Şimdi Ara

İngiltere'deyim Sorularınız Varsa (Yüksek Lisans) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
21
Favori
5.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oguzzkagann

Öncelikle iyi günler.Biraz fazla soracağım umarım sıkmam sizi.

1-Hangi bölümden mezunsunuz ve yüksek lisans yapıyorsunuz?
    2-Senelik ne kadar ücret oluyor şahsi harcamalarınız dahil olmadan?
    3-Vatandaşlık vs alırken yükseklisans kolaylık sağlıyor mu?

İyi günler. Yok tabii ki sorabilirsiniz.

1- Psikoloji bölümünden mezunum Business Psychology bölümünü okuyorum.

2- Okuldan okula değişiyor, istediğiniz okulun bilgilerine bakabilirsiniz merak ettiğiniz varsa.

3- Hiç zannetmiyorum, çünkü o kadar çok insan var ki yüksek lisans yapan.

• quote:

Orijinalden alıntı: kapısızköylü

1)Nasıl burs aldınız?
    2)Yüksek lisans başvurularına ne zaman başladınız?
    3)Okula para vermiyorsunuz.Okul haricindeki giderlerin karşılığı Türk parasıyla ne kadar?
    4)Yurtdışında yüksek lisans yapmak için ne yapmak gerekiyor?Hangi sınavlara girmek gerekiyor?
    5)Nerede konaklıyorsunuz?Konaklama giderleriniz ne kadar?
    6)Yabancı bir öğrencinin part-time çalışması mümkün mü?
    Genç öğrenciler için soruları cevaplarsanız sevinirim.

1- Ortalamanızla birlikte sizden bir niyet mektubu tarzı bir şey yazmanızı istiyorlar. Buna hocalarınızdan alacağınız referanslar da dahil. Girdiğiniz yarışmalar, kazandığınız belgeler vs. hepsini koyabilirsiniz. Bunlara göre seçiliyorsunuz.

2- Başvurulara son senemi okumaya başladığımda başladım. İlk dönem bitmeden neredeyse her okuldan cevap almıştım, iyi oldu çünkü düşünecek çok vaktim oldu okullar hakkında.

3- Aylık 300 Pound yani 1,300 lira civarı diye düşünüyorum tabii ki lükse kaçmadan.

4- İngiltere için sınav adına sizden istenen IELTS dil sınavı. Onun dışında kimi bölümlerde istenen yeterlilik sınavları vs. var; ama onlardan haberdar değilim.

5- Yurtta konaklıyorum, onu da okul ödüyor; ama aylık 300 pound olması lazım. Yurt derken de herkesin kendi odası ve içinde banyosu var. Mutfak paylaşımlı 5 kişiyle.

6- Yabancı bir yüksek lisans öğrencisinin çalışması mümkün, vizesi buna izin veriyor. Tam olarak kaç saat olduğundan emin değilim; ama mümkün.

• quote:

Orijinalden alıntı: Special Moment

quote:

Orijinalden alıntı: kapısızköylü

1)Nasıl burs aldınız?
    2)Yüksek lisans başvurularına ne zaman başladınız?
    3)Okula para vermiyorsunuz.Okul haricindeki giderlerin karşılığı Türk parasıyla ne kadar?
    4)Yurtdışında yüksek lisans yapmak için ne yapmak gerekiyor?Hangi sınavlara girmek gerekiyor?
    5)Nerede konaklıyorsunuz?Konaklama giderleriniz ne kadar?
    6)Yabancı bir öğrencinin part-time çalışması mümkün mü?
    Genç öğrenciler için soruları cevaplarsanız sevinirim.

1- Ortalamanızla birlikte sizden bir niyet mektubu tarzı bir şey yazmanızı istiyorlar. Buna hocalarınızdan alacağınız referanslar da dahil. Girdiğiniz yarışmalar, kazandığınız belgeler vs. hepsini koyabilirsiniz. Bunlara göre seçiliyorsunuz.

