< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Ingilizceyi nasil ogrendiniz? (3. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: Pankreasına TalibimHerkes İngilizce'nin kolay olduğunu söylüyor ancak bence çok vakit harcama ve emek gerektiren bir iş. Ya da ingilizce konuşulan bir ortamda olmak gerekiyor. Kendi başıma ingilizce bir şey izlerken ya da okurken bir kelime görüyorum O kelimenin bir sürü anlamı oluyor. Asıl olay o kelimelerin her anlamını bilip orada ne anlamında kullandığını bilmek
. Ya da "thougt,so,of,to,on,in,at.. ve aklıma gelmeyen nice şeyler" gibi 10 kere okusam dahi yine de nereye koymam gerektiğini bilmediğim kelimeler var. Gerçekten kendi başına öğrenebilen varsa tebrik ediyorum.
Edit: Bir de Relative Clause diye aptal bir şey var. "Who, Which, That" gibi kelimeleri kendi anlamları dışında kullanıp cümlenin ortasına tak diye koyuyorlar. Burda cahillikten ağladığım için özür dilerim
Bir kişiyi tanımlamak istiyorsan cümle ortasına who dersin. Who koymadan önce tanımlamak istediğin şeyi belirtirsin
I know the man who had damaged the car. ( arabaya zarar vermiş adamı tanıyorum. geçmişte araba kaza almış. zamanı bilmiyoruz. had koyduk bu yüzden ve fiil -ed takısı aldı.)
What a beautiful woman who is wearing the blue jean ( Mavi jean giyen kadın amma güzel. şuan giydiği için who'dan sonra is koyduk ve fiil ing aldı.)
Which,that ise cansız şeyleri tanımlada kullanırız. That iki cümleyi birbirine de bağlar
The light which was coming from lattern was so weak ( fenerden gelen ışık çok zayıftı. The light was so weak deseydik ışık sadece zayıftı derdik ama which diye ortaya ufak ara cümle koyarak ışığın fenerden geldiğini belirttik)
I know that you can do it yourself without help( Biliyorum ki yardımsız bunu kendin yapabilirsin. That burada "ki" anlamı kattı mesela türkçeye göre)
Umarım faydalı oldum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 27 Haziran 2020; 15:36:8 >
-
Teşekkür ederim. Gayet güzel açıklama olmuş
-
stormfront, liveleak vb sitelerde ecnebilerle atışa atışa öğrendim :D
-
Ben ingilizce olsun, matematik olsun, fizik olsun, bir şeyi öğrenmeyi onun üzerine non stop vakit geçirmeye bağlıyorum.
ingilizce öğrenmek için eğitim şart fakat temel gramer üzerine çıkmak için anime olsun, altyazılı dizi olsun, sürekli kelime öğrenme olsun bunlar şart.
Pratik yapmazsan gerileyip durursun, öyle takıntılı şekilde uğraşacaksın ki bazen Türkçe cümle yapısını şaşıracaksın. Hatalı konuşa konuşa öğreneceksin.
İngilizce gramerindeki gibi türkçe ile konuşmaya başlayacaksın mesela.
Yani hiç bir şeyi öğrenmek kolay değil, öyle televizyonu kurcalayıp yeni aldığın cihazın özelliklerini öğrenmeye benzemez bu işler.
Kolay diyene de inanmayın.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X