Şimdi Ara

İngiltere'deyim Sorularınız Varsa (Yüksek Lisans) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
21
Favori
5.108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    londrada aqua sharda benim için bir daha gidermisin :) birde royal courtta bir davaya girip kraliyet ingilizcesini dinleyip ordan summer set houseye geçip manzaranın resmini atarmısın :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: face1

Parayı basıp gitmiş arkadaş. Akademisyenlik yapmıcaksan hiçbir işe yaramıcak malesef güzel bir anı olur senin için. Üniversite sıralaması düşük akademisyenlikte bile çok iş yapmaz. Hayırlı olsun. Not odtü makina yüksek lLİSans

Parayı basıp gelmedim, bursluyum. Parayı basıp da gelebilirdim, bunun sizi rahatsız edecek bir tarafı mı var?

Akademisyenlik yapıp yapmayacağımdan mı bahsedildi burada acaba? Veya kariyer planlama alanında bir yardım mı istedim, hatırlamıyorum?

İçiniz rahat olsun 'graduate scheme' dedikleri kapsamdan burada çok güzel bir şirkette işe alındım bile. Umarım kaygılarınız sona ermiştir.

Üniversite sıralamamdan kime ne bu arada? Ben burada merak edenlerin sorularını cevaplamaya çalışıyorum.

Eğer çok merak ediyorsanız notunuzda eklediğinizden, kıyaslamayı yapayım içiniz rahat olsun madem sıralamadan bahsetmişsiniz. Sıralamada okulum, okulunuzdan epey bir yüksekte.

Yorumunuzdaki niyete ve üsluba da anlam veremedim gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Special Moment -- 24 Nisan 2016; 5:14:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Special Moment

quote:

Parayı basıp gitmiş arkadaş. Akademisyenlik yapmıcaksan hiçbir işe yaramıcak malesef güzel bir anı olur senin için. Üniversite sıralaması düşük akademisyenlikte bile çok iş yapmaz. Hayırlı olsun. Not odtü makina yüksek lLİSans

Parayı basıp gelmedim, bursluyum. Parayı basıp da gelebilirdim, bunun sizi rahatsız edecek bir tarafı mı var?

Akademisyenlik yapıp yapmayacağımdan mı bahsedildi burada acaba? Veya kariyer planlama alanında bir yardım mı istedim, hatırlamıyorum?

İçiniz rahat olsun 'graduate scheme' dedikleri kapsamdan burada çok güzel bir şirkette işe alındım bile. Umarım kaygılarınız sona ermiştir.

Üniversite sıralamamdan kime ne bu arada? Ben burada merak edenlerin sorularını cevaplamaya çalışıyorum.

Eğer çok merak ediyorsanız notunuzda eklediğinizden, kıyaslamayı yapayım içiniz rahat olsun madem sıralamadan bahsetmişsiniz. Sıralamada okulum, okulunuzdan epey bir yüksekte.

O zman sorun yok ben üniye bile bakmadım sizin, worcester'dan kabul aldım ben de gitmedim . Yani bazı arkadaşlar ingiltere deyince gözü dönüyor özellikle genç kardeşlerimizin, İbrahim tatlıses'in oğlunun bile amerikada lisansüstü yaptığı bir hayattan bahsediyoruz sana maks 5 sene veriyorum krdeşim 4 sene okul 4+1 Sene çalışma sonra ankaradaki özel ünilerden birinde araştırma görevlisi olarak başlarsın. Bu tarz özelliklerim vardır birşey söyledimmi çıkar Mümkünatı yok kurtulmanın. 5 sene sonra upla başladığı medyummu bu arkadaşımız diceksin

• Kardeşm bir de ielts fln nedir ya burda 2 ay çalışıp min 90 alınıyor toeflla şimdi böyle deyince de kızıyorsun ama ben o yüzden burssuz sandım seni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stuff2

londrada aqua sharda benim için bir daha gidermisin :) birde royal courtta bir davaya girip kraliyet ingilizcesini dinleyip ordan summer set houseye geçip manzaranın resmini atarmısın :)

Hocam The Shard'a değil de The Gherkin'e gittim bir akşam yemeği için. Hatta bir fotoğraf yükleyeyim.
     İngiltere'deyim Sorularınız Varsa (Yüksek Lisans)

Somerset House'a da gittim; ama fotoğraf bulamadım. Bir dahaki gidişimde çekerim sizin için.

