Şimdi Ara

insan neden ilan koyduğu aracın plakasını kapatır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar soru basit sahibinden.com'a bakıyorum adam ilanını vermiş ama plakanın üstüne bişey koyup kapatmış ya da paint'te üstüne karalama yapmış. bir insan niye hususi resim çekerken bişiler koyup plakayı kapatır bir mantıklı açıklaması olan var mı?

benim aklıma 2 seçenek geliyor ya eşe dosta bak paraya sıkıştı arabasını satıyor diye dedikodu çıkartmamak için ya da arabasının kazası, boyası ortaya çıkmasın diye kendince çakallık yapıyor.

kendi koyduğu ilandaki plakasını kapatan ve mantıklı bir açıklaması olan var mı?

• Yakın çevremiz aracın satılık olduğunu görüpte muhabbetimizi çevirmesin diye 1-2 kez kapatmışlığımız vardı
  • Ciddi isen ara plakayı sor zaten verirler. Onun haricinde çok gerizkalı insan var mesaj yoluyla pazarlık yapan mı dersin arabanın durumunu soran mı dersin takas öneren mi dersin, plakadan görünen kazalara bakıp değer biçen sinir bozan mı dersin...

Adam plakayı sorgulamış dediği şey; bak 2000 liralık kaza yapmışsın senin arabadan 4000 lira düşelim benim arabayı bu kadara sayalım kafa kafaya takas. Bir de üsteliyor denyo.

Herkes siz biz değil.. Bir de öyle düşünün...
  • genelikle arabada falso oldugu icin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde kapatmıştık zaten açıklamada kazalarını yazdık hasar geçmişini yazdık. Geldi baktı telefondaki plaka doğru SMS'lede plakayı doğruları aldı gitti. Hem dediğiniz gibi bak arabasını satıyor işleri iyi değil demek ki(ticaretle uğraşıyoruz) ya da çalıntı plaka olayları oluyordu sanırım bir ara aracı görüyorlar plakayı görüyorlar ki büyük şehirlerde çok olabiliyor.
  • böyle saşma bir düşünce olabilir mi ya? vay millet paraya sıkıştı demesin.insanlık hali,allah kimseye vermesin hastalık,kaz vb acil nakit lazım ise satarsın parayı kullanırsın.ya paraya sıkışmak ayıp mı?herkesin başına gelebilir,bunu gurur meselesi yapar gibi saklama ihtiyacı duymak!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nirvana333 -- 11 Ağustos 2012; 12:09:19 >
  • Kapatanlarin cogunun agir kazasi mevcut zaten fiyatlarida emsallerine gore dusuk yaziliyor ben ilanda plaka ve sase no ve 1 parca boya oldugunu yazdigim halde adam arayip degiseni varmi diye soruyor olu fiyat almak icinde resmen yalvaranlar var 500 tl 1000 lira icin bu kadar dil dokulmez alacak olan temiz ise alir zaten

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ister açar ister kapatır plakası kapalı arabaları zorla mı satıyorlar? ciddi alıcıya zaten plaka verilir o da istediği yeren sorgulatır piyasadaki sıkıntılı arabaların çoğunun plakasıda açıktır. kötü niyetli olan plakası açıkta yedirir kapalıda...
  • Ben koyduğumda gizliyorum ne alakası var şimdi

• sahte plakacılardan tırsıyor insanlar. kazası görünmesin diye kapatan da vardır tabi.
  • Eds ve mobeseleri bir şekilde aldatmak isteyen kişiler ilan sitelerine girip kendi marka model ve renginde aracın plakasını aksesuarcıda yaptırıp kullanıyor. Sokaktanda bulmak mümkün ama internet daha kolay. İlan verirken aracınızın plakasını mümkün mertebe gizleyin. Almak niyetinde olan gelir görür, sorgulatır.
  • Benzer bir konuda bu durum daha önce tartışılmıştı:

http://forum.donanimhaber.com/m_45010184/tm.htm

Ülkemizde hemen hemen her konuda sahtecilik olaylarına rastlamak mümkün maalesef.

http://forum.donanimhaber.com/m_20953106/tm.htm

Ben araç satım ilanlarımın tamamında plakayı kapattım - kapatırım ancak ciddi alıcılara plaka ve motor-şasi numaraları gönderilir diye de not düşerim.

Bundan dolayı benim aracımı almaktan vazgeçeceklere de saygım sonsuz.

edit: cümle düşüklüğü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haluk 23 -- 11 Ağustos 2012; 13:08:46 >

• Hmm.. Şimdi ben alıcısı olmayı düşündüğüm araç için adamı aradığımda motor-şasi no'nuzu alabilir miyim dersem genelde verirler mi? Bu gibi durumlarda tepki ne oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carantinas

Hmm.. Şimdi ben alıcısı olmayı düşündüğüm araç için adamı aradığımda motor-şasi no'nuzu alabilir miyim dersem genelde verirler mi? Bu gibi durumlarda tepki ne oluyor.

Bu talebini olumlu karşılamayan; bu durumda eveleyip geveleyen şahısların araçlarından uzak durmak gerekiyor zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

quote:

Orijinalden alıntı: carantinas

Hmm.. Şimdi ben alıcısı olmayı düşündüğüm araç için adamı aradığımda motor-şasi no'nuzu alabilir miyim dersem genelde verirler mi? Bu gibi durumlarda tepki ne oluyor.

Bu talebini olumlu karşılamayan; bu durumda eveleyip geveleyen şahısların araçlarından uzak durmak gerekiyor zaten.

Anlaşıldı çünkü artık internet ortamından araç bakıyoruz genellikle ve baktığımız araçların çoğunluğu eğer küçük bir şehirdeysek başka illerdeki araçlar oluyor. Bu durum da tabi ki aracı görmeye gitmeden belli intibayı almak gerekiyor araç durumuyla alakalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: MEHMETXXXX

Ben koyduğumda gizliyorum ne alakası var şimdi

nedenini merak ediyorum mantıklı bir açıklaması var mı diye. zaten bir kaç arkadaştan bir kaç değişik neden belirtmiş, sizin nedeniniz neydi? arkadaşlar gibi çalınmasından mı korkmanız.
  • En azından kapalı plakaysa aracın geçmiş hasarlarını varsa yazmalı. Plaka kapalı, 2 parça boya, yürür iyi lafını gördüğüm an o ilana bir daha bakmam bile.

Bir de her şey araç başında konuşulur muhabbeti var. Arkadaşım aracının geçmişini adam akıllı belirtmemişsin (plakan kapalı) ben kendi beklentilerime göre geliyorum bir de bakıyorum ciddi bir kazası olmuş. Geldiğim yol 50km çektiğim cefayı, yol masrafını baban mı karşılıyor.
  • Aracımın ilanını koydum ve plakaları açık, nasıl bir sorun olabilir ki?
  • dün bir aracı sahibinden gördüm ve beğendim plakası açıktı sorgulattım tramere kayıtlı böyle bir plaka yoktur diyor araba satıcısına sordum kasko ile sorgulatırsın kazası yoktur bu nedir şimdi anlamadım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: piribeyli26

dün bir aracı sahibinden gördüm ve beğendim plakası açıktı sorgulattım tramere kayıtlı böyle bir plaka yoktur diyor araba satıcısına sordum kasko ile sorgulatırsın kazası yoktur bu nedir şimdi anlamadım?

Hasar kaydı yok demekki.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.