Şimdi Ara

İngilizceyi ne kadar öğrenmek lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela ielts'de çıkan örnek listening reading parçalarında çok zorlanmıyorum veya hazırlık okurken verdikleri kitaplardaki metinler çerez geliyor ama mesela the economist veya başka ciddi dergilerin pdfini okurken kan ter içinde kalıyorum çoğu kez anlamadığım cümleler oluyor. Karşılıklı bir turistle sohbet edebiliyorum ya da cambly ile sıkıntı çekmeden iletişim kuruyorum ama ingilizce dizi izlerken bazı yerleri hiç anlamıyorum. İşe alırken seviyeyi nasıl ölçüyorlar? İelts'den 6.5 üstü alanlar yurtdışında yüksek lisans kabulü alabiliyor yani aynı seviye ingilizce bizi yurtiçinde kurumsallar içinde yeterli kılar mı

• çünkü onların kullandığı dil haber dili günlük hayatta çok kullanılmayan kelimeler. Redditde yabancı postları takip etsen, yotubede videolar izlsen orda insanlar ile yazışsan yeter de artar bile. Dizi izlerken bazı yerleri anlamaman ise argo(slang) dili bilmemendir onları anlayabilmek için c1 e yaklaşmak gerekiyor. youtube, reddit tüket en iyi yol bu. ieltsin ise günlük hayatla alakası pek yok ağır günlük hayatta olmayan kelimeler kullanıyorlar aynı haber siteleri gibi. mesela haber sitesinde thwart(engellemek) görürsün ama gerçek hayatta 1 kez bile göremezsin, onun yerine günlük hayatta daha çok prevent(engellemek) görürsün. Mesela benim arkadaş ieltsen 6 aldı italyada okuldan kabul aldı okuldan okula değişiyor ielts için. işe girerken nasııl bakıyorlar onu bilmiyorum.

• Up
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.