Arkadaşlar öncelikle tavsiyeleriniz için teşekkürler. Ben ilk defa ÖTV muafiyetli araç alacağım, vasi kararının çıkmasını bekliyorum, haziran 28 den sonra alma işlemlerine başlayacağım ama o zamana kadar araçlar hakkında bilgi almak, tavsiyelerinizi dinlemek istiyorum, siz olsanız bu ( 700bin TL ) limitle hangi aracı alırdınız param kısıtlı çünkü sizden yardımlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Benim önerdiğim markalar haricinde neler tavsiye edersiniz arkadaşlar sedan model düşünmüyorum hatchback model düşünüyorum o yüzden araçları hatchback yazarsanız sevinirim arkadaşlar. Benim Önerdiğim ve beğendiğim modelleri yazıyorum. Renault Clio evulotion 1.0 TCE XTRONIC 90HP + / Hyundai İ20 SYTLE 1.4 - / Opel Corsa 1.2 100HP AT8 / Seat IBIZA STYLE 1.0 115 HP DSG / Skoda Fabia 1.0 Premium 115ps DSG Vw Polo Life 1.0 95 PS DSG Modeller bunlar arkadaşlar fiyat listesi ve resimleri ek dosyada görebilirsiniz. Tavsiyelerini bekliyorum arkadaşlar teşekkürler şimdiden. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedNeX -- 14 Mayıs 2024; 23:41:52 > |
ÖTV MUAFIYETLI ARAÇ TAVSİYESİ RAPOR % 94 '29.04.2024'
-
-
tavsiye bekliyorum
-
Manuel olmasa kesin Polo derdim. Sınıfının üstünde bir araç.
Corsa - i20 arasında tercih yapardım Polo olmuyorsa.
-
Konu güncel arkadaşlar tavsiyelerinizi bekliyorum lütfen yardımcı olun hangi aracı almam daha mantıklı sınır 700 bin tl
-
beyler bu listede hangi araçları alırdınız
-
ilerde satarım rahat gitsin diyorsan ibiza - polo
-
Beyler 2 model arasında kaldım polo ile skoda arasında sizce hangini almalıyım skoda özellikleri daha fazla gittim bayide inceledim polonun eksiği çok zaten araçların motorları aynı aynı fabrika yapıyormuş siz olsanız bu 2 modelden hangisini alırdınız polo mu skoda mı
-
Prim yapsın diyorsan polo, binerken mutlu olayım diyorsan fabia.
-
Fabia hakkında parça sıkıntısı olduğunu söylediler sizce böyle bir şey mümkün olabilir mi arkadaşlar yedek parça sıkıntısı yaşarmıyım birde aracın bir yerinde arıza çıktığı zaman tekrarlıyor muş sizce bunu yapar mı 2024 araçlarında
-
beyler hangi aracı almamı tavsiye edersiniz bayramdan sonra vasi çıkacak inşallah
-
sıl bomba 10 yıla çıkması değil; şu an allah uzun ömür versin engelli vefat ederse araç mirasçılarına ötv ödemeden devroluyordu.
yeni taslağa göre mirasçılar daha önce ödenmemiş olan ötv ve kdv yi mecburi ödemek zorunda kalacaklarmış.
ötv muafiyetli araç alımı kanunen değilse de fiilen biter bu şekilde çıkarsa.
kimse gelecekte ailesine o kadar borç bırakmak istemez. kimse de almaz.
BloombergHTbloomberght226 milyar TL'lik vergi paketinin detaylarıhttps://www.bloomberght.com/226-milyar-tl-lik-vergi-paketinin-detaylari-2354934 -
arkadaşlar birde peugeot 208 GT 1.2 PureTech 130hp EAT8 1.412.000 TL bu modelini araştırdım corsa dan iyi mi bu araç arasında sadece 40 k oynuyor
-
yani corsanın ultimate paketimi daha iyi yoksa 208 in gti modelimi
-
Engelli birey içi hacim ve uzun vade kullanışlı açısından Skoda Fabia .Hatta iyi niyetli kullandığınızı düşünmek istiyorum . B suv veya cherry gibi SUV araçlara alarak engelli bireyin rahat inip binmesine ,konforlu yolculuk yapmasına fayda sağlamış olursunuz .Baktığınız araçlar dar ve küçük .
