Şimdi Ara

İngiltere'deyim Sorularınız Varsa (Yüksek Lisans)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
239
Cevap
21
Favori
5.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bundan bir yıl önce buna benzer bir konu açmıştım belki merak eden arkadaşlara ülke, eğitim, yaşantı, yemek, kültür vs. hakkında yardım edebilirim diye. Onu buradan bulabilirsiniz.

O zaman yüksek lisans adına dil eğitimi için oradaydım, bu sefer de yüksek lisans eğitimi için buradayım.

Yine yaşantı olur, kültür olur, yemek olur, okul olur; merak eden arkadaşlara yardımcı olmak isterim.

Ufak bir dipnot olarak, okuduğum okulu/şehri söylemek tercihim değil; ama geçen sene ve bu sene toplamında birçok şehirde bulunduğumu söyleyebilirim.

Sorunuz varsa beklerim.

• ingiltere pasaportum var hiç merak edipte gitmedim(ufakken götürmüşlerdi o kadar)giden akrabalar sokak ağzının ço kötü olduğunu ayrıca çok pakistanlı olduğunu söylüyorlar doğru mu?(ırkçılık yapmıyorum merak ettim)

not:pasaportu kıbrıs vatandaşı olduğum için alabildim burada çoğu kişinin var o kadar sıra dışı birşey değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. 3D Waffle

ingiltere pasaportum var hiç merak edipte gitmedim(ufakken götürmüşlerdi o kadar)giden akrabalar sokak ağzının ço kötü olduğunu ayrıca çok pakistanlı olduğunu söylüyorlar doğru mu?(ırkçılık yapmıyorum merak ettim)

not:pasaportu kıbrıs vatandaşı olduğum için alabildim burada çoğu kişinin var o kadar sıra dışı birşey değil

Sokak ağzı bence her yerde olduğu gibi. Türkiye'de ailemle dışarıdayken de küfür duymuşluğum, yüzümün kızarmışlığı oluyor. Bir kıyaslama yapacak kadar ekstrem bir şey görmedim açıkçası.

Bir tek ırk değil de çok kozmopolit bir ülke; onu söyleyebilirim zira sokaktaki insanların İngiliz olmadığını anlayabiliyorsun; fakat gerçekten nereli olduğunu pek kestiremediğin oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Special Moment -- 22 Eylül 2015; 18:16:25 >

• İngiltere ekonomosi ordusu batmış gitmiş kurtul o ülkeden Türkiye miz eski güçlü günlerine geliyor türkiye ye gel huzurlu ve güzel bi hayatın olsun napıcan orda soluk havalarda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Awendel

İngiltere ekonomosi ordusu batmış gitmiş kurtul o ülkeden Türkiye miz eski güçlü günlerine geliyor türkiye ye gel huzurlu ve güzel bi hayatın olsun napıcan orda soluk havalarda

Bu tarz polemik oluşturacak yorumlardan ve yazılardan kaçınıyorum, sizi de ona davet ediyorum.
  • Hocam ingilizce seviyeniz nedir? Ve nasıl gelştirdiniz? Yüksek lisansı ne üzerine yapıyorsunuz? Bizim gibi ingilizce canavarlarına neler öneriyorsunuz. Ben anlasamda anlamasamda bir şeyler okuyup kendi kendime konuşuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Special Moment

quote:

İngiltere ekonomosi ordusu batmış gitmiş kurtul o ülkeden Türkiye miz eski güçlü günlerine geliyor türkiye ye gel huzurlu ve güzel bi hayatın olsun napıcan orda soluk havalarda

Bu tarz polemik oluşturacak yorumlardan ve yazılardan kaçınıyorum, sizi de ona davet ediyorum.

Pardon hocam şakasına dedim. Bişey sorcam toefl e girdiniz mi ? Ben speaking ten felan çok korkuyorum bilsem bile utanırım , batırırım sınavı heralde konuşamam.

Bir de ingiltere çok böcek örümcek vs varmı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Milan Kundera

Hocam ingilizce seviyeniz nedir? Ve nasıl gelştirdiniz? Yüksek lisansı ne üzerine yapıyorsunuz? Bizim gibi ingilizce canavarlarına neler öneriyorsunuz. Ben anlasamda anlamasamda bir şeyler okuyup kendi kendime konuşuyorum

İngilizce seviyem advanced olması lazım, öyle tahmin ediyorum. Kendi çabamla geliştirdim açıkçası. Tabii okulun da yardımı oldu; ama aynı okuldan mezun olan arkadaşlarımla dil seviyem pek tabii aynı değil. Öneri olarak nerede İngilizce bir şey varsa okumaya, dinlemeye vs. çalışın, hayatınızın içinde olsun hep diyebilirim. Çabalarınız pek tabii meyvesini verecektir.

• quote:

quote:

quote:

Pardon hocam şakasına dedim. Bişey sorcam toefl e girdiniz mi ? Ben speaking ten felan çok korkuyorum bilsem bile utanırım , batırırım sınavı heralde konuşamam.

