye sahip UZMAN meslektaşlarım gibi EKMEĞİMİ burada aramıyordum. Ancak Ferhat Y. denilen adamın ipliğini pazara çıkarmak ve insanları bu konuda uyarmak için buraya geldim kaydoldum ve yorumlarımı yazdım. Ancak baktım gördüm ki, her yerde İngilizce var ama KALİTE YOK.

Eğitimimle ilgili bilgi almak isterseniz..
    icel.ozelders.com
    Özel Ders Veren English Teacher / İngilizce Uzman Öğrtm Bülent Ş. Mezitli Yabancı Dil Cambridge English - YLE Starters Cambridge English - YLE Movers Cambridge English - YLE Flyers Cambridge English - Key (KET) Cambridge English - Preliminary (PET) Cambridge English - First (FCE) Cambridge English - Advanced (CAE) Cambridge English - Proficiency (CPE) Cambridge English - Business (BEC) IELTS LGS YDS YÖKDİL İngilizce İçel Türkiye
    https://icel.ozelders.com/ders-veren/ingilizce-ogretmeni-dil-uzmani-bulent-s-1666

Armut
    Bülent Ş. İngilizce Özel Ders Mezitli Armut'ta #922792
    https://armut.com/hizmetveren/bulent-s-mersin-mezitli-ingilizce-ozel-ders_922792

Ben de KALİTELİ İngilizce öğrenmek isteyen arkadaşlarıma yol göstermek istedim.

Bunun neresinde hata yaptım acaba?

Hatam, sadece kötü ve yanlış bilgi veren İngilizce videolara kötü demek ki?

Söylemeyeym mi yani?

Zaten bundan sonra SÖYLEMİYORUM ÜSTAD..

Herkes istediği gibi öğrensin İngilizce'yi..

Bana neden dert oldu ki bu konu, keşke hiç başlamasaydım..

Saygılar Üstad..

DİP NOT: Bir de demişsiniz ki, bu konunun sonu nereye gidiyor merak ediyorum, REKLAM KOKUYOR gibi, sonunda reklam mı yapılacak:)
    Ben sizin bu sözlerinizden sonra farkındaysanız 1-2 konu hariç tüm konularımı sildim. Reklama gitmiyor merak etmeyin konunun sonu. Konunun sonu benim forumdan ayrılmamla BİTİYOR..

Hani demiştin ya, kime ne emek verdin ki ne hakkı diye, bak en azından 1 kardeşime hayrım dokunmuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 28 Mayıs 2019; 16:57:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sucuklusalam

Paso atıp tutuonuz.

MESSİ , RONALDO DÜnyanın en iyi futbolcuları diyince ben şimdi messi mi oldum ?

Bu konunun sonunun merak ediyorum. HİÇ BİRŞEYE VARMAYACAK ! YADA PARALI REKLAM KOKUYOR

HAYIRLISI İZLİYORUM
    Güzel kardeşim,

Sana bir çok kez mesaj yazdım, yol gösterdim ancak sen bunları anlamaktan ziyade benim konumu baltalamaya devam ettin.

Senden RİCA EDİYORUM, eğer sende birazcık anlayış ve saygı varsa, BUNDAN SONRA benim konuma yorum yapma mesaj gönderme.

Bu yazdıklarımı anlayabileceğini umuyorum, LÜTFEN konuma YORUM yazma..

Sen iyilikten anlamayan bir arkadaşımsın, o yüzden senden rica ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 28 Mayıs 2019; 14:45:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atajya

Bir YouTuber vardı Türkiye'de yaşayıp daha sonra İngiltere'ye yerleşen. İngiliz aksanından bahsediyordu bir videosunda. Demişti ki ilk gittiğimde İngilizler bana gülüyordu aksanımdan dolayı. Söylediğim kelimeleri alay konusu yapıyorlardı... İşte bizlere öğretilen İngilizce bu kadar kötü. Ne İngiliz aksanı ne Amerikan aksanı. Oxford hocam en azından ben dünyanın en iyi İngilizce öğretmeniyim demiyordu başkalarının yaptığı gibi, öyle bir iddiası bile yoktu. Sadece kendine has bir üslubu var. Bazıları hiçbir icraatı yok diyor da adam zaten Haziran ayında video çekimlerine başlayacağım demişti. Ama bizim insanlar rahat durmadı, olan da benim gibi düzgün İngilizce öğrenmek isteyenlere oldu. Gidin bakalım Ferhat Yıldız gibilerinin öğrettiği İngilizce ile İngiltere'de yaşamayı. Adamlar size bir tarafı ile güler.
    Atajya,

Kardeşim desteğin için gerçekten teşekkür ediyorum, çok naziksin.

Elimden geldiğince doğru bildiklerimi paylaşmaya gayret ediyorum ama insanın gönlü kırılınca emin ol artık bir şey de yapmak gelmiyor içinden.

Zamana bırakmakta fayda var olayları.

Elbet bir gün anlayacak insanlar yanlışta olduklarını ve yanlış yaptıklarını ama zaman çok geç olacak.

Ben onları zaman geç olmadan uyarmaya çalışıyorum, 20 yıl kazansınlar hayatlarından istiyorum ama olmuyor, herkes kendi bilirim havasında.

neyse hayırlısı olsun bakalım.

Saygılar kardeşim.

