Şimdi Ara

İnsanın kendini geliştirmesi ve hiçlik? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Gömlekli Adam

Aseksüel insanlar olduğu gibi vücuttaki kimyasal bozukluklardan dolayı bu çizginin dışına çıkacak insanlar olamaz mı

Olur tabi sorunlu mutasyonlardan kaynaklanan bir suru hastalik var. Ama bunlar normal degiller, o yuzden saglikli bireylerin ozelliklerini anlatirken bunlari hesaba katmayiz. Mesela biri gelip sana insanlarin kac kolu olur dese 2 dersin degil mi, halbuki kolu olmayan, tek kolu olan hatta 3+ kolu olan insanlar da var. İste bunun gibi dusun. Turun saglikli/normal bireylerinden bahsettim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazılarıda daha çok başkalarına daha faydalı olmak için kendini geliştirir, bilgiyi aktarmak için.
    Einsteinında dediği gibi sevdiğin işi yaparsan aynı zamanda çalışırsın ve çok okursun, otomatikman kendini geliştirirsin, özel çaba sarfetmene gerek yok.
  • kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Bende farkındayım.Kimse başarıya elleri cebinde gitmiyor ama arkadaş farklı yerden girdi konuya. Biraz daha geniş baktık olaya sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Einstein ben cok zeki biri degildim digerlerine gore sadece yaptigim isi seviyordum demistir. Kendini gelistirmekten cok bu ise ilgi duydugu sevdigi icin yapmis olmali.

Muhammed Ali ve digerleri ise digerlerinin gozunde biri olabilmek icin calismis demekki boks fazla umrunda degilmis.

Mesela ben yaptigim isi anlamsiz buluyorum genellikle ama yasamak icin bunu yapmak durumundayim. Sonuc ise yapmam gerekeni alt sinirdan yapiyorum. Bir seyler icin ugrasmaya karar verdigimde aklima olum geliyor ve 10 000 gun sonra ortadan kalkacaksam cok asiri kasmanin ne anlami var diyorum. Daha dengeli davraniyorum

Ama isi gucu birakip kendimi eglenceye vermeye kalktigimda ise kendimi ise yaramaz hissediyorum birseyler yapmaliyim diyorum. Bu nedenle ne tam olarak boslama var nede kendini calismaya adamak var. Cunku sevdigim bir isi yapmiyorum.

Ayrica hicligin farkina vardiginda hayatin yuzde 90ini bir anda bosluyorsun. Hicbirseyi ciddiye alamiyorsun.

Paralel evren falan mı?

Sen, ben misin? Yoksa ben sen miyim?

Kendim yazdım sandım.

• M3 CSL M kullanıcısına yanıt
    Nikola tesla mesela.

Adam hem aseksüel, hem de narşist gibime geldi.

Önyargı yapıyorum ( kızlardan yüz bulamayınca aseksüel olmuş olabilir)

Adının anılmasını, gelecekte kimin isminin anıldığını duymak da narşistlik olsa gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whocares35 -- 18 Nisan 2017; 12:54:48 >
  • whocares35 kullanıcısına yanıt
    Aklın yolu bir. Hepimiz benzer süreçlerden geçiyoruz ama umarım benim kadar ileri gitmemişsinizdir.

• quote:

Aklın yolu bir. Hepimiz benzer süreçlerden geçiyoruz ama umarım benim kadar ileri gitmemişsinizdir.

İntihar düşünceleri ve daha nice psikolojik hastalıklar (bipolar,insomnia) vs. Gibi sorunlar var bende.

• kendini yetersiz gördüğü için. ve daha iyi olmak için.
  • Sensuski kullanıcısına yanıt
    neye göre yetersiz? daha iyi olmanın sınırı var mı mesela
  • İnsanın kendini geliştirmeye çalışması, kendini yetersiz görmesiyle alakalıdır. Kendini yeterli gören birisi kendini bir üst basamağa çıkarmaya da uğraşmayacaktır. Ya da kişi kendinin bazı konularda yetersiz olduğunu bile bile o konuları önemli görmediği, o konularda yeterli olmayı gerekli görmediği için de kendini geliştirmeye çalışmayabilir. Burada kişi kendini kandırma yoluna da gidebilir tabii. Önemli bir konudaki yetersizliğini göz ardı edebilir mesela.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: John Wick

quote:

Aseksüel insanlar olduğu gibi vücuttaki kimyasal bozukluklardan dolayı bu çizginin dışına çıkacak insanlar olamaz mı

Olur tabi sorunlu mutasyonlardan kaynaklanan bir suru hastalik var. Ama bunlar normal degiller, o yuzden saglikli bireylerin ozelliklerini anlatirken bunlari hesaba katmayiz. Mesela biri gelip sana insanlarin kac kolu olur dese 2 dersin degil mi, halbuki kolu olmayan, tek kolu olan hatta 3+ kolu olan insanlar da var. İste bunun gibi dusun. Turun saglikli/normal bireylerinden bahsettim

Teşekkür ederim o zaman cevap için
    buna psikolojik rahatsızlığı olan insanları dahil edebiliriz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: John Wick

quote:

Teşekkür ederim o zaman cevap için
    buna psikolojik rahatsızlığı olan insanları dahil edebiliriz

Psikolojik rahatsızlıkların nedeni genetik de olabilir çevresel de, ne demek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0E184FE49 -- 18 Nisan 2017; 19:29:43 >

• LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Kişiler ya yetersizliği için kendini geliştirir. Yada sevdiği için farkında olmadan kendini geliştirir. Ben hoşuma giden bir alanda yeterli bilgim olmasına rağmen aynı olayı 5 ve hatta 10 kaynaktan tekrar tekrar okuyorsam bu okumayı sevdiğim için kendimi geliştirmek için değildir. O olayın yan etkisidir. Bir işe tutkuyla bağlı olanlar için o bir iş değil güzel vakit geçirme yoludur yani kendini geliştirmek için değil güzel vakit geçirmek için çalışıyordur.
  • Benim için bu süreç farklı işledi. Hiçliği idrak edemediğim yıllarda "madem yok olacaksam ne diye kendimi geliştirmek için bu kadar kasıyorum ki" diye düşünüyordum.Kendimi geliştirmek için yaptığım her şeyi rafa kaldırdım. Yiyip-içip uyuyordum ve üzerime düşen gündelik işleri yapıyordum.

Sonraki senelerde ise "ya hiçlikte kaybolmuyor, yok olmuyorsak. Bir çeşit bilgi formunda varlığımız devam ediyorsa" diye düşünmeye başladım. Tekrar kendimi geliştirmeye adadım. Ben bedensel olarak yok olsam dahi (mutlak olmayan hiçlik) 60-70 yıllık uğraşımın, bilgimin, zekamın, bilincimin vs. bir şekilde var olmaya devam edeceğini düşünüyorum. Tanrının tüm bunları yok saymayacağına inanıyorum.
    Benim inandığım tanrı modeli bu kadar acımasız değil.

Bir şey var olmuşsa var olmaya devam edecektir onun bir daha mutlak hiçliğe dönüşmeyeceğine inanıyorum.

İnancım bu yönde. Aksi düşüncem beni tekrar karanlığa sürükler. (belki de o karanlıktan çıkmak için böyle inanıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tastarakay -- 21 Nisan 2017; 13:4:19 >

• Dünyada bir iz bırakma arzusu bu kendini geliştirme isteğini körüklüyüor olabilir.
  • Şunun farkındayız, bu Dünya'da ne yaparsak yapalım ölüm gelecek. Bundan sonrası bakış açısı ile alakalı. Bir insan "o zaman hiç uğramaya gerek yok" der, başka biri "bu yaşamı değerlendirmeliyim, ölümlü olabilirim fakat bu boş boş oturacağım anlamına gelmiyor" diyebilir.
    Ve farkettiyseniz de çoğu şeyde başarılı olanlar o işi severek yapıyor.

Ayrıca yenilikçi olup kendini geliştirirsen doğada daha iyi bir yaşama sahip olabiliyorsun. Evet öleceğiz fakat bunu bilerek gelişmek, bize bu hayatta kendi yaşamımıza kalite katar diye düşünüyorum.
  • quote:

Einstein ben cok zeki biri degildim digerlerine gore sadece yaptigim isi seviyordum demistir. Kendini gelistirmekten cok bu ise ilgi duydugu sevdigi icin yapmis olmali.

