Şimdi Ara

insan neden ilan koyduğu aracın plakasını kapatır (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
4.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çevremizdeki insanlar efendim x arabasını satıyormuş bu adam kesin battı borç için satıyor/arabasından memnun değil biz dedik çok yakar diye vb. Lafları etmek için bekliyorlar. Oysa ki biz sadece belki müşteri olur da satılır da sermayeye katarız diye koyduk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim gözümde bir aracin plakasinin kapali olmasinin tek sebebi aracin plakasini sorgulayip hasar kaydini gorup kacmasinlar diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: anlhcylmz

Benim gözümde bir aracin plakasinin kapali olmasinin tek sebebi aracin plakasini sorgulayip hasar kaydini gorup kacmasinlar diyedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: virgaba

quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

Ben nete ilan versem kesinlikle plakayı kapatırım..Alacak adam istediği yere götürüp göstersin palakayı ,motor, şase noyu serviste , sigortada, tramerde baktırsın, sorgulatsın..Arabanın başında tabiiki görecek.. İlana açık plaka asla koymam.Hiç bir şey olmaz derler...Olursa bir defa olur...Uğraş dur...

O zaman trafikte de gizleyelim plakayı...sadece polis görmek istediğinde açsın örtüyü baksın plakaya...ne olur ne olmaz...:)

• quote:

Orijinalden alıntı: anlhcylmz

Benim gözümde bir aracin plakasinin kapali olmasinin tek sebebi aracin plakasini sorgulayip hasar kaydini gorup kacmasinlar diye.

Plakayı kapalı olanlar mesaj veya telefon yoluyla söylüyorlar plakayı genelde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doga.

quote:

Orijinalden alıntı: _eRay

Aracımın ilanını koydum ve plakaları açık, nasıl bir sorun olabilir ki?

Tesadüfen aracınıza sahibindende rastladık.
    Aracınız otomatik vites olsaydı kardeşim için almaya geliyorduk ama hayırlısı artık

Kismet :))

• plakayı kapatmak saçmalık..
  • Arkadaşlar konu ile alakası yok ama bir ilan duyurmak istiyorum.34 RU 399 nolu aracımızın 2 plakası da çalınmıştır.son günlerde yaşanan terör ve hırsızlık olayları nedeniyle endişemiz vardır.böyle plakalı bir araç gören olursa lütfen polise bildirsin.belkide bir çok insanın hayatını kurtarmış olursunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

Eds ve mobeseleri bir şekilde aldatmak isteyen kişiler ilan sitelerine girip kendi marka model ve renginde aracın plakasını aksesuarcıda yaptırıp kullanıyor. Sokaktanda bulmak mümkün ama internet daha kolay. İlan verirken aracınızın plakasını mümkün mertebe gizleyin. Almak niyetinde olan gelir görür, sorgulatır.

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: taşkafa

GÜVENLİKLE İLGİLİ...Ne alakası var ? Plakan orada görülüyor...Araba modeli rengi aynen görünüyor..Aynı marka model renk bir arabayı çalıp senin plakayı bastırıp takıp 2 - 3 ay güvenle yakalanma korkusu olmadan kullanıp terkediyorlar. Veya söküp satıyorlar..ÇÜNKÜ PLAKA DOĞRU ARABA DOĞRU...Sende bol bol kaçak otoban, köprü parası ve trafik cezası ödüyorsun.. Birine çarpıp kaçar, soygun yapar, tahsilat çetesi olur..Adam çok rahat geziyor...SENİN ARABANIN AYNI ARABA VE AYNI PLAKA..ÇALINTI İHBARI YOK..Kimseler çevirmiyorlar...Senin araban.ise masum şekilde satılıkta duruyor..Plaka gizleme bu nedenle yapılır. KAPIDA DURAN ARABANIN PLAKASINI SÖKENLERDE MARKA MODEL VE RENGİNE BAKARLAR...Aynı yıl, renk, model arabayı çalıp takıp güvenle geziyorlar.En basiti plakayı takıp köprüden otoyoldan geçiyorlar..Diğer plakayı çamurluyor.Geçişte senin plaka görünüyor...Bol bol ceza öde..İtiraz edersin foto çıkacak senin arabanın ikizi..Adama çarpıp kaçsalar seni yakalayacaklar..Yeşil renkli şu plaka Renault 19 diyecekler..İşte senin araba..Yok ben oraya gitmedim, o adamı tanımam..Ben çarpmadım...

Yazdıklarınızın aynısı bir tanıdığın başına geldi.Adam 2006 model polosunu sahibinden de satılığa çıkarıyor.Plakayı kopyalayıp aynı özelliklerdeki başka poloya takıyorlar.Adam fazla fiyat istediğinden araba 4 ay sonra satılıyor.Notere gidince arabanın 2000 liraya yakın kaçak geçiş-trafik cezası ve son dönemin vergi borcu çıkıyor.Aksini ispatlayabilmek için tam 1,5 sene mahkemede uğraştı ve mahkeme bitene kadar arabayı satabilmek için o cezaları paşa paşa ödedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: günerkanat

Eds ve mobeseleri bir şekilde aldatmak isteyen kişiler ilan sitelerine girip kendi marka model ve renginde aracın plakasını aksesuarcıda yaptırıp kullanıyor. Sokaktanda bulmak mümkün ama internet daha kolay. İlan verirken aracınızın plakasını mümkün mertebe gizleyin. Almak niyetinde olan gelir görür, sorgulatır.

