Şimdi Ara

Inkjet mürekkep (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
216
Cevap
4
Favori
30.684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: xpress34

caria mürekkep benim testimde sınıfta kaldı.

Sn. Xpress34, öncelikle geçmiş olsun, Caria'yı sildik defterden.

Domestos Ultra Yoğun çamaşır suyu, elime bulaşan mürekkepleri kolayca çıkartıyor. Varsa, bir de onu deneseniz.

Bu yazıcılarda kafaya ulaşmak, çok zormu acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: M. Reha

quote:

Orijinalden alıntı: TARANTULA-MK

İlk olarak tıkanma, kuruma vs. gibi konulara öncelik verip sonra renk uyumuna bakmalı.Yüksek fiyat her zaman kalite demek değildir ama litresi Inktouch gibi 10-20 TL olunca da düşünmeden edemiyor insan. Herhangi bir kafa tıkanması yazıcıyı çöpe atmaya kadar kötü sonuçlar doğurabiliyor. Daha güvenilir mürekkeplere yönelmek daha pahalı olsa da orjinal kartuşlara kıyasla çok çok ucuz kalıyor yine. Yapılan testler de bunu gösteriyor zaten. Dikkat etmekte fayda var.
    @xpress34 ve @etimola umarım sorunu en kısa zamanda çözersiniz. Birçok mürekkebi deneyerek sonuçları paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim size.

Haklısınız ama, labaratuvarımız yok ki, analiz edelim.

Elimde 10 TL. lik Inktouch mürekepte var, Cescesor mürekkepte.

Ne desek boş, ancak kafa tıkanırsa yazıcıyı kucağımıza alırsak, burada yazarım.

No Inktouch, mürekkep diye.

Tekrar Merhaba Sayın M. Reha,

ilk başta şunu belirtmek isterim, ben kesinlikle insanlarla tartışmayı, didişmeyi seven yapıda değilim, sizinlede bir husumetim söz konusu değil
    burada kimseye illa bunu alın yok şunu alın demedim sadece yaşadığım tecrübeler doğrultusunda görüşlerimi bildirdim, uyup uymamak tamamen sizlere kalmış,

şimdiiii

gönderdiğiniz çıktıyı büyüterek incelediğimde yazıcınızın kafasının yakın zamanda oluşabilecek kafa tıkanması sinyali veriyor gibime geldi, yanlışta olabilirim, baştaki büyük yuvarlak ve ortasında artı işareti olan simge aslında kafanın ne kadar düzgün bastığını gösteren test bölgesidir (yanlışım var ise düzeltin lütfen)

test için yazıcımla uyumlu olmamasına rağmen yeni aldığım brother LC37 dolum kartuşlarına "cescesorun" hp için gönderdikleri uv mürekkeplerini doldurdum ve yazıcı kafasında ve borusunda kalan mürekkepleri bitirmek amacıyla 30 sayfaya yakın yoğun mürekkep harcayacak resim baskısı aldım, son olarak bu resmi elimde foto kağıdı olmadığından dandik bir A4 kağıdın arkasına bastırdım arka tarafıda kullanılmış aynı zamanda,

resimide ekliyorum 600*600 dpi tarandi sizinki gibi lütfen resmi büyütüp baştaki artı işaretine ve renk farklarına bakınız yazıcım ise sizinkinden hatta sayın Xpress34'ün yazıcısındanda eski Brother DCP 135 C normalde bu mürekkepleri firmamızdaki hp yazıcılarımızda deneyecektim dayanamadım yazdırdırmış bulundum,,

Ayrıca sayın "TARANTULA-MK" ya teşekkürleri için rica ederim diye karşılık verme ihtiyacı duydum, yazıcıda bulunan klasik kafa temizlemeyi 4 - 5 defa yaptıktan sonra bütün noktalar yazar hale geldi sorunum kalmadı şimdilik
     Inkjet mürekkep

şimdilik bu kadar...

Hayırlı Akşamlar...