• quote:

Orijinalden alıntı: kurt.kaya

Oxford hocam, ben konuyu başından beri takip ediyorum ve forumda faydalı bir konu olduğunu düşünüyorum. Her insanda algı ve değerlendirme farklıdır ben sizi eleştiren arkadaşın da kesinlikle art niyetle eleştirdiğini düşünmüyorum. Sürekli yanlışlardan bahsediyorsunuz doğrusu ne ise bize onu gösterin dediğini ve konuda somut bir fayda var mı yok mu bunu anlamak istiyor.
    Bana gelince ben sizin ne demek istediğinizi gayet iyi anlıyorum ve şahsi olarak paylaşımlarınızdan fayda görüyorum. Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz diyorsunuz.
    Öncelikli faydanız şu şekilde oldu görüştüğüm 2-3 tane dil kursu vardı ve sürekli arıyorlardı. Hocalarının yabancı olduğunu falan anlatanlar birsürü hikayeler, sizden aldığım bilgiler ışığında onları sorgulamaya başladım, öncelikle Amerikan İngilizcesi mi İngiliz İngilizcesi mi öğretiyorsunuz sorusunu yönelttim, kaynaklarını sordum, değerlendirme metotlarıyla ilgili konuştum ve bu kurslar adını herkesin bileceği İstanbul'da sadece 5-10 şubesi olan yerlerdi. Sorduğum sorulara aldığım cevap tamamen belirsizlik, gerçekten ne ögreteceklerini, kaynaklarını, ölçme değerlendirme şekillerini tam olarak bilmiyorlar ve bana bunların en meşhur olanı Türkiye de böyle bir eğitim alamazsınız gelin biz size YDS 75 aldıralım ilts 6,5 aldıralım gibi tekliflere döndü halbuki bizim konuştuğumuz sınava yönelik değil öğrenmeye yönelik paketlerdi. Benim sorduğum sorular karşılığında ekstra yüzde 30 indirim teklif eden dahi oldu. Biz daha fiyat konusuna gelmeden. Yani Oxford hocam eğitimhanelerin öncelikli amacı eğitim değil ticaret, yani önce ticarethane tabela eğitim. Aslında iyi bir eğitim verseler parasal sancıları uzun vadede hiç olmayacak. Tabi siz bunları çok önceden farkederek bunun yeni ayağı olan YouTube kanallarına bir nevi savaş açtınız. En son mesajlarınızda dediğiniz gibi boşverin kim ne anlatıyorsa anlatsın. Bunun gerçekten doğru yolunu bildiğinizi düşünüyor ve YouTube kanalı açmanızı sabırsızlıkla bekliyorum.
    Bu arada diğer bir faydanız hiç haberim olmayan Oxford learning kanalıyla beni tanıştırmanız oldu vakit buldukça keyifle ve anlayarak eğitim videolarını oradan takip ediyorum.
    Herşeye rağmen vazgecerseniz de hakkınızı helal edin, burada zaman ayırdınız, bilgi paylaştınız ve ben bundan tek taraflı fayda sağladım. Saygılar.
    Sefa Üstadım,

En azından 1 kişiye bile hayrım dokunduysa bu konu amacına ulaşmış demektir.

Sana faydam olduysa ne ala, ne güzel. Bak ne güzel sorular sormuşsun ve bilgili bir İngilizce öğrencisi olduğunu göstermişsin. Bu durumda zaten seni kandıramazlar. Ne güzel %30 indirimi de kapmışsın. Ama adam doğru söylüyor, böyle bir eğitimi Türkiye'de veren kurs yok denecek kadar azdır. Adam en azından doğru söylemiş. İşte İngilizce kursları bundan ibaret. Sadece güzel vakit geçirirsin ama fazla beklentin olmasın. Demek ki verdiğimiz bilgiler bir nebze işe yaramış. Sorgulamışsın ve görmüşsün ki EN BABA denilen en prestijli, en çok tutulan en çok tercih edilen en kaliteli denilen kursların dahi içeriği ancak bu. Gerisi SHOW BUSINESS. Kim en iyi reklamı yaparsa o kazanır, kim en iyi indirim kampanya yaparsa o kazanır. Kimsenin senin İNGİLİZCE öğrenmenle ilgilendiğini de sanma. Kimsenin umurunda değilsin yani. Sen sadece kursa kazandırılması gereken bir müşterisin ve onlar için sadece kazanılacak para'sın sen.

İnsanları bilgilendirmek ve doğruyu göstermek adına paylaşıyorum yazılarımı ve yorumlarımı.

ŞU KONUDA HALA ISRAR VE İDDİA EDİYORUM,
    TÜRKİYE'DE İNGİLİZCEYİ İNGİLTERE LONDRA MERKEZDEKİ HERHANGİ BİR DEVLET OKULUNDA OKUTULAN ORİJİNAL İNGİLİZCE KADAR KALİTELİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ.

OXFORD VE CAMBRIDGE UNIVERSITELERINDEKI DİL KALİTESİ KADAR NEFİS BİR İNGİLİZCE'YE SAHİP OLABİLİRSİNİZ.

BUNUN İÇİN NE YURT DIŞINA ÇIKMAYA İHTİYACINIZ VAR, NE İNGİLTERE'YE GİTMEYE NEDE BİNLERCE POUND HARCAMAYA.

BUNU BAŞARACAK OLAN SADECE VE SADECE "KALİTELİ BİR İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ."

DAHA ÖNCE BÖYLE BİR ÖĞRETMENLE KARŞILAŞMAMIŞ OLMANIZ SADECE SİZİN ŞANSSIZLIĞINIZ, OYSA ONLARCA YÜZLERCE HATTA BİNLERCE HARİKA ÖTESİ İNGİLİZCE BİLEN, DİLE DEĞER VEREN İNGİLİZCE ÖĞRETMENLERİM VAR.

