Şimdi Ara

İngiltere'deyim Sorularınız Varsa (Yüksek Lisans) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
21
Favori
5.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geldiğimden beri aslında 5 ay oldu ve bu konu aklıma gelince güncellemek istedim belki sorusu, hakkında merak ettiği olan arkadaşlar vardır diye.
  • merhaba türkiyede hukuk okuyup bitirdikten sonra ingilterede avukat olarak çalışmam için ne yapmam gerek ? ayriyetten kırmızı pasaport ve bulgar vatandaşlığım var ingiltereden vatandaşlık almamı kolaylaştırır mı yada orada yaşayıp çalışmamı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sincapla69

merhaba türkiyede hukuk okuyup bitirdikten sonra ingilterede avukat olarak çalışmam için ne yapmam gerek ? ayriyetten kırmızı pasaport ve bulgar vatandaşlığım var ingiltereden vatandaşlık almamı kolaylaştırır mı yada orada yaşayıp çalışmamı ?

Avukatlık hakkında bilgim yok maalesef psikoloji alanım ve Psikolog olduğumdan. Türkiye'de ne yapmak gerekiyorsa herhalde aynıdır diye düşünüyorum; ama bir de şunu düşünmek lazım her ülkenin hukuk sistemi, öğretilenler farklı. Size burda bir denklik var mı onu bilmek lazım.

Bulgar vatandaşlığı Avrupa Birliği vatandaşlığı olmuyor muydu? AB üyeleri burada kolayca kalabiliyorlar diye biliyorum; ama ayrıyetten bir vatandaşlık için bilgim yok.
  • oxford street central londra da şekerci dükkanı var ordan rica etsem bir büyük kutu twinkies alırmısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Special Moment

quote:

merhaba türkiyede hukuk okuyup bitirdikten sonra ingilterede avukat olarak çalışmam için ne yapmam gerek ? ayriyetten kırmızı pasaport ve bulgar vatandaşlığım var ingiltereden vatandaşlık almamı kolaylaştırır mı yada orada yaşayıp çalışmamı ?

Avukatlık hakkında bilgim yok maalesef psikoloji alanım ve Psikolog olduğumdan. Türkiye'de ne yapmak gerekiyorsa herhalde aynıdır diye düşünüyorum; ama bir de şunu düşünmek lazım her ülkenin hukuk sistemi, öğretilenler farklı. Size burda bir denklik var mı onu bilmek lazım.

Bulgar vatandaşlığı Avrupa Birliği vatandaşlığı olmuyor muydu? AB üyeleri burada kolayca kalabiliyorlar diye biliyorum; ama ayrıyetten bir vatandaşlık için bilgim yok.

hocam peki psikoloji için klinik psikoloji üzerine yüksek lisans yapıp ingilterede çalışma imkanımız var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: WESTEN

oxford street central londra da şekerci dükkanı var ordan rica etsem bir büyük kutu twinkies alırmısın ?

Hocam ben bu tür isteklere girersem, altından kalkamam. Kusura bakma lütfen.
  • quote:

quote:

quote:

hocam peki psikoloji için klinik psikoloji üzerine yüksek lisans yapıp ingilterede çalışma imkanımız var mı ?

Burda çalışmak için en önemli görülen şey deneyim, deneyiminiz varsa ve kendinizi kanıtlayabiliyorsanız neden olmasın. Belki burada yüksek lisansı yapmak daha sağlıklı olacaktır, çünkü bildiğim kadarıyla eğitim süresince zorunlu stajları oluyor NHS'de çalışıyorlar genelde diye biliyorum. Tabii bir de klinik diyorsunuz, İngilizce'yi su gibi konuşmanız lazım diye düşünüyorum.

• Tüm konuyu detaylıca okumadım belki cevaplanmıştır ama kaç gno ile başvurdun ve %100 burslu mu okuyorsun? Ordan ayrıca herhangi bir vakıftan burs alıyor musun ya da okul ekstradan aylık burs veriyor mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WESTEN

oxford street central londra da şekerci dükkanı var ordan rica etsem bir büyük kutu twinkies alırmısın ?

