Şimdi Ara

Inkjet mürekkep (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
4
Favori
30.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xpress34

quote:

Orijinalden alıntı: etimola

öncelikle merhaba;

9. aydan bu yana bir sürü mürekkep test etme imkanım oldu. reklam falan yapmak değildir amacım. amacım sizleri bir nebze olsun bilgilendirmektir. yardımcı olabirsemde ne mutlu bana.

1 - cescesor 2 - inkser 3 - inctouch (uzmanburom.com a ait *) 4 - microer 5 - oliser

şimdi sırasıyla bunlara açıklık getireyim

1 ve 2 cescesor ve inkser mürekkepleri birbirleriyle aynı sebebi ise vakti zamanında beraber ortak olarak çalışıp birbirlerinden ayrılmışlar iki mürekkebin kaliteleri gayet iyi yalnız fiyat biraz pahalı bu dediklerim ultra serisi için economy serisinden uzak durun(economy serisini kullandım memnun kalmadım).www.cescesor.comwww.inkser.com

3 inktouch uzmanburom.com bu mürekkeptende numune aldım ve test ettim ilk doldurduğum kartuş 21 serisi siyah kartuştu mürekkebin siyah rengi koyu lacivert ve kafa bunaltıcı ağır bir kokusu mevcut bu mürekkeplerden mümkünse uzak durun kartuşu siyah mürekkeple doldurdum daha 1. gün kartuşu tıkadı :) daha sonra mürekkepleri şeffaf plastik bardaklara bir miktar doldurdum sadece kuruma oluyormu olmuyormu diye siyah kupkuru aynı pastane satılan bezeler gibi katılaştı :)www.uzmanburom.com .

4 - microer bunlarıda bu hafta test ettim fiyatları makul ve kalite de iyi tıkanma ve kuruma sıkıntısı yokwww.microerbilisim.com.

5 - son olarak oliser bunları daha önce fuar da görmüştüm en son bunların mürekkeplerini sipariş verdim bunlarda yarın gelecek bu mürekkepler gelince onlarıda deneyeceğim. bilgi veririm fiyatlarıda makul fiyata siteye üye olup sipariş verdiğinizde mürekkep fiyatları 7,80 usd + kdv. yalnız bu mürekkepleri daha test etmedim test edip sizi bilgilendireceğim.www.oliser.com.tr

burada amacım bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir.

kolay gelsin herkese

Sn.etimola verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.sizin gibi bu konuda tecrübe sahibi birisinin birde Caria marka mürekkebide deneyerek diğerleri ile kıyaslamanızı isterim.bilişim sektöründe köklü bir firma olan Saral Bilişim firmasının ürünü.Almanya"da bir firmadan renk tonları yönünden orjinale tam uyumluluk belgesi almış bir firma.Fakat bu mürekkep piyasada 1 er litrelik ambalajlarda satılmakta.piyasada bulmak biraz zor galiba bu markayı.çünkü internette kendi sitelerinde perakende satışları bulunmuyor.ana bayilerde 1 litrelik şişe fiyatının 15 TL olduğunu öğrendim.Siyah pigment diğer üç renk dye bazlı olarak satılmakta.internette gittigidiyor ve sahibinden.com da satanlar var fakat biraz pahalı fiyat isteniyor oralardada yani litresi 25 TL diyorlar.keşke elimde olsada sizin gibi tecrübe sahibi birisine bunlarıda deneyip diğerleri ile kıyaslamanız açısından bir miktar deneme amaçlı ücretsiz olarak gönderirdim ücretsiz olarak.

PİGMENTİN Ne olduğunu bilmeyen insanlara örnek olarak gönderiyorum hala cahilce burada konuşan arkadaşlara örnek olarak gönderiyorum. Bakın suya sokulmuş ve sudan çıkarılmış 1 a4 kağıt Hp 4280 çıktısı ve gerçek piğment çıktısıdır bardak da bekletme arkadaşım çıktı al su dök aldığın yazı akarsa bu boyar maddadie ama gerçek piğmentse inktouch gibi akmaz resimde görebilirsin gerçek pigmentin ne olduğunu ögrenmiş olursun bak bu alttaki resim yada yazı suya sokuldu ve çıkarıldı buyrun caria mürekkepde suya sokup çıkartın bakalım ne olacak. Bunu gösterin herkes görsün buyrun ben gösteriyorum.www.uzmanburom.com adresinde 10.00 tl ye satılıyor gerçek pigment nürekkep buyrun bakın.