• quote:

BROTHER DCP-145C ve diğer birçok model brother yazıcıda kullanılmakta olan yazıcının kafa (printhead)
    parça orjinal seri numarası şu alttaki

BROTHER-LK3211001

bu seri numarası belki birilerinede lazım olabilir.parçayı bu seri numarası ile arıyorum.bazı firmalarda kendi ürettikleri bu seri numarasına karşılık gelen muadil kafalarda internette gördüm.e-bay da bu seri orjinal kafa 20 euro olarak buldum.yinede tam araştıramadım.belki daha ucuzuda vardır.sölüsyonlada açamazsam printhead değiştireceğim.

yeterki uygun mürekkep çözücü bulabileyim.tıkalı kafayı açmak çokta problem değil gibi.çeşitli yöntemler var.dediğim gibi öncelikle iyi bir mürekkep çözücü olması gerekli.

Sayın xpress34;

Yazıcınızın kafa ebadını yani en, boy, genişliklerinin kaç cm olduğunu söylerseniz bendeki ultrasonic cleaner a sığarmı sığmazmı ölçmek isterim eğer sığacak gibi ise bana yollayın gerekeni yaparım, ayrıca elimde kartuş kafa açma sıvısı da mevcut microerden aldığım dilerseniz size bir miktar gönderebilirim....

• quote:

Orijinalden alıntı: etimola

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TARANTULA-MK

İlk olarak tıkanma, kuruma vs. gibi konulara öncelik verip sonra renk uyumuna bakmalı.Yüksek fiyat her zaman kalite demek değildir ama litresi Inktouch gibi 10-20 TL olunca da düşünmeden edemiyor insan. Herhangi bir kafa tıkanması yazıcıyı çöpe atmaya kadar kötü sonuçlar doğurabiliyor. Daha güvenilir mürekkeplere yönelmek daha pahalı olsa da orjinal kartuşlara kıyasla çok çok ucuz kalıyor yine. Yapılan testler de bunu gösteriyor zaten. Dikkat etmekte fayda var.
    @xpress34 ve @etimola umarım sorunu en kısa zamanda çözersiniz. Birçok mürekkebi deneyerek sonuçları paylaştığınız için ayrıca teşekkür ederim size.

Haklısınız ama, labaratuvarımız yok ki, analiz edelim.

Elimde 10 TL. lik Inktouch mürekepte var, Cescesor mürekkepte.

Ne desek boş, ancak kafa tıkanırsa yazıcıyı kucağımıza alırsak, burada yazarım.

No Inktouch, mürekkep diye.

Tekrar Merhaba Sayın M. Reha,

ilk başta şunu belirtmek isterim, ben kesinlikle insanlarla tartışmayı, didişmeyi seven yapıda değilim, sizinlede bir husumetim söz konusu değil
    burada kimseye illa bunu alın yok şunu alın demedim sadece yaşadığım tecrübeler doğrultusunda görüşlerimi bildirdim, uyup uymamak tamamen sizlere kalmış,

şimdiiii

gönderdiğiniz çıktıyı büyüterek incelediğimde yazıcınızın kafasının yakın zamanda oluşabilecek kafa tıkanması sinyali veriyor gibime geldi, yanlışta olabilirim, baştaki büyük yuvarlak ve ortasında artı işareti olan simge aslında kafanın ne kadar düzgün bastığını gösteren test bölgesidir (yanlışım var ise düzeltin lütfen)

test için yazıcımla uyumlu olmamasına rağmen yeni aldığım brother LC37 dolum kartuşlarına "cescesorun" hp için gönderdikleri uv mürekkeplerini doldurdum ve yazıcı kafasında ve borusunda kalan mürekkepleri bitirmek amacıyla 30 sayfaya yakın yoğun mürekkep harcayacak resim baskısı aldım, son olarak bu resmi elimde foto kağıdı olmadığından dandik bir A4 kağıdın arkasına bastırdım arka tarafıda kullanılmış aynı zamanda,

resimide ekliyorum 600*600 dpi tarandi sizinki gibi lütfen resmi büyütüp baştaki artı işaretine ve renk farklarına bakınız yazıcım ise sizinkinden hatta sayın Xpress34'ün yazıcısındanda eski Brother DCP 135 C normalde bu mürekkepleri firmamızdaki hp yazıcılarımızda deneyecektim dayanamadım yazdırdırmış bulundum,,

Ayrıca sayın "TARANTULA-MK" ya teşekkürleri için rica ederim diye karşılık verme ihtiyacı duydum, yazıcıda bulunan klasik kafa temizlemeyi 4 - 5 defa yaptıktan sonra bütün noktalar yazar hale geldi sorunum kalmadı şimdilik

şimdilik bu kadar...