KEŞKE BÖYLE BİR ÖĞRETMENLE KARŞILAŞIP DERS ALMA ŞANSINIZ OLSAYDI, BAKIN BAKALIM DİL ÖĞRENMEK IZDIRAP MI YOKSA EĞLENCELİ BİR AKTİVİTE Mİ :)

HER DAKİKASINDAN ZEVK ALARAK ÇALIŞIRSINIZ, ÇÜNKÜ ÖĞRETİLENİ ANLAR VE KULLANIRSINIZ, HAYATINIZA SOKARSINIZ SİZ YAŞARKEN DİL DE SİZİNLE YAŞAR, ÜSTELİK DE HİÇ UNUTMAZSINIZ.

Bana soruyorlar "şu kanalı beğeniyor musun" diye, ben aldığım eğitim kıstasında yorum yapıyorum, eğer beğenmiyorsam NEDEN beğenmediğimle beraber SEBEPLERİNİ yazıyorum, sonra insanlar onu beğenmiyorsun bunu beğenmiyorsun diyorlar.

Güzel kardeşim, benim de beğendiğim eğitim videoları var ancak bu bahsedilen ve benim beğenmediklerime DİL KALİTESİ olarak YÜZ basar.

Aldığım eğitimime ve 25 yıllık tecrübeye göre değerlendiriyorum ve GERÇEKTEN çöp videolar çöp içerik ve tamamen yanlış bilgi içeriyor.

Bunları söyleyince de vay efendim neden söylüyorsun, sen kendi işine bak oluyor.

TAMAM, forumu bırakıyorum, yazmıyorum, yorum yapmıyorum, sesimi kesiyorum, kim nasıl isterse öyle öğrensin İngilizce'yi.

Neden bana dert oluyor biliyor musun?

İnsanlar saatlerini günlerini aylarını yıllarını göz nurlarını boşa harcıyoe ve bu beni rahatsız ediyor.

Yanlış yoldan gidiyorlar, birkaç sene sonra İngilizce'yi kullanmaya ihtiyaç duyduklarında iş başvurusu sırasında İŞE alacak kurumdaki o yetkili onların karşısına geçecek ve diyecek ki, İNGİLİZCE'niz yetersiz olduğu için sizi işe alamıyoruz.

İşte bunu yaşayacaklar.

Bunu görmemek için aptal olmak lazım. Buradan açık ve net görünürken İNSANLAR bunu kabul etmiyor, illaki yaşayacak görecek mahçup olacak ve işi kaybedecek ki o zaman aklı başına gelecek.

Oysa şimdiden tertemiz bilgilerle İngilizce öğrense de ileriki yıllarda rahat etse ve hangi işe başvurursa başvursun sorunsuz işe kabul edilse olmaz mı?

Neyse, benden bu kadar.

Demek ki hata ve yanlış hep bende.

Saygılar kardeşim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 28 Mayıs 2019; 18:40:30 >

• Oxford English kullanıcısına yanıt
    Hocam bilmeden büyük bir zarara sebep olduysak özür dileriz. Forumu terk etmeniz gerçekten önemli değil, eğer söylediklerinize samimi iseniz günün birinde bir yerden parlayacağınıza ve bizlerin sizi bulacağına eminim.

Ferhat Y. ingilizce öğrenme mevzusunu BAL SATIŞ reklamına döndermiş birisi, siz bununla uğraşırsanız kaliteniz/farkınız ne olacak? Sizin buradaki göze batan kısmınız henüz elle tutulur, gözle görülür hiçbir yayınınız yokken birden savaşa girdiniz ve benim gibi cahillere karşı yenilgiyi erken kabul ettiniz.

Sizde bizi anlayın, yıllarca en doğrusu/dürüstü/iyi ingilizce bende diyen insanlar tarafından kandırıldık kandırılmaya devam ediyoruz. Yoğurttan ağzımız yandı/yanıyor misali, sizinde öyle olmadığınızı nerden bilebiliriz ? Bu düzen bizi herkesten şüphelendirmeye itti. Bende bunu anlatmaya çalışıyorum der gibisiniz, fakat dediğim gibi savaşa erken girdiniz.

Temiz bir sayfa açıp, insanların yanlışları ile uğraşmak yerine, kendi kalitenizi yaratıp yolunuza devam etmeniz dileğiyle.

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myrat6 -- 28 Mayıs 2019; 17:15:31 >

