Şimdi Ara

İngiltere'den iPhone4 aldırmak [Soru]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.. Malum ülkemizdeki iPhone4 fiyatlarını biliyorsunuz.. 2.700 lira vereceğime 499 sterline(1170 liraya) paşalar gibi iphone 4ümü almak istiyorum.. Tabii bu biraz zor olacak gibi.. Olayı anlatıyorum:

Arkadaşımın bir akrabası İngiltere-Londra'da yaşıyor. Ve ayın 20'sinde Türkiye'ye gelecek. Şimdi bu akrabanın Apple Store'dan iPhone4 alıp Türkiye'ye sorunsuz bir şekilde getirebilmesi ve Türkiye'ye getirdikten sonra da sorunsuz bir şekilde kullanılabilmesi için ne yapması, ne yapmaması gerekiyor? Lütfen detaylarıyla bana olayı yaşatabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexegram -- 5 Eylül 2010; 17:51:39 >

• Türkiye´de telefonu kullanabilmek için Türkiye´ye telefonu kaydedeceğin tarihten itibaren son 30 gün içinde giriş yapmış birinin pasaportuyla cihazı kayıt ettirmen gerekiyor. Bunu operatör bayiileri yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mince49

Türkiye´de telefonu kullanabilmek için Türkiye´ye telefonu kaydedeceğin tarihten itibaren son 30 gün içinde giriş yapmış birinin pasaportuyla cihazı kayıt ettirmen gerekiyor. Bunu operatör bayiileri yapıyor.

Arkadaş yanlış anlamasın passportu sen bulucan kayıt işlemini yapiyor sadece operator :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Weezer

quote:

Türkiye´de telefonu kullanabilmek için Türkiye´ye telefonu kaydedeceğin tarihten itibaren son 30 gün içinde giriş yapmış birinin pasaportuyla cihazı kayıt ettirmen gerekiyor. Bunu operatör bayiileri yapıyor.

Arkadaş yanlış anlamasın passportu sen bulucan kayıt işlemini yapiyor sadece operator :D

Bana pek yanlış anlaşılacak bir şey var gibi gelmedi ama neyse.

Pasaportlu birini alıyorsun ve operatör bayiiliğine gidip kayıtı yaptırıyorsun.

• Evet başka hiçbirşey yapmaya gerek yok. Zaten orda satılan iphone4 Factory unlock çıkıyor. Yani tü ülkelerde kullanabiliyorsun. Kilitlenme olmuyor. Lakin kardeşim Londra'da yaşıyor. Dün Regent Street'te ki Apple Store ' a bana iPhone4 almak için gitti ve Ekmek sırası gibi kuyruk varmış. İnsanlar sabahtan akşama kadar bekliyorlarmış. Yani umarım arkadaşının akrabası fedakar biridir. Orada senin için sıra bekler :)

Farklı bir yol bilen arkadaşlar bizi aydınlatırlarsa sevinirim. Rezerve etme vs gibi . :)
  • Benim de arkadasım Londra'da ben de bu sekılde almayı dusunuorum. 1170tl cok ıyı bır fıyat. Arkadasım çifte vatandaş. Londra cıkısında vat iadesi almıyor değil mi? Bu iade sadece turist olarak giriş yapan ve cıkarken çıkış gümrüğünden alabileceğimiz bir bedel değil mi?
    Gecen aklıma takıldı. Ben de arkadaı gunu birlik bi ziyaret edip iphonu alıp gelsem ulkeme nasıl olur acaba? Ama pasaport vize ucak bıletlerı astarı yuzunuden fazla olur galıba! Neyse dur bakalım. Ne zaman gelecekmıs tr'ye bızım arkadas bı ogreneyim. Ancak Londra'da nereden alabılır ıphonu acaba!
  • quote:

Orijinalden alıntı: irfan666

Evet başka hiçbirşey yapmaya gerek yok. Zaten orda satılan iphone4 Factory unlock çıkıyor. Yani tü ülkelerde kullanabiliyorsun. Kilitlenme olmuyor. Lakin kardeşim Londra'da yaşıyor. Dün Regent Street'te ki Apple Store ' a bana iPhone4 almak için gitti ve Ekmek sırası gibi kuyruk varmış. İnsanlar sabahtan akşama kadar bekliyorlarmış. Yani umarım arkadaşının akrabası fedakar biridir. Orada senin için sıra bekler :)