Hayırlı Akşamlar...

Efendim, bende satıcı filan değilim, basit bir kullanıcıyım.

Herkesin bilgisinden, tecrübesinden faydalanmak için yazıp çiziyoruz.

Fotoğraf kağıdı, mürekkep harcayıp, test yapıyoruz gerekirse.

Siz yaptığınız testte A4 kağıt, bense 10X15 fotoğraf kağıdı kullanmıştım.

Küçük ölçekteki kağıttaki görüntüyü büyütmek, sıhhatli sonuçlar vermez.

Benim derdim, çok net fotoğraf baskıları almak değil, kafayı tıkamayan mürekkep kullanmak.

Elde ettiğim baskılar beni tatmin ediyor, daha iyisini istersem fotoğrafçıya bastırırım.

Testlerinizi beğeni ile ile izliyorum ve yardımsever tavrınızın farkındayım. Hep beraber en iyiyi bulacağız, inşaallah. Saygılar.

• Efendim, bende satıcı filan değilim, basit bir kullanıcıyım.

Herkesin bilgisinden, tecrübesinden faydalanmak için yazıp çiziyoruz.

Fotoğraf kağıdı, mürekkep harcayıp, test yapıyoruz gerekirse.

Siz yaptığınız testte A4 kağıt, bense 10X15 fotoğraf kağıdı kullanmıştım.

Küçük ölçekteki kağıttaki görüntüyü büyütmek, sıhhatli sonuçlar vermez.

Benim derdim, çok net fotoğraf baskıları almak değil, kafayı tıkamayan mürekkep kullanmak.

Elde ettiğim baskılar beni tatmin ediyor, daha iyisini istersem fotoğrafçıya bastırırım.

Testlerinizi beğeni ile ile izliyorum ve yardımsever tavrınızın farkındayım. Hep beraber en iyiyi bulacağız, inşaallah. Saygılar.

Mesaj alınmıştır diyerek teşekkür eder , geceyi burada bitirmek üzere iyi geceler dilerim.

• Sn. Etimola, A4 normal kağıda, daha önce yaptığım baskıyı attım zannediyordum, atmamışım.

Bu baskı hakkında ki, görüşlerinizi öğrenmek isterim.

Inkjet mürekkep

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M. Reha -- 13 Mayıs 2010; 23:46:14 >
  • Inktouch mürekkebin sarı rengi , Cescesor mürekkepten daha açık tonda.

Damla testime, başladım. Her iki marka mürekkebi, plastik bir tabakaya 4 renk boşalttım.

24 Saat sonra, durumlarına bakacağım.
  • :)) Tekrar Merhaba sayın M. Reha.

Önceki mesajınızda orjinale yakın baskı almama gerek yok, çok lazım olursa fotoğrafçıda bastırırım dediğiniz için iki resim arasında ton farkı olduğunu söylememe gerek yok,

çalıştığım firma ağırlıklı olarak foto baskısı alır ama A4 Kağıdına buda bizim ihtiyacımızı görmekte, yalnız inktouch ile aldığımız baskıları hem müşterimiz hemde biz beğenmedik renk tonu farkı dağlar kadar dediler, çünkü biz bu foto basım işini model ve model aksesuarlarıın renklerini detaylarını birebir tutması ve ileride bize gerektiğinde referans olması için katalogluyoruz, bu sebeple aynı durumda olup kullanacaklar var ise kullanmalarını tavsiye etmedim, ayrıca renk tonlarında sadece sarı değil kırmızı inktouch ta bayrak kırmızı rengi buda dezavantaj, kırmızı yazı veya rengi normalde 2 renk karışımıdır magenta (morumsu kırmızı renk) ve yellow(sarı) birleşiminden elde edilmektedir aynı şekilde diğer renklerde öyle neden renklere magenta cyan demişlerde kırmızı mavi dememişler çünki cyan mavi değil magenta kırmızı değil, bu sebepledir ki istediğimiz tonu yakalayamayınca kullanmaktan vazgeçtik, artı birde kartuşu mahvedip yazmaz hale gelince iyice soğudum. tekrar söylüyorum takdir sizin ben sadece yaşadıklarımı aktardım,

Saygılar....

