Şimdi Ara

İngiltere'deyim Sorularınız Varsa (Yüksek Lisans) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
21
Favori
5.092
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Revv.0

ırkçıık var mı

Geçen sene de bu sene de öyle bir şey görmedim. Türk olduğum için kendimden örnek verecek olursak; ne zaman Türk olduğumu, İstanbul'dan olduğumu söylesem zaten sıcaklar daha bir sıcak davranıyorlar.
  • Üniversite yi nerde okudunuz oraya gitme sureciniz nasıldı ne kadar masraf çıktı ilk etapta(pm den de söyleyebilirsiniz)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mutlik48

Bu sene lise son sınıfım Boğaziçi veya koç gibi yetkin bir üniversitede işletme istiyorum öyle kısa bir heves değil bunun için 3 yıllık sayısalı ve okulumu değiştirdim bu yaz. En temel amacım bir şekilde kalıcı olarak yurt dışına çıkmak. Ve bu konuda da en çok istediğim ülke İngiltere.

Soruma gelirsek saydığım üniversitelerden mezun olduktan sonra ingilterede iş bulma şansım nedir, vatandaşlık olayları nasıl oluyor. İngilizce yaşıma göre iyi olduğunu düşünüyorum. Yeşil pasaportum var küçüklükten beri. Vize çalışma izni vs. bu konular hakkında genel anlatabilir misiniz biraz.

Son olarak dediğim gibi bu sene eşit ağırlığa geçtim saydığım bölümler için ama sayısaldan devam edip bilgisayar, inşaat, endüstri vb. mühendisi veya mimar gibi temel bi meslek olsam daha mı rahat olurdu yurtdışı çıkma şansım?

Çok tereddütteyim bu konularda günlerdir sayfalarca yazı okuyorum internette yardımcı olursan çok sevinirim.

Açıkçası yurtdışında çalışma vs. o konulara henüz hakim değilim. Pek tabii hakim olacağım çünkü benim de gönlümden geçen bu. Haliyle hocalarım beni ne şekilde yönlendirecek, henüz bilgim yok.

Kendini geliştirmenle alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum, aynı zamanda yerleşmenin ve bir iş bulmanın zor olduğunu da düşünüyorum.

Yeşil pasaport İngiltere'de geçmiyor maalesef, onu belirteyim. Vizeye başvurmak zorundasın her halükarda.

Onun dışında internette araştırmanı öneririm hangi meslekler burada daha popüler vs. diye eğer niyetin bu yöndeyse. Tabii bir de o alana yatkın olman lazım ki yetkinlik ve tecrübe burada çok ama çok önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: Henry Cavill

Üniversite yi nerde okudunuz oraya gitme sureciniz nasıldı ne kadar masraf çıktı ilk etapta(pm den de söyleyebilirsiniz)

Bahçeşehir'de okudum. Süreç açıkçası uzun bir süreç ne yalan söyleyeyim. Hocalarınızla aranızın iyi olması lazım ki iki referans mektubu alacaksınız. Onunla birlikte niyet mektubu yazıyorsunuz. Dil sınavı da var pek tabii.

Eylülde 4. sınıfa başlamıştım ve o zaman okullara başvurmaya başladım, öyle söyleyeyim.

Masraf olarak da okulsa kastettiğiniz, her okulun ücreti pek tabii değişkenlik gösteriyor; spesifik okul varsa istediğiniz, websitesinden bir bakın isterseniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Special Moment

quote:

Orijinalden alıntı: TheYips

Kardeş bulunduğun şehri okulu niye yazmıyosun ne alaka hani Türkiyede olsa ifşa olursun da orada yaşadığın yeri yazsan ifşa mı olacaksn ki?

Ben kimi arkadaşlarımızın aklında buraya gelmek, burada okumak vs. varsa yardımcı olayım diye bu konuyu açtım. Önceden de yazdığım gibi birçok şehirde çokça zaman geçirdiğimden az çok şehirler hakkında bilgi sahibiyim. Maksadım yardımcı olmak, okuduğum okulun bilinmesi insanlara bir fayda sağlamayacak.

Bu benim tercihim, saygı duyulmasını rica ediyorum. Teşekkür ederim.

Nasıl para yetiştiriyorsun 5 TL 1 sterlin neredeyse

• quote:

quote:

quote:

Kardeş bulunduğun şehri okulu niye yazmıyosun ne alaka hani Türkiyede olsa ifşa olursun da orada yaşadığın yeri yazsan ifşa mı olacaksn ki?

Ben kimi arkadaşlarımızın aklında buraya gelmek, burada okumak vs. varsa yardımcı olayım diye bu konuyu açtım. Önceden de yazdığım gibi birçok şehirde çokça zaman geçirdiğimden az çok şehirler hakkında bilgi sahibiyim. Maksadım yardımcı olmak, okuduğum okulun bilinmesi insanlara bir fayda sağlamayacak.

Uygun marketler, hizmetler (tren, otobüs) vs. çokça bulabiliyorsunuz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Gece hayatı çok iyiymiş ama sanırım senin o işlerde elin ayağın yok

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gece hayatı çok iyiymiş ama sanırım senin o işlerde elin ayağın yok

Fırsat buldukça gidiyorum, evet gece hayatı güzel.

