An itibariyle 8 senelik Londra maceramdan sonra oturumumla beraber vatandaşlığım geldi, buralara taşınmak okumak/yaşamak/çalışmak isteyenler için sorularınızı cevaplayabilirim. |
İngiltere'de vatandaşlık aldım soruları alayım
-
-
iltica kabul ediyor mu? :D
-
çok hintli ve mülteci var mı orda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olishernandez -- 31 Mayıs 2023; 12:43:26 > -
işiniz nedir,yaş kaç
-
evet ediyor, nitekim iltica hukuku ve şartları oldukça sıkı. Örneğin geldiğiniz ülkede 'terör örgütü' üyesi damgası yemiş veya insan haklarınızın alı konulduğu şartlarda (kan davası, homofobi, faşizm) yaşıyor olduğunuzu kanıtlayabilecek derecede bir durumunuzun olması lazım
-
Hindistan zamanında britanya kolonisi olduğu için mülteciyi bilemem ama zamanında buraya yerleşip jenerasyonlar boyunca çoğalmış hintliler var evet, ben londrada yaşıyorum onların yaşadığı mahallere özellikle gitmedikçe çok fazla karşılaşmıyorum ama buradaki yabancı çoğunluğun büyük bir bölümünü oluşturuyorlar
-
30 yaşıma yeni girdim, sanatçıyım (piyanist)
-
Ben de hazır gelmişken sorayım. İngiltere'de veteriner hekimliğin durumu nedir? Kime sorsam çok fazla açığın olduğunu söylüyorlar. Özellikle Türkiye'de akredite olan fakülteler direkt denk sayılıyor İngiltereye. Bu durumu düşünüyorum açıkçası.
-
bu çok güzel soru çünkü bu aslında yanlış bir bilgi (en azında Londra için) Londra her zaman yağmur alan bir yer değil, ancak kışın gökyüzü genellikle gri oluyor bu doğru
Yazları genelde açık ve güneşli geçer, ama şöyle de bir durum var ki genelde haziranda böyle 1 haftalık bir yağmur sezonu olur, özellikle bu aralar küresel ısınmayla vs beraber sıcaklıklar çok arttı, geçen sene istanbul buz gibiyken londdra 20 derece üstüydü :)
bu bahsettiğim grilik kuzeylere çıktıkça daha kötü oluyor ama, kuzey bölgesinde 1 sene okuduğum için bilirim, gerçekten depresif ve kasvetli oluyor hava ama o da gerçekten sezonsal bir şey alışıyor insan
-
veterinerlil, ICU hemşireleri ve cerrah alanlarında ciddi açıklık var, şuan skilled worker visa'dan bu alandan denkliği olanlar gelebiliyor evet
-
Nasıl gittin, ne için gittin, nasıl kaldın, nasıl vatandaşlık aldın? Gitmeden önce tahsilin neydi, ingilizce seviyen neydi.
-
Gastronomi Bilim Uzmanı + Tecrübeli Aşçıyım, İngilizcem Fluent, rahat gidebilir miyim ? -
Orda karpuz kaç para? Dilim dilim alıyor musunuz?
-
yüksek lisans bursuyla geldim 2013'te, o dönemler ankara anlaşması diye bir vize türü vardı Türklere yönelik mezun olunca ona başvurdum ve kendi işimi kurdum (öğretmenlik ve danışmanlık üzerine), gelmeden önce tahsilim Istanbul'dan bir üniversitedendi, İngilizcem advance'di IELTS sınavından 8.0 yapmıştım
Vatandaşlık sürecinde de 5 sene boyunca burada vizemle çalışıp vergilerimi ödedikten sonra oturum hakkımı aldıktan sonra vatandaşlık hakkını elde ettim
-
£2 :))
dilimle alanı hiç görmedim ama kesin vardır :P
-
Hocam Türklerin çektiği Schengen vizesi sıkıntıları biliyorsunuz, sizce bu aşamada Türk vatandaşlarının İngiltere, Almanya gibi ülkelere göç etmek yerine Kanada, Avustralya gibi ülkelere göç etmesi mantıklı mı?
-
paristeyken oğlum istedi diye azıcık çilekle azıcık kiraz aldım 25 euro verdim. hayatımda öyle bir acı hissetmedim.
-
Avustralya'nın göç hukukunun çok katı olduğunu duymuştum, o kadar çile çekip dünyanın bir ucuna gitmek için gerçekten Avustralya'yı çok istemek lazımdır diye düşünüyorum, bilemedim
Kanada'ya giden arkadaşlarım memnunlar ancak hava şartları orada çok daha zorlayıcı oluyormuş, Vancouver biraz daha Istanbulumsuymuş ama sanırım
-
Yep yeni bir ülkede nasıl kendi işini kurdun?
Benzer içerikler
- bozulmuş viski nasıl anlaşılır
- visa hangi banka
- silikon üzerine silikon tutar mı
- uçakta bluetooth kulaklık kullanılır mı
- uyku ilacı alkolle alınırmı
- kasım indirimleri ne zaman
- telegram indirim kanalları
- exxen filmleri
- yeşil nasim
- elektrikli bebek arabası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X