/>

• Merhabalar hocam caria mürekkeplerini sonunda deneme ve kullanma şansı buldunuz mümkünse sizden mürekkebin incelemesini istesek ayıp etmiş olmayız herhalde sizden bizi aydınlatacak mürekkep hakkında düşüncelerinizi istiyorum sağlıcakla kalın

quote:

quote:

Cevabınız için teşekkürler xpress34

ayrıca mümkün olurda caria mürekkebini alırsan test etmek isterim

etimola mürekkeplerim geldi.eğer bu markayıda test edip test sonuçlarını diğer markalarla kıyaslayarak sonuçlarını burada bizimle paylaşmak isterseniz size hiçbir ücret karşılığı olmaksızın test etmeniz için sadece kargo ücretini karşılamanız koşuluyla dört renkten ayrı ayrı 25 er ml. gönderebilirim.çünkü elimde ambalaj olarak daha önceki cescesor dan aldığım mürekkeplerin 25 ml lik şişeleri duruyor.bu boş şişeleri atmamıştım duruyorlar.elimde şu an mürekkep koyabileceğim başka ambalaj yok.ptt kargo yada istediğin farklı bir şirket ile yollarım.bu arada ptt kargonun fiyatı diğerlerine göre daha uygun.kargo ücreti tahminimce 3 TL yada max. 6 TL tutacaktır.İstanbul dışında olduğum için başka bir şekilde size ulaştıramam.

bu konuda pm atarsanız haberleşiriz.

• quote:

quote:

Cevabınız için teşekkürler xpress34

ayrıca mümkün olurda caria mürekkebini alırsan test etmek isterim

etimola mürekkeplerim geldi.eğer bu markayıda test edip test sonuçlarını diğer markalarla kıyaslayarak sonuçlarını burada bizimle paylaşmak isterseniz size hiçbir ücret karşılığı olmaksızın test etmeniz için sadece kargo ücretini karşılamanız koşuluyla dört renkten ayrı ayrı 25 er ml. gönderebilirim.çünkü elimde ambalaj olarak daha önceki cescesor dan aldığım mürekkeplerin 25 ml lik şişeleri duruyor.bu boş şişeleri atmamıştım duruyorlar.elimde şu an mürekkep koyabileceğim başka ambalaj yok.ptt kargo yada istediğin farklı bir şirket ile yollarım.bu arada ptt kargonun fiyatı diğerlerine göre daha uygun.kargo ücreti tahminimce 3 TL yada max. 6 TL tutacaktır.İstanbul dışında olduğum için başka bir şekilde size ulaştıramam.

bu konuda pm atarsanız haberleşiriz.

Merhaba sayın xpress34;

Size özel mesaj ile gerekli bilgileri yolladım , en kısa zamanda mürekkepleri bekliyorum zahmet olmazsa.

Mürekkepler konusuna gelince saydığım mürekkep markalarını sırayla kalite fiyat doğrultusunda aşağıda listeliyorum.

1) CESCESORwww.cescesor.com fiyat açısından pahalı kalite açısından güzel renkler canlı orjinalden farksız, resim dökümü için kullanılabilir yazı dökümü için kullanılabilir, uzun vadede kuruma sıkıntısı yok.

2) İNKSERwww.inkser.com fiyat açısından pahalı kalite açısından güzel renkler canlı orjinalden farksız resim dökümü için kullanılabilir yazı dökümü için kullanılabilir, uzun vadede kuruma sıkıntısı yok.

3) OLİSERwww.oliser.com.tr fiyat açısından diğerlerinin 3/1 fiyatına kalite iyi renkler canlı orjinale yakın resim dökümü için kullanılabilir yazı dökümü için kullanılabilir. uzun vadede kuruma sıkıntısı yok.

4) İNKTOUCHwww.uzmanburom.com fiyat uygun ama orjinalin yakınında bile degil resim dökümü için kullanılamaz yazı dökümü için kullanılabilir. kısa vadede kuruma sıkıntısı var.