Muhtemelen biliyorsunuzdur ama ufak bir CMYK bilgisi sunayım size;

""CMYK renk uzayı
    Vikipedi, özgür ansiklopedi
    (CMYK sayfasından yönlendirildi)

CMYKeh, baskıda dört temel işlem renginin kısaltmasıdır (Cyan, Magenta, Yellow, Key (black). Bu renkler tram yöntemi ile baskıda kullanılan renkleri oluştururlar.
    Işık tabanlı RGB renk uzayında temel renk sayısı üçtür. Pigment (boya) tabanlı bir renk uzayı olan CMYK'da ise bu rakamın dörde çıktığını görmekteyiz. Bu renkler şunlardır:

Cyan: Cam göbeği

Magenta: Galibarda

Yellow: Sarı

Key (black): Siyah

CMYKOG [değiştir]

CMYK özellikle yazıcılar ve matbaalar için geliştirilen bir renk uzayı olmasına karşın, turuncu gibi bazı renklerin basımında tatmin edici sonuçlar vermemektedir. Yeşil gibi ana ve yaygın bir rengin, Cam göbeği ve Sarı bileşenlerinin karışımıyla elde edilmesinden dolayı CMYK "pahalı" bir baskı teknolojisi olarak yorumlanmaktadır. Bu nedenle günümüz matbaacılığında giderek artan bir şekilde altı renkli Hexacrome ya da CMYKOG dediğimiz yeni standart kullanılmaktadır.

orjinal metin için wiki bağlantısı

edit: CMYK bİLgisi eklendi :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etimola -- 14 Mayıs 2010; 5:43:26 >

• quote:

quote:

Domestos Ultra Yoğun çamaşır suyu, elime bulaşan mürekkepleri kolayca çıkartıyor. Varsa, bir de onu deneseniz.

domestos yazmayı unutmuşum ama onuda test etmiştim.ele bulaşanı çıkarıyor doğru fakat bir ovalama sözkonusu olmadığından çay tabağındaki domestos içine damlattığım pigment mürekkepte hiçbir çözünme sağlamadı.ayrıca yaptığım testlerin hepsini siyah pigment mürekkepte denedim.belkide birçoğu dye bazlı olan renklileri çözebilecek kapasiteye sahip olabilir.dediğim gibi ben pigment mürekkebi çözecek çözelti aradığım için sadece onu denedim.görüntülerin fotosunuda çekmiştim bir ara eklerim fotoyuda.

yazıcıda kafaya ulaşmak çok zor değil.kafayı tamamen dışarı çıkarmak için öncelikle biraz el becerisi,bir adet yıldız bir adette düz ince ağızlı tornavida lazım.kafayı yazıcıdan ayırdıktan sonra ise içinide tamamen dağıtmak için ince yıldız saatçi tornavidası yeterli.4 sefer söktüğüm için benim elim alıştı.yaklaşık 15 dakika içinde kafayı tamamen dışarı alabiliyorum

kafayı yazıcıdan sökmedende temizleme yöntemleri var.youtubede video var bu konuda.ayrıca e-bay da gördüm birde dört tane ayrı kartuşun içine mürekkep yerine kartuş temizleme sölüsyonu doldurmuşlar ve satıyorlar.bunlarla yazıcı menüsünden kez kafa temizleme yaptırılarak tıkalı kafanın açıldığından bahsetmişler.en kötü ihtimalle kartuş içindeki mürekkebi boşaltıp temizleyip sölüsyon doldurarak deneyeceğim.bu yöntem başarılı olursa kafayı hiç sökmeye gerek yok.

yada kartuşları boşaltıp temizlemeye uğraşmamak için ayrı bir fikir düşünüyorum.yazıcı ile birlikte gelen kartuşların takıldığı yerin dört çıkışlı sarı renkli bir tapası var.bu tapaya tadilat yaparak bir hortum vasıtası ile tek bir plastik şişe kullanıp hortuma bağlayarak bu şişe içinden kartuş temizleme sölüsyonunu devreye basarak yazıcıdan kafa temizliği yaptırmayı düşünüyorum.eğer bu aparatı yaparsam foto eklerim.

