Şimdi Ara

İnşaat müh. Pc öneri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlk sene gerekmez diye düşünmüştüm ama çizim dersimiz varmış ilk dönem elle çizicez 2.dönem pc gerekicek 2000 civarı fiyatlara çıkmak istemiyordum ama çıkmak zorunda kalıcam heralde ne önerirsiniz msi ge60 i5 li vardı ona aklım takıldı biraz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: version53

İlk sene gerekmez diye düşünmüştüm ama çizim dersimiz varmış ilk dönem elle çizicez 2.dönem pc gerekicek 2000 civarı fiyatlara çıkmak istemiyordum ama çıkmak zorunda kalıcam heralde ne önerirsiniz msi ge60 i5 li vardı ona aklım takıldı biraz

ders müfredatlarında autocad, netcad, (belki bir de programlama dili) haricinde birşey işine yaramayacağı için 500 tl'lik 2. el coreduo işlemcili bilgisayar ile bütün işlerini halledebilirsin . ama ben sıkılırım oyun oynamadan duramam diyorsan 2000tl civarına alabileceğin en iyi laptoplardan birisidir ge60.
  • quote:

Orijinalden alıntı: armutcan

quote:

Orijinalden alıntı: version53

İlk sene gerekmez diye düşünmüştüm ama çizim dersimiz varmış ilk dönem elle çizicez 2.dönem pc gerekicek 2000 civarı fiyatlara çıkmak istemiyordum ama çıkmak zorunda kalıcam heralde ne önerirsiniz msi ge60 i5 li vardı ona aklım takıldı biraz

ders müfredatlarında autocad, netcad, (belki bir de programlama dili) haricinde birşey işine yaramayacağı için 500 tl'lik 2. el coreduo işlemcili bilgisayar ile bütün işlerini halledebilirsin . ama ben sıkılırım oyun oynamadan duramam diyorsan 2000tl civarına alabileceğin en iyi laptoplardan birisidir ge60.

Çokta iyi bişeye gerek yok diyosunuz ama autocad makineyi yormazmı? Zaten en kötü ihtimalle 1700 tl civarı i5 işlemci 2 gb gpu 8 ram alıcam ama almışkende gpu iyi olsun diye düşündüm.bide gta v i görünce özendim biraz :) oynayasım geldi onu açsa yeter bana mediumda felan

• Lenovo z500 alınabilir yada samsung'un bu modelide olabilirhttp://www.sadecenotebook.com/main/product_detail.asp?pro_ID=269322&ref=akakce&v=1.10.1
  • öğrencilik hayatım boyunca autocad photoshop gibi programlarla proje ve çizim işleriyle uğraştım, bu sürede kullandığım laptopun genel özellikleri ise intel t6400 2.0ghz işlemci nvidia 9600m gt ekran kartı ve 3gb ram idi. sonuçta çalışma sırasında işlemciyi ve ekran kartını pek yormadığı için max 50-55 C derece (günümüzdeki laptoplar çok fazla ısınıyorlar 80-100 C derecelere ulaşabiliyor sıcaklıkları) sıcaklıkta işlerimi hallettim. Hatta aynı işleri arkadaşım taa fi tarihinden kalma on board ekran kartlı ve ilk nesil çift çekirdekli bilgisayarıyla yapmıştı, sonuçta ikimiz de başarıyla derslerimizi verdik mezun olduk.

bu yazdıklarımı "tüketici gözüyle değil, bilinçli kullanıcı gözüyle" yazıyorum.
    Evet; bir mühendislik öğrencisi için bilgisayar ihtiyaçtır, ilk mesajımdaki tavsiyelerimi tekrar göz önüne alabilirsiniz. ama 2000 tl gibi meblağ ödeyip daha güzel bir laptop tercih ederseniz bu lüx olur (almayın demiyorum, elbetteki alabilirsiniz. seçim size ait).

• Alacağın bilgisayarın iyi bir işlemcisi olsun yeter. Ekran kartından yana bir sıkıntın olmayacak autocad, catia, solid works gibi programlarda. ancak şöyle birşey var işlemci seçerken de en yüksek boost değeri neyse onu al senin için 4 çekirdekten ziyade en yüksek çıkabildiği hız daha önemli bu işte. misal 2. nesil bir i7 almak yerine 3.nesil bir i5 bu tarz işlerde daha çok performans verir Bunun sebebi de tek başına 4 çekirdek kullanabilen veya kullanmak isteyen bir program olmayışı. daha doğrusu buna ihtiyacın yok teorik olarak. oyunlar ve bu tarz programlar her zaman 2 çekirdek kullanıp boost yaptırır max verimi almak için..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tristyna -- 25 Eylül 2013; 23:05:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: armutcan

öğrencilik hayatım boyunca autocad photoshop gibi programlarla proje ve çizim işleriyle uğraştım, bu sürede kullandığım laptopun genel özellikleri ise intel t6400 2.0ghz işlemci nvidia 9600m gt ekran kartı ve 3gb ram idi. sonuçta çalışma sırasında işlemciyi ve ekran kartını pek yormadığı için max 50-55 C derece (günümüzdeki laptoplar çok fazla ısınıyorlar 80-100 C derecelere ulaşabiliyor sıcaklıkları) sıcaklıkta işlerimi hallettim. Hatta aynı işleri arkadaşım taa fi tarihinden kalma on board ekran kartlı ve ilk nesil çift çekirdekli bilgisayarıyla yapmıştı, sonuçta ikimiz de başarıyla derslerimizi verdik mezun olduk.

bu yazdıklarımı "tüketici gözüyle değil, bilinçli kullanıcı gözüyle" yazıyorum.
    Evet; bir mühendislik öğrencisi için bilgisayar ihtiyaçtır, ilk mesajımdaki tavsiyelerimi tekrar göz önüne alabilirsiniz. ama 2000 tl gibi meblağ ödeyip daha güzel bir laptop tercih ederseniz bu lüx olur (almayın demiyorum, elbetteki alabilirsiniz. seçim size ait).

Teşekkür ederim. Kafamadaki cihaz ge60 msi . İşlerimi rahat görür ozaman ve uzun bir süre götürür benide olmazsa daha düşük bir cihaz alabilirim ama şuan msi ilgimi çekti f/p olarak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.