5) MİCROERwww.microerbilisim.com fiyat uygun ama renkler cansız orjinalin yakınında bile degil resim dökümü için kullanılamaz yazı dökümü için kullanılabilir.

Sonuç olarak tavsiyem eğer yazı dökümü alıyorsanız kalite aramıyorsanız hangi mürekkebi alırsanız alın kullanabilirsiniz, ben kartuşlarımı seviyorum, devre hatası verene kadar doldurmak istiyorum, aynı zamanda resim çıktılarımda güzel olsun diyorsanız kaliteli olanı alın.

son olarak; şuradan mürekkep aldım fiyatıda uygun bakın edin diyenlerin profillerine bakınız, biraz araştırmacı olunuz google da aratınız nasıldır, iyimidir, kötümüdür, problemlimidir? vs...

Bu kadar uzun yazıp vaktinizi aldığım için affınıza sığınıyorum,

şimdilik bu kadar diyeceklerim,,

Sevgi ve saygılarımla hepinize sıkıntısız günler dilerim,

Kalın sağlıcakla...

• bir arkadaş ınktouch mürekkep kartuş tıkıyor diye yazmış. bu konuda tecrübesi olan var mı? tek kartuşum var ve öğrenciyim. kartuşumu riske atmak istemiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crabnet355

bir arkadaş ınktouch mürekkep kartuş tıkıyor diye yazmış. bu konuda tecrübesi olan var mı? tek kartuşum var ve öğrenciyim. kartuşumu riske atmak istemiyorum.

evet kısa vadede kuruma yapmakta.
  • quote:

Orijinalden alıntı: espial

Merhabalar hocam caria mürekkeplerini sonunda deneme ve kullanma şansı buldunuz mümkünse sizden mürekkebin incelemesini istesek ayıp etmiş olmayız herhalde sizden bizi aydınlatacak mürekkep hakkında düşüncelerinizi istiyorum sağlıcakla kalın

mürekkepleri kartuşlara doldurdum.fakat bu dolumdan beri çok çıktı almadığım için kartuş ile kafa arasındaki hortum,kafa vs. gibi yerlerde olan mürekkepleri tam tüketmemiş olacağını düşündüğümden bu konuda henüz yorum yapmadım.yani eski mürekkep cescesor marka idi.yani şu anda kartuş ile yazdırma kafası arasında cescesor mürekkebi olabilir yada ikisi birbirine karışmışta olabilir.bu yüzden en azından bu kartuşlarıda bitirip aynı mürekkebi ikinci dolumdan sonra mürekkep hakkında yorum yapmanın uygun olacağını düşünüyorum.bu konudaki fikirlerimi ve tecrübelerimi o zaman yazarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: crabnet355

bir arkadaş ınktouch mürekkep kartuş tıkıyor diye yazmış. bu konuda tecrübesi olan var mı? tek kartuşum var ve öğrenciyim. kartuşumu riske atmak istemiyorum.

Arkadaşım ben inktouc marka mürekkep kullanıyorum 4 yıldır besleme sistemi il birlikte Tıkanma olmuyor tavsiye ederim burada yazan yazıların hepsi reklam amaçlı ben kullanıyorum anladığım kadarıyla firmaları kötülümeye çalışıyolar ben kullandığımı söylüyorum inktouch marka mürekkep kesinlikle tınama filan yapmıyor tavsiye ederim.
  • Ayrıca inktouch marka olarak gitti gidiyorda da satışları var. Alan kullanıcıların yorumlarına baktım hepsi memnun bence sorun yok bende memnunum. Tavsiye edrim inktouch mürekkeplerini bende kullanıyorum ve çok memnunum. Hem fotograf hemde normal baskıları gayet net.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exelanz

quote:

quote:

öncelikle merhaba;

9. aydan bu yana bir sürü mürekkep test etme imkanım oldu. reklam falan yapmak değildir amacım. amacım sizleri bir nebze olsun bilgilendirmektir. yardımcı olabirsemde ne mutlu bana.

