Şimdi Ara

İngiltere'de maçlar neden gündüz oynanıyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sanırım daha önce de sormuştum bunu ama cevap alamamıştım. neden orada maçlar gece oynanmıyor ?

• oranın gecesi baya soğuk olur.. sanırım bu yüzden..

premier lig denince aklıma hep tribünle saha arasında 1 metre mesafe olan nezih stadlarda güneşli güzel gün maçları gelir
    la liga denince aklıma gece, yapı olarak yüksek balkonlu stadlar ve vuvuzelaya benzeyen sesler, davul sesleri falan gelir

her ligin bi ekolü var bırak böyle kalsın
  • soguktan degil alakasi yok... Reyting yuzunden gunduz oynaniyor

Ispanya ve Italya ligiyle maclar cakismasin diye Gunduz oynaniyor.. dikkat ettiyseniz ayni saatte italya,ispanya da mac yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: chakra

sanırım daha önce de sormuştum bunu ama cevap alamamıştım. neden orada maçlar gece oynanmıyor ?

Uzakdogu ülkelerinden izlenebilsin diye. Oradan ettikleri yayın gelirleri çok fazla. Hem hayran sayıları da oldukça yüksek. Dünya kadar forma ve diğer ürünlerden satıyorlar. Hazırlık maçları için Japonya, G.Kore vs. ülkelerden maç ayarlıyorlar. Niye, çünkü gelir çok büyük.
  • Neden olduğu hakkında ispatlayabileceğim bir bilgim yok ama konuyu görür görmez aklıma bunun gelenek tarzı bir şey olabileceği geldi.İngilizler zaten çok gelenekçi insanlar.Eskiden de ışıklandırmadır,başka şartlardandır maçlar gündüz oynandığından öyle kalmış olabilir.

Çok mu saçma düşünmüşüm.
  • Elektrik tasarrufu yapmak için gündüz oynaniyor.
  • Daha önce bu soruyu yine sen konu açarak sordun diye hatırlıyorum.

Genelde maçlar Pazar günü olduğu için insanların boş gününde sosyal bir aktivite olarak değerlendirebiliriz futbol maçlarını. Futbol kültürü deyince tüm dünyayı bir yana koyun, İngiltere'yi bir yana koyun. Onlar için takım kazanmış, kaybetmiş, ligden düşmüş, şampiyon olmuş, iddialıymış falan hiç önemli değil. Pazar günleri en tek yaptıkları bir araya gelmek ve kendi şehirlerinin takımlarını izlemek. İşte onlar için bu kadar önemli futbol. O yüzden katılımın fazla olması amacıyla gündüzleri yapılıyor maçlar muhtemelen. Maç bitince de şehirde bayram havası oluyor hep, akşama kadar galibiyet kutlayanlar falan. Türkiye'de maç bitiyor gecenin bir vakti trafikti bilmem neydi derken evine gece dönüyorsun yatıyorsun sabah kalkıp işe gidiyorsun.

Keşke tüm maçlar Pazar gündüz aynı saatte olsa burada da.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: acizcool

quote:

Orijinalden alıntı: chakra

sanırım daha önce de sormuştum bunu ama cevap alamamıştım. neden orada maçlar gece oynanmıyor ?

Uzakdogu ülkelerinden izlenebilsin diye. Oradan ettikleri yayın gelirleri çok fazla. Hem hayran sayıları da oldukça yüksek. Dünya kadar forma ve diğer ürünlerden satıyorlar. Hazırlık maçları için Japonya, G.Kore vs. ülkelerden maç ayarlıyorlar. Niye, çünkü gelir çok büyük.

Bende bundan dıye bılıyorum, yanı saha ıcı degıl tamamen saha dısı etkenler: yayın olayı.

Gecen gun man utd sampıyonlar lıgınde bı takımı yenememıstı, mactan sonra alex ferguson "seytanla anlasma yaparsanız bedelını odersınız" dedı. Seytan dedıgı yayıncı kurulus. tabı ferguson burda macların gunduz oynanmasına degıl fıkstur belırlenırken yayın olayının dıkkate alınmasına sıtem ettı.

Ama sonuc olarak gunduz maclarının nedenı de bu dıye bılıyorum, tamamıyle uzakdogu pıyasasına hıtap edebılmek.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.