Sn.etimola kartuş temizleme sölüsyonu siparişi verdim.henüz gelmedi.bir deneyeyim.olmazsa tekrar haberleşiriz.kafanın ölçüsünü almak hiç aklıma gelmedi.gerekirse yazıcıyı tekrar açarak ölçüp sana bilgi veririm.

• malesef benimde brother 145 modelinin sarı rengi veren kafa tıkanma yaptı o kadar uğraşmama rağmen bir türlü açılmadı içini açtım parçaladım temizledim ama nafile nasıl olduysa tıkandı mürekkebim inkser di listeye bu model için inkseri de ekleyebiliriz sayın xpress34 çözüm yolu bulursunuz inşallah bu dertten kurtuluruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: cescesor

Merhabalar,

Bu konu başlığı altında yazı yazan ya da okuyup tereddütte kalan ziyaretçilere numune mürekkep göndermemiz mümkündür. Bu şekilde mürekkeplerimizi daha önce kullanmakta oldukları mürekkeplerle kıyaslayabilirler.

Mürekkepleri aşağıdaki 3 temel konuda kıyaslayabilirsiniz. Konunun özünü oluşturan bu testler uygulandığında zaten bütün kriterler hakkında kesin bir yargıya varılabilir.

1) Renk Tonu Uygunluğu

2) Katılaşma Süresi

3) Açık havada ve ışık altındaki solma direnci

* Renk tonu uygunluğunu test etmek için iyi kalibre edilmiş bir monitördeki görüntüyü kaliteli bir fotoğraf kağıdına basılmış görüntüyle kıyaslayabilirsiniz.

* Katılaşma süresini ölçmek için 1ml kadar mürekkebi bir çay tabağına döküp açık havada bekletebilirsiniz. Kalitesiz mürekkepler 1-5 gün arasında katı toz haline gelir, yoğurt gibi tabakalaşır ya da yüzeyde topaklanma meydana gelir. Bu değişim ne zaman gerçekleşirse mürekkebin yazıcıya zarar vermeden kullanılma süresi de o kadardır.

* Atmosfer gazlarına ve ışığa karşı test etmek için aynı marka ve model fotoğraf kağıtlarına alınan farklı mürekkep baskılarını balkonda güneş altında 15 gün kadar bekletebilirsiniz. Fotoğrafların yarı alanı ışık almayacak şekilde örtülürse önceki ve sonraki görüntü farkı daha net anlaşılabilir. Solma direncinde fotoğraf kağıdı büyük öneme sahiptir fakat karşılaştırmalar aynı tür kağıtla yapılırsa bunun önemi kalmayacaktır.

Bütün kıyaslamalarda aynı yazıcı üzerinden aynı baskı kalitesinde aynı fotoğraf kağıtları kullanılmalıdır.

Ultra serisinden daha sonra getirdiğimiz 3. nesil UltraViole mürekkep numunelerimizi göndereceğimiz kullanıcılar dünyanın en iyisi olduğu iddia edilen herhangi bir mürekkeple sonuçları kıyaslayabilirler. Numune istekleriniziwww.cescesor.com üzerindeki iletişim formundan iletebilirsiniz. Numuneler ücretsiz olup kargo ücreti ise alıcıya aittir: 3,5TL + KDV