1 - cescesor 2 - inkser 3 - inctouch (uzmanburom.com a ait *) 4 - microer 5 - oliser

şimdi sırasıyla bunlara açıklık getireyim

1 ve 2 cescesor ve inkser mürekkepleri birbirleriyle aynı sebebi ise vakti zamanında beraber ortak olarak çalışıp birbirlerinden ayrılmışlar iki mürekkebin kaliteleri gayet iyi yalnız fiyat biraz pahalı bu dediklerim ultra serisi için economy serisinden uzak durun(economy serisini kullandım memnun kalmadım).www.cescesor.comwww.inkser.com

3 inktouch uzmanburom.com bu mürekkeptende numune aldım ve test ettim ilk doldurduğum kartuş 21 serisi siyah kartuştu mürekkebin siyah rengi koyu lacivert ve kafa bunaltıcı ağır bir kokusu mevcut bu mürekkeplerden mümkünse uzak durun kartuşu siyah mürekkeple doldurdum daha 1. gün kartuşu tıkadı :) daha sonra mürekkepleri şeffaf plastik bardaklara bir miktar doldurdum sadece kuruma oluyormu olmuyormu diye siyah kupkuru aynı pastane satılan bezeler gibi katılaştı :)www.uzmanburom.com .

4 - microer bunlarıda bu hafta test ettim fiyatları makul ve kalite de iyi tıkanma ve kuruma sıkıntısı yokwww.microerbilisim.com.

5 - son olarak oliser bunları daha önce fuar da görmüştüm en son bunların mürekkeplerini sipariş verdim bunlarda yarın gelecek bu mürekkepler gelince onlarıda deneyeceğim. bilgi veririm fiyatlarıda makul fiyata siteye üye olup sipariş verdiğinizde mürekkep fiyatları 7,80 usd + kdv. yalnız bu mürekkepleri daha test etmedim test edip sizi bilgilendireceğim.www.oliser.com.tr

burada amacım bağcıyı dövmek değil üzüm yemektir.

kolay gelsin herkese

Sn.etimola verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.sizin gibi bu konuda tecrübe sahibi birisinin birde Caria marka mürekkebide deneyerek diğerleri ile kıyaslamanızı isterim.bilişim sektöründe köklü bir firma olan Saral Bilişim firmasının ürünü.Almanya"da bir firmadan renk tonları yönünden orjinale tam uyumluluk belgesi almış bir firma.Fakat bu mürekkep piyasada 1 er litrelik ambalajlarda satılmakta.piyasada bulmak biraz zor galiba bu markayı.çünkü internette kendi sitelerinde perakende satışları bulunmuyor.ana bayilerde 1 litrelik şişe fiyatının 15 TL olduğunu öğrendim.Siyah pigment diğer üç renk dye bazlı olarak satılmakta.internette gittigidiyor ve sahibinden.com da satanlar var fakat biraz pahalı fiyat isteniyor oralardada yani litresi 25 TL diyorlar.keşke elimde olsada sizin gibi tecrübe sahibi birisine bunlarıda deneyip diğerleri ile kıyaslamanız açısından bir miktar deneme amaçlı ücretsiz olarak gönderirdim ücretsiz olarak.

PİGMENTİN Ne olduğunu bilmeyen insanlara örnek olarak gönderiyorum hala cahilce burada konuşan arkadaşlara örnek olarak gönderiyorum. Bakın suya sokulmuş ve sudan çıkarılmış 1 a4 kağıt Hp 4280 çıktısı ve gerçek piğment çıktısıdır bardak da bekletme arkadaşım çıktı al su dök aldığın yazı akarsa bu boyar maddadie ama gerçek piğmentse inktouch gibi akmaz resimde görebilirsin gerçek pigmentin ne olduğunu ögrenmiş olursun bak bu alttaki resim yada yazı suya sokuldu ve çıkarıldı buyrun caria mürekkepde suya sokup çıkartın bakalım ne olacak. Bunu gösterin herkes görsün buyrun ben gösteriyorum.www.uzmanburom.com adresinde 10.00 tl ye satılıyor gerçek pigment nürekkep buyrun bakın.

