Şimdi Ara

İninal kartın dolar kurunu fazla alması. Yardım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.050
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  İninal kartın dolar kurunu fazla alması. Yardım
    Tam 15 dolarlık alışveriş yaptım aliexpressten. Benden çektiği miktar bu. Dolar 3 tl olarak bile hesaplarsak 4.5 tl nereye gidiyor? İninal kart ile yaptım alışverişi, aynı durum paypal kullandığım banggood ödemelerinde de oluyor yine ininaldan çektiriyorum parayı. Ne yapmalıyım? İyi forumlar simdiden

• quote:

Orijinalden alıntı: Miyovsdinie

İninal kartın dolar kurunu fazla alması. Yardım
    Tam 15 dolarlık alışveriş yaptım aliexpressten. Benden çektiği miktar bu. Dolar 3 tl olarak bile hesaplarsak 4.5 tl nereye gidiyor? İninal kart ile yaptım alışverişi, aynı durum paypal kullandığım banggood ödemelerinde de oluyor yine ininaldan çektiriyorum parayı. Ne yapmalıyım? İyi forumlar simdiden

Yurtdışı işlemlerinde döviz kuru banka ve takas işlemleri gereği %7 oranında farklılık göstermektedir.

• "İninal kartı yurtdışı işlemlerde kullanmayın, geçiririz" demek istiyor yani arkadaş.

Banko Axess kullanıyorum direkt TCMB döviz satış kurundan yansıyor.
  • muzzy255 kullanıcısına yanıt
    Haklısın öyleymis kardesim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sadece inninal değil.

diğer tüm bankalarda da öyle.

ilk ödemeyi yapıyorsun provizyonda 100 tl aldığını yazıyor 2 gün sonra provizyonda çıkınca 103 tl oluyor.
  • Aynen öyle 3tl fazla çekiyor bende de.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    ciddi misiniz hocam bende axess kullanayım artık.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Broon

öyle bir şey olacağını sanmıyorum.

arkadaş karttan çekilen ilk tutara bakıyor sanırım. provizyondan çıktıktan sonra fiyat değişiyor.

garanti, teb, axess, işbank

bu bankalarda ilk satış kurundan alıyor provizyondan çıkınca fiyat artıyor. O artan fiyat neye göre anlayamadım. Her bankada farklı tutar baz alınıyor.
  • Reco. kullanıcısına yanıt
    Bankların dolar alış ve satış kuru vardır onlara göre alıyorlar. Odeabank mevcut kura çok yakın tutuyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reco.

quote:

Orijinalden alıntı: Broon

öyle bir şey olacağını sanmıyorum.

arkadaş karttan çekilen ilk tutara bakıyor sanırım. provizyondan çıktıktan sonra fiyat değişiyor.

garanti, teb, axess, işbank

bu bankalarda ilk satış kurundan alıyor provizyondan çıkınca fiyat artıyor. O artan fiyat neye göre anlayamadım. Her bankada farklı tutar baz alınıyor.

Banko Axess derken yanlış anlaşıldı sanırım.

Bankocard Axess'ten bahsediyorum, Odeabank'ın kartı.

Tam aksine ilk çektiğinde yüksek çekiyor, provizyondan çıktıktan sonra Merkez Bankası döviz satış kuruna düşüyor.

Tecrübeyle sabit.

• Teb tavsiye ederim.Dolar olarak ekstrene yansır hesabından o günkü kurdan dolar alıp ödersin.Hiç zarar etmezssin.
    anladım hocam bende ondan bahsediyorum uzun uzun yazmak istememiştim :)
  • Herkese teşekkürler. İninal da öyle, 4-5 gün sonra bi kaç tl geri yatıyor. 45 tl değilde 47 olsun bakalım zaten Türkiyedeki fiyatlara göre çok daha ucuz alıyoruz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadş dogru söyluyor 140 liralık bir alışverişim oldu 6 liraydı bakıye dun baktım 8 bucuk olmus geri yatırıyorlar
  • yurtdışı için enpara dan başkası yok, 0 komisyon

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • cnkst kullanıcısına yanıt
    aynen öyle, en kısa zamanda ininial kartı iptal ettiricem, iyice çekilmez oldu zaten ayda 100 tl harcıyorum, kur farkıydı aylık ücretti derken en az 10 tl de ininala gidiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.