Hocam ben bu tür isteklere girersem, altından kalkamam. Kusura bakma lütfen.

geçersen o caddeden dükkan ismi thorntons çikolatacı ürün fiyatı + getirme ücreti falan sorun değil hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: mX-L4S3R

Tüm konuyu detaylıca okumadım belki cevaplanmıştır ama kaç gno ile başvurdun ve %100 burslu mu okuyorsun? Ordan ayrıca herhangi bir vakıftan burs alıyor musun ya da okul ekstradan aylık burs veriyor mu?

%100 burslu okuyorum evet, GPA 3.70'di. Okul herhangi bir burs vermiyor artı olarak; ama tek ortalamaya da değil, ayrıca burs için başvururken yazdıklarınıza da bakılıyor.
  • En sevdigin Ingiliz tatlisi ve en sevdigin ingiliz yemegi ne? (olsada christmas pudding in ustune sicak custard dokup yermiydin )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ThisisaNightmare -- 11 Ocak 2016; 1:53:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThisisaNightmare

En sevdigin Ingiliz tatlisi ve en sevdigin ingiliz yemegi ne? (olsada christmas pudding in ustune sicak custard dokup yermiydin )

Kıyaslayacak kadar tatlılarını denemedim; ama Christmas pudding'leri güzel gerçekten. Yemek olarak da klasik olur belki mesela Fish & Chips güzel. Ayrıca Toad in the Hole, Yorkshire Pudding yemekleri de güzel. Yemek içine girer mi bilmiyorum; ama geleneksel kahvaltılarını da seviyorum.

Burda aslında çok fazla mutfak var her ülkeden insan olunca. Haliyle çok farklı mutfakları deneyebiliyorsunuz ülkenin kendi mutfağı dışında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Special Moment -- 10 Ocak 2016; 17:58:32 >

• quote:

quote:

En sevdigin Ingiliz tatlisi ve en sevdigin ingiliz yemegi ne? (olsada christmas pudding in ustune sicak custard dokup yermiydin )

Kıyaslayacak kadar tatlılarını denemedim; ama Christmas pudding'leri güzel gerçekten. Yemek olarak da klasik olur belki mesela Fish & Chips güzel. Ayrıca Toad in the Hole, Yorkshire Pudding yemekleri de güzel. Yemek içine girer mi bilmiyorum; ama geleneksel kahvaltılarını da seviyorum.

Burda aslında çok fazla mutfak var her ülkeden insan olunca. Haliyle çok farklı mutfakları deneyebiliyorsunuz ülkenin kendi mutfağı dışında.

Yapma ya, dalgasina demistim ben. Hic sevmiyorum Christmas pudding i, bildigin uzumlu keke kara rom dokmusler, acili-tatli bi tadi var. Bilmiyorum benim damak tadima uymadi.

• quote:

quote:

quote:

Yapma ya, dalgasina demistim ben. Hic sevmiyorum Christmas pudding i, bildigin uzumlu keke kara rom dokmusler, acili-tatli bi tadi var. Bilmiyorum benim damak tadima uymadi.

Bilmem ki ben sevdim aslında.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki ne bileyim ordaki yemekler asiri kremali gelmiyor mu? Yani roast beef yersen gravy dokuyorlar, baska bisey yiyosun bilmemne kremi geliyor. Baharatli yemekleri ozlemiyormusun (gerci baharatli yemek yapan yerde vardir orada da)?

Ne bileyim misal inegol kofteyi mi tercih edersin yoksa roast beefin ustune gravy mi?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Peki ne bileyim ordaki yemekler asiri kremali gelmiyor mu? Yani roast beef yersen gravy dokuyorlar, baska bisey yiyosun bilmemne kremi geliyor. Baharatli yemekleri ozlemiyormusun (gerci baharatli yemek yapan yerde vardir orada da)?

Ne bileyim misal inegol kofteyi mi tercih edersin yoksa roast beefin ustune gravy mi?