/>

Arkadşım inktouch mürekkepleri sorunlu değil ben 5 yıldır kullanıyorum. Çokda güzel sana piğment testinide gösterdim ve sundum resimli olarak çıktı aldım ve üzerine su döktüm. İstersen sen nette bi araştır inktouch yaz ve hakkınki yorumları oku ondan sonra konuş/yaz bilmeden konuşma. Mürekkepler çok güzel firma elemanımısın nesin belli değil adam kağıda suyu dökmüş taramış burdada gösteriyor sende o aldığın siyah çıktıları su dök tarat ve burda göster tabiki yiyiyosa gerçek bu çıktı al bana mürekkebin markasıı söle üzerine su dökelim tarat ve yollaaa. Şu anda TÜRKİYEDE SATILAN TEK GERÇEK PİGMENT Mürekkep ink touh dır. :)) denemesi basit ve bedava.

• inktouch mürekkepleriniwww.uzmanburom.com adresinden pnline olarak alabilirsiniz.
  • Hani ne oldu mürekkep konusunda bilgili olan arkadaşlar nerede tam 20 gün olmuş hala pigmenti bilen insanlardan ses yok ne oldu niye sustunuz bak ben yazının çıktısını koydum resmini inktouch pigment mürekkep ile alındı ve hala kimseden ses yok. Neden??? çünkü gerçek bu kimseyi kazıklamıyolar 10 tl ye 1 kg mürekkep satıylar resimde görüldüğü üzere al bakalım çıktını noter huzurunda deneyelim. Şu anda türkiyede satılan tek gerçek pigment mürekkep inktouch dır vewww.inktouchink.com adresinde satılmaktadır. Lütfen rica ediyorum sizi dürüst olmaya davet ediyorum siyah renkli istediğiniz herhangi bir marka mürekkebi getirin bakalım pigmentmi degilmi görelim. Gerçekler konuşsun. çıktını al Suya sok ve çıkart akarsa pigment değil bazen orj hp bile akıyor çünkü neden oda pigment değil kalıcılık yok inktouch mürekkepleri pigmenttirrrr... bu kadar da iddialıyım.

• Merhabalar,

Bu konu başlığı altında yazı yazan ya da okuyup tereddütte kalan ziyaretçilere numune mürekkep göndermemiz mümkündür. Bu şekilde mürekkeplerimizi daha önce kullanmakta oldukları mürekkeplerle kıyaslayabilirler.

Mürekkepleri aşağıdaki 3 temel konuda kıyaslayabilirsiniz. Konunun özünü oluşturan bu testler uygulandığında zaten bütün kriterler hakkında kesin bir yargıya varılabilir.

1) Renk Tonu Uygunluğu

2) Katılaşma Süresi

3) Açık havada ve ışık altındaki solma direnci

* Renk tonu uygunluğunu test etmek için iyi kalibre edilmiş bir monitördeki görüntüyü kaliteli bir fotoğraf kağıdına basılmış görüntüyle kıyaslayabilirsiniz.

* Katılaşma süresini ölçmek için 1ml kadar mürekkebi bir çay tabağına döküp açık havada bekletebilirsiniz. Kalitesiz mürekkepler 1-5 gün arasında katı toz haline gelir, yoğurt gibi tabakalaşır ya da yüzeyde topaklanma meydana gelir. Bu değişim ne zaman gerçekleşirse mürekkebin yazıcıya zarar vermeden kullanılma süresi de o kadardır.

* Atmosfer gazlarına ve ışığa karşı test etmek için aynı marka ve model fotoğraf kağıtlarına alınan farklı mürekkep baskılarını balkonda güneş altında 15 gün kadar bekletebilirsiniz. Fotoğrafların yarı alanı ışık almayacak şekilde örtülürse önceki ve sonraki görüntü farkı daha net anlaşılabilir. Solma direncinde fotoğraf kağıdı büyük öneme sahiptir fakat karşılaştırmalar aynı tür kağıtla yapılırsa bunun önemi kalmayacaktır.

Bütün kıyaslamalarda aynı yazıcı üzerinden aynı baskı kalitesinde aynı fotoğraf kağıtları kullanılmalıdır.