Hocam, kesinlikle haklısınız yanlışa yanlış demezsek herkes kendince birşey uydurursa yanlışlar çoğalır gider ve bizler o kadar yanlışın içerisinde doğruyu bulamadan zamanımız yok olup gider. Dil aslında bir bilimdir yani dil bilimi diye de nadiren de olsa bahsedenler oluyor fakat İngilizce konusunda herkes ortaya atılıp en iyi benim, benimki garantili gibi ilanlar rahatlıkla verebiliyor. Başka bilimler daha net olduğu için kimsenin böyle bir iddiası yok, bir matematik veya fizik öğretmeni en iyi ben biliyorum diyemez, hata yapmam diyemez ve yaptığı hatayı da doğrulamaya çalışamaz, sayısal bilimler daha net sonuçlar verdiği için bu kadar net iddialarda bulunamazlar. Dil bilimine gelince işler çok farklı çünkü yanlışını doğrulamaya çalışan, hatalarını kabul etmeyen, çok sıkışınca burası Türkiye size bu kadarı yeter diyen kendini eğitimci gibi gösteren kişiler çok fazla.
    İstanbul da olduğum için sizden özel ders almam neredeyse mümkün görünmüyor, video eğitim içeriği ileride olursa kesinlikle ilgileneceğim. Tabi bu online veya video eğitim mevzuları da başlı başına bir iş. Bunlara zaman ayırıp hazırlamak, gerekirse video montaj aşamaları olmadı tekrar yapalım durumları vakti değerli bir kişi için çok zor bunun farkındayım. Zaman olsa dahi bir ekip gerekiyor. Bu kadar iddianız olduktan sonra aceleye getirip eksik içeriklerle kendinizi zor durumlara düşürmek istemediginizin de farkındayım. Onun için mevcut durumu saygıyla karşılıyorum.
    Önceki mesajımda bahsettiğim kurs ilişkilerini biraz detaylandırarak burada diğer arkadaşlarımın da bu konuda tecrübelerimden faydalanmasını istiyorum. Ne istenildiği bilindiğinde kursların nasıl bir ticarethane olduğunu anlamak fazla vakit almıyor. Biraz sıkıştırınca pazarlamacı arkadaş bir şekilde yetkili olan dersi veren kişilere yönlendiriyor. O kişiler de yusyuvarlak cevaplarla kafanızı karıştırmakla meşgul. Aslında artık o kişilerin işine yaramıyorsunuz, size eğitim dahi vermek istemiyorlar çünkü siz kursta sorun çıkaracak ve diğer kursiyerlerinde bazı durumların farkına varmasını sağlayacaksınız. Fakat neden zaman ayırıyorlar derseniz, marka imajı ve iddialarını kanıtlama isteği, hiç kimse yok kardeşim biz bu işi layıkıyla yapamıyoruz demek istemiyor, olması gerekeni kendilerinin yaptığına ikna etmeye çalışıyorlar. Dediğim gibi aslında isteksizler o yüzde 30 ekstra indirim verelim diyen kişi de oraya gitmemi istemiyordu ve gelmeyeceğimi bildiği için böyle birşey söyledi, birde onun söyleyecek sözü dahi yoktu. Tabelasında Amerikan veya English geçen kurslar dahi ne İngilizcesi verdiğini bilmiyor. Bir tanesi İngiliz ağırlıklı ama bazen dilin doğası gereği Amerikan İngilizcesine kayıyoruz dedi. Ona Bülent hocamın daha önce verdiği örneklerden basit bir cümle kurmasını istedim ve daha en basitinde Amerikan İngilizcesi konuştu. Hani dedim bazen kayıyordu direk Amerikan konuştunuz. Doğru konuştum dedi sözlüğe bakmasını istedim ve haklı çıktım neticede Türkiye'de bunun ayrımı olmaz demeye başladı. Ne istedin derseniz "eve gidiyorum" demesini istedim. Yani bu kadar basit birşey istedim. İngiliz ağırlıklı dedi ama cart diye "hom" dedi. Gelişigüzel sorsam anlarım, baştan sorgulamışım hangi aksana sahipsin diye. Bunları neden yazıyorum. Biz bilinçli olursak ve isteğimiz net olursa anca eğitimciler sorumluluk sahibi olarak kendini geliştirecek. Sonuçta para verip hizmet satın alıyoruz ve ne aldığımızı bilmemiz gerek. Karpuz alıyorsun manava diyorsun ki iyisini ver. Neden diyoruz bunu ne aldığımızı ne istediğimizi baştan belirtiyoruz çünkü para vereceğiz. Adam diyorki kesmece bunlar. Hoca da bana sor dedi yani karpuz satsa kesmece diyecek. Sordum yanlış konuştu demekki karpuz ham çıktı. Şimdi sen o manavdan karpuz alırmısın almazsın. Deseki mevsimi gelmedi, Türkiye'de hepsi böyle. O zaman hiç almazsın yada biraz daha iyisini ararsın.
    Eğitimciyle karpuzcuyu bir tuttun diye bana kimse kızmasın, bende eğitimciyim. Karpuzu çöpe atarsın para gider. Birilerine verdiğin yanlış bilgiler bireyin sadece parasını değil zamanını da çöp eder. Şimdi Bülent hocam demişki o video çöp bu video çöp, eksikleri yanlışları söylemiş, kafasına göre de çöp dememiş. Kendi zamanını çöp etmek isteyenler tabiki izlemeye devam edebilir. Doğrudur YouTube zaten bir video çöplüğüdür, çöplükten çok değerli kaliteli şeylerde bulmak mümkündür. O zaman bize de bunu arayıp bulmak düşer. Oxford Online English YouTube kanalı hocamın tavsiyesidir ki biraz altyapısı olan kişiler için gerçekten faydalıdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: myrat6

Hocam bilmeden büyük bir zarara sebep olduysak özür dileriz. Forumu terk etmeniz gerçekten önemli değil, eğer söylediklerinize samimi iseniz günün birinde bir yerden parlayacağınıza ve bizlerin sizi bulacağına eminim.

Ferhat Y. ingilizce öğrenme mevzusunu BAL SATIŞ reklamına döndermiş birisi, siz bununla uğraşırsanız kaliteniz/farkınız ne olacak? Sizin buradaki göze batan kısmınız henüz elle tutulur, gözle görülür hiçbir yayınınız yokken birden savaşa girdiniz ve benim gibi cahillere karşı yenilgiyi erken kabul ettiniz.

Sizde bizi anlayın, yıllarca en doğrusu/dürüstü/iyi ingilizce bende diyen insanlar tarafından kandırıldık kandırılmaya devam ediyoruz. Yoğurttan ağzımız yandı/yanıyor misali, sizinde öyle olmadığınızı nerden bilebiliriz ? Bu düzen bizi herkesten şüphelendirmeye itti. Bende bunu anlatmaya çalışıyorum der gibisiniz, fakat dediğim gibi savaşa erken girdiniz.

Temiz bir sayfa açıp, insanların yanlışları ile uğraşmak yerine, kendi kalitenizi yaratıp yolunuza devam etmeniz dileğiyle.