+1
  • Telefon edenlere plaka veriyorsanız gizlemenin çok bir mantığı yok. Klonlamak derken avm otoparkına girdiğinizde bir dolu plaka araba model bulabilmek mümkün. Yani insan gizlediğinde bir anlam çıkarmamak gerek, gizlemesenizde büyük bir sorunla karşılaşmazsınız.
  • ben arabanın yüzü eskimesin diye kapıyorum satmaktan vazgeçersem ve 1-2 ay sonra tekrar satılığa koyarsam millet dicek bak bu arabayı 2 aydır satamıyorlar.
  • Ben de kapatarak veriyorum ilanı. Tamamen güvenlik amaçlı. Bu konuda aklınıza hayalinize gelmeyecek dalavereler dönüyor. İsteyene plakayı söylüyorum zaten telefon veya mesajla.
  • Şu an bizim aracımızda sahibinden.com da ilanda. Ben de, kötü niyetli plaka ve fotoğraf hırsızlarına karşı plakanın harflerini kapattım. Altınada not düştüm ciddi alıcılara araç bilgilerini verebilirim diye ve tramer sorgusunda çıkacak küçük çaplı onarımlarıda yazdım. Hatta aracın boyanmış parçalarının neden boyandığının görünmesi için gerekli fotoğraflarıda ilana koydum. Araç oldukça temiz, fotoğraflama işleminide gayet güzel yaptım. Fotoğraflarına çalınmasına karşı fotoğraf üzerine ismimide yazdım. Başka siteye veya şahısa ait reklam yazısı, fotoğraf, isim benzeri gibi saçma bir sebepten ilanım önce askıya alındı. Bende site ile iletişme geçerek aynı şekilde ilanımı açtırdım.
    Boyanan parçaların fotoğrafınıda koymakla hatamı ettim bilmem; yüzeysel sürtmeden dolayı boyalı olan bir kaç parçayı görüp aracınızda pert kaydı varmı diye sorup ölücülük yapıp yazdığım fiyatın (pazarlık payı var ama abartmayın yazmama rağmen) 4.500 TL altını teklif eden bile oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: gyradel

En azından kapalı plakaysa aracın geçmiş hasarlarını varsa yazmalı. Plaka kapalı, 2 parça boya, yürür iyi lafını gördüğüm an o ilana bir daha bakmam bile.

Bir de her şey araç başında konuşulur muhabbeti var. Arkadaşım aracının geçmişini adam akıllı belirtmemişsin (plakan kapalı) ben kendi beklentilerime göre geliyorum bir de bakıyorum ciddi bir kazası olmuş. Geldiğim yol 50km çektiğim cefayı, yol masrafını baban mı karşılıyor.

şimdiye kadar üç arac sahibi oldum ikisini sattım bende ilanlarımda araç başında pazarlık olur yazarım yada telefonla konustugum çoğu satıcı öyle diyor sahibinden.com mesela ben yazmısım arabama 12000 tl adam 8000 tl ye verırsen gelıyım su kadara olursa benı ara kimsin kardesim in misin cin misin ben alırken satıcıyla yüz yüze yapıyorsam pazarlık alıcıyıda görmek ısterim atılan cogu mesaj laf kalabalıgı sadece

• Plaka kopyalama olabiliyor diye biliyorum bende , aynı model aynı renk çalıntı araca o plakayı takıyorlar ihtimal düşük ama neden olmasın ki neler dönüyor neler.
  • Aracın plakasını kopyalayıp çalıntı araca takmak isteyen kişi evin önünden plakayı yazıp da gidebilir.İlle de ilan sitesinden almasına gerek yok.Bir aracın yanına gidip rengini,modelini öğrenmek çok zor olmasa gerek herhalde.Zaten bildiğim kadarıyla e devlet üzerinden bakılabiliyor.
  • 3. seçenek arabamı çalmasınlar diye. bazı internet sitelerinde aracın plakasından sahibine ulaşıp ev adresini aldıktan sonra aracı bir gece ansızın çalışyorlar. eskiden çok yaşanmıştı hatta adamın birinin mercedesini çalmışlardı polis adamın altında mercedes var biz kötü transitle nasıl yetişelim diye dalga geçmişti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alfredo

Telefon edenlere plaka veriyorsanız gizlemenin çok bir mantığı yok. Klonlamak derken avm otoparkına girdiğinizde bir dolu plaka araba model bulabilmek mümkün. Yani insan gizlediğinde bir anlam çıkarmamak gerek, gizlemesenizde büyük bir sorunla karşılaşmazsınız.

sahibinde.com a aracın markası modeli ve renk olarak filtreleme yapılabilir ama AVM lerde tek tek dolaşmak gerekir.

yani o işi yapacak adam, AVM leri dolaşmaktansa girer internete, bulur aynı renkte, aynı markada aracı, aynı plakadan yaptırıp, istediği haltı yer ve cezasını ilan sahibi öder
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.