Şimdi Ara

Inkjet mürekkep (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
4
Favori
30.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sn. mpal624 ankarada caria mürekkep ana bayisinin iletişim bilgilerini alta ekliyorum.oradan hangi mürekkep kullanmanız konusunda daha ayrıntılı bilgi sahibi olabileceğinizi düşünüyorum.ayrıca görüşme yaptığınızda alacağınız bilgileri burada bizimlede paylaşırmısınız.benim aklıma caria mürekkep oldukça yatkın geliyor.

Caria Ankara

Adres: İzmir Cd. No:3-5
    Kızılay / ANKARA
    Telefon: +90 312 230 56 98
    Faks: +90 312 231 34 77
    E-posta: ankara@caria.com.tr

alt linktede diğer iletişim bilgileri ve bayiler var.

http://www.caria.com.tr/old/partnerlerimiz_3.html

• Saral firması OCP distribütörü görünüyor. Ocp sitesine bakarken görmüştüm. Caria sitesinde de bazı ocp mürekkepleri görünüyor ama fiyat vs yok.

http://www.ocp.de/content.php?seite=seiten/ocp_worldwide_ansprech_xml.php&land=42

Ocp mürekkeplerin yurtdışındaki fiyatı 32 oz (yanlış çevirmediysem ortalama 950 ml) ortalama 30 $ görünüyor. 16 oz (470 ml) 16 $.

http://www.rjettek.com/catalog/product_info.php/cPath/59_68/products_id/527

Yalnız okadar bakınmama rağmen ocp yi satan pek bir yer yok. Ebay'de de yok. Sır gibi mürekkep. Denemek isterdim doğrusu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TARANTULA-MK -- 3 Şubat 2010; 20:31:13 >

• bizde var satıyoruz ocp mürekkep litresi 23 euro deyince bu işe soradan girenler yada her ucuz etin yahnisi yavan olmaz diyenler çok pahalı bu ne diye çıkışıyor ama palio da araba mercedes de
  • quote:

Orijinalden alıntı: costebek

Selamlar,
    DYE ve Pigment bazlı mürekkepler içerik olarak farklıdır arkadaşlar. Kartuşunuz DYE mürek için ise Pigmentli mürekkep kafanın bozulmasına sebep verebilir Pigment tanecikleri içeren mürekkep, DYE bazlı mürekkep kadar ince ve akışkan değildir. Fotoğraf baskılarında yüksek çözünürlüğe ekonomik olarak DYE mürekkeplerle ulaşılabiliniyor.
    Ayrıca Canon yazıcımda inkserin kore malı mürekkeplerini kullanıyorum. orjinal mürekkep ile arasindaki farkı ayırt etmek zor.

Benim korktuğum konuya değinmişsiniz çok teşekkür ederim. Pigmentli mürekkep daha yoğun oluyor. Buda kartuşun sistemini bozar diye düşünüyordum. Su bazlı almak daha mantıklı gibi geliyor. Pigment pahalı bişi sanırsam pigmentli mürekkepler Dye lerin iki katı fiyatta oluyor.

quote:

Orijinalden alıntı: xpress34

Sn. mpal624 ankarada caria mürekkep ana bayisinin iletişim bilgilerini alta ekliyorum.oradan hangi mürekkep kullanmanız konusunda daha ayrıntılı bilgi sahibi olabileceğinizi düşünüyorum.ayrıca görüşme yaptığınızda alacağınız bilgileri burada bizimlede paylaşırmısınız.benim aklıma caria mürekkep oldukça yatkın geliyor.

Caria Ankara

Adres: İzmir Cd. No:3-5
    Kızılay / ANKARA
    Telefon: +90 312 230 56 98
    Faks: +90 312 231 34 77
    E-posta: ankara@caria.com.tr

alt linktede diğer iletişim bilgileri ve bayiler var.

http://www.caria.com.tr/old/partnerlerimiz_3.html

Xpress34 yarın verdiğiniz adrese gitmeye çalışacağım. Kar yoğunlaşırsa evden ararım her türlü bilgiyi sorarım. Caria ve Ocp piyasa da etkin gibi ama orjinal mi ve sağlıklı mı? Piyasa da ad yapmışlar diye güvenilmez sonuçta Ne HP nin nede Brotherın mürekkebi. Yarın daha doğrusu sabah konu ile ilgileneceğim. Bütün bilgileri buraya aktarırım. Sizin aklınzda herhangi bişi varsa 12-13 e kadar yazın ben okurum. Teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: omeryucee

bizde var satıyoruz ocp mürekkep litresi 23 euro deyince bu işe soradan girenler yada her ucuz etin yahnisi yavan olmaz diyenler çok pahalı bu ne diye çıkışıyor ama palio da araba mercedes de

Ürünlerinize diyecek bit şeyim yok kullanmadım bilmiyorum. Fiyatlarınız piyasanın baya bir üstünde . Verdiğiniz örnek güzel hoş ama ilaç firmaları palio multijet yerine mercedes a serisi alsalardı nasıl olurdu? İkiside araba.

