Şimdi Ara

İnsanın kendini geliştirmesi ve hiçlik?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İnsanın sürekli olarak kendisinin bi üst modeli olmaya çalışması beyhude bi çaba mıdır? Aklı ermeye başladıktan sonra maksimum 50 60 yıl sonra hayatı son bulacak bir canlının kendini sürekli geliştirmek istemesinin sebebi nedir?

• Egomuzu kabartmaya, anlamlı olduklarını hissettiklerimizin, mutluluğun peşinden koşmaya, yaşamaya programlıyız çünkü
  • Ama bazılarımızda bu böyle işlemiyor mesela. Hiçbir şey yapmamak ya da hiçbir şey olmak bazılarımız için sorun teşkil etmiyor ya da öyle yansıtıyor onlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cleolin

Ama bazılarımızda bu böyle işlemiyor mesela. Hiçbir şey yapmamak ya da hiçbir şey olmak bazılarımız için sorun teşkil etmiyor ya da öyle yansıtıyor onlar.

Onlar bi geçsin bu ayakları. Bunlar türümüzün donanımında var, edinimsel değil içgüdüsel özellikler bunlar. İstisnasız herkeste vardır.

Ama tabii ki bütün insanların genetikleri ve hayat koşulları bambaşka. O yüzden insanların çok farklı davranması normal. Mesela cinsellik, cinsellik türümüzdeki bütün bireylerin donanımında var olan isteklerden biridir, ama bazı insanlar bunu bastırmayı tercih eder. İngilizcede de "Celibacy" diye geçiyo. Süperego id'in üzerine korkunç baskınlıkta olabilir, ama bu id'i asla ortadan kaldıramaz.

Çok akıllı hayvanlarız, bilişsel seviyemiz diğer türlere kıyasla çok yukarılarda olduğu için davranışlarımız da diğer türlere kıyasla çok daha komplike. Tabi daha önce de ifade ettiğim gibi bu bizim organik mekanizmalardan ibaret olduğumuz gerçeğini değiştirmiyor.

• Her şey boş geldiği için. Her şeyi boşladım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: whocares35

Her şey boş geldiği için. Her şeyi boşladım.

Nick-mesaj uyumu
  • Yerinde tespit.

Şaka bir yana, her şey boş ya. Simülasyonda mıyız nerdeyiz? Her şey bomboş. Gerçek gibi ama hiç de öyle değil. Farkedemiyoruz.

Ölüp gidicez, ne gerek var diyorum her şeye. Hani diğer hayata inansam okey diyeceğim de, inançsızım.Doğmadan önce hiçken,öldükten sonra da aynısı olacak büyük ihtimal.

Dünya 1.'si ol herhangi bir branşta, gideceğin yer yine belli.

Bazen ailemden birisinin öldüğünü düşününce çok fena bunalıyorum, boğulacak gibi. Daha beter oluyorum. Tanrı denen şeyi çoktan öldürdüm.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • whocares35 kullanıcısına yanıt
    Ben ölümden sonraki yaşama inandığım halde bunalıyorum bence gayet normal bu bunaltı.
  • Bir insan kendini gelistirmeyi biraktiysa ya cok ust duzeydir, gerceklerin farkina varip icgidulerini bastitmistir ya da aptallikta zirve yapmistir.

• Jeopol kullanıcısına yanıt
    Kendimi sürekli olarak geliştirmek istiyorum ama bunu bi amaç uğruna yapmadığımdan beri çok yorucu olmaya başladı.
  • üstmodel altmodel gelişme vsvs die şeyler
    sadece aklının içinde olupbitiyor

gerçekte olduğun yerde sayıyorsun
    sadece aklının içeriği buna bağlıda hislerin duyguların değişiyor.
    sonuçtada hayatını yaşayış tarzın.....

kendini geliştirme dediğin
    beynindeki nöronların farklı şekillerde
    ateşlenmesinden ibaret.

ama buda gensoyuna
    içinde doğduğun büyüdüğün ortama filan bağlı......
  • Jeopol kullanıcısına yanıt
    Ben bu ikisinden birisiyim ama hangisi. Kendimi nietzche gibi üst insan olarak görmüyorum tabii ama kendini iyi olduğun bir branşta geliştirmenin boş olduğunu düşünüyorum, bilemedim.