Çok soslu gelmiyor açıkçası. Ben bilemiyorum karakterimden ötürü mü, yeniliklere çok açığım. Yani farklı şeyler denemek için farklı farklı yerlere gidiyorum vs. hiç üşenmiyorum. Çünkü denemedim demek istemiyorum geriye dönüp baktığımda. Hoş deneyimler olduğu gibi hoş olmayanlar da oluyor mesela ekmeğin üzerine sürdükleri marmite gibi. Bir daha asla denemeyeceğim şeylerden.

Baharatlı dediğin gibi çok fazla var. Özellikle Hindistan yemeklerini sürekli tüketiyorum.

İnegöl köfte her zaman yenir; ama yeni şeyler, yeni tatlar keşfetmek çok cazip geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Special Moment -- 10 Ocak 2016; 18:13:24 >

• Hocam kısa ve net soracağım . Dışarıdan göründüğü gibi matah bir şey mi ? Temeli olan ve sosyal olan biri kaç ayda eğitim alacak seviyeye getirir ingilizcesini ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SabahEreksiyonu -- 10 Ocak 2016; 18:34:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SabahEreksiyonu

Hocam kısa ve net soracağım . Dışarıdan göründüğü gibi matah bir şey mi ? Temeli olan ve sosyal olan biri kaç ayda eğitim alacak seviyeye getirir ingilizcesini ?

Tabii ki. Üstelik yüksek lisansı bir senede bitirmeniz de bir artı. Burda eğitim için IELTS'ten sanırım 6.5 ve üstü almak gerekiyor. Eğer hakimseniz bu tarz puanlara, ona göre bir yorumda bulunabilirsiniz; çünkü tam anlamıyla seviyenizi bilmiyorum. O yüzden ne desem bilemedim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SabahEreksiyonu

Hocam kısa ve net soracağım . Dışarıdan göründüğü gibi matah bir şey mi ? Temeli olan ve sosyal olan biri kaç ayda eğitim alacak seviyeye getirir ingilizcesini ?

Tabii ki. Üstelik yüksek lisansı bir senede bitirmeniz de bir artı. Burda eğitim için IELTS'ten sanırım 6.5 ve üstü almak gerekiyor. Eğer hakimseniz bu tarz puanlara, ona göre bir yorumda bulunabilirsiniz; çünkü tam anlamıyla seviyenizi bilmiyorum. O yüzden ne desem bilemedim.

Hocam mesela bir insan elementary ve 6.5 e çıkarmak istiyor. Sosyal çalışkan gayretli . Bu kıstaslara göre süre olarak cevabınız nedir ?

• Mahsuru yoksa Türkiye'de hangi üniversiteden mezun olduğunu öğrenebilir miyim? Hukuk okuyorum bende ileride Common Law Hukuk Sistemi üzerine ABD ya da İngiltere'de yüksek lisans planlıyorum. Tezimi Kamu Hukuku-Özel Hukuk ayrımının olmadığı ülkelerde yaşanan tıkanmalar üzerine hazırlayacağım. İngiltere'de Türklere olan bakış nasıl.. Bilirsin Avustralya-İngiltere aynı şeyin lacivertleri.. Geçtiğimiz haftalarda bir öğrenci Avustralya'da okumak için başvuru yapmış, Türkiye yüksek risk kategorisindeki ülkeler arasında yer aldığı için izin çıkmamış. İngiltere'de böyle bir şeye rastlama ihtimali var mı? Hangi şehirde sabit olarak yaşıyorsun, bir ailenin yanında mı kalıyorsun yoksa kirada veya yurtta mı kalıyorsun? İnsanlarla anlaşmak konusunda zorlandığın oluyor mu? Sonuçta Türk kültürüyle yetişmiş birisin, illaki kültürel bir şok yaşamış olabilirsin, bu seni ne derecede etkiledi? Son olarak İngilizceyle belli bir zamandan sonra mı haşır neşir olmaya başladın yoksa İngilizce hep hayatında mıydı? Eğer belli bir zamanda başladıysan hangi eğitim donemine denk geldi Lise-Universite? Cevaplarsan sevinirim, teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.