2- Başvurulara son senemi okumaya başladığımda başladım. İlk dönem bitmeden neredeyse her okuldan cevap almıştım, iyi oldu çünkü düşünecek çok vaktim oldu okullar hakkında.

3- Aylık 300 Pound yani 1,300 lira civarı diye düşünüyorum tabii ki lükse kaçmadan.

4- İngiltere için sınav adına sizden istenen IELTS dil sınavı. Onun dışında kimi bölümlerde istenen yeterlilik sınavları vs. var; ama onlardan haberdar değilim.

5- Yurtta konaklıyorum, onu da okul ödüyor; ama aylık 300 pound olması lazım. Yurt derken de herkesin kendi odası ve içinde banyosu var. Mutfak paylaşımlı 5 kişiyle.

6- Yabancı bir yüksek lisans öğrencisinin çalışması mümkün, vizesi buna izin veriyor. Tam olarak kaç saat olduğundan emin değilim; ama mümkün.

İngiltereyi hacklemişler bir sorsana ordakilere?

http://www.horsesupplementsonline.co.uk/

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Futbol ile aran iyiyse. Hiçbir futbol maçına gittin mi? Gittiysen bizim ülkede yapılan maçlardan belirli farkları yazar mısın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: simos35

Futbol ile aran iyiyse. Hiçbir futbol maçına gittin mi? Gittiysen bizim ülkede yapılan maçlardan belirli farkları yazar mısın?

Maalesef futbolla hiç alakam yok. Büyük kayıp bence İngiltere'de olup gitmemek; ama hiç ilgimi çekmiyor.
  • Aylik minimum kaç dolar gidiyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: dhfade

Aylik minimum kaç dolar gidiyor?

Onu yazmıştım aslında; ama dolar değil buradaki para birimi, Sterlin. 300 civarı.
  • İngiltere'yi heklemişiz, buna ne diyorsun?

Komple ülkeyi mi hekledik bilmiyorum ama.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zuko

İngiltere'yi heklemişiz, buna ne diyorsun?

Pek ilgilenmiyorum, neden yapmışlar acaba?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Zuko

İngiltere'yi heklemişiz, buna ne diyorsun?

Pek ilgilenmiyorum, neden yapmışlar acaba?

Hiçbir fikrim yok.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=110890362

Edit: Çin'i de heklemişiz.

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=110890362

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zuko -- 11 Ekim 2015; 1:56:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Onu yazmıştım aslında; ama dolar değil buradaki para birimi, Sterlin. 300 civarı.

Ne kadar süre kalacaksın? Dil egitimi için diyorsunuz ya,o nasıl oluyor,kursa mı gidiyosun?

Türkiye de türkçe kursu görmek gibi.

• Special Moment S kullanıcısına yanıt
    Tabi ki herkesin hobisi ilgi alanı farklıdır.
    Eğer sizin için sıkıntı olmayacaksa hiç Liverpool şehrine gittiniz mi? Gittiyseniz orasıyla ilgili yorumlarınızı alabilir miyim?
  • quote:

quote:

quote:

Ne kadar süre kalacaksın? Dil egitimi için diyorsunuz ya,o nasıl oluyor,kursa mı gidiyosun?

Türkiye de türkçe kursu görmek gibi.

Yüksek lisans için buradayım. Dil eğitimi değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Special Moment -- 11 Ekim 2015; 1:57:01 >
  • quote:

Merhabalar,

Bundan bir yıl önce buna benzer bir konu açmıştım belki merak eden arkadaşlara ülke, eğitim, yaşantı, yemek, kültür vs. hakkında yardım edebilirim diye. Onu buradan bulabilirsiniz.

O zaman yüksek lisans adına dil eğitimi için oradaydım, bu sefer de yüksek lisans eğitimi için buradayım.

Yine yaşantı olur, kültür olur, yemek olur, okul olur; merak eden arkadaşlara yardımcı olmak isterim.

Ufak bir dipnot olarak, okuduğum okulu/şehri söylemek tercihim değil; ama geçen sene ve bu sene toplamında birçok şehirde bulunduğumu söyleyebilirim.