Selamlar

Arkadaşım senin firma olduğun belli. Ama Ne kadar yazık. Sen bile Mürekkebi bilmiyorsun Bak sana ve anlayan işi bilen arkadaşlara sunumu konulmuştur. Pigmentin ne olduğunu bilmediğin belli. Haa bu arada sen güzel bir iş yapmışsın dolabilen kartuşları getirmişsin çinde bunları sokakta satıyolar. herkes işini yapsın sen kartuş sat. Mürekkepleri hiç konuşma bile. Evet Çinden aldığın shenzenden aldığın kartuşlar güzel ve iyide çalışıyor işide öğrendin. iide yaptın takdir ediyoruz. ama bilmeden saçmalama mürekkebi çinden değil Almandan alacaksın. Çay tabağında değil çıktı alıp üzerine su dökeceksin ve pigmentin ne olduğunu benim sayende öğreneceksin. Sana pigmentin kitabını yazarım gidip çinden getirme mürekkeplerle gerçek pigmenti hiç bir zaman kıyaslama ettirmem. Yaptığın işe diyeceğim yok çpk güzel bir iş yapmışsın ama lütfen çin mürekkeplerini bu piyasaya sokma. Kendi kartuş larınla işine devam et. Zaten inktouch mürekkepleri çine b,ile satılıyormuş. :))) ordan alıpda buraya getirme sakın :)))) arkadışım inktouch mürekkepleri gittigidiyorda da satılıyor ve haftalık olarak izlediğim kadarıyla yorumlarada bakıyorum 30 kg civarında satılıyor yorumlara bakmanı tavsiye ederim. Bu kötü bişi değil yaptığın iş çok güzel dolabilen kartuşları getiriyorsun. Ama lütfen mürekkepleri hiç kıyaslama bile gerçek pigment değil. Sevgiyle Kal. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: etimola

quote:

Orijinalden alıntı: crabnet355

bir arkadaş ınktouch mürekkep kartuş tıkıyor diye yazmış. bu konuda tecrübesi olan var mı? tek kartuşum var ve öğrenciyim. kartuşumu riske atmak istemiyorum.

evet kısa vadede kuruma yapmakta.

Bu Kısa Vadeden Kasıt nedir neden böyle bir yazı yazılıyor ben inktouch mürekkeplerini kullanıyorum ve hiç kuruma filan yapmıyor yazıcımın yanınada kartuş tankı taktım alın size adresinide vereyimhttp://www.uzmanburom.com/default.asp?git=7&kategori=9824 hiç bir şekilde kartuş filan almıyorum artık kitap basıyorum. En son NUTUK Bastım Ödev için Mükemmel Sonuç Öğrencilere test kağıdını bedavaya dağıtıyorum. Sorumlu olan herkes bunu anlamalı ve bilmelidir.

• quote:

quote:

:))) Sonunda Birisi boyar madde ile yapılan mürekkebin ne olduğunu anlamış. Size çokkkkk Teşekkür ediyorum... İşte sonuç Her zaman mürekkep testi için şunu söylerim ve gene söylüyorum. Gene yazıyorum. Mürekkep çay bardağına dökülererek cahilce test edilmez bakın pigment özellikli olan bir mürekkebin özelliği şudur.
    1. Akışkanlık ince moleküllü olması akması.
    2. Kağıda düştüğünde kuruması.
    3. Ve son Test Kalıcılık.
    4. Fotograf baskılarında kullandıgınız mürekkeplere dikkat edin. Hp Orjinal kartuş la aldığınız çıktılara Bakın Birde İnktouch İle Aldığınız çıktılara bakın. Kartuş dan kartuşa fark olur ama Mürekkepden mürekkebe fark olmaz inktouch Orjinalden bile daha güzel Baskı veren Tek mürekkepdir.

• quote:

Inktouch mürekkebin sarı rengi , Cescesor mürekkepten daha açık tonda.

Damla testime, başladım. Her iki marka mürekkebi, plastik bir tabakaya 4 renk boşalttım.

24 Saatlik damla testimde, maalesef feci sonuçlar çıktı.

Inktouch mürekkep, bilhassa sarı renkte çamur halini aldı.

Diğer renkler koyulmuş, yağ kıvamındaydı, mavi renk daha yoğun kıvamda.

Siyah renk, eh belki kullanılabilir. Fakat; yazıcınızı sürkli kullanmıyorsanız, kesinlikle bu markayı önermem.

Gelelim, aynı testeki Cescesor marka mürekkebe, kesinlikle 24 saat içerisinde kuruma yapmamış.