Ultra serisinden daha sonra getirdiğimiz 3. nesil UltraViole mürekkep numunelerimizi göndereceğimiz kullanıcılar dünyanın en iyisi olduğu iddia edilen herhangi bir mürekkeple sonuçları kıyaslayabilirler. Numune istekleriniziwww.cescesor.com üzerindeki iletişim formundan iletebilirsiniz. Numuneler ücretsiz olup kargo ücreti ise alıcıya aittir: 3,5TL + KDV

Selamlar

• Tekrar Merhaba;

Cescesor'un uv test mürekkepleri elime ulaştı 15 Ml'lik her bir renkten 4 şişe mürekkep göndermişler , en kısa zamanda bunlarla testimi gerçekleştirceğim, (şu ara rahatsızlığımdan dolayı 1 hafta sonra testlere başlayacağım).
    ayrıca test mürekkeplerini yolladıkları için buradan kendilerine teşekkür ederim.

sayın cescesor ekibi, testlerimi elimde fotoğraf kağıdı bulunmadığından normal Navigatör 80Gr. A4 kağıdı kullanacağım, bilginiz olsun.

Buradan Sayın Xpress34 arkadaşın bana yolladığı "caria" mürekkepleri de test edecektik, kendisinin kullandığı brother dcp 145c yazıcısının kafasını tıkadı, benim evde kullandığım brother dcp 135c de aynı şekilde sadece siyah tıkandı daha sonra başka bir mürekkeple sorunu hallettim geç olmadan kurtardık benim yazıcı kafasını sayın xpress34 malesef hala uğraşıyor kafa tıkanıklığıyla. sayın Xpress34 bu mesajı görünce kendisi de cevap verecektir. Bu tıkanma sebebiyle hem onun hemde benim testimden olumlu bir not almadı caria mürekkep, ayrıca şunuda belirteyim, mürekkep renkleri ve yazdırma kalitesi "microer" mürekkepleri ile aynı. şimdi kaldı sırada ocp mürekkep onuda test edebilirsem, artık hangi mürekkebi kullanacağımı öğreneceğim

testlerden sonra görüşmek üzere,,,

• quote:

4) İNKTOUCHwww.uzmanburom.com fiyat uygun ama orjinalin yakınında bile degil resim dökümü için kullanılamaz yazı dökümü için kullanılabilir. kısa vadede kuruma sıkıntısı var.

Inkjet mürekkep

Bahsi geçen mürekkep ile 10X15 fotoğraf kağıdına baskı yapıp 600*600 dpi tarama ile elde ettiğim sonuç bu.

O kadar da, orjinal renklerden uzak sonuç vermiyor, bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M. Reha -- 13 Mayıs 2010; 16:21:11 >

• Orijinalden alıntı: M. Reha

Bahsi geçen mürekkep ile 10X15 fotoğraf kağıdına baskı yapıp 600*600 dpi tarama ile elde ettiğim sonuç bu.

Merhaba Sayın M. Reha Bey,,,

Dolumu yaptığınız kartuş tamamen boş ve süngerleri yıkanıp doldurulmuş kartuşmu ?

ye yazıcınızın modeli markası nedir ?
  • İlk olarak tıkanma, kuruma vs. gibi konulara öncelik verip sonra renk uyumuna bakmalı.Yüksek fiyat her zaman kalite demek değildir ama litresi Inktouch gibi 10-20 TL olunca da düşünmeden edemiyor insan. Herhangi bir kafa tıkanması yazıcıyı çöpe atmaya kadar kötü sonuçlar doğurabiliyor. Daha güvenilir mürekkeplere yönelmek daha pahalı olsa da orjinal kartuşlara kıyasla çok çok ucuz kalıyor yine. Yapılan testler de bunu gösteriyor zaten. Dikkat etmekte fayda var.
    @xpress34 ve @etimola umarım sorunu en kısa zamanda çözersiniz. Birçok mürekkebi deneyerek sonuçları paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim size.
  • Orijinalden alıntı: etimola

Orijinalden alıntı: M. Reha

Merhaba Sayın M. Reha Bey,,,

Dolumu yaptığınız kartuş tamamen boş ve süngerleri yıkanıp doldurulmuş kartuşmu ?

ye yazıcınızın modeli markası nedir ?

Efendim, tamamı ile boş olan, kolay dolum kartuşları ile yapılmış baskıdır.

Yazıcımın markası ve modeli Brother MFC-250C dir.

