Şimdi Ara

İnsan hayatı değerli midir..? Ateistlerin cevabını merak ediyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
62
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • cins, sen materyalist ile ateisti karıştırıyosun ondan da çelişki var sanıyosun. aslında bir çelişki falan yok. tanrıya inanmayan biri sevgi vs. de inanmayacak diye bir kural yok.
  • quote:

ateistlikle askin beyindeki kimyasal olaylara dayali olduguna inanmak arasinda ne gibi bir alaka var ki? pek tabi bir ateist de ruhun varligina inanabilir. eger islamdan tanri kavramini cikarirsan pek tabi ateistler tarafindan kabul gorebilecek bir inanc sistemi haline gelir (ucuk bir ornek oldu biliyorum). ateistin inanmadigi sey bir yaraticinin oldugudur.

enteresan bir yaklaşım ...

ateist metafizik dünyaya kapılarını kapatan kişidir ...

hal böyle olunca ruh un varlığına da inanmaz ...
  • O değilde arkadaşlar ateistte olsa materyalistte olsa marksistte olsa komunistte olsa milliyetçide olsa nihlistde olsa insandır.Sonuçta git şu uçurumdan atla desen atlamazlar demekki canı kıymetliymiş yani hayatı değeliymiş bence bu tartışmayı uzatmanın anlamı yok ayrıca neden ateist diye ayrım yapıyorsun yazdıkların beni tatmin etmedi ve konu kayıyorrrrrrrrrrrrrr....
  • Konu baştan beri aynı iddiayı içeriyor, ana fikirden uzaklaşmıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: cins

Konu baştan beri aynı iddiayı içeriyor, ana fikirden uzaklaşmıyorum...

sen değil ama uzaklaşma noktasında bazı arkadaşlar baska yonlere kayma eğiliminde
  • quote:

Konu baştan beri aynı iddiayı içeriyor, ana fikirden uzaklaşmıyorum...

Kaybetme riski olduğu için insan hayatı değerlidir. Ben ailemi, arkadaşlarımı, dostlarımı kaybetme korkusunu taşıdığım sürece onların hayatı benim için değerlidir..
  • Tek hücrelisinden memelisine kadar bütün hayat formları değerlidir. Bunun içine doğal olarak insanda girer. Herşeyi bir yana bırakın, sadece doğaya karşı varolabilme gayreti içinde olduğu için bile değerlidir. Kısacası HAYAT'ın kendisi değerlidir. Ateist için de hayat bir varolma savaşıdır. Bu savaşın sonunda hayatın kaybedilme riski varsa (ki vardır) insan hayatı tabiiki değerlidir. Bunu da bilim temeline dayandırmaya gerek yoktur. Ateistler DUYGULARI AYIKLANMIŞ ATOM BİLEŞENLERİ değildir.
  • Ben verdiğiniz şu cevaplarla evrenin sadece maddeden oluşmadığını görmeye başladığınızı düşünüyorum...
  • quote:

Ben verdiğiniz şu cevaplarla evrenin sadece maddeden oluşmadığını görmeye başladığınızı düşünüyorum...

bu da çok büyük bir merhaledir ...

ve konuşarak bilim dilinden harekt ile bile ortak zeminde yürümek mümkün olabiliyor ...

mümkün mertebe sloganlardan uzak ve bilim / akıl / vicdan işbirliği ile önyargılardan arınmış bir vaziyette ilerlemek hem mesafe katettiriri hem de doğruya ulaştırır ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deep Impact

quote:

Ben verdiğiniz şu cevaplarla evrenin sadece maddeden oluşmadığını görmeye başladığınızı düşünüyorum...

bu da çok büyük bir merhaledir ...

ve konuşarak bilim dilinden harekt ile bile ortak zeminde yürümek mümkün olabiliyor ...

mümkün mertebe sloganlardan uzak ve bilim / akıl / vicdan işbirliği ile önyargılardan arınmış bir vaziyette ilerlemek hem mesafe katettiriri hem de doğruya ulaştırır ...

kendi adima konusayim, senin anlatmak istedigin anlamda benim hicbirsey gordugum yok. gordugum ve bildigim tek sey evrenin maddeden olustugu. ve sanirsam o verilen cevaplarin hicbirisinde de bunun tersi bir durum yok. bence senin istedigin simdi insan hayatinin degeri bilimsel bir konudan ziyade felsefik bir konu. insan hayatinin degeri kavramini ben sana somut orneklerle anlatamam. peki o zaman evren maddeden olusmuyorsa, nedir evrenin özü?

