Şimdi Ara

İngiltere'deyim Sorularınız Varsa (Yüksek Lisans) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
21
Favori
5.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam gezmeye gitsek 2-3 gün için bize tl olarak nekadara patlar otelde kalıcaz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: neroXIII

Hocam bütün masraflarınız dahil 1 yılda ne kadar para harcıyorsunuz. Okul ücretleri filan da dahil.

Okul ücretini ve yurdu ödemiyorum. Bursluyum, birkaç kere belirtmiştim. Aylık da diğer giderlere herhalde £300 ödüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tatsumi Senpai

Herşey dahil senin masrafın ne kadar ? Okul parası kalıcak yer derken masraf aylık 1000 pounda yakınsa zaten direk zengin işi oluyor.

İngiltere'de eğitim ve konaklama epey pahalı ve tabii okul ücreti okuldan okula değişiyor.

Yıllık £10,000 olan okul da var £22,000 olan okul da. Haliyle genel olarak zengin işi diyebiliriz. Burslu olmasam altından kalkamazdım kesinlikle.

• quote:

Orijinalden alıntı: DoDoking

hocam gezmeye gitsek 2-3 gün için bize tl olarak nekadara patlar otelde kalıcaz ?

Nereye gideceğinize bağlı. Londra'ysa oteller zaten pahalı, ulaşım pahalı, yemek-içmek pahalı.

Miktar bilemiyorum da epey para gerekiyor yani kur farkından ötürü.

• Hocam ben Maritime Business Management okuyorum. İngilizce sana daha yakın gelebilir diye İngilizce yazdım bölüm adını. Bu sene 3. senem ve okul bittiğinde yapabilirsem yüksek lisans için, olmadı yaşamak için yurt dışına gitmeyi planlıyorum. Bu bilgilerden sonra sorularımı soruyorum

1. Bölümüm oralarda güzel bir hayat kurmama yardımcı olabilir mi? Tabii ki tek şartın bölüm olmadığını biliyorum. İnsan çok daha önemli bu konuda ama ben eğer bilginiz varsa denizcilik alanında neler yapıyorlar, yapacaklar ve oralara gittiğimde iş bulabilir miyim onu merak ediyorum.

2. İngiltere konusunda daha önce İngiltere'ye gitmiş bir hocamız oralara gittiğinizde iş alanında yükselmeniz bir İngiliz'e nazaran çok zor olur diyordu. Gerçekten meslek konusunda böyle bir ayrım var mı?

3. Ayrıca insanları sıcak demişsiniz ama genel olarak herkes soğuk diyor nedendir acaba?

• Special Moment S kullanıcısına yanıt
    10bin tl den aşşağı olmaz gibime geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: LetnaErt

Hocam ben Maritime Business Management okuyorum. İngilizce sana daha yakın gelebilir diye İngilizce yazdım bölüm adını. Bu sene 3. senem ve okul bittiğinde yapabilirsem yüksek lisans için, olmadı yaşamak için yurt dışına gitmeyi planlıyorum. Bu bilgilerden sonra sorularımı soruyorum

1. Bölümüm oralarda güzel bir hayat kurmama yardımcı olabilir mi? Tabii ki tek şartın bölüm olmadığını biliyorum. İnsan çok daha önemli bu konuda ama ben eğer bilginiz varsa denizcilik alanında neler yapıyorlar, yapacaklar ve oralara gittiğimde iş bulabilir miyim onu merak ediyorum.

2. İngiltere konusunda daha önce İngiltere'ye gitmiş bir hocamız oralara gittiğinizde iş alanında yükselmeniz bir İngiliz'e nazaran çok zor olur diyordu. Gerçekten meslek konusunda böyle bir ayrım var mı?

3. Ayrıca insanları sıcak demişsiniz ama genel olarak herkes soğuk diyor nedendir acaba?

1- Maalesef denizcilik adına neler var neler yok inanın hiç bilmiyorum. O konuda yardımcı olamayacağım maalesef.

2- Pek tabii doğru olabilir ve bana mantıklı da geliyor yani kendine daha yakın hissettiğin yine seninle aynı ülkede yaşamış olan birisi mesela; böyle düşününce bence bir İngiliz'e iş vermeleri daha mantıklı geliyor bana.

3- Neden bilmiyorum ülkemizde genel kanı buradaki insanların soğuk olduğu; ama ben tek bir soğuk insanlar karşılaşmadım. Hep güleryüzlü, yardımsever ve kibar insanlar. Öyle ki çok çok değer verdiğim bir arkadaşım İngiliz ve ülkemdeki arkadaşlarımdan görmediğim sıcaklığı, yardımı ondan gördüm, görüyorum.

• quote:

İngiltere gezmek için uygun bir yer değil.

Kur farkından ötürü 2300 pound aşşağı yukarı 10 bin tl eder ve bu parayı otel yaşam masrafları derken harcamanız olası.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Onder Akbas

quote:

İngiltere gezmek için uygun bir yer değil.

Kur farkından ötürü 2300 pound aşşağı yukarı 10 bin tl eder ve bu parayı otel yaşam masrafları derken harcamanız olası.

Maalesef öyle.