• razor6247 kullanıcısına yanıt
    Materyalist olarak düşünürken ve de basketboldan örnek verirsem eğer Stephen curry denen adam uçak gibi. Adam attığını sokuyor. E bu adam kendini geliştirip,buralara geldi. 0'dan başlayıp,sabah akşam antreman yaparak geliştirdi kendisini. Moral ve motivasyon da var ki adamda,şuan tüm dünya onu tanıyor ve en iyi oyunculardan biri olduğunu biliyor.

• whocares35 kullanıcısına yanıt
    tamamda
    şans meselesi o dediğin
    çaba meselesi diil

gerekli şansa ve olanaklara sahip olduğu için o noktaya geldi
    kendi çabalamasına müsade eden kendi iradesi diil
    evrenin kör talihi.
  • razor6247 kullanıcısına yanıt
    Çok derine inersek,doğal seçilimden yut abiyogeneze kadar gideriz. Doğru diyorsun,katılıyorum. Adam da sponsor var, imkân var, tesis var. Genetik özellikler zaten var. E biraz antreman yapınca çabaya da gerek kalmıyor. Haklısın.

• Aseksüel insanlar olduğu gibi vücuttaki kimyasal bozukluklardan dolayı bu çizginin dışına çıkacak insanlar olamaz mı

• quote:

Orijinalden alıntı: whocares35

Çok derine inersek,doğal seçilimden yut abiyogeneze kadar gideriz. Doğru diyorsun,katılıyorum. Adam da sponsor var, imkân var, tesis var. Genetik özellikler zaten var. E biraz antreman yapınca çabaya da gerek kalmıyor. Haklısın.

Nasıl çabaya gerek kalmıyo yahu? Muhammed Ali diyor ki antrenmanlarımın hepsinin her saniyesinden nefret ettim. Ama hiç pes etmedim. Antrenmanlarımı hiç aksatmadım. Şimdi dünya şampiyonuyum.

Siz başarı kolay mı sanıyorsunuz? Einstein ölüm döşeğinde, son nefesini verecekken bana getirin diyor notlarımı. Ölüm döşeğindeki adam herşeyin teorisini bulmadan ölmek istemiyor. Bizim azıcık bi tarafımız ağrısa yorgan döşek yatıyoruz.

Bu dünyada hiçbirşey kolay elde edilmiyor. Armut pişip kimsenin ağzına düşmüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: John Wick

Egomuzu kabartmaya, anlamlı olduklarını hissettiklerimizin, mutluluğun peşinden koşmaya, yaşamaya programlıyız çünkü

Çok güzel bir konu ve güzel bir cevap. Bir sonraki cevabın daha da güzel ve katılıyorum.

• kingman29 K kullanıcısına yanıt
    Einstein ben cok zeki biri degildim digerlerine gore sadece yaptigim isi seviyordum demistir. Kendini gelistirmekten cok bu ise ilgi duydugu sevdigi icin yapmis olmali.

Muhammed Ali ve digerleri ise digerlerinin gozunde biri olabilmek icin calismis demekki boks fazla umrunda degilmis.

Mesela ben yaptigim isi anlamsiz buluyorum genellikle ama yasamak icin bunu yapmak durumundayim. Sonuc ise yapmam gerekeni alt sinirdan yapiyorum. Bir seyler icin ugrasmaya karar verdigimde aklima olum geliyor ve 10 000 gun sonra ortadan kalkacaksam cok asiri kasmanin ne anlami var diyorum. Daha dengeli davraniyorum

Ama isi gucu birakip kendimi eglenceye vermeye kalktigimda ise kendimi ise yaramaz hissediyorum birseyler yapmaliyim diyorum. Bu nedenle ne tam olarak boslama var nede kendini calismaya adamak var. Cunku sevdigim bir isi yapmiyorum.

Ayrica hicligin farkina vardiginda hayatin yuzde 90ini bir anda bosluyorsun. Hicbirseyi ciddiye alamiyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 18 Nisan 2017; 10:20:9 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartal Göz

quote:

Orijinalden alıntı: John Wick

Egomuzu kabartmaya, anlamlı olduklarını hissettiklerimizin, mutluluğun peşinden koşmaya, yaşamaya programlıyız çünkü

Çok güzel bir konu ve güzel bir cevap. Bir sonraki cevabın daha da güzel ve katılıyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.