Herkese merhabalar, alakalı bir konu aradım ama bulamadım. Malum 7 temmuz gsr regülasyonlarından dolayı, parası ödenmiş araçların çoğu şu anda bayilerde ve müşterilere teslim edilemiyor. Bu konuda mağduriyet çok. Şikayetvar'da yüzlerce şikayer var. Parasını verip tescil edilemediği için aracını alamayanların sayısı çok fazla. Benim bildiğim peugeot, mercedes ve chery var. Belki başka markalar da vardır. Burada sorumlu bayiler değilmiş, sistemsel sıkıntı varmış. Bugün de OYDER (Otomotiv Yetkili Satıcılar Derneği) Bakanlıkla görüşmeye gitmiş sanırım. Süreçle ilgili bilgisi olan var mı? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vectrac -- 19 Temmuz 2024; 17:44:3 > |
Araç Tescil Sorunu (Temmuz 2024)
-
-
şuan ayne dertten muzdaripim bende noterdeki arkadaşımla konuştum 1 hafta sürer dedi engeç
-
Artık 1 haftada çözülürse iyi diyoruz. Kaç gündür bekleyen insanlar var. Tatile otobüsle giden arkadaşım oldu ailesiyle. Komedi.
-
24 haziranda bakiye kapattık 1 ay oluyor neredeyse bekliyoruz. Insanlari magdur ettiler. Parasini verdigimiz fatirasi cikan araci alamiyoruz. Kredinin ilk taksiti geldi
-
ben bir kere sıfır araç aldım, bayiyle önceden görüşmüştüm ama hiçbir işlem yapılmamıştı.
otobüsten indim bayiye gittim, 2 saat içinde ruhsat ve plaka ile aracımı alıp bayiden ayrılmıştım.
1 ayda ne yapıyorlar da teslim edemiyorlar aracı?
hadi araç gemide yolda diyelim, satış yapıldığına göre , fatura da çıkmış aracın teslimi nasıl yapılamaz?
regülasyondan dolayı gümrükten çekilemiyorsa bütün suç bayinindir. dün çıkmadı bu uygulama, aylardır biliniyordu. bayiler nasıl olsa hallederiz, ikinci bi uzatma gelir diye savsakladı muhtemelen.
-
Ben de aynı durumdan muzdaribim. Bana da 1 hafta da sürebilir 1 ay da sürebilir dediler.
-
Gsr yönetmeliği gereği geçiş sürecinde belirsizlikler mi vardi anlamadim. Bu durumu göze mi aldılar bayiler bilemiyorum. Bakanlığın geçiş sürecinde yol haritası bellidir diye düşünüyorum.
Yaz günü, bebeğimizde var maalesef saçma sapan bir durum yüzünden bekliyoruz. Ikinci ele guvenemedik sıfır alalim bari dedik. Sansimiza bu durum meydana geldi -
Hocam baştaki suç bayilerde. Bile bile bizden saklayarak araçları sattılar. Ama bu saatten sonra devletin çözmesi gerek. Tek bir markada yok nerdeyse hepsinde aynı problem var. Devletin sisteminde problem varmış. Bayiler gerekli bilgileri vermişler ama sisteme girilemiyormuş.
İkinci el aracımı ilan verdikten 20 dakika sonra aracı görmeye gelene 2 saat içinde sattım. Sıfır aracı 1 aydır alamıyorum, ne zaman alacağım da belli değil.
-
İnsanlar mağdur. Yetkililer çıkıp bir açıklama yapma zahmetinde bulunmuyorlar. Millet birikimini bozdu, elindeki paraları kullandı aracını satın aldı ama araç teslim edilemiyor. Çok yazık gerçekten bu kadar amatörlük olamaz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi delete35x -- 20 Temmuz 2024; 12:8:39 > -
Şu an toyota, vw passat ve tiguanda ekranlar açılmış. peugeot, cupra, citroen, open için halen bekleniyor. Ama modelden modele değişebilir.
-
Hyundai ile ilgili bilgi alan oldu mu?