Her şeyi yazmışsınız fakat engelli aracı almaktaki amacınız olan engelli kişiyi rahat ettirmek değil mi ? Onun rahat inip binebileceği veya onun seveceği aracı almanız doğru olmaz mı ? Yada engel durumunu söyleseydiniz ona göre öneride bulunsaydık .
Size özel değil , Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin ama Mehmet Şimşek az bile yapmış diyorum .Engelli kişinin adıyla alınan aracı engelli kişinin ikametgah adresi dışında ,engelli kişi araçta yoksa kullanamaz ibaresi olmalı ,art niyetli sürücüler için aracı ellerinden almaya kadar giden sert cezalar olmalı.
Engelli vatandaş aracı satarken yine engelli vatandaşa satabilir ibaresi olsa 2. El olarak ( hem gariban engelli insanda alır illa herkes sıfır alacak diye bir durum yok )
Bu sayede gerçekten ihtiyaç sahipleri kullanılmış olur .
Örnek adamın yakını felçli Sivas’ta yaşıyor .Sürücü kişi İstanbul’da Passat SW son model arabasıyla geziyor ,vergi vermiyor ,engelli park yeri işgal ediyor.Bu da çalmamın başka yoludur .
Aslında suç hükümette değil vicdanlarda
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrFuKi -- 18 Haziran 2024; 23:49:56 >
-
Rabbim tüm engelli bireylere acil şifalar versin.
Umarım gerçekten ihtiyaç sahipleri faydalanıyordur.
Fakat 10 yıl olması günümüz araçlarında normal bir süre gerçekten kullanan engelli birey için sorun olmaz ki zaten en kötü araç 1 milyon civarı bunu alan engelli birey al-sat derdi yoksa bu durum onu ilgilendirmez .
Yine araç engelli birey hayatta olduğu sürece onu rahat ettirmek üzere vergisiz ,ÖTV siz .Hatta bana kalırsa yakıt tan dahi vergi alınmasın .
Ama engelli birey ,Allah gecinden versin vefat ederse .Kimseye bir zararı yok borç bıraktığı da yok.Akrabası karar verecek ,ya aracı bu kadar yıl devletin imkanı ile kullandım sağolsun diyip durumu yoksa satacak ÖTV vb düşecek kalan nakit ile devam edecek ya da vergisini ödeyip herkes gibi binmeye devam edecek .
Burada amaç engelli birey üzerinden akrabasına mal sahibi yapmak değil .Engelli bireyin yaşamında hayatını kolaylaştırmak için ayrıcalık olmalı .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrFuKi -- 18 Haziran 2024; 23:47:21 >
-
Bir kere kimsenin yasama garantisi yok arabayi alirsin ertesi gun kalp kirizinden olursun, kimse de aileme borç birakirim endisesi ile bu hakki kullanmaz.
Zaten gayet kisitli oyle yazildigi gibi bmw ler mercedesler alamiyorsun en fazla otv kdv dahil 1591000 tl degerinde arac alabiliyorsun, bu araci da ya bizzat sen, yada birinci derece yakinin olan ismi devlete bildirilmis seninle ayni ilde ikamet eden sadece 3 akraban kullanabiliyor. Sen olmadan sehirdisina da cikamiyor.gayet kisitli bir imkan hali hazirda zaten.
Ayrica O oyle hop diye satilabilen bir deger degil, piyasa malum,devlet de beklemez sen sat oyle ode borcunu diye,hacizi gonderiverir.
ha kasko degerinden devlet geri alir diye bir madde koyarlarsa amenna. Ki bu arabalarin bazıları ozel tertibatlı modifiyeli oluyor onlari kim alacak? Sen sagi solu delinmis araba alirmisin, alsan piyasa degerinden alirmisin?
Mirasi red etsen, kismi red diye bir sey yok bildigim kadari ile butun mirasi red etmen lazim. Otv yi odeyecem diye aileler iflas edecek.