Saygılar
    Sağolun Murat Bey,

Eksik olmayın. Ben elimden geldiğince insanları bilgilendirmeye çalışırken insanın canını acıtan eleştirileri hak ettiğimi gerçekten sanmıyorum.

Yine de sağolun.

Hayırlısı olsun. Sessiz kalıp uzaktan izlemek daha az sorun oluşturacak sanırım.

Saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: kurt.kaya

Hocam, kesinlikle haklısınız yanlışa yanlış demezsek herkes kendince birşey uydurursa yanlışlar çoğalır gider ve bizler o kadar yanlışın içerisinde doğruyu bulamadan zamanımız yok olup gider. Dil aslında bir bilimdir yani dil bilimi diye de nadiren de olsa bahsedenler oluyor fakat İngilizce konusunda herkes ortaya atılıp en iyi benim, benimki garantili gibi ilanlar rahatlıkla verebiliyor. Başka bilimler daha net olduğu için kimsenin böyle bir iddiası yok, bir matematik veya fizik öğretmeni en iyi ben biliyorum diyemez, hata yapmam diyemez ve yaptığı hatayı da doğrulamaya çalışamaz, sayısal bilimler daha net sonuçlar verdiği için bu kadar net iddialarda bulunamazlar. Dil bilimine gelince işler çok farklı çünkü yanlışını doğrulamaya çalışan, hatalarını kabul etmeyen, çok sıkışınca burası Türkiye size bu kadarı yeter diyen kendini eğitimci gibi gösteren kişiler çok fazla.
    İstanbul da olduğum için sizden özel ders almam neredeyse mümkün görünmüyor, video eğitim içeriği ileride olursa kesinlikle ilgileneceğim. Tabi bu online veya video eğitim mevzuları da başlı başına bir iş. Bunlara zaman ayırıp hazırlamak, gerekirse video montaj aşamaları olmadı tekrar yapalım durumları vakti değerli bir kişi için çok zor bunun farkındayım. Zaman olsa dahi bir ekip gerekiyor. Bu kadar iddianız olduktan sonra aceleye getirip eksik içeriklerle kendinizi zor durumlara düşürmek istemediginizin de farkındayım. Onun için mevcut durumu saygıyla karşılıyorum.
    Önceki mesajımda bahsettiğim kurs ilişkilerini biraz detaylandırarak burada diğer arkadaşlarımın da bu konuda tecrübelerimden faydalanmasını istiyorum. Ne istenildiği bilindiğinde kursların nasıl bir ticarethane olduğunu anlamak fazla vakit almıyor. Biraz sıkıştırınca pazarlamacı arkadaş bir şekilde yetkili olan dersi veren kişilere yönlendiriyor. O kişiler de yusyuvarlak cevaplarla kafanızı karıştırmakla meşgul. Aslında artık o kişilerin işine yaramıyorsunuz, size eğitim dahi vermek istemiyorlar çünkü siz kursta sorun çıkaracak ve diğer kursiyerlerinde bazı durumların farkına varmasını sağlayacaksınız. Fakat neden zaman ayırıyorlar derseniz, marka imajı ve iddialarını kanıtlama isteği, hiç kimse yok kardeşim biz bu işi layıkıyla yapamıyoruz demek istemiyor, olması gerekeni kendilerinin yaptığına ikna etmeye çalışıyorlar. Dediğim gibi aslında isteksizler o yüzde 30 ekstra indirim verelim diyen kişi de oraya gitmemi istemiyordu ve gelmeyeceğimi bildiği için böyle birşey söyledi, birde onun söyleyecek sözü dahi yoktu. Tabelasında Amerikan veya English geçen kurslar dahi ne İngilizcesi verdiğini bilmiyor. Bir tanesi İngiliz ağırlıklı ama bazen dilin doğası gereği Amerikan İngilizcesine kayıyoruz dedi. Ona Bülent hocamın daha önce verdiği örneklerden basit bir cümle kurmasını istedim ve daha en basitinde Amerikan İngilizcesi konuştu. Hani dedim bazen kayıyordu direk Amerikan konuştunuz. Doğru konuştum dedi sözlüğe bakmasını istedim ve haklı çıktım neticede Türkiye'de bunun ayrımı olmaz demeye başladı. Ne istedin derseniz "eve gidiyorum" demesini istedim. Yani bu kadar basit birşey istedim. İngiliz ağırlıklı dedi ama cart diye "hom" dedi. Gelişigüzel sorsam anlarım, baştan sorgulamışım hangi aksana sahipsin diye. Bunları neden yazıyorum. Biz bilinçli olursak ve isteğimiz net olursa anca eğitimciler sorumluluk sahibi olarak kendini geliştirecek. Sonuçta para verip hizmet satın alıyoruz ve ne aldığımızı bilmemiz gerek. Karpuz alıyorsun manava diyorsun ki iyisini ver. Neden diyoruz bunu ne aldığımızı ne istediğimizi baştan belirtiyoruz çünkü para vereceğiz. Adam diyorki kesmece bunlar. Hoca da bana sor dedi yani karpuz satsa kesmece diyecek. Sordum yanlış konuştu demekki karpuz ham çıktı. Şimdi sen o manavdan karpuz alırmısın almazsın. Deseki mevsimi gelmedi, Türkiye'de hepsi böyle. O zaman hiç almazsın yada biraz daha iyisini ararsın.
    Eğitimciyle karpuzcuyu bir tuttun diye bana kimse kızmasın, bende eğitimciyim. Karpuzu çöpe atarsın para gider. Birilerine verdiğin yanlış bilgiler bireyin sadece parasını değil zamanını da çöp eder. Şimdi Bülent hocam demişki o video çöp bu video çöp, eksikleri yanlışları söylemiş, kafasına göre de çöp dememiş. Kendi zamanını çöp etmek isteyenler tabiki izlemeye devam edebilir. Doğrudur YouTube zaten bir video çöplüğüdür, çöplükten çok değerli kaliteli şeylerde bulmak mümkündür. O zaman bize de bunu arayıp bulmak düşer. Oxford Online English YouTube kanalı hocamın tavsiyesidir ki biraz altyapısı olan kişiler için gerçekten faydalıdır.
    Sefa Bey Üstadım,

Size özelden telefon numaramı bırakıyorum, istediğiniz zaman arayabilirsiniz, sizlere İngilizce'nin her konusunda yardımcı olacağım inşallah.