Sorunuz varsa beklerim.

Hocam soruldu mu bilmiyorum yıllık olarak ne kadar ücret ödüyorsunuz sadece okula ?

• quote:

Orijinalden alıntı: simos35

Tabi ki herkesin hobisi ilgi alanı farklıdır.
    Eğer sizin için sıkıntı olmayacaksa hiç Liverpool şehrine gittiniz mi? Gittiyseniz orasıyla ilgili yorumlarınızı alabilir miyim?

Gitmedim açıkçası; ama giden arkadaşım oldu. Çok beğenmişti. Kimi kozmopolit şehirlere nazaran her yerde İngiliz olduğunu ve doğasını çok beğendiğini söylemişti.

Kısmet olursa ben de görmek istiyorum, bakalım.
  • Bende londradayım IELTS'ten 5-5.5 almak için dil okulundayım inşallah yaparım tavsiyeniz var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: Rog.

quote:

Merhabalar,

Bundan bir yıl önce buna benzer bir konu açmıştım belki merak eden arkadaşlara ülke, eğitim, yaşantı, yemek, kültür vs. hakkında yardım edebilirim diye. Onu buradan bulabilirsiniz.

O zaman yüksek lisans adına dil eğitimi için oradaydım, bu sefer de yüksek lisans eğitimi için buradayım.

Yine yaşantı olur, kültür olur, yemek olur, okul olur; merak eden arkadaşlara yardımcı olmak isterim.

Ufak bir dipnot olarak, okuduğum okulu/şehri söylemek tercihim değil; ama geçen sene ve bu sene toplamında birçok şehirde bulunduğumu söyleyebilirim.

Sorunuz varsa beklerim.

Hocam soruldu mu bilmiyorum yıllık olarak ne kadar ücret ödüyorsunuz sadece okula ?

Bursluyum. Ama okul ücretlerini merak ediyorsanız her okul için değişiyor; o yüzden fiks bir sayı yok maalesef.

• quote:

Orijinalden alıntı: YoungScientist

Bende londradayım IELTS'ten 5-5.5 almak için dil okulundayım inşallah yaparım tavsiyeniz var mı

5-5.5 çok fazla bir şey değil. Bence düzenli çalışmayla halledebilirsiniz. Eksik yönünüze odaklanın sadece. Ben geçen yıl da İngiltere'deydim, bu sefer IELTS için. Dönüşümde de biraz zaman aldı sınava kaydolmam vs. Tazelemek adına birkaç deneme çözmüştüm. Sürekli güncel kalmalısınız ve kendi tekniklerinizin olması lazım mesela reading, writing veya listening için. Ona göre de geliştirirsiniz tekniklerinizi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Rog.

quote:

Merhabalar,

Sorunuz varsa beklerim.

Bursluyum. Ama okul ücretlerini merak ediyorsanız her okul için değişiyor; o yüzden fiks bir sayı yok maalesef.

Siz hangi okuldasınız hocam? Bir de türkiyede hangi okuldan kaç ortalama ile mezun oldunuz acaba? Eğer özelse pmden cevaplarsanız sevinirim. :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: YoungScientist

Bende londradayım IELTS'ten 5-5.5 almak için dil okulundayım inşallah yaparım tavsiyeniz var mı

5-5.5 çok fazla bir şey değil. Bence düzenli çalışmayla halledebilirsiniz. Eksik yönünüze odaklanın sadece. Ben geçen yıl da İngiltere'deydim, bu sefer IELTS için. Dönüşümde de biraz zaman aldı sınava kaydolmam vs. Tazelemek adına birkaç deneme çözmüştüm. Sürekli güncel kalmalısınız ve kendi tekniklerinizin olması lazım mesela reading, writing veya listening için. Ona göre de geliştirirsiniz tekniklerinizi.

Gelmeden istanbulda girdim r5 l4.5 w 4.5 s 3 geldi overall 4.5 gelmişti speakingde 4.5 olsa hazırlıga başlayacaktım

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.