Damlattığım alandan büzüşme yapmasına rağmen, kuruma emaresi kesinlikle, yok.

Yarın ilk iş, ''Inktouch'' marka mürekkepleri, kartuşlardan boşaltmak olacak.

Yazıcıda durduğu her an, kabahat.

Zorla başımıza bela almışız haberimiz yok, 4 Litre mürekkep bir tarafımıza girdi.

Sn. Etimola'ya, bu vesile ile, çok teşekkür ederim. Uyarmasa beni, yazıcının kucağa gelmesi, işten değil.

NO INKTOUCH

• quote:

quote:

Siyah renk, eh belki kullanılabilir. Fakat; yazıcınızı sürkli kullanmıyorsanız, kesinlikle bu markayı önermem.

Gelelim, aynı testeki Cescesor marka mürekkebe, kesinlikle 24 saat içerisinde kuruma yapmamış.

Zorla başımıza bela almışız haberimiz yok, 4 Litre mürekkep bir tarafımıza girdi.

Sn. Etimola'ya, bu vesile ile, çok teşekkür ederim. Uyarmasa beni, yazıcının kucağa gelmesi, işten değil.

NO INKTOUCH

Arkadaşım Çok güzel bir iş yapmışsın seni tebrik ederim. Ama gene bilmeden yazmışsın damlatma değil önemli olan yazma. Yazıyormusun çıktı aldınmı? İnktouch kullanarak herhangi b,r mürekkep çıktısını buraya koydunmu yok. koymadın hala yazıyorsun ama bu kötü birşey insanların ekmeğiyle oynamak zavallılıktır iftira atmak dahada büyük zavallılıktır. Adam yazmış buraraya. Gerçek pigmentin ne olduğunu yazmış ve göstermiş bende denedim ve çok memnun kaldım. Neyse sen gene çin işi yapmaya devam et. yazık.

/>

• Orijinalden alıntı: exelanz

Arkadaşım Çok güzel bir iş yapmışsın seni tebrik ederim. Ama gene bilmeden yazmışsın damlatma değil önemli olan yazma. Yazıyormusun çıktı aldınmı? İnktouch kullanarak herhangi b,r mürekkep çıktısını buraya koydunmu yok. koymadın hala yazıyorsun ama bu kötü birşey insanların ekmeğiyle oynamak zavallılıktır iftira atmak dahada büyük zavallılıktır. Adam yazmış buraraya. Gerçek pigmentin ne olduğunu yazmış ve göstermiş bende denedim ve çok memnun kaldım. Neyse sen gene çin işi yapmaya devam et. yazık.

Benim yayınladığım, yukarıdaki fotoğraflar, ne oluyor?

Koymuşuz buraya fotoğrafları, hepsi INKTOUCH MARKA mürekkeple basılmıştır.

Bu mürekkep kafada kuruma yapar, bu kadar basit.

Adım sanım belli, o firmaya da kredi kartı ile ödeme yaptım. Bizden mürekkep almadınız diyen, adamın alnını karışlarım.

4 Litre, çamur aldık, Türkçesi.

• Arkaş kimseyle bir tutma yaptığın işini sölede ona göre yazalım ben bu mürekkepleri kullanıyoyurum bak adını vermedim senin yaptığın ayıp birşey. Terbiyesizlik adamı sattığı mal için suçlama nerede denedin ben de fotograg basıyorum ve çok da memnunum ink touch mürekkep kullanıyorum baskıları gayet net belki senin yazıcında sorun vardır yardımcı olurum .
  • Ve + olarak arağıda ÖNEMLE BİLGİLERİNİZE ÖZELLİKLE inkk touch mürekkep baskısını size sunmak istiyorum. Nedenmi ? Çünkü bilmeyen bir sürü cahillere örnek olsun diye. Suya sokulmuş ve çıkartılmış bir inktouch mürekkep le baskı alınmış ve görün bakalım. size 2 adet İnkjet mürekkep çıktısı sunacagım.1. si gercek pigmentin ne oldunu göreceğiniz suya sokulmuş ve çıkartılmış inktouch mürekkepwww.uzmanburom.com. dn aldım 2. si normal baskıdır.