Muhammed Ali ve digerleri ise digerlerinin gozunde biri olabilmek icin calismis demekki boks fazla umrunda degilmis.

Mesela ben yaptigim isi anlamsiz buluyorum genellikle ama yasamak icin bunu yapmak durumundayim. Sonuc ise yapmam gerekeni alt sinirdan yapiyorum. Bir seyler icin ugrasmaya karar verdigimde aklima olum geliyor ve 10 000 gun sonra ortadan kalkacaksam cok asiri kasmanin ne anlami var diyorum. Daha dengeli davraniyorum

Ama isi gucu birakip kendimi eglenceye vermeye kalktigimda ise kendimi ise yaramaz hissediyorum birseyler yapmaliyim diyorum. Bu nedenle ne tam olarak boslama var nede kendini calismaya adamak var. Cunku sevdigim bir isi yapmiyorum.

Ayrica hicligin farkina vardiginda hayatin yuzde 90ini bir anda bosluyorsun. Hicbirseyi ciddiye alamiyorsun.

Ben öğrenciyim istediğim bölümü okuyorum ama ayni sey bendede oluyor. Kendimi geliştiricem diye bir gaz geliyor sonra olumu düşününce heves kalmıyor. .sonra bos islerle uğraşıyorum ondada Vicdanım rahat birakmiyor :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bilim teknoloji alanında geliştirmekten bahsediyorsan merak ve geliştirdiği şeylerle daha iyi yaşama isteği olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Afutges Inc.

Geliştirelim, geliştirelim, bol bol kendimizi geliştirelim. Kalp krizinden ya da kanserden ya da canlı bombadan ya da kayıp kafayı yere vurmadan önce geliştirelim de geliştirelim. İki saat sonra olacak depremden öleceksin ya aman işte boşver. Eninde sonunda çürüyüp gitmeyecek miyiz, kurtçuklar göz çukurlarımızı kemirmeyecek mi, belki şanslı çıkarız 10000 yıl sonraki insanlar kemiklerimizi bulur da aha bizim eski gelişmemiş dar kafalı türdeşlerimizden biri daha der yad eder bizi.

Peki nasıl geliştirelim? Gidip iki tane fizik formülü mü ezberleyeyim, film izleyip sinema kültürü mü yapayım, iki roman okuyup entelektüel mi olayım, uzaya mı çıkayım? Ne yaparsan yap ne gelişmesinden bahsediyoruz ki? Ha belki bir iki şarkı yazar ünlü olursun, iyi bir tiyatrocu olursun, hafızalara kazınan bir basketbolcu olursun da madden öldükten sonra da manen bir süre yaşarsın. Yine de önünde sonunda zaman geçtikçe hatırlanman için gereken yarattığın değer sayısı hatırlanma sınırının altında kalacak ve sen sonsuza dek unutulacaksın.Ya da dünyaya başka bir gezegen çarpacak ve insanlık bitecek. Senin kendini geliştirmen bu şuursuz evrenin, anlamsız zamanın ve kör kaderin umurunda mı? Sonuçta sen bir makinesin. Ve her yaptığın iş sebep sonuç çerçevesi içinde. İraden yok . Evrenden bağımsız bir özün yok sadece sen öyle zannediyorsun.10 gün sonra ne yapacağın, ne düşüneceğin ve nerede olacağın belli. Gerekli bilgimiz olsa hepsi şimdiden bilinebilir.

Sen ancak ölmeyi beklerken kendini kandıran boş boş sırıtıp arada mutlu olan oyalanıp duran yiyip içip yatan amaçsız, idealsiz hiçliğin içinde bir hiçsin. Sorumluluk diye bir şey yok. Özgürlük diye bir şey zaten hiç hiç yok.

Herkese iyi oyalanmalar benim canım türdeşlerim.

Aşırı negatif bir yazı.

Gerçekçi oluşunuz güzel.

Evrenden bağımsız bir özün yok kelimesi efsane. Güzel cümleye dökmüşsün.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.