Ama bir davaya girmeye iznimiz var mı onu bilmiyorum. Hiç duymadım gerçi, sanmıyorum. Var mı sizin bir bilginiz?

• quote:

quote:

quote:

O zman sorun yok ben üniye bile bakmadım sizin, worcester'dan kabul aldım ben de gitmedim . Yani bazı arkadaşlar ingiltere deyince gözü dönüyor özellikle genç kardeşlerimizin, İbrahim tatlıses'in oğlunun bile amerikada lisansüstü yaptığı bir hayattan bahsediyoruz sana maks 5 sene veriyorum krdeşim 4 sene okul 4+1 Sene çalışma sonra ankaradaki özel ünilerden birinde araştırma görevlisi olarak başlarsın. Bu tarz özelliklerim vardır birşey söyledimmi çıkar Mümkünatı yok kurtulmanın. 5 sene sonra upla başladığı medyummu bu arkadaşımız diceksin

Ben neyin ne olduğunu bilerek geldim. Üniversitede çalıştım, bileğimin hakkıyla geldim buraya. Ortalamam o kadar iyi olmasaydı ben gelemezdim. Birçok arkadaşım oldu, başvuran. Hiçbiri de burs alamadı. Başarımla övünmek yerine örnek olmak isterim insanlara, bir şekilde yol göstermek; ama sizin üslubunuz bir şekilde beni övünmüş gibi gösterdi. Bu durumdan rahatsızım.

Dediğim gibi burada niyetim insanlara yardım etmek, niyetleri varsa desteklemek. Buradaki okulumun isminden bile bahsetmedim övününüyormuş gibi durmamak için, bu bağlamda desteğinizi rica ederim.

Akademisyenlik neden düşüneyim bölümüme yönelik bir işi bulmuşken veya burada kalmayı düşünüyorken neden orada bir akademisyenliği düşüneyim? Bu konuda diretmeniz şaşırttı. Herkesin gönlüne göre olsun.

IELTS 7.5 aldım, umarım beğenmişsinizdir.

• Bir de The shard the gerkin fln nedir ya kraliyet ingilizcesi fln kapitalist düzene ayak uydurmayın Git anfielda al biranı Kaşı göbeğini et küfürünü Türk doğduk türk ölürüz Tiki emparyalizme boyun eğmeyin çocuklar.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben neyin ne olduğunu bilerek geldim. Üniversitede çalıştım, bileğimin hakkıyla geldim buraya. Ortalamam o kadar iyi olmasaydı ben gelemezdim. Birçok arkadaşım oldu, başvuran. Hiçbiri de burs alamadı. Başarımla övünmek yerine örnek olmak isterim insanlara, bir şekilde yol göstermek; ama sizin üslubunuz bir şekilde beni övünmüş gibi gösterdi. Bu durumdan rahatsızım.

Dediğim gibi burada niyetim insanlara yardım etmek, niyetleri varsa desteklemek. Buradaki okulumun isminden bile bahsetmedim övününüyormuş gibi durmamak için, bu bağlamda desteğinizi rica ederim.

Akademisyenlik neden düşüneyim bölümüme yönelik bir işi bulmuşken veya burada kalmayı düşünüyorken neden orada bir akademisyenliği düşüneyim? Bu konuda diretmeniz şaşırttı. Herkesin gönlüne göre olsun.

IELTS 7.5 aldım, umarım beğenmişsinizdir.

O kadar ince ve nazik cevap yazmışssın Eyw kardeşim . Aslında bizde böyleydik makina da başka birşeye dönüştük. Şu boğaziçi veya itüden doktara için kabul alıyımda ayrılıyım şurdan.

• quote:

Bir de The shard the gerkin fln nedir ya kraliyet ingilizcesi fln kapitalist düzene ayak uydurmayın Git anfielda al biranı Kaşı göbeğini et küfürünü Türk doğduk türk ölürüz Tiki emparyalizme boyun eğmeyin çocuklar.