• quote:

bizde var satıyoruz ocp mürekkep litresi 23 euro deyince bu işe soradan girenler yada her ucuz etin yahnisi yavan olmaz diyenler çok pahalı bu ne diye çıkışıyor ama palio da araba mercedes de

Yalnız OCP sitesinde her marka ve model için uygun mürekkep listesi var. Mürekkep çeşitlendirmesi de çok fazla. Sitenizde ise tüm kartuşlar için yazıyor. Bu noktayı anlamadım. Aynı markanın farklı modellerinde bile aynı mürekkep farklı sonuçlar verebiliyor sonuçta.

http://www.ocp.de/content.php?seite=seiten/support_compatibilitylists_en.php

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TARANTULA-MK -- 4 Şubat 2010; 8:55:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TARANTULA-MK

quote:

Yalnız OCP sitesinde her marka ve model için uygun mürekkep listesi var. Mürekkep çeşitlendirmesi de çok fazla. Sitenizde ise tüm kartuşlar için yazıyor. Bu noktayı anlamadım. Aynı markanın farklı modellerinde bile aynı mürekkep farklı sonuçlar verebiliyor sonuçta.

evet caria nın kendi sitesindede sadece hp için olanları incelediğimde alttaki seçenekler çıkıyor.

http://www.caria.com.tr/old/urunler_murkp_01_1.html

açılan sayfanın sol tarafında inkjet muadil tablosunu indirip incelemek lazım.ben indirdim fakat benim winrarın süresi dolmuş dosyayı açamadım,öncelikle winrarı halletmem lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress34 -- 4 Şubat 2010; 11:13:00 >

• quote:

Saral firması OCP distribütörü görünüyor. Ocp sitesine bakarken görmüştüm. Caria sitesinde de bazı ocp mürekkepleri görünüyor ama fiyat vs yok.

http://www.ocp.de/content.php?seite=seiten/ocp_worldwide_ansprech_xml.php&land=42

Ocp mürekkeplerin yurtdışındaki fiyatı 32 oz (yanlış çevirmediysem ortalama 950 ml) ortalama 30 $ görünüyor. 16 oz (470 ml) 16 $.

http://www.rjettek.com/catalog/product_info.php/cPath/59_68/products_id/527

Yalnız okadar bakınmama rağmen ocp yi satan pek bir yer yok. Ebay'de de yok. Sır gibi mürekkep. Denemek isterdim doğrusu.

evet saral Türkiyede ocp mürekkeplerin tek yetkili distribütörü olduklarını yazmış.fiyatlar ise yazılmamış.bireysel müşterilere perakende satış yok galiba.

• quote:

evet caria nın kendi sitesindede sadece hp için olanları incelediğimde alttaki seçenekler çıkıyor.

açılan sayfanın sol tarafında inkjet muadil tablosunu indirip incelemek lazım.ben indirdim fakat benim winrarın süresi dolmuş dosyayı açamadım,öncelikle winrarı halletmem lazım

Ben de bakmıştım ama o dosyada birşey yok, içi boş görünüyor.

• quote:

quote:

Ben de bakmıştım ama o dosyada birşey yok, içi boş görünüyor.

bende winrarla uğraşıyordum.dosya büyüklüğünü sen söyleyince kontrol ettim gerçektende boşmuş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xpress34 -- 4 Şubat 2010; 11:43:51 >

• Örnek olarak mp540 kullanıyorum Ocp uyumlu mürekkepleri aşağıdaki gibi.