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: TARANTULA-MK

İlk olarak tıkanma, kuruma vs. gibi konulara öncelik verip sonra renk uyumuna bakmalı.Yüksek fiyat her zaman kalite demek değildir ama litresi Inktouch gibi 10-20 TL olunca da düşünmeden edemiyor insan. Herhangi bir kafa tıkanması yazıcıyı çöpe atmaya kadar kötü sonuçlar doğurabiliyor. Daha güvenilir mürekkeplere yönelmek daha pahalı olsa da orjinal kartuşlara kıyasla çok çok ucuz kalıyor yine. Yapılan testler de bunu gösteriyor zaten. Dikkat etmekte fayda var.
    @xpress34 ve @etimola umarım sorunu en kısa zamanda çözersiniz. Birçok mürekkebi deneyerek sonuçları paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim size.

Haklısınız ama, labaratuvarımız yok ki, analiz edelim.

Elimde 10 TL. lik Inktouch mürekepte var, Cescesor mürekkepte.

Ne desek boş, ancak kafa tıkanırsa yazıcıyı kucağımıza alırsak, burada yazarım.

No Inktouch, mürekkep diye.

• caria mürekkep benim testimde sınıfta kaldı.
    şehir dışında olduğumdan yazıcıdan 10 gün kadar süre ile çıktı alınmadı.devamında ise kafanın siyah kısmında yaklaşık % 50 oranında tıkanma oluştu.bende mürekkepleri kartuşlardan geri boşalttım.kafayı temizlemek için elimde sölüsyon olmadığından henüz tam açılmadı.sölüsyon yerine çeşitli maddeler kullanarak kafayı temizlemeye çalıştım fakat bu maddeler kafanın tıkanıklığını açmadı.sölüsyon sipariş edip birde onunla deneyeceğim.daha olmadı yeni kafa alacağım.e-bay da gördüm.kafa fiyatı 20 euro.yinede tam araştıramadım.belki daha ucuzuda vardır.montajını kendim yapacağım değişim işinin.mevcut kafayı 4 defa temizlik için tamamen dışarı çıkarttım.fakat sölüsyon olmadığından açılmadı.kafayı açmak için denediğim malzemeler ise şunlar;
    1.Saf Solvent
    2.Aseton
    3.Kireç çözücü (temizlik için kullandığımız)
    4.Çamaşır suyu
    5.Tuz ruhu
    6.Eczanelerde satılan %70 lik alkol solüsyonu
    7.suyun içinde eritilerek kullanılan Kosla oxi action.

bunların içinde en iyi çözücü Kosla ve aseton oldu.diğerlerinin hepsi mürekkepte hiçbir değişiklik yapmamakta.bunların testini ise çay tabağına ayrı ayrı bahsettiğim her maddeden bir miktar koyarak içine bir damla siyah mürekkep damlattım ve çözünmeyi gözlemledim.akşamdan bu sıvılar içine damlattığım mürekkebi sabaha kadarda beklettim.kosla ve aston hariç diğrelerinin hiçbirinde mürekkep çözünmedi.damladığı şekilde duruyordu.kosla ve aseton içinde damlatılanlarda ise tabak içindeki sıvı tamamen mürekkep rengini almıştı.yani mürekkep dağılmıştı.tabi rengide açılmıştı doğal olarak.bulanık bir sıvı rengini almıştı tabaktaki sıvılar.

• BROTHER DCP-145C ve diğer birçok model brother yazıcıda kullanılmakta olan yazıcının kafa (printhead)
    parça orjinal seri numarası şu alttaki

BROTHER-LK3211001

bu seri numarası belki birilerinede lazım olabilir.parçayı bu seri numarası ile arıyorum.bazı firmalarda kendi ürettikleri bu seri numarasına karşılık gelen muadil kafalarda internette gördüm.e-bay da bu seri orjinal kafa 20 euro olarak buldum.yinede tam araştıramadım.belki daha ucuzuda vardır.sölüsyonlada açamazsam printhead değiştireceğim.

yeterki uygun mürekkep çözücü bulabileyim.tıkalı kafayı açmak çokta problem değil gibi.çeşitli yöntemler var.dediğim gibi öncelikle iyi bir mürekkep çözücü olması gerekli.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.