Şimdi Ara

İnsan insanın sigortasıdır - Sosyal Medyanın Gücü- Sosyal Sigorta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
855
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Günümüzde risk analizi yapip, belli paralar karşılığında sigorta sağlayan, çeşitli kayiplari iyi kötü karşılayan fakat bunların hepsini daha fazla kar elde etmek uğruna yapan şirketler var. Fakat internet ve iletişimin gelişmesi kar elde etme düşüncesinden bağımsız, birbirinin zararlarını karşılayan yeni bir düzene doğru yelken açılabilir mi sorusunu akla getirmektedir. Yani insanlarin birbirlerinin sigortası olduğu, birliğin kuvvet getirdiği bir sosyal sigortayı.

Bazen kötü şeyler olabilir, herkesin hayatı bir anda altüst olabilir fakat iyi şeylerin olmasına izin veredebilirsin. Yerel ve Küresel şekilde örgütlenmiş bir sosyal sigortanın kuralabileceği inancındayım.

2013'ü kapatmadan önce aşadığıdaki linke tıklayıp, 2014'ten daha umutlu olabilirsiniz.

https://eksisozluk.com/canakkalede-evi-yanan-yasli-cifte-yardim-ediyoruz--4174079?day=2013-12-31

• Dostum bu bir olur iki olur ama günde binlerce insan bu duruma düşüyor evi yanıyor,sakat kalıyor,depremde evi yıkılıyor vs..

''Günümüzde risk analizi yapip, belli paralar karşılığında sigorta sağlayan, çeşitli kayiplari iyi kötü karşılayan fakat bunların hepsini daha fazla kar elde etmek uğruna yapan şirketler''

Ben burada olumsuz birşey göremiyorum sonuçta sen o zararı gördüğünde sana yardımı yapıyor mu yapıyor bence sonuca bakılmalı buda birçeşit para kazanma yolu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arkheramos

Dostum bu bir olur iki olur ama günde binlerce insan bu duruma düşüyor evi yanıyor,sakat kalıyor,depremde evi yıkılıyor vs..

''Günümüzde risk analizi yapip, belli paralar karşılığında sigorta sağlayan, çeşitli kayiplari iyi kötü karşılayan fakat bunların hepsini daha fazla kar elde etmek uğruna yapan şirketler''

Ben burada olumsuz birşey göremiyorum sonuçta sen o zararı gördüğünde sana yardımı yapıyor mu yapıyor bence sonuca bakılmalı buda birçeşit para kazanma yolu.

Yanıtınız için teşekkürler,

Fark ettiyseniz bende tanımı yaparken herhangibir sübjektif yargi kullanmadan yaptım, bir olumsuzluk görmemeniz normal bu sebeple.

Aslında olumsuzlukların istatistikleri sandığınız kadar yüksek değil eğer öyle olsaydı bu firmalar batardı üzerine kar kazandıklarına göre demek ki hergün evler yanmıyor.

Şimdi önerimi geliştirmek için size bankaları örnek vereceğim, bankalar bankaya parasını yatıranlarla bankadan kredi çekmek isteyen arasinda aracilik yapip paradan para kazanırlar birine yüzde 3 veriyorsa diğerine yüzde 5 e verir yüzde 2 bankaya kalır.

Fakat gelişen imkanlarla birlikte artık yatırımcılar bankalara mecbur değiller bunlara bir örnek kickstarter, hatta bu site bankalardan daha iyi iş yapmakta, hem fonlamayı hem reklamı aynı anda yapıyorsunuz.

Sosyal sigorta kurulunca hem insanlar birbirlerine kar amaci gütmeden yardımcı olabilirler ki bu meblalar daha da küçülecektir, yani herkes 1 tl versin adamcığı olursak yıllık 70milyonluk bir kar amacı gütmeyen sosyal sigorta gücü oluşur. Kaldiki firmalarda bu düzenin içerisinde olmak isteyeceklerdir bu firmalara + değer katar, sosyal medya tarafından destek görürler, mesela bir firma aldığınız her ürünün gelirinin yüzde x'i sosyal sigortaya gidicektir dese iki maldan birini tercih edeceksem bu tercih sebebi olusturacaktir.

• quote:

Orijinalden alıntı: dinvebilim

quote:

Dostum bu bir olur iki olur ama günde binlerce insan bu duruma düşüyor evi yanıyor,sakat kalıyor,depremde evi yıkılıyor vs..

Fark ettiyseniz bende tanımı yaparken herhangibir sübjektif yargi kullanmadan yaptım, bir olumsuzluk görmemeniz normal bu sebeple.

Aslında olumsuzlukların istatistikleri sandığınız kadar yüksek değil eğer öyle olsaydı bu firmalar batardı üzerine kar kazandıklarına göre demek ki hergün evler yanmıyor.

Şimdi önerimi geliştirmek için size bankaları örnek vereceğim, bankalar bankaya parasını yatıranlarla bankadan kredi çekmek isteyen arasinda aracilik yapip paradan para kazanırlar birine yüzde 3 veriyorsa diğerine yüzde 5 e verir yüzde 2 bankaya kalır.

Fakat gelişen imkanlarla birlikte artık yatırımcılar bankalara mecbur değiller bunlara bir örnek kickstarter, hatta bu site bankalardan daha iyi iş yapmakta, hem fonlamayı hem reklamı aynı anda yapıyorsunuz.

Sosyal sigorta kurulunca hem insanlar birbirlerine kar amaci gütmeden yardımcı olabilirler ki bu meblalar daha da küçülecektir, yani herkes 1 tl versin adamcığı olursak yıllık 70milyonluk bir kar amacı gütmeyen sosyal sigorta gücü oluşur. Kaldiki firmalarda bu düzenin içerisinde olmak isteyeceklerdir bu firmalara + değer katar, sosyal medya tarafından destek görürler, mesela bir firma aldığınız her ürünün gelirinin yüzde x'i sosyal sigortaya gidicektir dese iki maldan birini tercih edeceksem bu tercih sebebi olusturacaktir.

Fakat bu olaylardan zarar gören herkesin evi sigortalı değil.Dediğiniz gibi bir şey olursa işin içine yolsuzluk girer yani pek güvenilir bir çark değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: dinvebilim

quote:

Fakat bu olaylardan zarar gören herkesin evi sigortalı değil.Dediğiniz gibi bir şey olursa işin içine yolsuzluk girer yani pek güvenilir bir çark değil.

Kime ne kadar yardım gideceğinin denetlenmesi ve kararlaştırılması sitedeki üyeler tarafından yapılacak, yani bir olay ne derece kötüyse ne kadar üye desteği çekerse sosyal sigortanin fonu o olaya o derecede akacak.

Burda yargı ve karar merci gene bağışçılar olucak. Yani para birilerinin kontrolerinde değil gene sosyal medyanın kontrolünde olucak.

• Düşünceniz güzel umarım bir gün olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.