Şimdi Ara

insan neden ilan koyduğu aracın plakasını kapatır (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _eRay

quote:

Orijinalden alıntı: piribeyli26

dün bir aracı sahibinden gördüm ve beğendim plakası açıktı sorgulattım tramere kayıtlı böyle bir plaka yoktur diyor araba satıcısına sordum kasko ile sorgulatırsın kazası yoktur bu nedir şimdi anlamadım?

Hasar kaydı yok demekki.

hasar kaydı olmasa hasar kaydı bulunmamaktadır der tramere kayıtlı böyle bir plaka yoktur diyor?
  • arabasına güvenen dürüst olan bence plakasını kapatmamalı şahsen kapatanların bir açığı var gözüyle bakıyorum .
  • Plaka sahteciliğinden korkmakla ne alakası var ki? Sokakta açıkça duruyor arabalarınız hatta ön camda şasi no yazıyor çoğu araçta. Üstüne üstlük direk plakanın sökülüp götürülme ihtimali de var, sahibindene verilen ilanda plaka gözükse ne olacak ki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: edec

Ciddi isen ara plakayı sor zaten verirler. Onun haricinde çok gerizkalı insan var mesaj yoluyla pazarlık yapan mı dersin arabanın durumunu soran mı dersin takas öneren mi dersin, plakadan görünen kazalara bakıp değer biçen sinir bozan mı dersin...

Adam plakayı sorgulamış dediği şey; bak 2000 liralık kaza yapmışsın senin arabadan 4000 lira düşelim benim arabayı bu kadara sayalım kafa kafaya takas. Bir de üsteliyor denyo.

Herkes siz biz değil.. Bir de öyle düşünün...

Kardeş düşüncene katılmıyorum. İnsanlara gerizekalı şeklinde kötü bir kelime kullanıyorsun ama öyle değil. Sen 10 liralık aracına 13 lira yazarsan herkes pazarlık girişiminde bulunacaktır. Arabanın durumunu sormadan da araba alınmaz. Takas yok yazmazsan eğer de takas teklifi gelmesi normaldir ticaret bu sonucta. + aracında büyük bi hasar kaydı varsa illa ki düşük fiyata satacaksın boş yere sinirini yıpratmaya gerek yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: RAN99

quote:

Orijinalden alıntı: MEHMETXXXX

Ben koyduğumda gizliyorum ne alakası var şimdi

nedenini merak ediyorum mantıklı bir açıklaması var mı diye. zaten bir kaç arkadaştan bir kaç değişik neden belirtmiş, sizin nedeniniz neydi? arkadaşlar gibi çalınmasından mı korkmanız.

Şimdi öyle bişey yok ama önceden resimler kopyalanıp başkası tarafından ilana veriliyordu onu önlemek içindi hemde plakayı merak eden arasın sorsun...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Plaka saklayanin sakladigi bir sey mutlaka vardir. Kimse kimseyi kandirmasin.

Yukarida arkadas cok guzel demis, arabalarin hepsi disarda yollarda park halinde, onlari da gizleyelim madem :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

Aracımın ilanını koydum ve plakaları açık, nasıl bir sorun olabilir ki?

Tesadüfen aracınıza sahibindende rastladık.
    Aracınız otomatik vites olsaydı kardeşim için almaya geliyorduk ama hayırlısı artık
  • Ben plaka gizliyse direkt eliyorum

• GÜVENLİKLE İLGİLİ...Ne alakası var ? Plakan orada görülüyor...Araba modeli rengi aynen görünüyor..Aynı marka model renk bir arabayı çalıp senin plakayı bastırıp takıp 2 - 3 ay güvenle yakalanma korkusu olmadan kullanıp terkediyorlar. Veya söküp satıyorlar..ÇÜNKÜ PLAKA DOĞRU ARABA DOĞRU...Sende bol bol kaçak otoban, köprü parası ve trafik cezası ödüyorsun.. Birine çarpıp kaçar, soygun yapar, tahsilat çetesi olur..Adam çok rahat geziyor...SENİN ARABANIN AYNI ARABA VE AYNI PLAKA..ÇALINTI İHBARI YOK..Kimseler çevirmiyorlar...Senin araban.ise masum şekilde satılıkta duruyor..Plaka gizleme bu nedenle yapılır. KAPIDA DURAN ARABANIN PLAKASINI SÖKENLERDE MARKA MODEL VE RENGİNE BAKARLAR...Aynı yıl, renk, model arabayı çalıp takıp güvenle geziyorlar.En basiti plakayı takıp köprüden otoyoldan geçiyorlar..Diğer plakayı çamurluyor.Geçişte senin plaka görünüyor...Bol bol ceza öde..İtiraz edersin foto çıkacak senin arabanın ikizi..Adama çarpıp kaçsalar seni yakalayacaklar..Yeşil renkli şu plaka Renault 19 diyecekler..İşte senin araba..Yok ben oraya gitmedim, o adamı tanımam..Ben çarpmadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 15 Ağustos 2012; 21:38:46 >