"Kainat yoktan var edilmiştir, sıfırdan, olmayandan, mevcut bulunmayandan şekil ve vücut bulmuş, oluşmuş, oturmuş, düzene girmiş, tek kelimeyle olmuştur. 'Bir şeyin olmasını isteyince ona 'ol' deriz, o da oluverir (AI-i lmran-47)"
    bu mudur yani?
    hic den mi? e ne oldu o zaman "enerji yoktan var olmaz, vardan yok olmaz" kavramina? sen yasadigin dunyada durup dururken hopp yok olan bir "şey" gordunmu? ya da tersi? hic sanmam..kaldı ki evren sıfırdan var edilsin..

edit: bir de merak ediyorum neden surekli ateist karsiti topicler aciyorsunuz, ve ateistlerin hic de umurlarinda olmayan seylerle ugrasiyorsunuz? evren nasil yaratildi vs vs.. sordugunuz sorulara sizin verebilecek cevaplariniz yok da onlari ariyorsunuz diye dusunuyorum artik. herseyi inandiginiz tanriniza baglayip isleri cozuyorsunuz nasil olsa. neden ateistlerin dusunceleri bu kadar degerli sizin icin? inanclariniza daha cok egilmeniz gerekmez mi bunlar ile vakit kaybedeceginize kadar??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi free_radical -- 27 Temmuz 2005, 17:51:15 >

• edit: bir de merak ediyorum neden surekli ateist karsiti topicler aciyorsunuz, ve ateistlerin hic de umurlarinda olmayan seylerle ugrasiyorsunuz? evren nasil yaratildi vs vs.. sordugunuz sorulara sizin verebilecek cevaplariniz yok da onlari ariyorsunuz diye dusunuyorum artik. herseyi inandiginiz tanriniza baglayip isleri cozuyorsunuz nasil olsa. neden ateistlerin dusunceleri bu kadar degerli sizin icin? inanclariniza daha cok egilmeniz gerekmez mi bunlar ile vakit kaybedeceginize kadar??

• free_radical doğru söylemiş hakkaten ne bu merak böyle. ateistler siz nasıl inanırsınız diye feryat ediyolar mı.. siz de bi rahat verin alla alla kim nasıl bilmek istiyosa oyle bilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 27 Temmuz 2005, 21:33:13 >
  • Tartıştığımız konuya bakarmısınız?

''İnsan hayatı değerlimi?''
    Madem değerli değil diyen arkadaşlar...Gidin intahar edin...Değeri olmayan bişeyi kaybederseniz(hayatınızı mesela)bişey kaybetmiş sayılmazsınız...ama burda bana bu saçma saçma şeyleri yazdırarak en değerli şeylerden biri olan ''zamanımı'' kaybettiriyorsunuz!!!haksızmıyım?
  • quote:

arkadasim ozaman biraz televizyon izlede bilgin artsin artik bir bilim adami bir insan yarata biliyor ve kiromozonlarindan hastaliklari daha olmadan tesbit edip dogacak varligin hastaliksiz olarak dogmasini sagliyor sana en kisa ornekte ingilterede adamlar koyun yarattilar eger bilim adamlarina izin verseler bir insan oglunun butun ihtiyaci olabilecek organlarini uretecekler sen neden bahsediyorsun
    yukarida yazdiklarini iyice oku ve ondan sonra yorum yaz
    insan hayati degerlidir sebebi herseyin yasamaya ve denemeye ve kobay olmaya hakki vardir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kane -- 27 Temmuz 2005, 21:53:32 >

• çok haklısın!!!

quote:

Orjinalden alıntı: Mr.Lonely

Tartıştığımız konuya bakarmısınız?

''İnsan hayatı değerlimi?''
    Madem değerli değil diyen arkadaşlar...Gidin intahar edin...Değeri olmayan bişeyi kaybederseniz(hayatınızı mesela)bişey kaybetmiş sayılmazsınız...ama burda bana bu saçma saçma şeyleri yazdırarak en değerli şeylerden biri olan ''zamanımı'' kaybettiriyorsunuz!!!haksızmıyım?

+1

• Ben derdimi anlatmak için elimden geleni yaptım fakat ya demek istediğim olguyu anlatamadım ya da siz anlamadınız. Söylediğiniz bir çok şeye yanıt verebilirim fakat artık yazmak sağlıklı tartışma yapmak için yeterli görünmüyor. Bu yüzden bir sonuca ulaşamadığımıza göre konuyu kapatmayı öneriyorum.
    Ayrıca ateistlerin üstüne gelmiyorum, onlar farklı bir düşüncenin savunucuları olduğu için onlarla konuşuyorum. Aynı felsefeden bir insanla tartışmak kişiye pek fayda sağlamaz.
    Hadi iyi geceler...
  • kardeş!! ben atesit değilim ama başlığın bence çok rencide edici

ateistlerde insan ve onlar içinde hayat değerlidir!!

İnsan hayatı değerli midir..? Ateistlerin cevabını merak ediyorum.
  • @efulim Hiç ateist tanimadin mi ? onlar insan degil madde !
  • quote:

en kisa ornekte ingilterede adamlar koyun yarattilar eger bilim adamlarina izin verseler bir insan oglunun butun ihtiyaci olabilecek organlarini uretecekler sen neden bahsediyorsun

yaratmak ifadesi yoktan var etmek anlamında olur ...

burada yaratma yerine kopyaladılar ifadesi kullanmak daha doğru olacak ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: federaL

@efulim Hiç ateist tanimadin mi ? onlar insan degil madde !

benim dünyamda herkese yer var!! ateist olan kardeşlerimde var inaçlı olanlarda var!!

inan inançlı olan kardeşlerim kadar insancıl!!!
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.