PIXMA MP540 / MP560
    PG-520 BK Black * BKP 44
    CL-521 BK Black * BK 124
    CL-521 C Cyan * C 144
    CL-521 Y YeIIow * Y 144
    CL-521 M Magenta * M 144

Bu yüzden tüm yazıcılara uygun tek mürekkep bana pek mantıklı gelmiyor.
  • ben caria mürekkepte karar kıldım.bu kadar büyük bir firma bu sektörde uğraşmadıkları iş yok neredeyse , yazıcı ve kopyalama makinaları yedekleri ve muadil kartuş üretimi işi bile yapıyorlar piyasada pek çok yerde satılan çin malı mürekkeplerden iyi olacağını düşünüyorum.caria ürünlerinin şişelerine baktığımda şişelerin üzerlerinde bir firma güveni veren görüntü var.piyasadaki pek çok çin malı mürekkep olan şişeler ise bana eskiden merdiven altlarında üretim yapılan yerleri hatırlattı.OCP daha iyidir belkide ama mpal arkadaşın dediği gibi zorlu ekonomik koşullar altında elbette fiyatı makul olanı tercih etmem gerekiyor.bence fiyat makul.litresi 20 TL.diğer tarafta 100 gramı 15 tl ye satılan mürekkepler var.keşke carianın 500 gramlık ürünleride olsaydı belkide vardır ama ben bulamadım.

• quote:

Örnek olarak mp540 kullanıyorum Ocp uyumlu mürekkepleri aşağıdaki gibi.

PIXMA MP540 / MP560
    PG-520 BK Black * BKP 44
    CL-521 BK Black * BK 124
    CL-521 C Cyan * C 144
    CL-521 Y YeIIow * Y 144
    CL-521 M Magenta * M 144

bu verilere nereden baktınız.link verebilirmisiniz yada brother için uyumlu numaralara bakabilirmisiniz
  • quote:

quote:

PIXMA MP540 / MP560
    PG-520 BK Black * BKP 44
    CL-521 BK Black * BK 124
    CL-521 C Cyan * C 144
    CL-521 Y YeIIow * Y 144
    CL-521 M Magenta * M 144

bu verilere nereden baktınız.link verebilirmisiniz yada brother için uyumlu numaralara bakabilirmisiniz

Yukarıda vermiştim yine. Marka olarak pdf dosyasını indirip model ve mürekkep uyumluluğuna bakabilirsiniz.

• quote:

quote:

quote:

PIXMA MP540 / MP560
    PG-520 BK Black * BKP 44
    CL-521 BK Black * BK 124
    CL-521 C Cyan * C 144
    CL-521 Y YeIIow * Y 144
    CL-521 M Magenta * M 144

Yukarıda vermiştim yine. Marka olarak pdf dosyasını indirip model ve mürekkep uyumluluğuna bakabilirsiniz.

teşekkürler.şimdi baktım.benim brother 145c için

black bkp25
    cyan c139
    magenta m139
    yellow y139

muş.brotherin birkaç modeli hariç genelde tüm seri için bu numaralar verilmiş.

• bir soru daha var.bu kadar büyük miktarda mürekkebin şişede bozulmadan dayanma süresi hakkında bir bilgisi olan varmı acaba.ben bu 1 litreyi tahminimce 5-6 yıl kullanırım tüketmek için diye düşünüyorum,acaba bekleme nedeniyle bozulma sözkonusu olabilirmi.
  • quote:

PIXMA MP540 / MP560
    PG-520 BK Black * BKP 44
    CL-521 BK Black * BK 124
    CL-521 C Cyan * C 144
    CL-521 Y YeIIow * Y 144
    CL-521 M Magenta * M 144

İnecelemeniz için teşekkürler. Ben de kendi Hp 300 kartuşum için öürekkeplere baktım. Tabi OCP işi abartmış nerdeyse her kartuş için mürekkep çeşidi var Hp de siyah 249 renkliler 143 model numaralı. Tabi numaralar türkiye de hiç bir işe yaramayacak . Ne bu kadar çeşit Ocp mürekkep var ne de almanyadan buraya getirtecek. Ben Pdf dosyaların inceledeim mürekkeplerin hiç birinde pigmente rastlayamadım. Renklileri su bazlı alacaktım ama siyah pigmentli olsun diyordum şimdi siyah da su bazlı olacak . Caria nın yerine gidebilirsem gün içinde daha ayrıntılı bilgi alacağım . Bu pigment nasıl bişi ne yapıyor ne işe yarar soracağım.

quote:

bir soru daha var.bu kadar büyük miktarda mürekkebin şişede bozulmadan dayanma süresi hakkında bir bilgisi olan varmı acaba.ben bu 1 litreyi tahminimce 5-6 yıl kullanırım tüketmek için diye düşünüyorum,acaba bekleme nedeniyle bozulma sözkonusu olabilirmi.

