Arkadaşlar elimde 3 tablo ve bu 3 tablodan birleştirmem gereken toplamda 8 tane sütun var bunları inner join ile birleştirmeye çalışıyorum ama beceremedim. 3 tablodaki müşteriID leri primary key olarak seçtim ve bu 3 tabloyu da birbirlerine primary key ler üzerinden ilişkilendirdim. Konu hakkında yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı?
Selamlar laerrof,
Eger mumkuns tablolarin schemasini, ve ya printscreen yap goterirmisin? Tamamen yardimci olmamiz icin. Yoksa, tek diyebileceyim bunlardir:
SQL Ornek:
SELECT t1.col, t3.col FROM table1 join table2 ON table1.primarykey = table2.foreignkey join table3 ON table2.primarykey = table3.foreignkey
Mysql icin detayli ornek:
mysql> SELECT * FROM Employee; +--------+----------+--------+ | emp_id | emp_name | salary | +--------+----------+--------+ | 1 | James | 2000 | | 2 | Jack | 4000 | | 3 | Henry | 6000 | | 4 | Tom | 8000 | +--------+----------+--------+ 4 rows IN SET (0.00 sec)
mysql> SELECT emp_name, dept_name FROM Employee e JOIN Register r ON e.emp_id=r.emp_id JOIN Department d ON r.dept_id=d.dept_id; +----------+-----------+ | emp_name | dept_name | +----------+-----------+ | James | Sales | | Jack | Marketing | | Henry | Finance | | Tom | Marketing | +----------+-----------+ 4 rows IN SET (0.01 sec)
dbd
kullanıcısına yanıt
Hocam teşekkür ederim katkınız için. Ben daha sonra kontol ettim tekrardan syntax de sorun olmuş onu düzeltip yazınca döndü her şey normale