Şimdi Ara

İnsan hayatı değerli midir..? Ateistlerin cevabını merak ediyorum. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şimdi kendimi tanımlamak için vücüdümda bulunan hücrelerden birini secip ondan yola çıkarsam kendimi yanlış tanımlamış olurum. Çünkü alakamız yok.

Yani insandan yola çıkıp evreni tanımlamaya çalışmak hata olur diye düşünüyorum.
  • Güneş sisteminin o kadar farkındayız ki, gelir güneş çeyrek triyonluk ton, doğayı emzirir. Hem de sn de 263 km hızla giderken, sen 112bin km hızla gidip 1600km derece ile dönebiliyorsun. Emziriyor.. ilk 16km de şimşek çakmasa taş yağar, yağmurun yağması bir şeyi ifade etmez. Yukardan azot çözülüp aşağı inmesi lazım. Ama bu sistemi oluşturan güç ona limitis koymuş. Bardağı al masadan 2 metre asıl yere kırılır. 5000 metreden düşen su 104derecelik çözülüp golf sunuyor. Aksisi hayatı bitirir. İnsanın çıkıp bunu normal görüp, evrimin salt mekanizmasına yamamak bence yanlıştır. Farkındalığının ne kadarını kullanabilen, diğer bir deyişle beyninin ne kadarını kullanabilen(%algı) insanın düşünemediği, çözümleyemediği kalan kısmını kestirememesine rağmen; kullabildiği ölçüde sistemi çözümlemesine ya da nasıl olması gerektiğine yön verebiliyor. Evrenin parçası olan insan iiçin evreni tanımlamak, elbette insandan yola çıkılarak ulaşılır. Bütünden parçaya, parçadan bütüne... Olayları diyalektik olarak, dengeyi sağlayan zıtlıklar içinde değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreaMMaster -- 31 Temmuz 2005, 2:28:31 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.