Bir de ingiltere çok böcek örümcek vs varmı

Hocam klavye diliyle olunca kim ciddi kim değil anlaşılmıyor takdir edersin ki...

Toefl'a girdim; ama üniversitede hazırlık okurken girmiştim ve official değildi açıkçası. İngiltere'de eğitim için bildiğim kadarıyla Toefl da kabul görüyor; ama IELTS daha ön planda. IELTS'e girdim.

Speaking en düşük beklediğim bölümdü sınavın; ama 9 üzerinden 8 aldım. Biraz da kendinize güvenmeniz gerekiyor sınav esnasında. Heyecan olmaması en önemli etken.

Yani öyle odamda falan gördüğüm olmadı. Birkaç tane etrafta vs. gördüm. Okulda hafiften büyük bir örümcek gördüm; ama mesela geçen sene geldiğimde de hiç görmemiştim. O yüzden çok diyemeyiz bence.

• quote:

quote:

Hocam ingilizce seviyeniz nedir? Ve nasıl gelştirdiniz? Yüksek lisansı ne üzerine yapıyorsunuz? Bizim gibi ingilizce canavarlarına neler öneriyorsunuz. Ben anlasamda anlamasamda bir şeyler okuyup kendi kendime konuşuyorum

İngilizce seviyem advanced olması lazım, öyle tahmin ediyorum. Kendi çabamla geliştirdim açıkçası. Tabii okulun da yardımı oldu; ama aynı okuldan mezun olan arkadaşlarımla dil seviyem pek tabii aynı değil. Öneri olarak nerede İngilizce bir şey varsa okumaya, dinlemeye vs. çalışın, hayatınızın içinde olsun hep diyebilirim. Çabalarınız pek tabii meyvesini verecektir.

Teşekkürler. İngilziceyi hayatıma yavaş yavaş sokmaya başladım. Çabalarımın faydasını da görmeye başladım :)

• quote:

quote:

quote:

Teşekkürler. İngilziceyi hayatıma yavaş yavaş sokmaya başladım. Çabalarımın faydasını da görmeye başladım :)

O zaman ne mutlu.

• Çok pahalı değil mi yaw

• Toplam ne kadara gittiniz ve okul vs. ücretleri nasıl?
  • Kardeş bulunduğun şehri okulu niye yazmıyosun ne alaka hani Türkiyede olsa ifşa olursun da orada yaşadığın yeri yazsan ifşa mı olacaksn ki?
  • Hangi bölümdesiniz,aylık masraflar ne kadar?

• ırkçıık var mı
  • Bu sene lise son sınıfım Boğaziçi veya koç gibi yetkin bir üniversitede işletme istiyorum öyle kısa bir heves değil bunun için 3 yıllık sayısalı ve okulumu değiştirdim bu yaz. En temel amacım bir şekilde kalıcı olarak yurt dışına çıkmak. Ve bu konuda da en çok istediğim ülke İngiltere.

Soruma gelirsek saydığım üniversitelerden mezun olduktan sonra ingilterede iş bulma şansım nedir, vatandaşlık olayları nasıl oluyor. İngilizce yaşıma göre iyi olduğunu düşünüyorum. Yeşil pasaportum var küçüklükten beri. Vize çalışma izni vs. bu konular hakkında genel anlatabilir misiniz biraz.

Son olarak dediğim gibi bu sene eşit ağırlığa geçtim saydığım bölümler için ama sayısaldan devam edip bilgisayar, inşaat, endüstri vb. mühendisi veya mimar gibi temel bi meslek olsam daha mı rahat olurdu yurtdışı çıkma şansım?

Çok tereddütteyim bu konularda günlerdir sayfalarca yazı okuyorum internette yardımcı olursan çok sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şeyh-i Ekber İBN-İ ARABİ

Çok pahalı değil mi yaw

Pahalı maalesef; ama yüksek ortalamadan ötürü burs kazandım açıkçası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheYips

Kardeş bulunduğun şehri okulu niye yazmıyosun ne alaka hani Türkiyede olsa ifşa olursun da orada yaşadığın yeri yazsan ifşa mı olacaksn ki?

Ben kimi arkadaşlarımızın aklında buraya gelmek, burada okumak vs. varsa yardımcı olayım diye bu konuyu açtım. Önceden de yazdığım gibi birçok şehirde çokça zaman geçirdiğimden az çok şehirler hakkında bilgi sahibiyim. Maksadım yardımcı olmak, okuduğum okulun bilinmesi insanlara bir fayda sağlamayacak.

Bu benim tercihim, saygı duyulmasını rica ediyorum. Teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Special Moment -- 22 Eylül 2015; 20:39:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uçan Patates

Hangi bölümdesiniz,aylık masraflar ne kadar?

İş & endüstriyel psikoloji yüksek lisansı yapıyorum.

Aylık masraflar şehirden şehre değişiyor pek tabii. Okul/rezidans dışında aylık £300-400 olmalı kendim için.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.