Şimdi Ara

İngilizcede Cümleleri Okumak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle İyi Akşamlar. Size Sormak İstediğim İngilizcede Baya Kelime Bilirim Ve Az Çok İngilizce Konuşurum. Ama Mesela İngilizcede Uzun Bir Cümle Oluyor Fakat O Cümleden Bir Sürü Anlamlı Cümle Çıkabiliyor... Bu Olay Kafamı Çok Karıştırıyor. Şu An Aklıma Örnek Gelmiyor. Yani Galiba Cümlelere Tersten Filan Başlanıyor İngilizcede? Gerçekten İngilizcesi Güçlü Olan Birileri Varsa Yardım Ederse Çok Sevinirim... Seviyeli Yorumlar İstiyorum. Teşekkürler

• Birçok anlam çıkabiliyor derken örnek versen?
  • Gramer yapısını anlamaya çalışmalısın.
  • Mesela bak imkandaki Thank You For Reading THe Comment Yazısı For ne anlama geliyor?
  • yazıyı okuduğunuz için teşekkürler(veya yorumu)
  • Dostum bunu bilmiyorsan en yakın pencereden atla
  • i love you.
    i
    ben
    love
    seni
    you
    seviyorum.
    yani i love you seni seviyorum
    mesela değişen fiiller var
    he she it loves
    bunların hepsi komlike
    hepsini öğretcem ben sana...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Almanca Cümle
    4 yıl önce açıldı
    İNGİLİZCE MAKALEYİ ANLAMAK
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Thank you for reading the comment

Yorumu okuduğunuz için teşekkür ederim
  • kesinlikle turkcce dusunme.atıyorum bizde bardaktan bosanırcasına yagmur yagıyor deriz onlar cats&dogs derler.kücük yasta (bebeklikten) dil ögrenmeye baslayanlar yetiskinlerden daha cabuk ogrenir.cunku yetiskinleri anadili oldugu icin diger dilleri kendi dilleriyle kıyaslayarak ogrenir.atıyorım bebek kapıyı göstererek door der ama yetiskinler soyle soyler door,bizdeki kapı anlamına geliyor diyerek ezbere atmıs olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sakin olmam lazım

Size Sormak İstediğim İngilizcede Baya Kelime Bilirim Ve Az Çok İngilizce Konuşurum. Ama Mesela İngilizcede Uzun Bir Cümle Oluyor Fakat O Cümleden Bir Sürü Anlamlı Cümle Çıkabiliyor... Bu Olay Kafamı Çok Karıştırıyor. Şu An Aklıma Örnek Gelmiyor. Yani Galiba Cümlelere Tersten Filan Başlanıyor İngilizcede? Gerçekten İngilizcesi Güçlü Olan Birileri Varsa Yardım Ederse Çok Sevinirim... Seviyeli Yorumlar İstiyorum. Teşekkürler

quote:

Mesela bak imkandaki Thank You For Reading THe Comment Yazısı For ne anlama geliyor?

k

• tersten başlıyo diye bişey yok asıl türkçe ters dil bütün avrupa dilleri özne yüklem ve nesne sıralamasına göre aynı formattadır.ingilizce almancadan tutda,izlandacaya kadar.örnek: i love you,biz o sondaki you'yu seniyi başa koyup söylüyoruz.ama türkçede seviyorum senide denebiliyo o yüzden neye göre ters diycen şimdi ingilizceye bizimkinin tersi düzü yokki devrik cümle diye yapıştır.ama bu ingilizcede de mevcut aslında örneğin normal cümle i will call her dür.ama bu call her i will diyerek baskı yapılmak istendiğinde kullanabiliyor call her'e(şu anda devrik cümle kurdum türkçe olarakta) çok sık yapılmasada ingilizcede de cümlelerle oynanabiliyo.mesela genelde gazete manşetlerinde yüklem,am is are, koymazlar.for example: Israel in the hunt!!

• quote:

Orijinalden alıntı: yekialem

quote:

Size Sormak İstediğim İngilizcede Baya Kelime Bilirim Ve Az Çok İngilizce Konuşurum. Ama Mesela İngilizcede Uzun Bir Cümle Oluyor Fakat O Cümleden Bir Sürü Anlamlı Cümle Çıkabiliyor... Bu Olay Kafamı Çok Karıştırıyor. Şu An Aklıma Örnek Gelmiyor. Yani Galiba Cümlelere Tersten Filan Başlanıyor İngilizcede? Gerçekten İngilizcesi Güçlü Olan Birileri Varsa Yardım Ederse Çok Sevinirim... Seviyeli Yorumlar İstiyorum. Teşekkürler

quote:

Mesela bak imkandaki Thank You For Reading THe Comment Yazısı For ne anlama geliyor?

k

adam yakalamış

• İngilizce Hocam Şöyle Derdi '' Çocuklar Biliyormusunuz İngilteredeki Çöpcüler Bile İngilizce Konuşuyor Bi Siz Konuşamıyorsunuz ''
  • quote:

Orijinalden alıntı: heyula07

i love you.
    i
    ben
    love
    seni
    you
    seviyorum.
    he she it loves
    bunların hepsi komlike

oha sacmalıgın daniskası. hani anladık "i" "ben" demek.."love" sevmek anlamına geliyor ( ki sen ne mantıkla "seni" dediysen ) "you" sen demek.arkadaslar sunu iyi anlayın bizde özne ile baslar yüklem ile biter.arada edatı tumlecı zarfı cartı curtu olur ama ingilizce de özne + yüklem + digerleri ile devam eder yani bizde yuklem sonda onlarda ozneden sonradır.lütfen mantıklı yazın
  • quote:

Orijinalden alıntı: yekialem

quote:

quote:

k

• Arkadaşlar (İki Kişi) Gerçekten Çok Boş Şeylere Takılıyorsunuz. Sizi Şikayet Bile Etmicem... Konuşur Konuşur Susarsınız...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _MetalGirL_

İngilizce Hocam Şöyle Derdi '' Çocuklar Biliyormusunuz İngilteredeki Çöpcüler Bile İngilizce Konuşuyor Bi Siz Konuşamıyorsunuz ''

İyi ki İngilterede doğmamışız , çünkü İngilizce bilmiyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: SusPayı

quote:

i love you.
    i
    ben
    love
    seni
    you
    seviyorum.
    he she it loves
    bunların hepsi komlike

oha sacmalıgın daniskası. hani anladık "i" "ben" demek.."love" sevmek anlamına geliyor ( ki sen ne mantıkla "seni" dediysen ) "you" sen demek.arkadaslar sunu iyi anlayın bizde özne ile baslar yüklem ile biter.arada edatı tumlecı zarfı cartı curtu olur ama ingilizce de özne + yüklem + digerleri ile devam eder yani bizde yuklem sonda onlarda ozneden sonradır.lütfen mantıklı yazın

espriyi anlamadın birader boşver sen yorum yazma goradan bi diyalog aktardı arkadas

• hadi ya kusura bakmasın o zaman gerci gorayı bin kere izlemiş biri olarak nasıl hatırlamam nerde diyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: SusPayı

quote:

i love you.
    i
    ben
    love
    seni
    you
    seviyorum.
    he she it loves
    bunların hepsi komlike

bu goradan bi replik takma bu kadar

Edit: Kızı kurtarınca Dünyada zorlanırmıyım gibi bişey diyodu sanırım ceku gii bişeydi adı Arif de inglizce bilirsen sırtın yere gelmez gibi bişey diyodu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Intoxicated -- 6 Haziran 2010; 22:42:42 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.