Kasım ayında arkadaşlarım İngiltere'ye gidecekler, iPhone 5S 32 GB sipariş etmeyi düşünüyorum. İngiltere Apple Store'da 32 GB fiyatı 629,00 Sterlin gözüküyor. Fakat sanırım bu fiyata yaklaşık 105,00 Sterlin KDV dahil miş.
Sormak istediğim şu; -Arkadaş 629,00 Sterlin ödeyip telefonu alınca, ödemiş olduğu KDV yi tax free den alabilir mi? -Benim bu sipariş için arkadaşa ne kadar Sterlin vermem gerekir, hangi masraflar olur?
Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Merhaba,
Ingiltere'de yasiyorum. Suan almaniz imkansiz, cok sansli olmalisiniz pay & get icin; lakin bahsettiginiz tarihlerde stok olacagini sanmaktayim.
Tax free yapilirken tam vergiyi alamiyorsunuz, alacaginiz para %70 vs olacaktir verginin. Yani odediginizin %12-14'unu geri alacaksiniz.
Arkadasiniza 629£ verin. Parayi odeyip ulkeye donerken parayk geri aliyorsunuz cunku. Tax free formu da doldurtmayi unutturmayin. Bunun yaninda tax free refund yapilana kadar kutularin acilmamasi gerekli bu konuda tembihleyin. Geri odeme olarak 73,30£ alacak arkadasiniz tam olarak.
Çok teşekkür ederim. Arkadaşlar Kasım ayının ilk haftası orada olacaklar. İnşallah bulabilirler.