Toparlarsak ya hic verme bu hakki, yada bu kadar zenginlerin kollandigi duzende engellinin 10 yasindaki arabasinin otv sinin pesine düşmeyiver.
Sirf yat ve ozel jet/helikopter sahiplerinden ek vergi alsa her sene gene bu otv den fazla gelir elde edersin.
Veya luks mucevher ,ultra luks araba ( ferrari bentley porsche vb gibi)alim satimina ek vergi koy. Zengin odesin arkadasim normal vatandas değil.
Veya ucus,gecis,yolcu,hasta garantisi verdigin sözleşmeleri tekrar revize et al sana bundan kat be kat fazla kaynak.
Engelli sahibi olmak zor engelli ailelerininde hayatlari engelliye gore değişiyor. Devlet bu kadar zor durumdaysa kapatsınlar dukkani. Buna gelinceye kadar nerelere ne paralar saciliyor.
Hayirli gunler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 19 Haziran 2024; 0:10:28 >
-
Yazının bir bölümüne katılmamak ile son cümlene imzamı atarım evet buna gelene kadar ne 5 lilerden vergileri silindi.
Ama bu dediğimizde üsttekiler çalıyor , o zaman tüm gariban insanlar kaçak elektrikli kullanma hakkına sahip gibi bir şey oluyor . Fark nerede ? Ölçüt miktar mı ?
İşin özü son yıllarda toplumca her alanda iyice yozlaştık ,yozlaştırıldık ne ahlaki değerler , ne etik kurallar kaldı .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrFuKi -- 19 Haziran 2024; 0:18:22 > -
Kacak elektrik kanunlarda cezasi belirli bir suc, otv muaf araba almak kanunlarda belirtilmis bir hak.quote:
Orijinalden alıntı: JrFuKi
Yazının bir bölümüne katılmamak ile son cümlene imzamı atarım evet buna gelene kadar ne 5 lilerden vergileri silindi.
Ama bu dediğimizde üsttekiler çalıyor , o zaman tüm gariban insanlar kaçak elektrikli kullanma hakkına sahip gibi bir şey oluyor . Fark nerede ? Ölçüt miktar mı ?
İşin özü son yıllarda toplumca her alanda iyice yozlaştık ,yozlaştırıldık ne ahlaki değerler , ne etik kurallar kaldı .
Biri elma biri armut engelli ilk basta suc islemiyor ki, sonradan ailesi neden cezalandirilsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasshelhoff -- 19 Haziran 2024; 0:19:36 > -
Konuyu burada bireysel tartışma alanına çevirmek istemiyorum ama sizde gayet iyi biliyorsunuz ki şuanda sahte raporla araç alanlar ya da gariban akrabasının bir kere dahi koltuğuna oturmadığı araç ile peşkeş çekenler Bunun sadece 3 örneği bulunduğum kamu kuruluşunda ki memurlarda mevcut . Hatta yüksek derece otizmli oğlunun adına Skoda superB alan adamın 5 sene aracı binmeyip otoparkta saklaması o çoçuğu evde mahsur bırakması vb . bardağa hep aynı yerden bakmayın .
Yapılan bu düzenleme engelli akrabası için alacak adamı en ufak zarara sokmuyor . 5 değil 10 sene kullansın al-sat yapmayacak kullanacak adam için 5 değil 10 sene olması sorun olmaz aksine araç yenilemeden , 5 sene daha mtv vermez .
Ayrıca verdiğim örneği dahi anlayamamışsınız . Anlatabildiğim karşıdakinin anlayabildiğini kadardır .
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrFuKi -- 19 Haziran 2024; 0:30:58 >
Benzer içerikler
- akü takviye kablosu kaç amper olmalı
- barum lastik yorum
- nissan qashqai 1.3 dig-t kronik sorunları
- volkswagen golf en çok tutulan modeli
- golf 7 1.2 tsi yorumlar
- mg 2024 fiyat listesi
- pilotcar p2 city
- toyota corolla 2024 fiyat listesi
- sıfır doblo fiyatları
- byd 7 kişilik
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X