• Special Moment S kullanıcısına yanıt
    İngilizleri gelenekçi,pinti diye biliyorum ,senin gözlemlerin nedir?

• quote:

Orijinalden alıntı: luna167

İngilizleri gelenekçi,pinti diye biliyorum ,senin gözlemlerin nedir?

Gelenekçi olduklarını ben de düşünüyorum; ama pinti olduklarına katılmıyorum açıkçası. Geçen seneden tanıştığım benim için yeri ayrı olan bir İngiliz arkadaşım var, bu sene okul başlamadan 4-5 gün önceye bilet alıp yanına gidip kaldım ve çok güzel ağırlandım. Kişiden kişiye değişiyor da olabilir; ama genel gözlemlerime dayanarak söyleyebilirim ki evet bence de gelenekçiler ve açıkçası hoşuma gidiyor kültürlerine bağlılıkları, yaşam tarzlarındaki kurallar vs.
  • Çevrende çok fazla İngiliz olmayan var.Bu seni nasıl etkiliyor?

• quote:

Çevrende çok fazla İngiliz olmayan var.Bu seni nasıl etkiliyor?

Aslında yerine göre değişiyor diyebilirim. Çok kalabalık şehirlerde şansına biraz da; ama görece ufak bir şehirde genelde İngilizler oluyor ve ben açıkçası sürekli iletişime geçmeye çalışıyorum kendileriyle ki speaking olarak taze kalabileyim.
  • Burs nasil alinir biraz ondan bahsedebilirmisin? Birde burs harçlık da veriyormu?

• quote:

Orijinalden alıntı: MüminKardeş

Burs nasil alinir biraz ondan bahsedebilirmisin? Birde burs harçlık da veriyormu?

İki türlü burs olabiliyor, tabii okula bağlı. Otomatik burs olabiliyor, mesela ortalamanız kendi düzenledikleri barajdan yüksekse diyelim. Çok fazla olmasa da okul eğitim ücretinden düşüyorlar.

Diğeri ise senin internet üzerinden bizzat başvurduğun bir burs. Bursu neden istediğini anlattığın bir yazı, bazen bir hocandan referans isteyebiliyorlar, artı olarak kazandığın dereceler, onur belgeleri falan; bunlar da bir artı olabiliyor. Bu burs tarzı da aynı şekilde eğitim ücretinden düşüyor, bu genelde diğerine göre daha fazla oluyor.

Burs sistemi harçlıktan ziyade eğitim ücretini düşürme amaçlı.
  • Türkiye ile İngiltere yi,Türklerle ,İngilizleri kıyaslarmısın?Biraz uzun cevap yazabilirsin ama ,kusura bakma.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Merhabalar,

Bundan bir yıl önce buna benzer bir konu açmıştım belki merak eden arkadaşlara ülke, eğitim, yaşantı, yemek, kültür vs. hakkında yardım edebilirim diye. Onu buradan bulabilirsiniz.

O zaman yüksek lisans adına dil eğitimi için oradaydım, bu sefer de yüksek lisans eğitimi için buradayım.

Yine yaşantı olur, kültür olur, yemek olur, okul olur; merak eden arkadaşlara yardımcı olmak isterim.

Ufak bir dipnot olarak, okuduğum okulu/şehri söylemek tercihim değil; ama geçen sene ve bu sene toplamında birçok şehirde bulunduğumu söyleyebilirim.

Sorunuz varsa beklerim.

Soruldu mu bilmiyorum. Hangi alanda yüksek lisans yapıyorsunuz?

• quote:

Türkiye ile İngiltere yi,Türklerle ,İngilizleri kıyaslarmısın?Biraz uzun cevap yazabilirsin ama ,kusura bakma.

Ülke çok farklı. Mimari, yaşam tarzı, yemekler, havası vs. Yani bambaşka bir dünyaya geliyorsunuz açıkçası. O bakımdan sürekli şaşıracağınız şeyler çıkıyor karşınıza.

İnsanı olarak açıkçası dilden ötürü belki birazcık yabancılık çekilebilinir. Onun dışında halk gayet sıcakkanlı ve yardımsever.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çinggis Han

quote:

Merhabalar,

Bundan bir yıl önce buna benzer bir konu açmıştım belki merak eden arkadaşlara ülke, eğitim, yaşantı, yemek, kültür vs. hakkında yardım edebilirim diye. Onu buradan bulabilirsiniz.

O zaman yüksek lisans adına dil eğitimi için oradaydım, bu sefer de yüksek lisans eğitimi için buradayım.

Yine yaşantı olur, kültür olur, yemek olur, okul olur; merak eden arkadaşlara yardımcı olmak isterim.

Ufak bir dipnot olarak, okuduğum okulu/şehri söylemek tercihim değil; ama geçen sene ve bu sene toplamında birçok şehirde bulunduğumu söyleyebilirim.

Sorunuz varsa beklerim.

Endüstriyel & iş psikolojisi.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Çinggis Han

quote:

Merhabalar,

Sorunuz varsa beklerim.

Endüstriyel & iş psikolojisi.

Anladım. Başarılar dilerim.

• Çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.