Size daha da yazmayacağım, konu değişik yerlere gidiyor. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Special Moment -- 24 Nisan 2016; 5:36:49 >
  • Hocam yüksek lisansı görünce merak ettim bölümün ne? Bide lisansı hangi okulda yaptın? Eğer sıkıntı olmazsa size birkaç üniversite vs hakkında bikaç şey sormak isterim seneye üniye gidecem ve hedefim yurtdışında bazı uğraşlar yapmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bruce Banner

Hocam yüksek lisansı görünce merak ettim bölümün ne? Bide lisansı hangi okulda yaptın? Eğer sıkıntı olmazsa size birkaç üniversite vs hakkında bikaç şey sormak isterim seneye üniye gidecem ve hedefim yurtdışında bazı uğraşlar yapmak

Business Psychology okuyorum. Lisansımı da Psikoloji olarak Bahçeşehir Üniversitesi'nde yaptım. Tabii, sorabilirsiniz.
  • Alışmakta zorluk çektiniz mi? Hayat ucuz mu? Yaşam standartları ne durumda
  • quote:

Orijinalden alıntı: There goes your life

Alışmakta zorluk çektiniz mi? Hayat ucuz mu? Yaşam standartları ne durumda

Ben buraya önce de gelmiştim bir süreliğine. Önceden bir deneyimim olduğu için alışmadım aslında, direkt adapte oldum diyebilirim.

Hayat çalışıyorsanız ucuz aslında. Nereden ne alacağınızı, ne yiyeceğinizi vs. biliyorsanız gerçekten ucuz. Burada en çok para vergilere gidiyor. Öğrencilere vergi olmadığından ve henüz burada çalışmadığımdan miktarından pek emin değilim; ama mesela televizyon vergileri bile var. Kazandıklarının çoğunu da vergiye veriyorlar gerçekten.

Yaşam standartları tabii ki şehirden şehre, bölgeden bölgeye değişiyor; ama genel olarak gerçekten çok iyi diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Special Moment -- 24 Nisan 2016; 5:55:59 >
  • Special Moment S kullanıcısına yanıt
    Hocam mühendislik olsaydı daha iyi olurdu ama yinede bir soriyim Türkiye'den iyi bir üniversiteden mezun olunca mesela Cambridge gibi bir üniversiteden kabul almak kolay mı? Veya kaç tane böyle bir üniye gidebilen Türk var? (Mühendislik için bu sorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bruce Banner -- 24 Nisan 2016; 6:03:50 >
  • quote:

Hocam mühendislik olsaydı daha iyi olurdu ama yinede bir soriyim Türkiye'den iyi bir üniversiteden mezun olunca mesela Cambridge gibi bir üniversiteden kabul almak kolay mı? Veya kaç tane böyle bir üniye gidebilen Türk var? (Mühendislik için bu sorum)

Bu konuda uzman değilim, o yüzden çok genel geçer bilgi verebilirim. Kendi düşünceme göre elbette ki iyi bir okuldan mezun olmanız süreci olumlu derecede ekleyecektir; ama Cambridge gibi bir okulun kabul esnasında gerçekten ince eleyip sık dokuduğunu tahmin ediyorum. Yani belki de birkaç mülakattan geçiyorsunuzdur, bu da bilgi birikiminiz keza İngilizce'de uzman olmanız gerektiği anlamına geliyor. Tabii bunlar kendi tahminim ve duyumlarım. Her okulun kendi sitesinde zaten nasıl kabul aldığı yazıyor. Yüksek bir ortalama şart. Ortalama mümkün mertebe çok iyi tutulmalı.

• Special Moment S kullanıcısına yanıt
    Şu üniversiteyi bi hallediyim hocam ortalamalara yeni boyut kazandıracam
    Teşekkür ederim

• quote:

Şu üniversiteyi bi hallediyim hocam ortalamalara yeni boyut kazandıracam
    Teşekkür ederim

Ben teşekkür ederim, hayırlısı olsun. Bol şans.
  • Geçen yaz Leeds'te dil okuluna gittim bir aylığına,yaşam tarzlarına hayran kaldığımı söyleyebilirim,bir ülke nasıl bu kadar derli toplu ve düzenli olabilir,hayran kaldım açıkçası.

Denildiği gibi insanları gerçekten sıcak,tanıdığım pek çok kişi tatil için mutlaka Türkiye'ye geldiği için Türkler hakkında az çok bilgiye sahipler ve Türk gördüklerinde oldukça sıcak davranıyorlar.

• Hocam hatunlar nasıl
    Erasmus için gelsek min ne kadara çıkarız aylık

• Hocam asgari maaş- yaşam standartı bakımından baktığınızda türkiyeyle arasında çok fark var mı?
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.