• İngilizlerden NEFRET ediyorum. Türklerden nefret eden 1 numaralı milletler. Ben de onlardan nefret ediyorum. Onların dilini konuşmak zorunda da kalsam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Götterfunken

İngilizlerden NEFRET ediyorum. Türklerden nefret eden 1 numaralı milletler. Ben de onlardan nefret ediyorum. Onların dilini konuşmak zorunda da kalsam.

Bu tarz yorumları görmek için bu konuyu açmadım. Kişisel düşünceleriniz lütfen size kalsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Special Moment

quote:

Orijinalden alıntı: Götterfunken

İngilizlerden NEFRET ediyorum. Türklerden nefret eden 1 numaralı milletler. Ben de onlardan nefret ediyorum. Onların dilini konuşmak zorunda da kalsam.

Bu tarz yorumları görmek için bu konuyu açmadım. Kişisel düşünceleriniz lütfen size kalsın.

Acı,ancak gerçek. BBC izlesen anlarsın. PKK'lı Terörist kızları "Şirin Kürt kızları saçlarını örüyor oje sürüyor oyun oynuyorlar,Türk hükumeti onları bombalıyor,öldürüyor korku salıyor üzerlerine." gibi gösteriyor. Nefret , NEFRET ediyorum.

Ama hakkını vermek gerekir. 1215'ten beri bir demokrasi kültürleri var. Ve,kraliyeti kültürleri için koruyorlar. Kraliyet ailesi de haddini aşmıyor. Keşke Osmanlı'da da böyle olsaymış. Osmanlı adı altında meclis olsa,demokrasiyle yönetilsek ama Padişahlık makamı kültürel sebeplerle ayakta dursa. Kraliyet ailesi gibi haddini aşmasalar,sadece kültürel bir sembol olarak varolsalar. Ama Atatürk'ün dediği gibi her yönetim sistemi her ülkede yürümez.

• İngiliz insanlar nasıl insanlar?yani şu anlamda soruyorum,sempatikler mi guleryuzluler mi,Türklere karşı tavırları nasıl, Türklere karşı bir nefret veya sevgileri var mı?
    Bana ingilizlerden biraz bahsedersen çok müteşekkir olurum. Şimdiden sağol.

• quote:

Orijinalden alıntı: Asmodian

İngiliz insanlar nasıl insanlar?yani şu anlamda soruyorum,sempatikler mi guleryuzluler mi,Türklere karşı tavırları nasıl, Türklere karşı bir nefret veya sevgileri var mı?
    Bana ingilizlerden biraz bahsedersen çok müteşekkir olurum. Şimdiden sağol.

Çokça İngiliz insanla iletişime geçme fırsatım oluyor. Çok yardımseverler, kibarlar, güleryüzlüler.

Türk olduğumu öğrendiklerinde daha sıcak davranıyorlar ve genelde çoğu en azından bir kere Türkiye'ye gelmiş oluyor tatil için. İstanbul dillerinden düşmüyor açıkçası.

Önceden de yazdığım gibi, çok kıymetli bir arkadaşım var burada ve Türkiye'de arkadaşlarımdan görmediğim yardımı, desteği görüyorum kendisinden, sağolsun.

Ben açıkçası buranın insanından çok memnunum.

• quote:

quote:

Hocam bütün masraflarınız dahil 1 yılda ne kadar para harcıyorsunuz. Okul ücretleri filan da dahil.

Okul ücretini ve yurdu ödemiyorum. Bursluyum, birkaç kere belirtmiştim. Aylık da diğer giderlere herhalde £300 ödüyorum.

Peki bursunuzu nasil aldiniz acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Tatsumi Senpai

quote:

quote:

Peki bursunuzu nasil aldiniz acaba

Niyet mektubu tarzında bir şey yazıyorsunuz bu bursu neden istiyorsunuz, neden ihtiyacınız var gibi. Hocalarınızdan referans isteyebiliyorlar. Onun dışında onur belgeleri vs. bunları da eklerseniz sizin yararınıza.

• Special Moment S kullanıcısına yanıt
    Hocam, yemek işi nasıl oluyor?Demek istediğim çoğu ürünlerinde domuz olmasa da katıkları olabiliyor, ya da dışarıda helal olan, yani bu konuda onaylanmış restoranlar bulmak kolay oluyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pi sayisi

Hocam, yemek işi nasıl oluyor?Demek istediğim çoğu ürünlerinde domuz olmasa da katıkları olabiliyor, ya da dışarıda helal olan, yani bu konuda onaylanmış restoranlar bulmak kolay oluyor mu?

Helal restorant bulmak zor açıkçası. Helal kesime odaklıysanız tavukta mesela; o da zor.
  • İrlanda hakkında bılgın varsa verbılır mısın ?
    Dublın tabı kı
    Dil okulu ıcın dusunuyorum amerıka olmazsa .ingiltere vızesı zorlayacak cunku .

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyoruk

İrlanda hakkında bılgın varsa verbılır mısın ?
    Dublın tabı kı
    Dil okulu ıcın dusunuyorum amerıka olmazsa .ingiltere vızesı zorlayacak cunku .

Maalesef bilgim yok. Sadece bir arkadaşım gidip geldiğinden bahsetmişti arkadaşları orada diye. Sıkıcı bir yer olduğunu söyledi.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.