Farklı bir yol bilen arkadaşlar bizi aydınlatırlarsa sevinirim. Rezerve etme vs gibi . :)

Arkadaşım ne bitmek tükenmek bilmeyen sıraymış bu Londradaki apple store daki sırada?Telefon İngilterede çıkalı kaç ay oldu hala sıramı varmış?
    Biz gitsek sorun olmaz ne sıralar görüyoruz Türkiyede devlet hastahanelerinde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dubai’den Iphone almak..
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İngiltere de operatörlerden kontratsız almak mümkün mü ? bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: filkete

İngiltere de operatörlerden kontratsız almak mümkün mü ? bilgisi olan var mı ?

yurtdışından gelen tlf ların %80 i ingiltereden geliyor ingiltere simfree satıyor.. bu nedenle tr den alınmış gibi cihaz hiç farkı yok sadece tr ye giriş yapan biri 30 günü aşmadan pasaport kaydı yapması lazım o kadar.
  • arkadaşlar selamlar 17 eylül'de ingiltere'ye gidecek bir arkadaşım aracılığıyla iphone 4 aldırayım diyorum ancak kafama 2 soru takılıyor;
    1) apple store uk sitesinde 16 gb'lık iphone 4 499 sterlin olarak görünüyor, bu ücret üzerinden ne kadarlık tax geri ödemesi alınabiliyor,
    2) yakın zamanda dedikodu olarak çıkan "30 eylül'den sonra iphone 4'lerde anten probleminin çözümüne yönelik donanım güncellemesi olacak" söylentilerine inanmak ne kadar doğru olur?
    yurtdışına gidip gelen arkadaşım pek olmuyor, 2. şıkkı gözönüne alıp bekleyeyim dersem bir daha ne zamana arkadaşım çıkar bilemiyorum. ama böyle bir güncelleme de yapılırsa moralimi bozabilir, zira aldıktan 10-12 gün sonra yeni aletler sürülürse kötü olacaktır benim için.

değerli düşüncelerinizi bekliyorum. Teşekkürler.

• Yeni konu açmayayım diye burdan soruyorum. ABD'ye giden biri ile sim kilitli iphone getirtsem, burada unlock yapabilirler mi?
  • Arkadaşlar konu kalabalığı yapmak istemiyorum. Danimarka'da arkadaşım var orda sim kilitsiz satılıyor. Ona iphone 4 aldırmayı düşünüyorum. Ödemeyi Türkiye'de kullanılan bir kredi kartıyla yapıp teslimat adresini Danimarka'daki arkadaşımın adresini verirsem bir problem oluyor mu? Ödeme ismine mi teslim etmek zorundalar? Nasıl işliyor? Aydınlatırsanız sevinirim bilen varsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rammstein

Yeni konu açmayayım diye burdan soruyorum. ABD'ye giden biri ile sim kilitli iphone getirtsem, burada unlock yapabilirler mi?

Evet burada unlock yapabilirsin. Ancak telefonu ilk açarken AT&T karta ihtiyaç duyabilirsin. Bu yüzden bunu tam öğrenip, gerekiyorsa AT&T kart da getir telefon ile beraber.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rammstein

Yeni konu açmayayım diye burdan soruyorum. ABD'ye giden biri ile sim kilitli iphone getirtsem, burada unlock yapabilirler mi?

Evet burada unlock yapabilirsin. Ancak telefonu ilk açarken AT&T karta ihtiyaç duyabilirsin. Bu yüzden bunu tam öğrenip, gerekiyorsa AT&T kart da getir telefon ile beraber.

Geri kalan Amerikaya giden bir tanıdık bulmak

• Bir haftadır Londradaydım.Londradaki 4 apple magazasına da gittim.Hicbirinde yoktu.Hatta regent streettekini hergün yokladım.Birtek cumartesi gelmiş.saat 9 dan 10 a kadar bitmiş stoklar.Ben de 12 de gitmiştim.Ben de samsung galaxy s aldım.Denilen sey magazalarda ne zaman stoga gireceği belli olmuyormus ve her sabah 9 da bakmak gerekiyormuş.Gidecek arkadaslara duyurulur.
  • ingilterede operatörden alırsan simlock olma ihtimali çok yüksek.
    başıma geldi maalesef,
    quote:

Orijinalden alıntı: filkete

İngiltere de operatörlerden kontratsız almak mümkün mü ? bilgisi olan var mı ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.