Maalesef Türkiye'de kaliteli İngilizce eğitimi almak ŞANSA kalmış durumda.

Bu sadece benim görüşüm ve sadece beni bağlar.

Eğer arzu ederseniz sizin İngilizce'de kaliteli eğitim almanız için de elimden geleni yapmak isterim.

Canlı yayın, whatsapp, video, içerik, materyal, test, sesli hikayeler ne arzu ederseniz..

Daha önce de söyledim "biz bu bilgileri öğrenip kendimize saklamak için öğrenmedik, paylaşmak ve birilerine fayda sağlamak için öğrendik."

Bazı insanlarımız hala DOĞRU bilgiye KALİTELİ içeriğe hazır değil.

Türkiye'de de İngiltere Londra Oxford, Cambridge, Bbc kalitesinde İngilizce öğrenilebilir ama lafımız yanlış anlaşılıyor.

Bizlerdeki 25-30 yıllık birikime erişmiş TECRÜBEYİ acaba insanlar ne kadar çalışırlarsa elde edebilirler !

O zaman herkes bir 25 sene harcasın o tecrübe için..

Telefonumu bırakıyorum, istediğiniz zaman "whatsapp" iletişim kurabilirsiniz, bekliyorum.

Saygılar üstad..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 30 Mayıs 2019; 15:44:30 >

• yani şimdi kanal işlemleri, ingilizce öğretme projesi vs. iptal mi oldu?
    Kendinizden eminseniz çıkıp bir şeyler yaparsınız.

Eleştiriyi kaldıramıyorsunuz demek ki.Eleştiriler her zaman POZİTİF olmaz. Ben uzun zamandır sizi takip ediyorum burada ama sadece tavsiye cümleleri veya eleştirisel yorumlar yapıp dikkat çekiyorsunuz. Dikkat çekmeyi başardınız evet ama sonunda artık biz de bir şey görelim dimi ? En azından bir yol bir video veya ne bilim konu anlatımı

1,2 tane yoruma dayanamayıp yarı yolda bırakıp kaçıyorsunuz. EĞER ben bir yola giriyorsam ve inanıyorsam bunu yaparım.

Benim bir lafım vardır. "BENİM İÇİN KOLAY BEN YAPARIM" bu da disiplinli çalışmaktan geçer.

Size hayatta başarılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: RauLgs21

yani şimdi kanal işlemleri, ingilizce öğretme projesi vs. iptal mi oldu?
    Merhaba Kardeşim,

Tabi ki olmadı, bu forumu aktif kullanmayacağım demek diğer ortamlarda bir şey yapmayacağım anlamına gelmiyor.

Video çekme ders anlatma projesini mutlaka hayata geçireceğim inşallah, daha önce de söylemiştim, şuan aktif olarak çalıştığım için zaman yok ve haziran ayından sonra okullar tatile girdiğinde bol bol zamanım olacak, planlama yapacağım ve İngilizce'yi ve neredeyse her detayını tek tek anlatmaya çalışacağım.

Videolar çekildikçe düzenleme yapıp bir ortamda paylaşacağım. Merak etme.

Bunu aylar öncesinden söyledim ancak bazı arkadaşlarım ısrarla birşey görmedik, video çekecekmiş de yayımlayacakmış da MIŞ DA MUŞ DA deyince olan oldu..

Neyse..

Sadece bu forumu aktif kullanmayacağım,
    Yorum yapmayacağım,
    Video veya materyal, kitap önermeyeceğim,
    Video kanalı yorumlamayacağım,
    İnsanların burada bir çok sorusu var ve bilgim dahilinde ancak yine de yorum yapmayacağım,

Yani kendimi pasif duruma alıp sessizce uzaktan izleyeceğim.

Kimseye kanal, kitap tavsiyesinde bulunmadığım gibi yönlendirme de yapmayacağım.
    Kimseyi etkilemeyeceğim,
    DOĞRULARI SÖYLEMEYECEK ve PAYLAŞMAYACAĞIM.

Bu şekilde olursa hem benim kalbim kırılmaz hem sizler rahatça İngilizce ile ilgili dertlerinizi yazarsınız, yorumlar paylaşırsınız.

Buralarda olacağım ancak SESSİZ MOD'da..

Selamlar kardeşim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 30 Mayıs 2019; 15:59:4 >

• quote:

Kendinizden eminseniz çıkıp bir şeyler yaparsınız.

Eleştiriyi kaldıramıyorsunuz demek ki.Eleştiriler her zaman POZİTİF olmaz. Ben uzun zamandır sizi takip ediyorum burada ama sadece tavsiye cümleleri veya eleştirisel yorumlar yapıp dikkat çekiyorsunuz. Dikkat çekmeyi başardınız evet ama sonunda artık biz de bir şey görelim dimi ? En azından bir yol bir video veya ne bilim konu anlatımı

1,2 tane yoruma dayanamayıp yarı yolda bırakıp kaçıyorsunuz. EĞER ben bir yola giriyorsam ve inanıyorsam bunu yaparım.