• Ya da benim gibi fotoğraf çekmeye üşenmiştir ve eski sahibinin satarken plakaları gizli fotoğraflarını alıp koymuştur ilana. Gerçi sonradan düzelttim şimdi açık.
  • Peki mesajla şase motor plaka verince aynı riskler olmuyor mu

• Benimde merak ettiğim,
    İlanda plakayı kapatan arkadaşlar trafikte ne yapıyor?
  • Daha önce bu konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmıştım.
  • Ne telefonda nede mesajla MOTOR ŞASE NO KİMSEYE VERMEYİN.. Aynı motor ve şase nolu iki araba piyasada dolaşıyor...Biri Çalınmış olanı biri sizin masum arabanız..Sizin aynı plakayıda taktılarmı tamam. İki arabada aynı renk, aynı marka, aynı yıl , aynı model.Yakaalnma ihtimalı yüzde bir , oda tesadüf olursa..Yada ihbar olursa. Çevirmede ruhsat sorulursa yakalanır... Bu arada bütün trafik cezaları, köprü, otoban kaçak geçişleri, ısık ihlalleri ceza olarak gerçek araba sahibine geliyor...Adamın hiç gitmediği şehirden, yoldan ceza makbuzu geliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 15 Ağustos 2012; 20:19:46 >

• Ya benim plaka kapalıydı ilan şimdi yayında degil ama o zaman bizim arabada bişey var

• Cogunun durumu falso kapali plaka ilanlari direk es geciyorum.

• önceki aracımı sahibinden com aracılığı ile satmıştım plakasıda babalar gibi açıktı. kimse kusura bakmasın plakayı kapatan adamın ya arabasında gizlemek istediği bir durum vardır yada neden gizlediğini bilmeden sürü psikolojisiyle kapatıyordur.

bence sahibinden com un plakası gizli araçların ilanını kaldırması lazım.

sebepsiz yere plaka kapatan arkadaşlar 1-0 yenik başlıyorsunuz.
  • hırlısı var hırsız var iki kez şahit oldum plaka hırsızlıgına benzer model ve renkteki araçta kullanılmak üzere plaka hırsızlıgı yaygin birşey

Plakamın klonlanacagini düşünmeden edemiyorum sonuçta arayip ta soranada söylüyorum ama ne biliyim işte .

aracin resmi var adresi var haritadan gelsin bulsunlar plakaya da bakip çalsinlarmi

alici oldunuzda plakasını söylemeyen saticimi çıktı karşiniza .

ben şasi numarasini ve motor numarasini bile aliyorum telefondan ..
  • Ben nete ilan versem kesinlikle plakayı kapatırım..Alacak adam istediği yere götürüp göstersin palakayı ,motor, şase noyu serviste , sigortada, tramerde baktırsın, sorgulatsın..Arabanın başında tabiiki görecek.. İlana açık plaka asla koymam.Hiç bir şey olmaz derler...Olursa bir defa olur...Uğraş dur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 15 Ağustos 2012; 21:32:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Ben nete ilan versem kesinlikle plakayı kapatırım..Alacak adam istediği yere götürüp göstersin palakayı ,motor, şase noyu serviste , sigortada, tramerde baktırsın, sorgulatsın..Arabanın başında tabiiki görecek.. İlana açık plaka asla koymam.Hiç bir şey olmaz derler...Olursa bir defa olur...Uğraş dur...

O zaman trafikte de gizleyelim plakayı...sadece polis görmek istediğinde açsın örtüyü baksın plakaya...ne olur ne olmaz...:)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.