Sizin sorunuzu da aldım. Görüşmeye gittiğimde baya bir araştıracağım . Pigment , su bazlı, tüketim süresi ve kalitesi gibi. Fiyatlar ve kargoyu da sizin için sorarım. Teşekkürler iyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mpal624

quote:

PIXMA MP540 / MP560
    PG-520 BK Black * BKP 44
    CL-521 BK Black * BK 124
    CL-521 C Cyan * C 144
    CL-521 Y YeIIow * Y 144
    CL-521 M Magenta * M 144

İnecelemeniz için teşekkürler. Ben de kendi Hp 300 kartuşum için öürekkeplere baktım. Tabi OCP işi abartmış nerdeyse her kartuş için mürekkep çeşidi var Hp de siyah 249 renkliler 143 model numaralı. Tabi numaralar türkiye de hiç bir işe yaramayacak . Ne bu kadar çeşit Ocp mürekkep var ne de almanyadan buraya getirtecek. Ben Pdf dosyaların inceledeim mürekkeplerin hiç birinde pigmente rastlayamadım. Renklileri su bazlı alacaktım ama siyah pigmentli olsun diyordum şimdi siyah da su bazlı olacak . Caria nın yerine gidebilirsem gün içinde daha ayrıntılı bilgi alacağım . Bu pigment nasıl bişi ne yapıyor ne işe yarar soracağım.

quote:

bir soru daha var.bu kadar büyük miktarda mürekkebin şişede bozulmadan dayanma süresi hakkında bir bilgisi olan varmı acaba.ben bu 1 litreyi tahminimce 5-6 yıl kullanırım tüketmek için diye düşünüyorum,acaba bekleme nedeniyle bozulma sözkonusu olabilirmi.

Sizin sorunuzu da aldım. Görüşmeye gittiğimde baya bir araştıracağım . Pigment , su bazlı, tüketim süresi ve kalitesi gibi. Fiyatlar ve kargoyu da sizin için sorarım. Teşekkürler iyi günler.

Giderseniz OCP hakkında da bulunabilirlik ve bu çeşitler hakkında bilgi alırsanız sevinirim.

• Benim için öncelik uygun bir maliyete siyah beyaz baskı ve tarama işlevinde. Ama birkaç fotoğraf basımından sonra işler değişiyor tabi, sonuçlar gayet güzel. Dolum yaparken de öncelik yazıcının zarar görmemesi. Kafa tıkanıklığı veya herhangi bir arıza makineyi çöpe attırabiliyor. Oyüzden çok da uygun fiyatlısını kullanayım derken yazıcıdan olmak istemem. Zaten orjinal kartuşların fiyatlarını düşündüğümüzde yine çok uygun fiyata geliyor. OCP için tıkanıklık sorununu düşünmek pek doğru olmaz ama renk tutarlılığı ve kalite olarak orjinale en yakınını verebiliyorsa bu fiyatı hak eder diye düşünüyorum. Örnek olarak yarım litrelik 5 renk OCP mürekkep yaklaşık bir set orjinal kartuş fiyatına gelir benim için. Kartuşlardan biri 19 ml, diğerleri 9 ml kapasiteli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mpal624

Bu arada siyahlarda BKP kodlu mürekkepler pigment. Çoğu yazıcalar için de gördüğüm kadarıyla siyah renk için BKP kodlu

• Arkadaşlar sizin bulduğunuz sara firmasının bu sektörde neredeyse ilk bayilerinden biriyiz . ocp mürekkepde sattığımız tür tüm kartuşlarda netice veren 10 yıldır kullandığımız mürekkeptir.
    caria nın kendi ithalatı olan mürekkebi de satıyoruz mercedes yada palio kim neyi kullanabiliyorsa onu kullansın sonuçta ekonomi doğru orantılı kalitedir.

ama bukadar çin malı mürekkep ve malzeme piyasadayken ve insanlar artık her işi kendi yapıp üretime ve ekonomiye darbe vururken bunları konuşmak çok yersiz insanlar kartuş toner dolum ofisleri açıp evine kazanç varsa yanında çalıştırdıklarının evlerine ekmek gönderme çabasındayken bu tip sitelerde insanların ekmek kapıları hakkında bedava paylaşımlarda bulunulmasını hiç hoş karşılamıyorum ozaman hepimiz evimizde ekmek yapalım fırıncılar aç kalsın herkes kendi arabasını tamir etsin tamirciler aç kalsın herkes kendi çocuğuna evde eğitim versin öğretmenlere gerek kalmasın daha uzar gider bu hikaye

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.