-
Konu dediğiniz şeylerle alakalı değil.
webteknoSıfır Otomobil Düzenlemesi Krize Yol Açtı: OYDER Devredehttps://www.webtekno.com/gsr-ii-duzenlemesi-krize-yol-acti-h146760.html -
Ya sizi darlıyorum kusura bakmayın lütfen. Ekranlar açılmış yazmışsınız ya o açılan ekranlar tescil için olan ekranlar mı acaba? Yani bahsettğiniz markalarda problem çözülmüş mü? Öyle anladım da eğer öyleyse herhalde Citroen için de olumlu bir gelişme yaşanır bugün yarın diye düşündüm
-
Edindiğim bilgileri özetlemeye çalışayım.
Bayiler araçların tescillerini ARTES denilen bir sistem üzerinden yapıyor. 7 Temmuz'da yürürlüğe giren yasa ile beraber GSR 2 ile gelmeyen araçların bu sistem üzerinden tescil edilmesi engellendi. Fakat markaların stoklarının ellerinde kalmaması için de bakanlık; geçen sene satılan araç sayısının %10'u kadar aracı gsr 2 olmasa bile (standartlara uyduğu taktirde) tescil edebilirsin diye bir kolaylık sağladı. Bu nedenle markalardan bu gsr'siz araçların şase numaralarını istedi. Bazı markalar bunu erkenden yolladı, bazıları daha geç gönderdi. Şu an bizim araçların tescil edilememesinin nedeni de bu şase numaraları bakanlık ve tse tarafından kontrol edilip gsr standartlarına uyuyorsa artes ekranları tekrar aktif hale getirilmesini beklememizden dolayı.
Bazı markalarda bu araçlar toplu model bazında açılırken, atıyorum peugeot 2008 toplu açılmış (bayinin dediğine göre) bazılarıda listeye göre araç araç açılıyor. Yani x bayisindeki passatların ekranın açılması sizin aldığınız passatın da tescil edilebileceği anlamına gelmeyebilir. Örneğin, peugeot 3008 ve 408'lerde trafik tabelası tanıma sisteminin sesli uyarı vermemesi nedeniyle incelemeye takıldığını filan duydum.
O nedenle bugünden itibaren araç alacaksanız ya aracın gsr 2 ile geldiğine emin olun ya da bizim gibi beklemeyi göze alın. Araçları tescil edebileceğimiz de kesin değil. Standartlara uymadığı taktirde hiçbir zaman o ekranlar açılmayabilir, bakanlık markadan aracı fabrikaya geri yollamasını isteyebilir ya da bayi 2.elden satar. Ek olarak senin arabaya sıra geldiğinde %10 kotası aşılmışsa, yine aracını tescil ettiremezsin. Cuma günü OYDER (Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği) bakanlıkla görüşmeye gitti ama bişey çıktı mı oradan emin değilim.
Benim fikrim; önümüzdeki hafta, tescil bekleyen tüm araçların artes ekranlarının açılması çok iyimser. Yani bu süreç 1 hafta da sürebilir 3 ay da, tamamen bakanlığa, tse'ye ve aracın standartları karşılayıp karşılamadığına ve markanın kotasına bağlı. O nedenle yok salı açılacakmış, çarşamba geliyormuş gibi sözlere çok imtina etmeyin.
Ben de geçen hafta 408 opsiyonlamıştım Allahtan daha parasını ödemedim. Bu hafta da düzelmezse ekranlar opsiyonu bozup kaporayı geri alıp, gsr ile gelen 408 bulursam onu bulamazsam farklı markalara yöneleceğim. Devletin işlerini genelde beğenmesem de bu konuda tamamen haksız olarak markalar. Mesela ben aracı opsiyonlarken, sistemlerde bir arıza var 2 güne düzelir dediler. Sonradan olayın gerçek yüzünü öğrendim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrblithe -- 21 Temmuz 2024; 1:56:44 >
-
%10’luk kotaları dolduğunda gsr2 ile uyumsuz sıfır arabalar, ikinci el olarak satılabilecek sadece. Sıfır olarak, sıfır fiyatı istenerek satılamayacak.
