Şimdi Ara

İngilizcemi nasıl geliştiricem yardımcı olun!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhaba. Biraz kendimden ingilizcemden bahsedicem. Şuan 10. sınıf öğrencisiyim ve 10 senedir de ingilizce görüyorum. Ama ingilizcem sıfıra yakın. 8 senem devlet okulunda geçti. Devlet okullarında verilen ingilizce eğitimini az çok bilirsiniz herhalde. Hiçbir şey öğrenemedim. Liseyi özel okulda okuyorum. Kur şeklinde haftada 9 saat yabancı hocadan ingilizce görüyorum ama iki senedir onun da hiçbir faydasını göremedim. Nedense hiç dinleyesim öğrenesim gelmiyor ama öğrenmek konuşmak istiyorum sorun orada. Fiiller edatlar geçmiş gelecek zamanlar falan en sıkıcı konular zaten. Kelime dağarcığım da dar. Yabancı biriyle konuştuğumda adam akıllı anlayamıyorum da konuşamıyorumda. Bana şimdi bir yol gösterin ben nasıl ingilizce öğrenicem? Yabancı filmler izleyerek ilerler diyorlar siz ne diyorsunuz bu konuda? Veya gidip adam akıllı bir kursa mı yazılayım? Bir yol gösterin çıkmazdayım Biraz uzun oldu ama umarım zaman ayırıp okumuşsunuzdur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi San Francisco -- 25 Ocak 2014; 0:34:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gerçekten bu dili sevmezsen öğrenemezsin Youtube vb sitelerde bir sürü güzel kanal mevcut ve ayrıca televizyonda CNN International gibi kanalları da izleyebilirsin ama temel zamanları öğrenmen şart ondan sonrası gelir biraz zorla kendini ayrıca sevdiğin bir filmi ingilizce altyazı ve sesiyle anlamasan da izle yararı olur kulak aşinalığı önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: webmaster6

gerçekten bu dili sevmezsen öğrenemezsin Youtube vb sitelerde bir sürü güzel kanal mevcut ve ayrıca televizyonda CNN International gibi kanalları da izleyebilirsin ama temel zamanları öğrenmen şart ondan sonrası gelir biraz zorla kendini ayrıca sevdiğin bir filmi ingilizce altyazı ve sesiyle anlamasan da izle yararı olur kulak aşinalığı önemli

Hocam south parkın bütün sezonunu ingilizce altyazılarıyla beraber indirdim. Film izleyerek anlamaya çalışarak geliştiricem ama temelim zayıf boşa kürek çekmiş olur muyum onu düşünüyorum?

• şu testi bir uygula kendine sonucu da bana iletirsen bir cevap verebilirimhttp://www.englishtag.com/tests/level_test.asp
  • İngilizce öğrenmek isteyenlere bir yol haritası da Özkan Çelen'den:
    http://miniversite.org/91/Ogrenmenin_Sirri.aspx

İlgili sitede İngilizce dersleri de mevcut. Eğitimler Udemy sitesinden de takip edilebilir :
    https://www.udemy.com/sifirdan-ingilizce-ogrenin/

Eş zamanlı olarak Duolingo adlı siteden de faydalanmak lazım:
    http://www.duolingo.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi virs -- 26 Ocak 2014; 21:09:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: San Francisco

Öncelikle merhaba. Biraz kendimden ingilizcemden bahsedicem. Şuan 10. sınıf öğrencisiyim ve 10 senedir de ingilizce görüyorum. Ama ingilizcem sıfıra yakın. 8 senem devlet okulunda geçti. Devlet okullarında verilen ingilizce eğitimini az çok bilirsiniz herhalde. Hiçbir şey öğrenemedim. Liseyi özel okulda okuyorum. Kur şeklinde haftada 9 saat yabancı hocadan ingilizce görüyorum ama iki senedir onun da hiçbir faydasını göremedim. Nedense hiç dinleyesim öğrenesim gelmiyor ama öğrenmek konuşmak istiyorum sorun orada. Fiiller edatlar geçmiş gelecek zamanlar falan en sıkıcı konular zaten. Kelime dağarcığım da dar. Yabancı biriyle konuştuğumda adam akıllı anlayamıyorum da konuşamıyorumda. Bana şimdi bir yol gösterin ben nasıl ingilizce öğrenicem? Yabancı filmler izleyerek ilerler diyorlar siz ne diyorsunuz bu konuda? Veya gidip adam akıllı bir kursa mı yazılayım? Bir yol gösterin çıkmazdayım Biraz uzun oldu ama umarım zaman ayırıp okumuşsunuzdur...