Benim bir lafım vardır. "BENİM İÇİN KOLAY BEN YAPARIM" bu da disiplinli çalışmaktan geçer.

Size hayatta başarılar
    Ben bu konuyu DİKKAT ÇEKMEK için açmadım, sizi kandırıyorlar ve siz ayakta uyuyorsunuz artık bunun farkına varın demek için açtım.

Hangi bilgi ile videoların içeriklerini analiz edebileceksiniz eğer İngilizce bilginiz yoksa.

Bilen birisi diyor ki, video içerikleri hatalı, yanlış, bazıları çöp.

Siz de kalkmışsınız 20 yıldır insanların yapamadığını siz mi yapacaksınız diyorsunuz, size faydam olmamış olabilir ama eminim ki 3-5 arkadaşım ne demek istediğimi gayet iyi anlamış ve kendisini o yanlış kitap, kurs, video vs'den kurtarmıştır.

Kendime güvenmek de ne demek, tabi ki Güveniyorum. BİLGİ GÜÇTÜR; o da bende yeterince ve fazlasıyla var çok şükür.
    Ancak emek ederek oldu bunlar, 30 yıllık bir emek..

...

Sizden önce de çok OLUMSUZ eleştiren insanlar oldu, gerekli cevabı verdim ancak siz dost gibi görünüp arkadan vuran insanlardansınız.

Daha önceki mesajlarınıza bakıldığında açıkça görülebilir.

Siz sadece kendinizi düşünen, İngilizce öğrenmek isteyen ancak bunu yapmakta sıkıntı çeken, böyle bir konu olunca da en fazla faydayı görmek isteyen, sabırsız, sabırsız oldukça da yorumlarınızla insanları kıran bir insansınız.

Diğer murat bey sanırım sorunu anladı ve mesaj yazdı.

Size çok tavsiyede bulundum ama siz illaki benim size sanki özel ders vermemi istiyorsunuz, zaman geçtikçe kızıyor ve videoları biran önce istiyorsunuz, videolar geciktikçe kalp kırıcı olmaya başlıyorsunuz.

Oysa daha önce de söyledim, ben aktif olarak görev yapan bir profesyonelim, zamanım video çekmeye izin vermiyor.

Bana oradan kalkıp, hani nerede video, biz birşey görmedik, görelim değil mi artık diyorsunuz bir de.

Neyse, siz beni beklemeyin isterseniz, siz başka bir arkadaşımın konusundan faydalanın, onlar sizlere daha çok yardımcı olurlar.

Hem benim anlatacaklarım sizi tatmin etmez, yalan yanlış şeyler olacak, o yüzden siz biran önce başlayın başka konudan.

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 30 Mayıs 2019; 15:40:19 >

• merhaba özelden iletişim numarası bırakır mısınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: fabrizo

merhaba özelden iletişim numarası bırakır mısınız
    Mesajınızı cevapladım üstad..
    Bilgi güç ise 2 tane negatif yorum görünce ben susarım diyip kaçmak bana mantıksız geliyor.

Bende teknik bilgime güveniyorum ve bununla ilgili bir şey olsa EZİP GEÇERİM. Bilgi varsa bunu gösterebilcek güçte bende var !

Kalite kendini hemen belli eder. Ben size neden inanayım ki ? Sadece konuşmakla olmuyor bu işler girişimcilik ruhu diye bir şey var. Adam bir konuyu öyle bir anlatır sizi hayallere sürükler ki siz bile ne olduğunu anlamazsınız.

Örnek : Evet FERHAT YILDIZ denen DİL CAHİLİ. Adam bence çok iyi bir digital pazarlama yöntemi kullanıyor. Ne oldu bu adamın kitabını incelediniz mi ? Ben inceledim ve ÇÖP bir kaynak

Ama ferhat yıldıza olumsuz eleştiri yapmam sizin bu işte iyi olduğunuzu göstermez. Ben kaliteyi göremedim. 100 KATLI bir bina dikicem diyorsunuz? Ama 1 kat örneği bile sunmuyor sunuz? Aradan o kadar vakit geçiyor ortada birşey yok. Sizi beklemize değecek bir değer yaratın bekleyelim.

Ben bilgiye AÇIM. Hele ki ingilizce gibi basit olduğunu düşündüğüm bir dili öğrenememek beni üzüyor. İlla ki yurt dışına mı çıkmak lazım düşüncelerini oluşturuyor. Çünkü Amerika, İngiltere , Kanada gibi ülkelerden eğitim alan insanlar gerçekten akıcı güzel ingilizce konuşabiliyor. İşte ne dedim size? KALİTE demek ki kalite var ki adamlar konuşuyor.

Özel ders istmemiyorum. Bana özelden siz yazdınız numaramı istediniz istesem yalakalık yapar sizden ÜCRETSİZ ders alırdım. Eminim ki bana yardımcı olurdunuz. Ben bir tek ben değil ortaya değer koyun herkes görsün ve kalitenizi görelim.MADEM bilgi,güç bende diyorsunuz.

TEKRAR söylüyorum "BENİM İÇİN BASİT BEN YAPARIM" dediğim işi ben yaparım. KAÇMAM. Demekki ortada bir zayıflık var çözemediğim. Zaman konusuna gelince biz bir anda dediğim gibi 100 katlı bina istemiyoruz. 1 video bile çekemeyecek vaktiniz yoktur dimi ? İNANMAM
    ben bile 12 tane fabrikanın yazılımı yapıyorum ve istersem az uyurum ve hedeflediğim bir şeyler varsa onu gerçekleştiririm.

BAHANE tembellerin işidir.

