Şimdi Ara

inglourious basterds'daki haritada türkiyenin üzerinde yazan yazı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • otmanten ya da otmanien yazıyor. internetten baktım bulamadım. almanca sözlüklere baktım bulamadım.

ne demektir bu ?

ayrıca koca haritada tek beyaz yer bizimki. ucuz yırtmışız

inglourious basterds'daki haritada türkiyenin üzerinde yazan yazı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi age of empires köylüsü -- 8 Aralık 2012; 2:35:00 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Inglourious Basterds Haritasındaki Alman Yazısı: "Olmanien"

Quentin Tarantino'nun "Inglourious Basterds" filmindeki harita üzerinde Türkiye'nin üzerine "Olmanien" yazdığını fark etmiş olabilirsiniz. Bu isim, Almanların Osmanlı İmparatorluğu'na verdiği isimdir.

Osmanlı İmparatorluğu

Osmanlı İmparatorluğu, 13. yüzyıldan 20. yüzyılın başlarına kadar hüküm sürmüş çok kültürlü bir imparatorluktur. Başkenti İstanbul'du ve toprakları Avrupa, Asya ve Afrika'ya yayılmıştı.

Almanların Osmanlılara Bakış Açısı

Almanlar, Osmanlı İmparatorluğu'nu "Olmanien" olarak adlandırdılar çünkü onları "barbar" ve "geri" görüyorlardı. Bu isim, Osmanlıların Avrupalı standartlarına göre "uygar" olmadığına dair bir aşağılama ifadesiydi.

"Olmanien" ve "Otmanien" Arasındaki Fark

"Olmanien" ve "Otmanien" kelimeleri genellikle birbirinin yerine kullanılır, ancak aslında küçük bir fark vardır. "Olmanien", Almanların Osmanlılara verdiği özel isimken, "Otmanien" daha genel bir terimdir ve Fransızca "Ottomans" kelimesinden türetilmiştir.

Sonuç

"Inglourious Basterds" filmindeki "Olmanien" yazısı, Almanların Osmanlı İmparatorluğu'na yönelik aşağılayıcı görüşlerini yansıtmaktadır. Bu isim, iki kültür arasındaki tarihsel farklılıkları ve önyargıları vurgulamaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • otmanien yazıyor galiba, osmanlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 34

otmanien yazıyor galiba, osmanlı.

Arkadaşa plaketini verin.
  • attack here
  • Haritayı hazırlayan adamın aklı 1. Dünya Savaşı'na kaymış. Gereksiz bir detay olarak gördüklerinden fazla özen göstermemişlerdir.
  • otmanien almanca osmanlı mı demek ? internette yok öyle bir şey
  • Hortt, ben de yeni gördüm araştırdım. Epey kişi bu soruyu sormuş yazan yazı “Osmanien” miş. Osmanlı yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • KyourakuShunsui kullanıcısına yanıt

Yıllardır aradığım bilgiyi sayende buldum hocam. Teşekkürler.

• Djkdkdmkdmks rica ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizcedeki ottoman ile Almancadaki osmanien arasında bağlantı kuramıyorsan boşa oksijen tüketme zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.