I am playing video games since i was a kid,that makes me speak english well.I suggest you play video games and watch tv-series(of course with your brain).İf you don't play games with your brain(shoot to kill style)your english progress would not grow.Think about what i write here,I did not do anything special to upgrade my english,nothing from school.Only games,movies and tv series.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe67900 -- 26 Ocak 2014; 9:55:28 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

şu testi bir uygula kendine sonucu da bana iletirsen bir cevap verebilirimhttp://www.englishtag.com/tests/level_test.asp

LEVEL TEST

17 correct answers out of 50

Your level is:

3. PRE-INTERMEDIATE

Bu çıktı hocam. ama bazı şıkları gelişine işaretlemedim desem yalan olur(kulağa hoş gelen yani)

• şimdi seviyen kötü ama ingilizce filmleri ing altyazıyla izlemen sana en azından dili kulağına alıştırmanı sağlar geliştirmene gelirsek youtube'ta The Cengiz hoca kanalı var derslerini dinleyerek ilerleyebilirsin bu da internet sitesihttp://bedavaingilizcedersler.com/
  • quote:

şimdi seviyen kötü ama ingilizce filmleri ing altyazıyla izlemen sana en azından dili kulağına alıştırmanı sağlar geliştirmene gelirsek youtube'ta The Cengiz hoca kanalı var derslerini dinleyerek ilerleyebilirsin bu da internet sitesihttp://bedavaingilizcedersler.com/

teşekkür ederim hocam tavsiyeleriniz için

• Kardeşim ilginç ama ben ingilizcemi yabancı dizi izleyerek geliştirdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egecetinkaya

Kardeşim ilginç ama ben ingilizcemi yabancı dizi izleyerek geliştirdim

Ben de öyle yapıcam

• San Francisco S kullanıcısına yanıt
    kardeşim grammer ilgini çekmiyor olabilir ama ileride toefl, ielts ve özellikle yds'ye girdiğinde işine lazım olucak bir konu. grammer çatıdır. körü körüne ezberle demiyorum ama bilmen gereken konular var. kelime dağarcığı için reading egzersizleri ve film/dizi önerebilirim. ama ciddi anlamda kendine yatırım yapmak istiyorsan özel ders almayı veya kursları dene. daha ygs ye girmene de zaman varmış üç-beş ayda toplarsın kendini.
  • 10 senenin 8 senesi devlet okulu demişsin dil bahanesini de devlet okulu tahmin edersiniz diyerek eğitime getirmişsin... 2 senedir de özel okuldasın yabancı hocayla ama gene dil yok... burada hata devlet veya özel kurumdaki eğitim değil arkadaş bizzat sende...

benin anlatabildiğim senin anladığın kadardır... bilmem anlatabildim mi ???
  • quote:

Orijinalden alıntı: ghost_xxl

10 senenin 8 senesi devlet okulu demişsin dil bahanesini de devlet okulu tahmin edersiniz diyerek eğitime getirmişsin... 2 senedir de özel okuldasın yabancı hocayla ama gene dil yok... burada hata devlet veya özel kurumdaki eğitim değil arkadaş bizzat sende...

benin anlatabildiğim senin anladığın kadardır... bilmem anlatabildim mi ???

Katılıyorum.

İngilizce öncelikle grameri mükemmel bilmeyi gerektirir. Ardından Hem sözcük hem de söz öbeği olarak kelime hazneni geliştirmelisin. Bunları yaparken dinlediğin şarkı veya izlediğin videoların da sana yardımı olur. Grameri bitirdikten sonra bol alıştırmalı kitaplar bulmalısın. Cambridge'in Grammer in Use serisi bu konuda çok iyidir. 3 tane kitap var seride. Her konuda birçok alıştırma ve arkada ise cevapları mevcut. Ama dikkat etmek lazım çünkü cevapsız ve cd'siz versiyonu da mevcut. Kırmızı kitap elementary-intermediate, Mavi kitap intermediate-upper ve yeşil ise upper-advanced seviyesinde.

• Sana tavsiyem şu.Bu benimde dil öğrenirken sık sık kullandığım yöntemdir.
    Yabancı bir dizi seç.Ama ızlerken keyıf alacagın bı sonrakı bolumude merak edebılcegın bı dızı sec yanı surukleyıcı olsun.
    Eger ızlemedıysen "LOST" cok ıyı bı tercıh olur.Ben su anda ıngılızcede ne bılıyosam bu dızı sayesınde.
    Gelelım uygulanmasına.
    Sımdı bır bolumu normal bı sekılde ızle turkce altyazı ıle bırlıkte.daha sonra yanı bı mola ver 5 10 dakıka sonra gel aynı bolumu ıngılızce altyazı ıle bırlıkte ızle ama oyle bos ızleme yanı kafanı yor bu burda ne demek ıstıyo bu anlama gelıyo bu kelıme turkcesınde burda ne demıstı ? Yanı aklından bunların hepsını uygulamaya calıs.Eger bu dedıklerımı yaparsan 6 aya kalmaz ıngılızcenın ne kadar gelıstıgını kendın gorursun.Kıtapmıs vıdeo oyunlarıymıs egıtım setlerıymıs hepsı hıkaye bu sekılde ogreten baska hıc bı kaynak bulamazsın.Cok degıl sadece 6 ay dıyorum degısımı sende farkedıceksın eger dedıklerıme uyarsan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ingilizce öğrenmek istiyorum deyip de zamanı ya da imkanı olmayıp evde kendi başına İngilizce öğrenmek isteyenler için çok yararlı olabileceğini düşündüğüm bir ingilizce eğitim seti tavsiye etmek istiyorum seti incelemek içinhttp://uzman-ingilizce.blogspot.com.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz. ingilizce artık günümüzde gerçekten şart ya inşallah herkes kendisine yetecek kadar ingilzceyi rahat bir şekilde öğrenebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.