• quote:

quote:

NO INKTOUCH

Sayın M. Reha test'inizden dolayı teşekkürler, artık mürekkebin ne kadar kötü olduğu çifte onay aldı
    yazıcınızın hala kucağa gelme olasılığı var en kısa zamanda borularda kalan son mürekkepleride ya bitirin yada bütün renkler için kafa temizleme işini 3 defa yaptırın,
    eğer yine sorun var ise sayın Xpress34'e yolladığım video linkini burayada atarım. brother kafasının sökülmeden solusyonün nasıl sıkıldığını gösteren.

Tekrar teşekkürler Sn. M. Reha

• quote:

Orijinalden alıntı: espial

malesef benimde brother 145 modelinin sarı rengi veren kafa tıkanma yaptı o kadar uğraşmama rağmen bir türlü açılmadı içini açtım parçaladım temizledim ama nafile nasıl olduysa tıkandı mürekkebim inkser di listeye bu model için inkseri de ekleyebiliriz sayın xpress34 çözüm yolu bulursunuz inşallah bu dertten kurtuluruz

alt linkteki işlemi kafa temizleme sölüsyonu kullanarak denemenizi öncelikle tavsiye ederim.ben elimde kartuş temizleme sölüsyonu olmadığından altertnatif ürünlerle denedim.dün kartuş temizleme sölüsyonu sipariş verdim.ürün kargoda bugün gelir.geldiğinde deneyeceğim.
    siteye erişim engelli olduğundan alternatif yolları kullanarak videoyu izleyebilirsiniz.

http://www.youtube.com/watch?v=RJYQ0A9_JUs&feature=channel

bu yöntem ile açılmazsa kartuş içindeki mürekkebi tamamen şırınga ile aynı dolumdaki şekilde tamamen boşaltarak kartuş içine 5-6 ml kadar kartuş temizleme sölüsyonu doldurun.kartuşu takmadan önce şırınga ucuna serum hortumu takarak kartuşun girdiği kısma sırıngayı serum hortumu ile bağlayıp geri çekip vakum yaptırarak yazıcı içindeki borularda kalan mürekkebi tamamen şırınga ile çekin.içi sölüsyon dolu olan kartuşu yazıcınıza takın.içi sölüsyon dolu olan kartuşu takmadan önce aynı yöntemle kartuşun takıldığı yerden yazıcı içindeki borulara şırınga ile kartuş temizleme sıvısı basarsanız daha iyi olur.sölüsyonlu kartuşu takarak en azından 3-5 sefer kafa temizliği yaptırın.(bu işlem boru içinde kalan mürekkebin tamamen boşalması içindir.daha sonra bu şekilde en az 6 saat yazıcınızı beklemeye bırakın.tortulaşan mürekkep kalıntılarının tamamen çözünmesini bekleyin.mümkünse 24 saat bile bekletebilirsiniz.fakat 6 saat olayını yabancı bir forumda okudum.devamında sölüsyon dolu kartuşu çıkarmadan 2-3 sefer daha kafa temizliği yaptırın.bu esnada test çıktısı alınıp kontrol edilebilir.renk vermesede kafanın açılıp açılmadığını en azından ıslaklık kontrolü ile biraz anlaşılabilir.eğer tamamen açıldığına emin olursanız kartuşun içindek kalan sölüsyonu tekrar geri boşaltıp güvendiğiniz firmanın yeni mürekkebini kartuşa doldurup yazıcınızı kullanmaya başlayın.

test çıktısı yerine ben devrelerdeki mürekkebi daha çabuk boşaltmak için paint ile dolu dolu çizdigim içini tüketmek istediğim renk mürekkebin rengine boyadığım bir resmi wordde tam sayfa yapıyorum.onu yazdırıyorum.bu şekilde hem diğer renk mürekkepleri tüketmemiş oluyorum hemde atık mürekkep kutusunu boşuna diğer mürekkepler ile dolmasını engellemiş oluyorum.

örnek test resmi mesajın ekine ekledim.buna benzer istediğiniz tek renk kendiniz hazırlayabilirsiniz.

Inkjet mürekkep

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.