-
aynen, onda da bayi plaka çıkartıp 6 ay sonra satışını yapabilir. Ortalık biraz karışacak bakalım, göreceğiz.
-
Haziranda parasıjı ödeyip halen araç alamayan var mı?
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Edindiğim bilgileri özetlemeye çalışayım. Bayiler araçların tescillerini ARTES denilen bir sistem üzerinden yapıyor. 7 Temmuz'da yürürlüğe giren yasa ile beraber GSR 2 ile gelmeyen araçların bu sistem üzerinden tescil edilmesi engellendi. Fakat markaların stoklarının ellerinde kalmaması için de bakanlık; geçen sene satılan araç sayısının %10'u kadar aracı gsr 2 olmasa bile (standartlara uyduğu taktirde) tescil edebilirsin diye bir kolaylık sağladı. Bu nedenle markalardan bu gsr'siz araçların şase numaralarını istedi. Bazı markalar bunu erkenden yolladı, bazıları daha geç gönderdi. Şu an bizim araçların tescil edilememesinin nedeni de bu şase numaraları bakanlık ve tse tarafından kontrol edilip gsr standartlarına uyuyorsa artes ekranları tekrar aktif hale getirilmesini beklememizden dolayı. Bazı markalarda bu araçlar toplu model bazında açılırken, atıyorum peugeot 2008 toplu açılmış (bayinin dediğine göre) bazılarıda listeye göre araç araç açılıyor. Yani x bayisindeki passatların ekranın açılması sizin aldığınız passatın da tescil edilebileceği anlamına gelmeyebilir. Örneğin, peugeot 3008 ve 408'lerde trafik tabelası tanıma sisteminin sesli uyarı vermemesi nedeniyle incelemeye takıldığını filan duydum. O nedenle bugünden itibaren araç alacaksanız ya aracın gsr 2 ile geldiğine emin olun ya da bizim gibi beklemeyi göze alın. Araçları tescil edebileceğimiz de kesin değil. Standartlara uymadığı taktirde hiçbir zaman o ekranlar açılmayabilir, bakanlık markadan aracı fabrikaya geri yollamasını isteyebilir ya da bayi 2.elden satar. Ek olarak senin arabaya sıra geldiğinde %10 kotası aşılmışsa, yine aracını tescil ettiremezsin. Cuma günü OYDER (Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği) bakanlıkla görüşmeye gitti ama bişey çıktı mı oradan emin değilim. Benim fikrim; önümüzdeki hafta, tescil bekleyen tüm araçların artes ekranlarının açılması çok iyimser. Yani bu süreç 1 hafta da sürebilir 3 ay da, tamamen bakanlığa, tse'ye ve aracın standartları karşılayıp karşılamadığına ve markanın kotasına bağlı. O nedenle yok salı açılacakmış, çarşamba geliyormuş gibi sözlere çok imtina etmeyin. Ben de geçen hafta 408 opsiyonlamıştım Allahtan daha parasını ödemedim. Bu hafta da düzelmezse ekranlar opsiyonu bozup kaporayı geri alıp, gsr ile gelen 408 bulursam onu bulamazsam farklı markalara yöneleceğim. Devletin işlerini genelde beğenmesem de bu konuda tamamen haksız olarak markalar. Mesela ben aracı opsiyonlarken, sistemlerde bir arıza var 2 güne düzelir dediler. Sonradan olayın gerçek yüzünü öğrendim. |
Benzer içerikler
- 1.4 egea alınır mı
- lukoil 5 30 yağ yorum
- şase no ile oem sorgulama
- bursadan istanbula nasıl gidilir
- ford fiesta ecoboost 1.0 otomatik vites yorumları
- byd bayilik şartları
- tiguan boyutları
- renault clio 2022 fiyat listesi
- glc 220 d 4matic fiyat
- toyota supra 1994 fiyat
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X