Saygılar Hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sucuklusalam -- 30 Mayıs 2019; 17:49:2 >

• quote:

Bilgi güç ise 2 tane negatif yorum görünce ben susarım diyip kaçmak bana mantıksız geliyor.

Bende teknik bilgime güveniyorum ve bununla ilgili bir şey olsa EZİP GEÇERİM. Bilgi varsa bunu gösterebilcek güçte bende var !

Kalite kendini hemen belli eder. Ben size neden inanayım ki ? Sadece konuşmakla olmuyor bu işler girişimcilik ruhu diye bir şey var. Adam bir konuyu öyle bir anlatır sizi hayallere sürükler ki siz bile ne olduğunu anlamazsınız.

Örnek : Evet FERHAT YILDIZ denen DİL CAHİLİ. Adam bence çok iyi bir digital pazarlama yöntemi kullanıyor. Ne oldu bu adamın kitabını incelediniz mi ? Ben inceledim ve ÇÖP bir kaynak

Ama ferhat yıldıza olumsuz eleştiri yapmam sizin bu işte iyi olduğunuzu göstermez. Ben kaliteyi göremedim. 100 KATLI bir bina dikicem diyorsunuz? Ama 1 kat örneği bile sunmuyor sunuz? Aradan o kadar vakit geçiyor ortada birşey yok. Sizi beklemize değecek bir değer yaratın bekleyelim.

Ben bilgiye AÇIM. Hele ki ingilizce gibi basit olduğunu düşündüğüm bir dili öğrenememek beni üzüyor. İlla ki yurt dışına mı çıkmak lazım düşüncelerini oluşturuyor. Çünkü Amerika, İngiltere , Kanada gibi ülkelerden eğitim alan insanlar gerçekten akıcı güzel ingilizce konuşabiliyor. İşte ne dedim size? KALİTE demek ki kalite var ki adamlar konuşuyor.

Özel ders istmemiyorum. Bana özelden siz yazdınız numaramı istediniz istesem yalakalık yapar sizden ÜCRETSİZ ders alırdım. Eminim ki bana yardımcı olurdunuz. Ben bir tek ben değil ortaya değer koyun herkes görsün ve kalitenizi görelim.MADEM bilgi,güç bende diyorsunuz.

TEKRAR söylüyorum "BENİM İÇİN BASİT BEN YAPARIM" dediğim işi ben yaparım. KAÇMAM. Demekki ortada bir zayıflık var çözemediğim. Zaman konusuna gelince biz bir anda dediğim gibi 100 katlı bina istemiyoruz. 1 video bile çekemeyecek vaktiniz yoktur dimi ? İNANMAM
    ben bile 12 tane fabrikanın yazılımı yapıyorum ve istersem az uyurum ve hedeflediğim bir şeyler varsa onu gerçekleştiririm.

BAHANE tembellerin işidir.

Saygılar Hocam
    Güzel kardeşim,

Senden önce de buraya olumsuz mesaj yazıldı, hepsine cevabını tabi ki verdim.

Senin anlamadığın şu; ben sana ileride inşallah video çekeceğim diyorum bunu biliyorsun ama hala ısrarla bana zaman tanımak istemiyorsun.

Çek bir video diyorsun, yahu ne demek çek bir video, bu nasıl bir yaklaşım, bir videodan sen ne anlayacaksın da beni nasıl değerlendireceksin.

Üstelik beni değerlendir diye video çekmeyeceğim, sana hizmet olsun diye yapacağım, sen öğren diye, daha bugüne kadar duymadığın şekliyle çekip sana sunacağım ki sen de öğren diye.

--

Ben size neden inanayım ki diyorsun ya..
    BANA İNANMA..
    Ben seni inandırmak zorunda mıyım:)
    Sizi beklememize değecek bir değer oluşturun ki bekleyelim diyorsun ya..
    Beni beklemeye değecek olan şey nedir?
    Video mu?

Her şeyin bir zamanı var, ve herşey zamanı gelince olur.
    Eğer benim video çekmeye zamanım yok diyorsam, gerçekten yoktur.
    Bir video ile İngilizce bitiyorsa hemen çekeyim sana özel üstelik.

BEN EĞER O VİDEOLARI ÇEKECEKSEM "Kİ İNŞALLAH ÇEKECEĞİM" ASLA ACELEYE GELMEYECEK.

OKULUM NE ZAMAN TATİL OLUR O ZAMAN BAŞLAR, NE ZAMAN OKUL BAŞLAR O ZAMAN BİTER..

Asla da bahane üretmem,
    Kimseye rakip değilim, öyle bir derdim YOK
    Kimseyle hiç bir konuda yarış halinde de değilim, GEREK yok.
    Kimseden akıllı da değilim,
    Kimse için bir değer de teşkil etmeyebilirim,
    Kimse için şuan bir "EN" de değilim,
    AMA, HENÜZ DEĞİLİM..
    Şuan sadece sessizim ve sabrediyorum, ta ki zamanı gelinceye kadar..

Ferhat Yıldız denen şahsın pdf sini inceledim tabi ki, :) Allah ona inanana akıl versin.

Bunun haricinde ne duymak istiyorsun daha..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oxford English -- 30 Mayıs 2019; 19:35:0 >

• Ferhat Yıldız'ın kızı da 3 yaşında 6 dil biliyordu değil mi? Ben 3 yaşında daha doğru düzgün Türkçe konuşamıyordum. Elin çocuklarına bak, vay be!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    üzüldüm hocam gerçekten. aslında tam heyecanlanmıştım. artık size ulaşmak oldukça zor olacak. en azından özelden iletişim vs. yazarsanız iletişim sağlamak kolay olur.
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.